Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Αστυνομική βία

Θύματα αστυνομικής βίας καταγγέλλουν ότι έπεσαν τέσσερις μαθητές Λυκείου στην Πάτμο.
Όπως καταγγέλλουν, έπιναν τον καφέ τους στην καφετέρια, όταν τους πλησίασαν τα όργανα της τάξης, ζητώντας να τους ακολουθήσουν.
Μόλις έφτασαν στο τμήμα, τέσσερις αστυνομικοί τούς άσκησαν ψυχολογική βία, υποχρεώνοντάς τους να γδυθούν!

Οι μαθητές και οι γονείς τους ζητούν να ασκηθεί σε βάρος των αστυνομικών δίωξη για βασανιστήρια, παράβαση καθήκοντος, απρόκλητη εξύβριση και κακόβουλη βλασφημία, ενώ έχουν ενημερώσει και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

http://www.sport-fm.gr/article/212003

Σχόλιο: 
Άραγε, όταν σε ψαχουλεύουν στο γήπεδο, όταν σου ζητάνε να βγάλεις κάποια ρούχα σου, όταν έχω δει να βγάζουν μέχρι και τα παπούτσια κάποιου νεαρού, σε τι διαφέρει από τα πιο πάνω? Επειδή αντί να πίνουμε καφέ σε μια καφετέρια, κάναμε το λάθος να πάμε γήπεδο?

5 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Ο σωματικός έλεγχος πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μην θίγει τον πολίτη.
Συγκεκριμένα: ο σωματικός έλεγχος διενεργείται από και σε άτομα του ίδιου φύλλου. Δηλαδή απαιτείται γυναίκα αστυνομικός για να κάνει σωματικό έλεγχο σε γυναίκα.

Απαγορεύεται το αστυνομικό όργανο να βάλει το χέρι του στην τσέπη σου κ.λ.π. Πρέπει να σε καλέσει να τις αδειάσεις. Φροντίζω να τις αδειάζω για να μην αρπάζομαι γιατί πολλοί μικροί αστυνομικοί δεν ξέρουν τον τρόπο ή νομίζουν ότι είναι σερίφηδες στην Αριζόνα.

Το αστυνομικό όργανο έχει δικαίωμα να σου ζητήσει να βγάλεις τα παπούτσια σου. Αυτό όμως πρέπει κανονικά να το ζητήσει και από όλους όσους ελέγχει (για να μην κάνει διάκριση), εκτός κι αν έχει βάσιμες υπόνοιες για το πρόσωπό σου.

Πρόσεξε και κάτι σημαντικό. Αν ο αστυνομικός αναζητά συγκεκριμένα αντικείμενα, πρέπει να σε καλέσει να του τα παραδώσεις πριν προβεί σε σωματικό έλεγχο (π.χ κέρματα, αναπτήρες κ.λ.π)

Η λέξη κλειδί είναι ο σεβασμός του ελεγχόμενου...

br fun_atic είπε...

Και μια που μιλάμε για δικαιώματα κάτι κάπως άσχετο.

Όπως είναι γνωστό, το απολυτήριο του στρατού είναι απόρρητο. Επιπλέον σε περίπτωση αιχμαλωσίας σε καιρό πολέμου έχεις την υποχρέωση να αποκαλύψεις στον εχθρό το όνομα, τον βαθμό και το ΑΣΜ σου και τίποτα άλλο.

Πριν από λίγα χρόνια χρειάστηκε να βγάλω βίζα για τις ΗΠΑ. Έπρεπε να συμπληρώσω δύο ερωτηματολόγια τα οποία αφορούσαν την στρατιωτική μου εκπαίδευση, τις μονάδες στις οποίες είχα υπηρετήσει, την ειδικότητα και πολλά άλλα.
Όταν διαμαρτυρήθηκα στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και πως αν δεν ήθελα να αποκαλύψω τα στοιχεία αυτά (δηλαδή αν ήθελα να πράξω το καθήκον μου ως Έλληνας πολίτης) δεν θα έπρεπε να ταξιδέψω στις ΗΠΑ.

Περίπτωση δηλαδή να ζητήσουμε από τις ΗΠΑ να μην ζητά αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει. Τραγικό;;;;

Τι σωματικό έλεγχο μου λες τώρα...

amanAM είπε...

Εγώ είχα πρόσκληση από ένα Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για να παρουσιάσω κάποιο θέμα τέλος πάντων, και... αρνήθηκα να πάω, γιατί αρνούμαι να υποστώ τον εξευτελισμό της βίζας.

Όταν τους εξήγησα τον λόγο, αρχικά δεν με πίστεψαν, αλλά όταν επιβεβαίωσαν το θέμα της βίζας, μου απάντησαν από το Πανεπιστήμιο πως είχα απόλυτο δίκιο να μην θέλω να πάω στην χώρα τους, ούτε αυτοί θα ήθελαν να έρθουν στην δικιά μου χώρα, εάν η δικιά μου τους συμπεριφερόταν έτσι.

Costix είπε...

Να σημειωσουμε επισης οτι ειμαστε η μοναδικη χωρα της ΕΟΚ, για την οποια ζηταει βιζα το Αμερικανικο κρατος !!!

amanAM είπε...

μια ζωή ξεφτίλα...