Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ενδεχόμενη μεταγραφή Μανιάτη στην Εσπανιόλ

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και όντως ισπανική ομάδα ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του δεξιού μπακ του Πανιωνίου, Γιάννη Μανιάτη. Η ομάδα που θέλει να αποκτήσει τον αρχηγό των «κυανέρυθρων» είναι η Εσπανιόλ.


Οι δύο ομάδες συνεργάζονται από το περασμένο καλοκαίρι και βρίσκονται συνεχώς σε επαφή καθώς ανταλλάσουν διαρκώς ιδέες και πληροφορίες για παίκτες και διάφορα άλλα ζητήματα. Οι Νεοσμυρνιώτες απέκτησαν από την Εσπανιόλ τον Μπεθέρας και τον Ουέλινγκτον και ίσως να έφτασε η ώρα ένας παίκτης του Πανιωνίου να ακολουθήσει την αντίστροφη διαδρομή.

http://www.sport-fm.gr/article/214438

Σχόλιο: έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσακίρη, πως εργάζεται για το καλό του Πανιωνίου. Θεωρώ βέβαιο πως εάν φύγει ο Μανιάτης, θα βρει τις κατάλληλες λύσεις για την αντικατάσταση του.
Μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Μανιάτη στην Εσπανιόλ, ανοίγει (κατά την γνώμη μου) ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Πανιώνιου, γιατί είναι πολύ σημαντικό ένα Ελληνόπουλο να μεταπηδήσει από εμάς, στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

Κάποτε, πέρασαν από την Νέα Σμύρνη τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Μαύρος, Δέδες, Σαραβάκος, Αναστόπουλος κλπ, γιατί ο Πανιώνιος ήταν ένα σκαλί για την μεταπήδηση τους στις τότε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας.

Τώρα, δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, κάτι τσίρκα με ξένους μισθοφόρους β διαλογής έχουμε, γι αυτό θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη να  γίνει ο Πανιώνιος μαγνήτης σε ταλαντούχους νέους Έλληνες παίκτες, που ονειρεύονται να μεταπηδήσουν σε σημαντικές ομάδες Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κακά τα ψέμματα, το Ισπανικό πρωτάθλημα είναι το πιο ισχυρό... Ακόμα και μια ομάδα της secounda division της Ισπανίας, είναι πιο πάνω από τον πρωταθλητή Ελλάδος.

Δεν θεωρώ ότι σε μια τέτοια μεταγραφή, το σημαντικό είναι τα οικονομικά ανταλλάγματα, αυτά θα βοηθήσουν το ταμείο της ομάδας μας, θεωρώ όμως ως μείζον την δυναμική που θα αποκτήσουμε σαν ομάδα, στα μάτια των νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Επιπλέον, θα φάνε χαστούκι κάποιοι πονηρήδηδες, που έφυγαν με τον τρόπο που έφυγαν, κάτι Τζιμπούρηδες και κάτι Μάκοι, που πήγαν στο ΑΕΚάκι, νομίζοντας ότι έτσι έκαναν ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα τους. Ας φάνε το καπέλο τους τώρα, σαν τον ηττοπαθή Ρόμπαξ, και μόνο που συζητάμε μια ενδεχόμενη μεταγραφή του Μανιάτη στην Ισπανία, είναι δικαίωση της επιλογής του να παραμείνει στον Πανιώνιο.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συνετέλεσαν στο να μιλάμε για κάτι τέτοιο, κι εύχομαι να πραγματοποιηθεί σύντομα αυτή η μεταγραφή.

5 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση που είναι και η πρώτη του είδους που αφορά τη συνεργασία με την Εσπανιόλ με φορά από Πανιώνιο προς Εσπανιόλ, το οικονομικό αντίκρυσμα έχει σημασία. Απ' όσο ξέρουμε η συμφωνία συνεργασίας αναφέρει ότι αν η Εσπανιόλ ενδιαφερθεί για συγκεκριμένο ποδοσφαιρισττή του Πανιωνίου, ο Πανιώνιος δεσμεύεται να συνομιλήσει με την Εσπανιόλ κατά προτεραιότητα σχετικά με τη μεταγραφή. Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν δημοσιοποιημένες.
Ο Μανιάτης έχει μια μεγάλη ρήτρα 2.5 εκατ. Υποθέτω ότι αυτή για τις συνομιλίες με Εσπανιόλ δεν ισχύει. Επίσης η τρέχουσα τιμή του Μανιάτη φαίνεται να είναι ~2.000.000 Ευρώ(http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/25721/giannis-maniatis/profil.html). Θεωρώ ότι πρακτικά λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω του ότι είναι αμυντικός και μάλιστα δεξί μπακ, ο παίκτης δεν μπορεί να πουληθεί έστω και στο εξωτερικό πάνω απο 1.200.000. Κατά συνέπεια ωραία η συνεργασία με Εσπανιόλ αλλά για ένα παίκτη με ρήτρα και ισχυρό συμβόλαιο και αρκετά υψηλή τρέχουσα αξία, ας δούμε τι αντίτιμο θ' αποφέρει μια τέτοια μεταγραφή στα πλαίσια της συνεργασίας με την Εσπανιόλ για να κρίνουμε και πόσο συμφέρουσα είναι τελικά μια τέτοια συμφωνία. Γιατί από πλευράς ανταλλαγμάτων σε έμψυχο υλικό από μέρους της Εσπανιόλ, σε πρώτη φάση δεν νομίζω ότι μπορεί να είμαστε ευχαριστημένοι.

amanAM είπε...

Άνθρωπος της ισπανικής ομάδας βρέθηκε στην Τρίπολη για να τσεκάρει για μία τελευταία φορά τον Μανιάτη και στη συνέχεια επικοινώνησε τους «κυανέρυθρους» ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επίσημη πρόταση της Εσπανιόλ.

Οι δύο ομάδες έχουν άριστες σχέσεις αφού υπάρχει συνεργασία με τον Πανιώνιο να αποκτά τους Μπεθέρα και Ουέλινγκτον δανεικούς από τους Καταλανούς, αλλά και τον Ριέρα με κανονική μεταγραφή.

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/66668-πρόταση-της-εσπανιόλ-για-μανιάτη

vassilis είπε...

Ερώτηση: Αν φύγει Ο Φερερα θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Εσπανιόλ;

amanAM είπε...

Είναι και αυτή μια εύλογη απορία... Ποιός ξέρει?

amanAM είπε...

Ολοι στέλνουν τον Γιάννη Μανιάτη στην Εσπανιόλ. Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται για τον μπακ του Πανιωνίου, είναι πώς μπορεί να γίνει αυτή η μεταγραφή από τη στιγμή που ο 23χρονος παίκτης μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό παρουσιάζεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα;

(από τον sport.gr)