Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις Εμίλιο Φερρέρα - Αποστολή ομάδας 22/1/2010

Στη Νέα Σμύρνη έγινε η σημερινή προπόνηση της ομάδας του Πανιωνίου. Στο περιθώριο της προπόνησης, ο Εμίλιο Φερρέρα μίλησε στο panionios.gr τόσο για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όσο και για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας.


«Ο αυριανός αγώνας στην Τρίπολη είναι πάρα πολύ δύσκολος. Ο Αστέρας είναι μία πολύ υπολογίσιμη ομάδα και ειδικά στην έδρα του γίνεται ακόμα πιο δυνατός. Εμείς θα έχουμε κάποιες απουσίες, των Μπάλαμπαν, Τζάβελλα και Όμο, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Η δουλειά μας είναι να χτυπάμε όλους τους αγώνες και να διεκδικούμε το καλύτερο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και αύριο».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την κλήρωση του Κυπέλλου: «Έχω ξαναπεί ότι το Κύπελλο είναι ένας θεσμός όπου όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Ειδικά η Καβάλα έχει αποδείξει και στο Πρωτάθλημα ότι διαθέτει μία πολύ ισχυρή έδρα, στην οποία πολλές ομάδες της Σουπερ Λιγκ έχουν φύγει χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Όμως γι αυτό το παιχνίδι έχουμε καιρό ακόμα. Προέχουν οι αγώνες για το Πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή»

Εν συνεχεία ο κ. Φερρέρα ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία έχει ως εξής: Ανδριόλας, Μπεθέρα, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Τσοτσαλιτς, Γουέλινγκτον, Νικολάου, Καστελιόνε, Κούκετς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Λουκίνας, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Σκούφαλης, Ριέρα, Μπουβαλ, Εστογιάνοφ.

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17694&catid=5

Σχόλιο: Πράγματι, όλα τα παιχνίδια κυπέλλου είναι δύσκολα, ακριβώς γιατί είναι νοκ άουτ και όλα κρίνονται σε ένα παιχνίδι. Αυτή είναι και η γλύκα του, όλοι έχουν ελπίδες, άρα και εμείς... 
 
Στην έδρα της η Καβάλα έχει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα, έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης με 0-1, ήρθε ισόπαλη με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό (2-2), και νίκησε την ΑΕΚ με 2-1, τον Πανθρακικό, τον Ηρακλή και τον Ατρόμητο.   Σε σύνολο αγώνων, έχει το ίδιο σατανικό αποτέλεσμα με εμάς, 6-6-6. Είναι λοιπόν ένας αντίπαλος στα μέτρα μας.  Πιο στα μέτρα μας, δεν γίνεται!!!
 
Ο Αστέρας, έχει φέρει στα εντός έδρας παιχνίδια του 4 νίκες 3 ισοπαλίες, και έχει 2 ήττες. Έχει χάσει από τον Ατρόμητο και τον Εργοτέλη (2-4!!), έχει φέρει ισοπαλία με Λάρισσα, με ΠΑΟΚ και Ξάνθη, και έχει νικήσει την ΑΕΚ, την Καβάλα, τον ΠΑΣ και τον Λεβαδειακό.
 
Είναι επίσης μια ομάδα στα μέτρα μας, να νικήσουμε, αρκεί να παίξουν οι παίκτες μας με όρεξη, χωρίς να κάνουν αγγαρεία σαν Δημόσιοι υπάλληλοι, στην θέση του ο καθένας, εκεί που μπορεί να προσφέρει και όχι όπου του καπνίσει του καθενός ή όπου τον τοποθετήσει ο Φερέρα σαν θεία έμπνευση, χωρίς γιόμες αλλά με μικρές αποστάσεις, με κίνηση, με αλλαγές στον τρόπο ανάπτυξης, πότε από τα πλάγια, πότε με κάθετες πάσες, με τρέξιμο και επιστροφές, κάνοντας δηλαδή όσα δεν κάναμε σε όλα τα τελευταία παιχνίδια...
 
Εμείς, έχουμε 2 νίκες εκτός έδρας, με Ηρακλή και Ξάνθη, 3 ισοπαλίες με Άρη, Λάρισα και Εργοτέλη (ενώ ουσιαστικά θα έπρεπε να έχουμε 4 νίκες εκτός), και χάσαμε εκτός από τον Λεβαδειακό (με αυτοκτονικές τάσεις), τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο που όλοι θυμόμαστε, τον ΠΑΟΚ με το πέναλτυ που δεν μας έδωσαν στο 89'.
 
Δεν ξέρω εσάς πως σας φαίνονται αυτά, αλλά εμένα μου μοιάζει πως ένας σοβαρός Πανιώνιος, με έναν Φερέρα ξύπνιο στον πάγκο, είναι φόβητρο για όλους στην έδρα τους.
 
Η απουσία του ντεφορμέ Μπάλαμπαν, δεν είναι πλήγμα (άλλωστε χωρίς αυτόν παίξαμε στην Λάρισσα, και δεν τα πήγαμε άσχημα, παρόλο που έλειπε και ο Φαμπιάν), ούτε η μη συμμετοχή του Όμο με κάνει να έχω αυπνίες... Ο Τζαβελάκος είναι πράγματι πλήγμα. Με Ριέρα από την μια, με Φαμπιάν από την άλλη, με Μπουβάλ στην μέση, και τον Γρήγορο Κουμου να βγαίνει στην αντεπίθεση σαν κρυφός και να βοηθάει, αυτοί που πρέπει να μην κοιμούνται ήσυχοι, είναι οι αμυντικοί του Αστέρα και της Καβάλας. Με κέντρο τον Καστελιόνε και έναν καλό Νικολάου ή τον Αναστασόπουλο που μου άρεσε πολύ όσο τον έχω δει, το πρόβλημα μας είναι στην άμυνα, αφού μόνο ο Λάτκα δείχνει σταθερός, ο Μανιάτης ντεφορμέ, ο Κοντοές δεν με έχει πείσει τώρα τελευταία, και όσοι είναι στον πάγκο ή στο ρόστερ γενικότερα, δεν υπολογίζονται από τον προπονητή μας... Πιθανόν να δούμε για πρώτη φορά τον Τσότσαλιτς.
 
Σιόβας, Λουκίνας, Σάμαρης,  υποθέτω πως συμπληρώνουν την ενδεκάδα για τουριστικούς λόγους.
  
Το αστείο είναι πως εμείς, ο Αστέρας και η Καβάλα, φέτος έχουμε την ΑΕΚ as our bitch!!!           

4 σχόλια:

amanAM είπε...

Σινορμεσιέ ακροβάτη, θεωρώ απίθανο να διαβάζεις όσα γράφω, αλλά θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη:

Όταν κουραστεί ο Φαμπιάν από δεξιά, βάλε τον Σκούφαλη στην θέση του, και όταν κουραστεί ο Ριέρα, βάλε μέσα τον Κούκετς.

Όποιος από το κέντρο πελαγώσει, βγάλτον και βάλε μέσα τον Αναστασόπουλο ή τον Σιόβα ή κάποιον τέλος πάντων.

Εξήγησε στους παίκτες που θα ξεκινήσουν, να τα δώσουν όλα, και όποιος κουραστεί θα βγεί, να μην κρατάνε δυνάμεις για το τέλος, τουλάχιστον αυτοί που μπορούν να αντικατασταθούν.

Όσοι μπουν αλλαγές, να καταλάβουν πως κάτι θα αλλάξει εάν διακριθούν, θα ξεκινήσουν αυτοί στον επόμενο αγώνα, κανένας να μην είναι μόνιμος στην θέση του, η μονιμότητα έχει γεννήσει την δημοσιουπαλληλική νοοτροπία και σε όσους παίζουν, αλλά και όσους δεν παίζουν και που δεν έχουν ελπίδα να παίξουν...

Για αύριο δεν υπάρχει χρόνος, αλλά όταν μαζεύονται 4-5 παίκτες από την μια πλευρά, μαζεύονται κι άλλοι τόσοι από τους αντίπαλους, και η μπάλα δεν μπορεί να περάσει... Ίσως από την θέση και το ύψος του πάγκου, τα πράγματα να φαίνονται αλλιώς, πάρε το κινητό σου, έχε συνεχή επικοινωνία με τον βοηθό σου που θα κάθεταισ τον πάγκο, κι έλα να κάτσεις στην κερκίδα, καλύτερα πίσω από το τέρμα, θα δεις πόσο μπαταρισμένη είναι η ομάδα, και πόσος άδειος χώρος μένει από την μια, ενώ στριμώχνονται οι παικτες μας σε μια πλευρά.

Η τηλεόραση και το βίντεο δεν βοηθάει, δεν βλέπεις όλη την εικόνα.

Δουλέψτε εναλλακτικά σχέδια, εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης, μόνο η Μπαρτσελόνα παίξει το ίδιο, μέσα έξω, αλλά... ο πιο φτηνός παίκτης της, αξίζει 10 φορές όσο όλος ο Πανιώνιος.

Με δεδομένη την αξία των παικτών μας, δεν θα βρεις τις απαντήσεις στα βιβλία, ούτε σε σεμιναρια. Πονηριά θέλει. Δες τον Ρεχάγκελ. Είναι αλεπού. Κατάφερε με τους παίκτες που διέθετε, να πάρει το δεκαπλάσιο από όσο μπορούσανε...

Η Ελλαδίτσα, ήταν πολύ πιο αδύνατη από τις άλλες ομάδες, συγκρίνοντας την διαφορά του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Κι όμως, βγήκαμε πρωταθλητές Ευρώπης.

Μάθε κάτι από τον Όθωνα, μπορεί να είναι Γερμανός, αλλά τελικά είναι παμπόνηρος, σαν γνήσιος απόγονος του πολυμήχανου Οδυσσέα.

Σε κάθε περιπτωση, ξύπνα ρε άνθρωπε. Δεν αντέχω άλλο να σε βλέπω να κοιμάσαι!!!

Και σταμάτα τις δηλώσεις. Κάνε τον μουγγό, σταμάτα να μιλάς. Εκτίθεσαι και με εκνευρίζεις με τις σαχλαμάρες που τσαμπουνάς.

Σκάσε, δούλεψε, και ξύπνα.
Αλλιώς, σήκω φύγε. Δεν είμαστε Πανθρακικός, και δεν θέλουμε να μας κατανήσεις τέτοιον. Ο πρόεδρος σε πίστεψε, σου έδωσε ευκαιρίες, προσωρινά δικαιώθηκες μετά από τις κωλοτούμπες σου, τώρα ακροβατείς μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, κι αν δεν συνέλθεις σύντομα, θα μας ξενερώσεις όλους.

όχι ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι, αλλά εάν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας το αποφύγουμε.

amanAM είπε...

Στη λίστα με τους 50 σημαντικότερους προπονητές της τελευταίας 50ετίας συμπεριλήφθηκε ο Ότο Ρεχάγκελ, στο επετειακό τεύχος του περιοδικού «World Soccer». Το παγκοσμίου φήμης περιοδικό, που λειτουργεί από το 1960, φιλοξένησε και παλαιότερες δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας μας. «Δεν υπάρχουν νέοι και παλιοί προπονητές αλλά αποτυχημένοι και επιτυχημένοι», ήταν τα λόγια του «Όθωνα».

Το αγγλικό περιοδικό χαρακτήρισε τον Ρεχάγκελ ως τον «αρχιτέκτονα» της μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, καθώς επίσης ανέφερε ότι ο «Ρεχακλής» κάθισε στον πάγκο της Βέρντερ Βρέμης για 14 χρόνια, γνωρίζοντας τεράστιες επιτυχίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη σχετική λίστα με τους σημαντικότερους τεχνικούς, ο Ρεχάγκελ βρέθηκε ανάμεσα σε ονόματα όπως των Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Σερ Ματ Μπάσμπι, Τζιοβάνι Τραπατόνι, Μπόμπ Πέισλι, Ελένιο Χερέρα, Βαλερί Λομπανόφσκι, Αρίγκο Σάκι, Ζοσέ Μουρίνιο, Ρίνους Μίχελς, Μπράιαν Κλαφ, Μπιλ Σάνκλι και Ερνστ Χάπελ.

amanAM είπε...

Ολοκληρώθηκε και επίσημα το τυπικό μέρος του διπλού μεταγραφικού «χτυπήματος» του Πανιωνίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο Έντιν Τσότσαλιτς θα ανήκει στο έμψυχο δυναμικό των «κυανέρυθρων» για τα επόμενα 3,5 χρόνια, όπως και ο Ανδρέας Σάμαρης που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας και θα αγωνίζεται στην ομάδα της Νέας Σμύρνης για τα επόμενα 4,5 χρόνια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της μεταγραφής των ποδοσφαιριστών Έντιν Τσότσαλιτς (clearance από προηγ. ομάδα και μπλέ κάρτα) και Ανδρέα Σάμαρη. Ο Έντιν Τσότσαλιτς υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 χρόνων μέχρι 30/6/2013 και ο Ανδρέας Σάμαρης διάρκειας 4,5 χρόνων μέχρι 30/6/2014».

amanAM είπε...

Ο Βαν Πέρσι έφυγε τελικά από την Ρεάλ. Του χρόνου, θα τον φωνάζουμε Βαν Πρόπερσι!!!