Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πλάτων Λανίτης, Ευθύβουλος Παρασκευαϊδης και Γιώργος Παπαλόης

έφτασε επιστολή στα γραφεία του Ερασιτέχνη με την επίσημη και τελική πρόταση των Ελληνοκυπρίων επενδυτών -τα ονόματα των οποίων αποκαλύπτει σήμερα η SportDay- θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον του συλλόγου…

Oι τρεις υποψήφιοι επενδυτές για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ είναι οι: Πλάτων Λανίτης, Ευθύβουλος Παρασκευαϊδης και Γιώργος Παπαλόης.

Τα ονόματά τους τα ανέφερε-αποκάλυψε στο χθεσινό (9/6) διοικητικό συμβούλιο ο Γεράσιμος Βεντούρης.

Ο κ. Λανίτης έχει σχέση με τη γαλακτοβιομηχανία κι ένα σωρό ακόμα επιχειρήσεις, ο κ. Παρασκευαϊδης είναι μεγαλομέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας, J&P ΑΒΑΞ και ο κ. Παπαλόης ασχολείται με τα μεταλλεύματα.

Θυμίζουμε ότι -επίσημη και οριστική- πρόταση των τριών επενδυτών είναι, 3 εκατ. ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και στο τέλος της επόμενης σεζόν να αποκτήσουν το δικαίωμα αγοράς του 67% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ. Μοναδική υποχρέωση των επενδυτών θα είναι η καταβολή 600.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη.

Ωστόσο, οι επενδυτές ζήτησαν, πρώτιστα, να πάρουν στα χέρια τους τον προϋπολογισμό των εσόδων της κυανέρυθρης ΠΑΕ για την περίοδο 2011-2012 και ξεκαθάρισαν ότι η πρότασή τους έχει ισχύ τριών -εργάσιμων- ημερών.

Άρα, οι ιθύνοντες του συλλόγου θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση… και γρήγορα.

Γιατί περιμένει να μάθει τις εξελίξεις και ο Τάκης Λεμονής, που έχει πειστεί για τις προθέσεις των υποψήφιων επενδυτών.

Είναι φως φανάρι…

Εξάλλου, είχαμε και μία πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ Πανιώνιος στα όσα είπε ο Τάκης Λεμονής νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου.

Είναι κάτι που η διοίκηση θα το συζητήσει μαζί του, όπως λένε οι ιθύνοντες.

Όσο για το θέμα των Κυπρίων επενδυτών, τονίζουν πως είναι μία σοβαρή πρόταση, η οποία θα μελετηθεί και την επόμενη βδομάδα θα αποφασιστεί αν θα γίνει αποδεκτή ή όχι. 
 
http://www.sport-fm.gr/article/481222

10 σχόλια:

cdu είπε...

Και εσύ βρε Αντώνη το πιστεύεις;

amanAM είπε...

Προτιμάω να μην πιστεύω κάτι. Εάν έπρεπε να πιστέψω σε κάτι, θα ήταν οι 12 Θεοί του Ολύμπου!!!

Προτιμάω να ακούω, να διαβάζω, να σκέφτομαι όσο μπορώ.

Πίσω από όσα μαθαίνουμε, υπάρχει τεράστιο παρασκήνιο. Ο Θεός και η ψυχή τους τι συμβαίνει στα αλήθεια.

Για μένα, ο Πανιώνιος είναι τα ερασιτεχνικά τμήματα, τα παιδιά που φοράνε την φανέλα και ονειρεύονται μια μέρα να διακριθούν με το σήμα του Πανιωνίου στο στήθος τους.

Εχθές έμαθα πως υπάρχει σχεδιασμός να λειτουργήσουν του χρόνου τμήματα υποδομής για το βόλεϊ των αγοριών. Αυτό με έκανε χαρούμενο. Άλλωστε τα τμήματα αυτά θα φέρνουν λεφτά στον Πανιώνιο, στον Ερασιτέχνη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο πέφτουν τα παιδιά μας στην "μάχη" του πρωταθλήματος πόλο μίνι παίδων. Εχθές παρακολούθησα ένα φιλικό της ομάδας των παίδων, εναντίον της αντίστοιχης της Βουλιαγμένης.

Ο Πανιώνιος είναι πολλά περισσότερα από το ποιός επιχειρηματίας θα ξεπλύνει χρήματα μέσω της ΠΑΕ.

amanAM είπε...

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. ενημερώνει τα μέλη του, τους φιλάθλους του Συλλόγου και τους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. για τα εξής: Ο Πρόεδρος του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ., λαμβάνοντας την τελική πρόταση των επενδυτών την Πέμπτη 9/6/2011 και ώρα 21.33, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. (Ερασιτέχνη) για την Τρίτη 14/6 και ώρα 20.00. Μετά από συνεννόηση και με τους επενδυτές, θα ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επί των διαδικασιών της μεταβίβασης και κατόπιν θα συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ως οφείλει, για τη λήψη της απόφασης επί των προτάσεων».

http://www.sport-fm.gr/article/481459

vassilis είπε...

Εγώ Αντώνη δεν πιστευω σχεδόν τίποτα από όλα αυτά. Τα θεωρώ προπέτασμα καπνού.

Οσο για τα ερασιτεχνικά τμήματα και τις ακαδημίες, παρακολούθησα χτες τους δυο ημιτελικούς στο "Μπουρλής" (ποδόσφαιρο) για αγορια γεννημένα το 2000-2001.

Υμηττός- Πανιώνιος : 2-0
Αγ. Αναργυροι - Πανιώνιος (άλλη ομάδα) 1-1 (Πέρασαν οι Ανάργυροι στα Πέναλτι)

Τελικός: Υμηττός - Αγ. Ανάργυροι
Μικρός Τελικός: Πανιώνιος 1 - Πανιώνιος 2

Το πρωτάθλημα αυτό χωρίζεται σε 3 κατηγορίες : ΠΑΕ, Θουκυδίδειο και Μπουρλής. Υποτίθεται ότι η τρίτη κατηγορία είναι η πιο αδύνατη και γι αυτό και στους ομίλους υπήρχαν ομάδες που έτρωγαν 10 και 15 γκολ. Δεν μπορώ α;κόμα να καταλάβω πως βρέθηκε ο Πανιώνιος εκεί.

Στην κατηγορία των ΠΑΕ στις ίδιες ηλικίες :
Τελικός: Ολυμπιακός - Ατρόμητος (2) 2-1
Μικρός Τελικός: Παναθηναϊκος - Ατρόμητος 2-3

Για το πόλο που λες ξέρεις πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν. Η ομάδα δεν κατέβηκε στα Τσίτεια 2011 στα Ιλίσσια (σε ενημερώνω για την κατάταξη: Ηλιούπολη, Κοπί, Γέρακας, Πετρούπολη, Καλαμάκι) . Το Καλαμάκι μπήκε στη θέση του Πανιωνίου.

Από όσα βλέπω και μαθαίνω από έξω από το Σύλλογο, παρακολουθώντας τα τμήματα υποδομών δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος.

cdu είπε...

Και εγώ δεν πιστεύω κανένα, ειδικά τους ψευτοδημοσιογράφους μέχρι να βγούν οι ίδιοι οι "επενδυτές" να κάνουν δηλώσεις.
Στη ίδια εφημερίδα ο φωτεινός παντογνώστης μας έλεγε πως δεν υπάρχουν Κύπριοι, ο άλλος παντογνώστης μας λέει για δύο ότι είναι παραμύθι αλλά φήνει περιθώριο για τον τρίτο και η εφημερίδα μας αποκαλύπτει ονόματα.
Στους περι την διοίκηση τώρα, ο μεν Κατσιφαράκης μας λέει ότι υπάρχουν, ο Τσακίρης αφήνει να εννοηθεί ότι είναι παραμύθι, ο δε Βεντούρης (που επειδή η ομάδα φοράει κόκκινα μπλέ νομίζει ότι είναι σούπερμαν που είπε και κάποιος) προφανώς τους εμπιστεύεται και συνεχίζει τα παζάρια, όποτε ευκαιρεί βεβαίως. Εξάλλου έχουμε καιρό. Βέβαια ο Βεντούρης προφανώς εμπιστεύεται και τον Τσολακάκη οπότε δεν νομίζω ότι εμείς μπορούμε να εμπιστευόμαστε την κρίση του. Για τον τελευαταίο δεν λέω τίποτα. Δε με αφορούν πιά ούτε οι τούμπες του.
Οι επιχειρηματίες τώρα: Είναι δυνατόν τέτοια ονόματα να κρύβονται έτσι πίσω από μια εταιρεία στα χαρτιά; Από την άλλη, είναι δυνατόν να "σέρνεται" το όνομά τους και να μη κάνουν ούτε μία διάψευση; Κάτι δεν κολλάει.
Και τέλος οι δικοί μας επιχειρηματίες, Λιανός και Τσακίρης, με ένα τηλεφώνημα στη Κύπρο μπορούν να μάθουν τι συμβαίνει, ειδικά ο Λιανός ως πρώην τραπεζίτης. Γιατί δεν το κάνουν;
Έλεος ρε παιδιά.

amanAM είπε...

Ρε συ Βασίλη, τι είναι αυτή η μανία σου να ψάχνεις να βγάλεις λαγούς από καπέλα?

Η ομάδα δεν κατέβηκε σε ένα τουρνουά προετοιμασίας, και το παρουσιάζεις σαν πρόβλημα!!! Είσαι άπαιχτος!!!

Έχουμε ξεγαμηθεί να τρέχουμε από τουρνουά σε τουρνουά, σήμερα (ανήμερα Αγίου Πνεύματος) σε λίγο θα παίζουμε άλλο ένα φιλικό προετοιμασίας εναντίον της Βουλιαγμένης, μιας ομάδας που είναι από τα φαβορί για μετάλλιο στο πρωτάθλημα μίνι παίδων που αρχίζει την Παρασκευή. Προχθές πάλι φιλικό παίζαμε, με το ΚΟΠΙ. Δεν κατέβηκε ο Πανιώνιος, κι έτσι η Ηλιούπολη κατάφερε να πάρει μια διάκριση σε ένα τουρνουά, και στενοχωριέστε γι αυτό? Τι θα ωφελούσε τα παιδιά μας, άλλο ένα τουρνουά που θα το κερδίζανε παίζοντας στο 50% και κάτω?

Ο προπονητής μας, είναι βοηθός προπονητή της αντρικής ομάδας, και το Παρασκευοσαββατοκύριακο που ήταν το τουρνουά στα Ιλύσια, η ομάδα του Πανιωνίου έπαιζε στην Κάλυμνο, στον τελικό του κυπέλλου.

Τα παιδιά μας προπονήθηκαν από άλλον προπονητή, και κάνανε πολλά χιλιόμετρα. Τα κολύμπια ήταν κάτι που το χρειαζόντουσαν πολύ πιο πολύ.

Προφανώς από λάθος στον προγραμματισμό, δηλώθηκε η συμμετοχή μας σε ένα τουρνουά που δεν θα είχαμε τον προπονητή μας να μας κατεβάσει. Όταν το κατάλαβαν το λάθος, αρχικά αναζητήθηκε εναλλακτική λύση (να κατεβάσει την ομάδα μας άλλος προπονητής), αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην κατέβουμε, και ο άλλος προπονητής να κολυμπήσει τα παιδιά, για να βελτιωθούν σε αυτόν τον τομέα.

Εμείς οι γονείς, που έχουμε ξεσκιστεί να τρέχουμε, κάναμε γλέντι που είχαμε επιτέλους ένα πιο ελεύθερο Σαββατοκύριακο.

Γιατί πρέπει να υπάρχει κάποια ίντριγκα σε όλο αυτό? Από αυτό κρίνεται εάν έχει προβλήματα ο Πανιώνιος?

Ναι, υπάρχουν προβλήματα: Κόπηκαν οι επιχορηγήσεις της ΓΓΑ, κόπηκαν οι χορηγοί και οι "εισφορές" του Τσακίρη, ο δε Ερασιτέχνης έχει λειψανδρία, κι έχει φορτωθεί στις πλάτες του και την ΠΑΕ.

Με βάση τα έσοδα, είναι μεγάλη πολυτέλεια να συντηρούνται τόσα τμήματα σε μεγάλες κατηγορίες. Από την άλλη, χάνονται έσοδα από τις ακαδημίες και τις υποδομές γιατί δεν υπάρχει σωστή οργάνωση και εκμετάλλευση των παιδιών που θα μπορούσαν να γεμίζουν τα γήπεδα του Ιστορικού.

Προτάσεις και εθελοντική προσφορά, είναι απαραίτητα προαπαιτούμενα για να βελτιωθεί η κατάσταση. Γκρίνια και κακόπιστη κριτική, δεν βοηθάνε.

Πριν από κάποιους μήνες, έκανα γραπτώς τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μου, τις έστειλα στον Ερασιτέχνη, τις έστειλα και με email στους άλλους γονείς. Αρχικά οι άλλοι γονείς με αντιμετώπισαν με δυσπιστία. Κάποιοι με χαρακτήρισαν με πολλά κοσμητικά επίθετα.

Έκτοτε έτρεξε νερό στο αυλάκι, τελικά έπιασαν τόπο οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις μου. Τα παιδιά βελτίωσαν την συμπεριφορά τους, απόκτησαν σεβασμό στην ομάδα, εκεί που άκουγες συνθήματα υπερ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και καυγάδες στα αποδυτήρια, τώρα τα παιδιά όλα φωνάζουν υπερ του Πανιωνίου, αισθάνονται μέλη της ομάδας μας και όχι περαστικοί, υποστηρίζουν το ένα το άλλο και οι παλιοί συμπαραστέκονται στους νέους.

Και μόνο γι αυτό, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η αγωνιστική άνοδος αυτής της ομάδας, είναι το λιγότερο για μένα, όμως έχει συμβεί και αυτό, και μάλλον καθόλου τυχαία. Τα Χριστούγεννα η ομάδα ήταν το κάθε παιδί για πάρτη του, αλλά τώρα έγινα ομάδα και ο Πανιώνιος πάνω απόλα. Σημαντική η δουλειά του προπονητή, αλλά και του Εφόρου, και των γονιών των ίδιων. Με σωστή καθοδήγηση, με σωστές παρατηρήσεις, με καλόπιστη κριτική (έστω κι αν φάνηκε υπερβολική σε ορισμένους), όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

vassilis είπε...

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε

vassilis είπε...

Ναι είμαι φαντασιόπληκτος.

Από το μυαλό μου έβγαλα ότιέφυγαν προπονητές και πήγαν στον ΠΑΟ και πήραν και αθλητές μαζί τους.
Από το μυαλό μου έβγαλα ότι σε πολλά αθληματα στους προπονητές χρωστάνε λεφτά.
Από το μυαλό μου έβγαλα ότι δηλώθηκε συμμετοχή σε ένα τουρνουά και δεν πήγε μια ομάδα, λες και δεν μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος να την κοουτσάρει.
Από το μυαλό μου έβγαλα ότι με ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο στο ποδόσφαιρο πας στην χαμηλότερη κατηγορία ενός τουρνουά και δεν φτάνεις καν στον τελικό.
Από το μυαλό μου έβγαλα ότι ο Υμηττός που πέρασε στον τελικό αυτού του τουρνουά είχε χάσει στην αρχή της χρονιάς με 6-0 από τον Ολυμπιακό που με το ζόρι κέρδισε 2-1 μια ομάδα του Ατρόμητου.
Επρεπε Αντώνη να σε έχω εκεί να βλέπεις τις φανέλες με τις οποίες έπαιζε ο Ρεκομπα (με αυτές κατέβηκαν απέναντι στους Ανάργυρους) απέναντι σε κάτι ροζ φανέλες. Να μου πεις πως θα αισθανόσουν. Αλλά τι λέω, μια χαρά θα αισθανόσουν γιατί εγω είμαι ο περίεργος.
Ολα από το μυαλό μου τα βγάζω. Ολα είναι καλά και ωραία.

Ετσι λοιπον ειναι αν έτσι νομίζετε.

amanAM είπε...

Πες μας τι πίνεις, καλέ και δεν μας δίνεις!!!

Είπα εγώ ότι δεν έχει οικονομικά προβλήματα ο Ερασιτέχνης? Είχε εδώ και χρόνια, έχει και θα έχει πολύ περισσότερα. Ιδίως από τότε που φορτώθηκε και την ΠΑΕ, ο Πανιώνιος πνίγεται οικονομικά.

Προπονητές έρχονται και φεύγουν, το ίδιο και παίκτες. Έχω ακούσει διάφορες φήμες, αλλά από τις φήμες δεν μπορώ να κρίνω. Μπορώ να κρίνω από όσα βλέπω ο ίδιος.

Οικονομικά προβλήματα έχουν όλοι οι σύλλογοι, και ο Πανιώνιος δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση.

Συνδέεις άσχετα γεγονότα.

amanAM είπε...

Θεωρώ τεράστιο λάθος το προπονητικό στο Κορωπί. Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, και η δεξαμενή στην οποία απευθύνεται πολύ μικρή. Παιδιά από την Νέα Σμύρνη και τις γύρω περιοχές, δεν είναι εύκολο να πηγαινοέρχονται στο Κορωπί, πράγμα που οδηγεί την πλειοψηφία όσων θα έπρεπε να μεταπηδήσουν εκεί, να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Οι ακαδημίες είναι τα φυτώρια από τα οποία θα ξεπηδήσουν αυτοί που θα επανδρώσουν τις ομάδες μας στο μέλλον. Είναι επίσης μια προσοδοφόρα "επιχείρηση". Ο Πανιώνιος αντί να μεγιστοποιεί τα κέρδη του από τις ακαδημίες, κλωτσάει την καρδάρα και χύνει το γάλα που μαζεύει.

Αυτήν την στιγμή, όλο το οικοδόμημα μοιάζει με πύργος από τραπουλόχαρτα. Με εξαίρεση τις ακαδημίες του μπάσκετ, όπου οι γονείς πέτυχαν την αυτοδιαχείρηση και έχουν εξαιρετική λειτουργία, χάρη στους εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν δραστηριοποιηθεί. Οι άνθρωποι αυτοί, δεν είναι καν Πανιώνιοι, είναι οι γονείς των παιδιών που ζούνε στην ευρεία περιοχή. Τώρα ετοιμάζονται να κάνουν συμφωνία με την ΛΑΝΣ, να φτιάξουν στην αυλή του σχολείου ένα κλειστό γήπεδο με παρκέ, για να μαζέψουν κι άλλα παιδιά!!! Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Η δυναμική που έχει αυτήν την στιγμή το παιδικό και το εφηβικό μπάσκετ, είναι πολύ μπροστά για τα Ελληνικά δεδομένα.

Το ποδόσφαιρο, πως να μην μαραζώνει, όταν ακόμα κι αν ξεχωρίσουν κάποιοι στα 5Χ5 δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρουν να πάνε στο Κορωπί?

Στο πόλο, τα πράγματα είναι εύκολα. Θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο με το μπάσκετ. Αλλά μας λείπουν οι γονείς που θα κάνουν το ίδιο.

Μέχρι τώρα που τα έσοδα του πόλο έπεφταν σε ένα πηγάδι δίχως πάτο, είναι φυσικό να είναι απλήρωτοι οι πάντες, αν και έχουμε βρει την φόρμουλα να τα λύσουμε το πρόβλημα αυτό.
Τα χρήματα που μαζεύονται κάθε μήνα από τις ακαδημίες, πρώτα θα εξοφλήσουν τους προπονητές και τους εργαζόμενους του τμήματος, κι ότι περισσεύει θα πηγαίνει στον Πανιώνιο να τα διαχειριστεί όπως νομίζει.