Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ-ΝΟΚ

Το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Αλίμου διαθέτει δύο πισίνες, μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50μ. χ 25μ. και μια πισίνα εκμάθησης, διαστάσεων 10μ. χ 12,5μ., που κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου σκεπάζεται με ειδικό στέγαστρο.

.....
Η Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Καλαμακίου κ. Δήμητρα Κλεώπα-Μπίσμπα, καλεί όλους τους Δημότες να γνωρίσουν από κοντά το κολυμβητήριο του δήμου μας, ένα πραγματικό στολίδι για τον Αλιμο και να ενταχθούν στα προγράμματα του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210-9813192 και 210-9843247.


http://www.alimos.gov.gr/el-gr/Document.aspx?ElementId=9ba2e4ea-db60-4d9e-8bad-fb40a2059b4f

Σχόλιο: Τα πιο πάνω είναι η εικόνα που προβάλλουν για το Κολυμβητήριο που χτίστηκε πριν λίγα χρόνια (με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες),  και χρυσοπληρώθηκε από τον Ελληνικό λαό, τι πληρώθηκε δηλαδή, προφανώς είναι και αυτό μέσα στα χίλια μύρια που χρωστάμε και θα πληρώνουμε για κάμποσες γενιές... 

Στο κολυμβητήριο είχε από μέρες αναρτηθεί μια ταμπέλα που έγραφε πως το κολυμβητήριο θα μείνει κλειστό από 23/12 μέχρι 3/1/2011 λόγω των εορτών. Δεν μου άρεσε που δεν θα γυμναστεί το παιδί για 2 εβδομάδες, γιατί έχει κάνει τόση προσπάθεια, να μην χάσει την επαφή του με το θέμα... 

Την προηγούμενη Τετάρτη 15/12/2010, υπήρχε ταμπέλα πως το κολυμβητήριο θα παρέμενε κλειστό, δήθεν λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όμως σε προηγούμενες παρόμοιες απεργίες το κολυμβητήριο δούλευε κανονικά.

Μου έκανε εντύπωση, αλλά δεν υποπτεύτηκα...
Άλλωστε, το βράδυ το κολυμβητήριο άνοιξε, και παίχτηκε ο αγώνας πρωταθλήματος ΝΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Για τις προπονήσεις των παιδιών υπήρχε απεργία, για τον αγώνα δεν υπήρχε? Τέλος πάντων...

Την Πέμπτη 16/12, εντελώς απροειδοποίητα, πήγαμε για προπόνηση στις 8:00 το βράδυ και βρήκαμε το κολυμβητήριο κλειστό. Μαύρα σκοτάδια και η πόρτα κλειδωμένη. Δεν είχανε την στοιχειώδη ευαισθησία να μας ειδοποιήσουν πως το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό, να μην τρέχουμε άδικα.

Την Παρασκευή 17/12, άλλοι γονείς είπανε πως πλημμύρισαν τα αποδυτήρια, άλλοι ότι υπάρχει βλάβη γενικότερα και δεν βρίσκουν ανταλλακτικό...  Εγώ πήγα εκεί, και μου είπε ένας φύλακας πως μπορεί μέχρι το απόγευμα να φτιαχτεί η βλάβη, πως λείπει ένα ανταλλακτικό που το ψάχνουν αλλά δεν το βρίσκουν!!!

Το Σάββατο το πρωί, μετά από πολλές προσπάθειες, κάποιος απάντησε στο τηλέφωνο και είπε πως... το κολυμβητήριο θα δουλέψει μάλλον από Δευτέρα, αλλά να ξανατηλεφωνήσουμε πριν πάμε...

Σήμερα 20/12/2010 το απόγευμα, τηλεφώνησα και μου είπανε πως θα έκλειναν έτσι κι αλλιώς μέχρι τις 7 του Γενάρη (!), και έκλεισαν τελικά νωρίτερα!!!

Τηλεφώνησα σε άλλους γονείς, και κάποιος μου είπε πως έχει μάθει πως δεν έχουν λεφτά για να πληρώσουν το πετρέλαιο για να θερμανθεί το νερό, κι έτσι έκλεισαν το κολυμβητήριο.

Λεφτά για δημοτικές εκλογές είχανε!!! Πληρώνουμε ένα σκασμό τέλη κλπ, αλλά... το στοιχειώδες όπως το να δουλέψει το κολυμβητήριο δεν παίζει.

Αφήσαμε μήνυμα να επικοινωνήσει μαζί μας ο προπονητής, ο οποίος τελικά μας είπε πως δεν ξέρει πότε θα ξανανοίξει το κολυμβητήριο, και ότι προσπάθησε να βρει αλλού να πάμε για ένα διάστημα, αλλά δεν βρήκε τρόπο να πάνε τόσα παιδιά τσόντα μέσα σε άλλα...
Κρίμα, ο προπονητής ο κύριος Ανδρόνικος (δεν ξέρω το επώνυμο του) είναι εξαιρετικός, αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει όσο το δυνατόν πιο καλή δουλειά με τα παιδάκια, έχει πάθος και όρεξη. Ξεκίνησε το τμήμα τον Σεπτέμβρη, και ήδη είναι φανερά τα αποτελέσματα της καλής δουλειάς που κάνει. Αυτή η ομάδα έχει (ή είχε) μέλλον.

Λυπάμαι πολύ, αλλά μαζί με τον ΝΟΚ, δεν θα αφήσω το παιδί μου να βουλιάξει. Τον ξεκίνησα από σήμερα κιόλας στον Πανιώνιο. Συναισθηματικά αισθάνομαι περίεργα, αφού 3 μήνες τώρα γνωρίστηκα με τους άλλους γονείς, απέκτησα φίλους, απόκτησε φίλους και ο γιός μου, και το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Συμπαθώ πολύ τον προπονητή του, και πιστεύω πως ήταν ικανός να κάνει τα παιδάκια αυτά μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα.

Δεν θέλω να χαθεί ότι έκτισε παιδί (και ο προπονητής του) με τόση προσπάθεια, με ένα μήνα (σχεδόν) απραξίας... Άλλωστε, είναι άγνωστο εάν και πότε θα βρουν τα χρήματα για το πετρέλαιο, εάν αυτός είναι όντως ο λόγος που μένει κλειστό το κολυμβητήριο.

Ο Πανιώνιος έτσι κι αλλιώς ήταν εκεί που ήθελα εξ αρχής να γραφτούμε, αλλά το κολυμβητήριο του Καλαμακίου με βόλευε καλύτερα, οι ώρες επίσης (η προπόνηση στον Πανιώνιο είναι 1 ώρα νωρίτερα), και αφού η τύχη μας είχε φέρει εκεί, δεν τον έφερα εξ αρχής στον Πανιώνιο. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Από πρώτη εικόνα, ο προπονητής και οι προπονήτριες στα μικρά παιδιά είναι πολύ συμπαθητικοί, γνωρίστηκα με τον έφορο που είναι επίσης ένας πολύ συμπαθητικός γονέας που τρέχει και βοηθάει, και γενικά πιστεύω πως σύντομα θα εγκλιματιστώ και εγώ και ο γιός μου. Καλή αρχή λοιπόν, και λυπάμαι πολύ για το Καλαμάκι, που έχασε το μελλοντικό του αστέρι, τον κανακάρη μου.

Κι ενώ συνέβησαν όλα αυτά, τα μοσχάρια της ποδοσφαιρικής ομάδας, θα κάνουν διακοπές, σαν επιβράβευση για τα χάλια τους...
Ανησυχώ εγώ για το παιδί μου να μην χάσει προπονήσεις, και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αντί να δουλέψουν πιο σκληρά για να καλύψουν κενά, θα αράξουν στο τζάκι περιμένοντας τον Άη Βασίλη!!!

Ευχαριστώ τον Πάνο Τσελέντη που με βοήθησε να βρω τηλέφωνα κλπ, γιατί στο site του Πανιωνίου οι σχετικές σελίδες δεν ανοίγανε το απόγευμα που ψαχνόμουνα... Πολύ εξυπηρετική και η κυρία Ελένη, στην γραμματεία. 



9 σχόλια:

Katrinos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=bnTcJ7KsV-U

Μάγγος φορ πρέζιντεντ!!

αφιερωμένο εξαιρετικά

Georgios είπε...

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ !!!!!!!!

amanAM είπε...

Εχθές ξεκίνησαν αποχή από τις προπονήσεις, για πολλοστή φορά, οι πολίστες του Ολυμπιακού.

Εάν δεν πληρωθούν, δεν θα κατέβουν ούτε στους αγώνες...

Εάν δεν κάνουν προπονήσεις οι Ολυμπιακοί, αυτό σημαίνει πως... ίσως να υπάρχει χώρος στο Παπαστράτειο, να πάνε τα μίνι του ΝΟΚ!!!

:-)

Η χώρα έχει χρεοκοπήσει προ πολλού.
Και όμως, το φαγοπότι συνεχίζεται...

:-(

amanAM είπε...

Το ποτήρι ξεχείλισε και οι πολίστες του Ολυμπιακού δεν μπορούν να κάνουν άλλη υπομονή. Ετσι αποφάσισαν τη Δευτέρα (20/12) να προχωρήσουν σε αποχή από τις προπονήσεις και τους αγώνες, μέχρι να λάβουν μια απάντηση από τη διοίκηση του συλλόγου σχετικά με το πότε θα εισπράξουν έστω ένα μέρος των οφειλομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στο ματς της Τρίτης (21/12) απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική της Α1 ανδρών!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=117#ixzz18kEQBeAQ

amanAM είπε...

Έμαθα πως ο ΝΟΚ δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά... το κολυμβητήριο είναι δημοτικό, και τα έξοδα του πετρελαίου τα πληρώνει ο Δήμος (που εισπράττει απ΄το αναψυκτήριο, και όχι μόνο) κι έτσι... ελλείψει πετρελαίου, κολυμβητήριο γιοκ!

amanAM είπε...

Εχθές, 7/1/2011, πήραμε τηλέφωνο στο κολυμβητήριο, που υποτίθεται ότι θα άνοιγε, και ρωτήσαμε εάν ξεκίνησαν οι προπονήσεις...

Το έκανα κυρίως για να μου φύγει η απορία. Άλλωστε εμείς πλέον γραφτήκαμε στον Πανιώνιο.

Ξέρετε τι απάντησαν στο τηλέφωνο?

Πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την θέρμανση της πισίνας, και να επικοινωνήσουμε πάλι από βδομάδα, για να μας πούνε πότε θα λειτουργήσει ξανά!

Αν μη τι άλλο, τώρα λένε κάτι που αγγίζει την αλήθεια... Βέβαια, πρόβλημα με την θέρμανση θα μπορούσε να είναι και οτιδήποτε άλλο, ενώ είναι απλώς ότι δεν έχουν πληρώσει το πετρέλαιο (ή το φυσικό αέριο) και γι αυτό δεν μπορούν να την θερμάνουν την πισίνα!!!

Αλήτη δήμαρχε Ορφανέ, και εσύ ξεφτιλισμένη Μιμή Κλεώπα (υπεύθυνη του κολυμβητηρίου), είσαστε για τα μπάζα!!! Είναι μέχρι να σας πετύχω πουθενά, το αυγό και το γιαούρτι θα πέσουν σύννεφο!!!

amanAM είπε...

12/1/2011, ακόμα εκτός λειτουργίας το κολυμβητήριο.

Εχθές το απόγευμα, μου είπανε πως ακόμα και εάν πάρουνε πετρέλαιο, θέλει πολλές μέρες για να ξεκινήσει η λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Από Φλεβάρη και βλέπουμε...

amanAM είπε...

Τελικά το κολυμβητήριο άνοιξα ξανά, στις 15 του Φλεβάρη, μετά από 2 μήνες.

Μέχρι πότε θα μείνει ανοικτό?
Άγνωστο!!!

amanAM είπε...

Εύχομαι το Κολυμβητήριο του Αλίμου να παραμείνει ανοιχτό, όταν θα πιάσουν ξανά τα κρύα.

Οκτώβρης του 2011, το κολυμβητήριο εξακολουθεί να είναι σε λειτουργία, ενώ όλο το καλοκαίρι ξοδεύτηκαν από τον δήμο άπειρα χρήματα για να φυτευτούν ήδη ξερά δένδρα.

Για να δούμε τι θα συμβεί σε 1-2 μήνες, που θα έχουν πιάσει τα κρύα...