Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Βία στα γήπεδα

Κάθε εβδομάδα διαβάζουμε για «τιμωρίες» όλων σχεδόν των γηπεδούχων ΠΑΕ, για υβριστικά συνθήματα και γενικά την συμπεριφορά των φιλάθλων.

Κάτι σαν φορολογία ένα πράγμα. Διότι είτε πυροβολώ με αεροβόλο, είτε πετάω πέτρες και κροτίδες, είτε μπουκάρω στο γήπεδο, είτε διαλύω μια ολόκληρη συνοικία ή μια επαρχιακή πόλη, τίποτα δεν αλλάζει. Αρκεί να μην φωνάξεις το γνωστό σύνθημα «σφύρα καλά πουτ@νας γιέ», που τότε προσβάλεις τα χρηστά ήθη της κοινωνίας μας, και πρέπει να τιμωρηθείς.

Κατ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε: Ποιος άντρας δεν είπε ποτέ, πως «όλες οι γυναίκες είναι πουτ@νες»? Και ποια γυναίκα δεν είπε ποτέ πως «όλοι οι άντρες, είναι μαλ@κες»? Μην τρελαθούμε λοιπόν, το αυτονόητο λέμε, η μάνα του διαιτητή είναι πουτ@να, κι ο ίδιος είναι μαλ@κας, εξ ορισμού! Λέτε να παρεξηγούνται οι μανάδες των διαιτητών? Αμφιβάλλω. Για την νύφη τους, τι γνώμη έχουν εκείνες? Οι πεθερές τους, τι γνώμη έχουν γι αυτές τις ίδιες? Ο διαιτητής, θέλησε να γίνει διαιτητής νομίζοντας πως θα διαιτητεύει σε κολέγια? Δεν ήξερε τι τον περιμένει?

Αφού ξεκαθαρίσαμε το θέμα αυτό, κι αφού καταγγείλω την υποκρισία στην τιμωρία των ταραχοποιών που λένε τέτοια τρομερά συνθήματα, ας επιστρέψουμε στην βία.

Η βία στα γήπεδα, έχει 2 πρόσωπα: Το light, και το ολόπαχο, με όλα τα λιπαρά.

Το light, είναι η ρήψη αντικειμένων, οι κροτίδες που σκάνε μέσα στο γήπεδο, δίπλα στον επόπτη, δίπλα σε παίκτη ή σε τερματοφύλακα, το πετροβόλημα αυτού που πάει να εκτελέσει κόρνερ, κλπ. Αυτά που βλέπουμε καθημερινά στα γήπεδα της Τούμπας, του Χαριλάου, ενίοτε του Ολυμπιακού, πιο σπάνια και αλλού. Να ψηφιστεί άμεσα ένας νόμος, που με την παραμικρή ρήψη αντικειμένου, κροτίδας κλπ να χάνει άμεσα το παιχνίδι στα χαρτιά ο γηπεδούχος, ή ο φιλοξενούμενος εάν προέρχεται η εκδήλωση light βίας από την μεριά των οπαδών του, και η αφαίρεση 3 βαθμών. Σε περίπτωση υποτροπής, 6 βαθμοί, κοκ.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι καθόλου light, απλώς το ονομάζω έτσι, σε αντιπαράθεση με την «ολόπαχη» βία.

Η ολόπαχη βία, είναι αυτή που κατά συρροή κάνουν οι βαζελόγαυροι που πλακώνονται πριν ή κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, οι Αρειανοί και τα Μπαόκια, που μπουκάρουν μέσα στο γήπεδο, που την στήνουν στα πούλμαν των αντιπάλων, που μετατρέπουν σε εμπόλεμη ζώνη του γύρω δρόμους και όχι μόνο, κλπ. Με συνοπτικές διαδικασίες, σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα να πέφτει κατηγορία. Στην βήτα εθνική, και στην γάμα αν επαναληφθεί. Τέλος. Να δούμε ποιος τολμάει να κάνει την παραμικρή φασαρία.

Αν έχουν τα άντερα, να το κάνουν εδώ και τώρα. Όλα τα άλλα, είναι παπαριές Γιωργίτσα μου.

Εάν ο Κόκκαλης, ο Πατέρας, και ο κάθε επιχειρηματίας δεν θέλει να ριψοκινδυνεύσει την επένδυση που κάνει, να πειθαρχήσει ο κάθε ένας τους στρατούς του, να πάρει μέτρα με κάμερες και με σεκιουριτάδες εκπαιδευμένους για τέτοια καθήκοντα, ας εισάγουμε τεχνογνωσία από την Ισπανία και την Αγγλία, που δεν ματώνει ρουθούνι, ας παίζουν κεκλεισμένων των θυρών μέχρι να λύσουν το πρόβλημα.

Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας. Όπως δεν προστατεύει η αστυνομία τις Τράπεζες, αλλά η κάθε μια παίρνει τα μέτρα της για την αποτροπή ληστειών, βάζει κάμερες, ειδικές πόρτες για να μην επιτραπεί η είσοδος σε επίδοξους ληστές, και εάν παρόλα αυτά τολμήσουν, να μην μπορούν να διαφύγουν μέχρι να έρθει η αστυνομία και τους συλλάβει (ας πούμε...), έτσι και η κάθε ΠΑΕ, ας πράξει τα δέοντα. Όταν γίνει αυτό, και όταν τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δήθεν «ανεγκέφαλοι» που κάνουν τις φασαρίες, τότε θα εκλείψει το φαινόμενο της βίας από τα γήπεδα.

Εμείς στην Ν Σμύρνη, πηγαίνουμε με τα παιδάκια μας και τις γυναίκες μας. Πιο πολύ γυναικόπαιδο, δεν πρέπει να υπάρχει σε άλλο γήπεδο.

Παρόλα αυτά, έχουμε κι εμείς τα μπουμπούκια μας, που μιμούνται τους μάγκες των άλλων ομάδων, και έχουν κάνει κι αυτοί τις μαλακίες τους. Πριν από λίγο καιρό, παρακολουθούσα στην θύρα 3 να πλακώνονται κάποιοι μεταξύ τους. Μια μεγάλη ομάδα, κυνηγούσε καμιά 10αριά άτομα, τους κατέβασαν τα πανό, κλπ. Αναρωτήθηκα προς τι ο εμφύλιος, και μου είπανε κάποιοι, πως… αυτοί οι 15, είχαν κάνει κάποια παρατράγουδα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι που προηγήθηκε (στην Ξάνθη εάν δεν κάνω λάθος), και οι άλλοι τους παρέδιδαν ένα μαθηματάκι… Αν έτσι έγιναν τα πράγματα όντως, τότε αυτή είναι μια πραγματικά υγιής αντίδραση όσων κυνηγούσαν τους «θερμόαιμους», γιατί είναι δικιά μας υποχρέωση να προφυλάξουμε την ομάδα μας από τέτοιες ακραίες συμπεριφορές.

Παρακολουθώντας ένα παιχνίδι ισπανικού πρωταθλήματος, είδα μια φορά κάποιον οπαδό που πέταξε ένα αντικείμενο στο γήπεδο, εναντίον αντίπαλου παίκτη… Οι οπαδοί σε απόσταση 50-80 μέτρων, σταμάτησαν να παρακολουθούν το παιχνίδι, και στράφηκαν προς το μέρος από όπου εκσφενδονίστηκε το αντικείμενο. Σε 2 λεπτά, μπουκάραν οι σεκιουριτάδες, και τσίμπησαν τον μάγκα, οι δε οπαδοί τριγύρω, έριχναν και κάποια ψιλή στον θερμόαιμο. Ο τύπος βγήκε από το γήπεδο σηκωτός, και σίγουρα παραδόθηκε στην αστυνομία από τους σεκιουριτάδες Φυσικά, με τέτοια αντίδραση, δεν αξίζει στην ομάδα αυτή να τιμωρηθεί. Μεμονωμένοι μαλ@κες, πάντα θα υπάρχουν, όμως αφού θα υπάρξει σωστή αντίδραση από τους υπόλοιπους οπαδούς και την ΠΑΕ, φυσικά δεν υπάρχει λόγος τιμωρίας.

Πέρα λοιπόν από τα ευχολόγια, θα γίνει κάτι επιτέλους, να μην ξεφτιλιζόμαστε?

Να απαγορευτεί άμεσα για 5 χρόνια, κάθε συμμετοχή Ελληνικής ομάδας σε κύπελλα Ευρώπης κλπ, όπως έκανε η Αγγλία, να κλειστούμε στην αυλή μας, να την καθαρίσουμε μόνοι μας, να περάσουμε κι έναν νόμο να μην μπορούν ταυτοχρόνως να παίζουν πάνω από 5 ξένοι στις ομάδες μας, ας έχουν και άλλους 5 στον πάγκο, αλλά μέσα να παίζουν 6 τουλάχιστον Ανδριόλες, Αναστασόπουλοι, Σιόβες, Σιμώσηδες, κλπ κι όχι όλοι αυτοί οι περαστικοί μισθοφόροι. Είμαι υπέρ και στο να παίζουν Αλβανόπουλα, όπως ο Νίνης, αρκεί που έμαθαν Ελληνικά, πήγαν σε Ελληνικό σχολείο, και τα παιδιά τους αύριο μεθαύριο θα είναι κι αυτά Έλληνες. Το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού. Να μειωθούν οι ξένοι στο ποδόσφαιρο, όχι από ρατσισμό, αλλά για να αποκτήσουν ξανά Ελληνικότητα οι ομάδες μας. Αλλιώς, ας γίνουμε όλοι οπαδοί της Μπάρτσα, της Ρεάλ ή της Λίβερπουλ, να τελειώνουμε...

Μόνο όταν ο κόσμος ταυτιστεί με τους παίκτες θα γυρίσει στα γήπεδα, τα Ελληνόπουλα θα κλωτσάνε το τόπι γιατί θα ελπίζουν κάποτε να παίξουν στις Ελληνικές ομάδες, θα γλυτώσουμε άπαξ δια παντός από επιχειρηματίες που ξεπλένουν μαύρο χρήμα στο ποδόσφαιρο μας, από ΠΑΕ που χρωστάνε σε όποιον μιλάει Ελληνικά και όχι μόνο, αλλά κάνουν και άλλες μεταγραφές, από ύποπτους ανθρώπους της νύχτας που έχουν μπει στα διοικητικά των ομάδων, από δικηγόρους λαμόγια με σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές, και κάθε είδους φρούτο, που αυτήν την στιγμή κατοικοεδρεύει σε κάθε σχεδόν ΠΑΕ...

Ήμουνα νιός και γέρασα, την βία την γεννάει η ατιμωρισία, εάν εμείς στην Ν Σμύρνη κάναμε το παραμικρό, θα είμασταν ήδη στην β εθνική πριν πούμε κίμινο, ποιός τολμάει να τα βάλει με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, και με τα καρτνάσια από την Θεσσαλονίκη?

Αυτά τα ολίγα, περί αυτών των πολλών.

14 σχόλια:

amanAM είπε...

Την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, προκάλεσαν τα επεισόδια που υπήρξαν την Κυριακή στα παιχνίδια Καβάλα-Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννενα-Αρης.

Ο κ. Βούγιας, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι τα θέματα της βίας στα γήπεδα, συγκάλεσε για την Τρίτη στις 16.00 σύσκεψη με την παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Δημήτραινα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, προκειμένου από κοινού να εξετάσουν όσα συνέβησαν στα γήπεδα της Καβάλας και των Ιωαννίων.

Στις προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού είναι μέχρι το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα, έστω κι αν χρειαστεί να ανακοινωθούν μέτρα που δεν θα αρέσουν.

Ron Barceló είπε...

Οι μεγαλύτερες κότες είναι αυτοι που κάθονται στα εδρανα τις Βουλής κ τους οποίους εξουσιοδοτήσαμε να μας κυβερνούν. Όταν λοιπόν κόψουν τα πομπώδη λογύδρια, σταματήσουν να γλειφουν τον εκάστοτε μαφιόζο που δηλώνει ποδοσφαιρικός παράγοντας κ τη στρατιά ηλιθίων αυτού, εγκαταστήσουν συστήματα καμερών σε όλα τα 'χωράφια' που χρησιμοποιούνται ως γήπεδα κ ασκήσουν ποινικές δοιώξεις σε όλα τα 'αντράκια' που χτυπάνε πάντα ανα δεκάδες τότε θα μπορέις να πεις πως ΚΑΤΙ έγινε στο θέμα της βίας.
Τα αντίστοιχα τσουτσέκια στην Αγγλία απομονώθηκαν εδώ κ καιρό με ισόβειο αποκλεισμό από κάθε γήπεδο για τον απλούστατο λόγο ότι οι άνθρωποι ήθελαν να βάλουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ ένα τέλος.
Πλέον τα γήπεδα τους είναι πιο ασφαλή κ από ατυνομικά τμηματα.
Πως μπορούν και ξεχνάνε τους γαύρους κ τα σκηνικά στη Νεα Σμύρνη πριν κάτι χρόνια?
Τους γαυρους στη Νίκαια με τον Ιωνικο?
Τα παόκια με τους βάζελους στον τελικό της Ευρωλίγκα στη Σαλονίκη?
Τους βάζελους με τα χανούμια στην Κύμης? κοκ
Ζωα ντυμένα με ρούχα, θα μας διώξουν όλους στο τέλος κ θα πλακώνονται με τα δοκάρια.

amanAM είπε...

Το πατρικό μου, είναι στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον πολυπαθή δρόμο που οδηγεί στην Συγγρού και στην υπόγεια διάβαση, και κάθε σχεδόν χρόνο, όλοι αυτοί οι κάφροι σπάγανε στην σειρά τα αυτοκίνητα και τις εισόδους των πολυκατοικιών...

Εμείς μετακομίζαμε τα αυτοκίνητα σε ασφαλή απόσταση, και την γλυτώναμε...

Μια φορά, ήταν μια διμοιρία των ΜΑΤ, και όταν τους είδαν να έρχονται τα γαυροπρεζόνια, έφυγαν, και τους άφησαν να τα σπάνε ελεύθερα.

Χέσε μέσα. Εμείς, ησυχάσαμε από τότε που δεν ξανάρθανε οι βάρβαροι.

Ζημιές πιθανόν έχουν κάνει και άλλοι, αλλά ειδικά σε εμάς, μόνο οι γαύροι. Ούτε οι Βάζελοι ποτέ πειράξαν κάτι, ούτε οι Αεκτζήδες.

Ron Barceló είπε...

Δεν είναι μόνο οι γαύροι. Όταν είχε ανακοινωθεί ο Ρεκόμπα κ είχε συρρέυσει όλος ο κόσμος στο αεροδρόμιο, βρήκαν ευκαιρία οι λαγοί κ σπάσανε τα αμάξια του κόσμου στο δρόμο έξω από την 3 - για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" με ους δικούς μας. Περαστατικά υπάρχουν πολλά. Το θέμα δεν είναι ποιοι είναι οι πιο κάφροι. Η βία δεν έχει χρώμα. Το φρικιαστικό είναι πως συντηρούνται ακόμη κ σήμερα χρηματοδοτούμενοι (από ποιους άραγε?) σύνδεσμοι με εξειδίκευση στα 'πεσίματα'. Είναι πιο οργανωμένοι κ από τις..ίδιες τις ΠΑΕ που υποστηρίζουν. Κ όλα αυτά με τις πλάτες των μπάτσων ε. Μην ξεχνιόμαστε..
Κ μετά έλα πες μου γιατί είμαστε τριτοκοσμικό πρωτάθλημα, που το σνομπάρουν επιδεικτικά για χρόνια όλοι οι ευρωπαίοι..

Costix είπε...

Αντωνακη, αν το δεις και απο πιο σφαιρικο πρισμα, η πουτ@να προσφερει καποιο σημαντικο κοινωνικο εργο.

Και γιατι δηλαδη να παρεξηγηθει ο διαιτητης που τον ειπανε ''πουτ@νας γιο'' ???

Μαλλον κοσμητικο επιθετο ειναι αυτη η εκφραση για τα (πουλημενα) κορακια.

cdu είπε...

Όταν ήμουν φοιτητής, κάποια μέρα που γκρίνιαζα για την αναξιοκρατία, κάποιος μεγαλύτερος συνάδελφος μου είπε ότι το Πανεπιστήμιο είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Το γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα της βίας στο ποδόσφαιρο είναι το ίδιο γιατί που δεν λύνεται το πρόβλημα με τα αυθαίρετα ή τις πυρκαγιές (δύο από τα άπειρα παραδείγματα) ή γιατί επί 15 χρόνια και περισσότερο ενώ όλοι γνωρίζουν πόσο σαθρό είναι το Ελληνικό μοντέλο οικονομίας, δεν έκανε κανείς ουσιαστικά τίποτα και η χώρα έκανε φιέστες και πανηγυράκια.
Και καλό είναι σε όλα να βλέπουμε πρώτα την καμπούρα μας (δες τι γίνεται στην Αρτάκης, θυμίσου πέρυσι το ξύλο στο Ελληνικό με το Αιγάλεω και αυτά μόλις πρόσφατα).

amanAM είπε...

cdu, είσαι εντός θέματος.

Δεν είναι τα πανεπιστήμια ο καθρέπτης της κοινωνίας, κάθε τι που κάνουμε είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας, και το πανεπιστήμιο είναι ένα εξ αυτών.

Είμαστε ένα απίστευτο μπουρδέλο, που από όπου κι αν το πιάσεις, καταλήγεις πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: Όλα είναι υπό διάλυση, η διαφθορά είναι παντού, και τίποτα δεν λειτουργεί.

Παραδόξως όμως, όλο αυτό το μπουρδέλο, όσο έχει κάποιος την υγεία του, και έχει λίιιιγο μυαλό, τελικά τα καταφέρνει μια χαρά, καλύτερα από όλους τους άλλους στον "πολιτισμένο" και οργανωμένο κόσμο. Ζούμε καλύτερα από αυτούς, κατ αρχάς γιατί οι πρόγονοι μας, διάλεξαν αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Ο τόπος αυτός ζητάει από εμάς το μίνιμουμ, και μας δίνει το μάξιμουμ.

Στην Ελλάδα, όπως την έχουμε καταντήσει, είναι σαν να παίζουμε ποδόσφαιρο, και όχι μόνο δεν τηρούνται οι κανόνες, οι κανόνες αλλάζουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι, εσύ σουτάρεις προς την εστία του αντιπάλου, αλλά... μέχρι να φτάσει εκεί η μπάλα, έχει αλλάξει η θέση του τέρματος κι εσύ την βγάζεις την μπάλα πλάγιο άουτ, ή ακόμα χειρότερα βάζεις αυτογκόλ.

Έχεις παρακολουθήσει ποτέ γκολμπόλ? Αυτό το άθλημα που απευθύνεται για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, που δεν βλέπουν την τύφλα τους δηλαδή, ακούνε την μπάλα (με το ενσωματωμένο κουδουνάκι της) να έρχεται και πέφτουν να την αποκρούσουν ελπίζοντας να χτυπήσει πάνω τους, ή κλωτσάνε τον αέρα με την ελπίδα να πετύχουν την μπάλα που ακούνε ότι τους πλησιάζει? Κάπως έτσι βολοδέρνουμε όλοι μας.

Εμείς για παράδειγμα, συζητάμε για τον Πανιώνιο, ποιά αλλαγή έπρεπε να γίνει, τι σύστημα έπρεπε να ακολουθήσει ο Φερέρα, ενώ ο Φερέρα είναι ποδοσφαιράνθρωπος και αυτή υποτίθεται πως είναι η δουλειά του... Πόσο πιθανό είναι να είναι τόσο βλάκας? Μήπως είναι πιο πιθανό να είναι όλα στημένα, και να μας δουλεύουνε ψιλό γαζί, και ο Φερέρα παριστάνει τον ηλίθιο για να τσιμπάμε εμείς οι πιο ηλίθιοι? Πως θα έφερνε ανάποδα αποτελέσματα, εάν δεν παρίστανε ότι κάνει λάθη? Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, όλοι δικαιολογήθηκαν ότι φυσούσε πολύ. Εσείς είδατε κάποιον να προσπαθεί πραγματικά να βάλει γκολ?

Πόσα λεφτά παίζονται στο στοίχημα? Πόση απόδοση είχε το 0-2 να γίνει 2-2 στα τελευταία 5 λεπτά?

Δεν είναι ελληνικό φρούτο η διαφθορά, άλλωστε η Ζήμενς δεν είναι ελληνική εταιρεία, αυτοί λαδώνανε, αυτοί εκμαυλίζανε συνειδήσεις, αυτοί είναι τα μεγάλα λαμόγια. Εδώ οι άλλοι στήνουν πολέμους, για να πάρουν τον οικονομικό έλεγχο, να πουλήσουν όπλα, να φάνε τα πετρέλαια, σε αυτόν τον κόσμο, εμείς είμαστε τα μικρά ψαράκια...

Οι δικοί μας απλώς, έχουν ατιμωρησία.

Η ατιμωρησία, πιθανόν να είναι καλύτερη, από την τιμωρία του ενός που και καλά πιάνεται, ενώ όλα τα άλλα τριγύρω είναι στημένα. Μην νομίζεις ότι οι Γερμανοί δεν διυλίζουν τον κώνωπα ενώ καταπίνουν την κάμηλο. Εμείς εδώ, απλώς καταπίνουμε και τον κώνωπα!!!

Τότε, γιατί φωνάζω?
Γιατί με εκνευρίζουν οι δηλώσεις ότι θα πατάξουν την βία. Εάν θέλετε να την πατάξετε, κάντε ότι σας λέω, και θα το πετύχετε. Έχετε τα καρύδια να το κάνετε? Όχι? Σκάστε λοιπόν!!!

Δεν θεωρώ ότι σε έναν κόσμο που γίνεται χαμός, τα καλόπαιδα του Πανιωνίου είναι άγια. Τι θα πει ο ειδικός νόμος που μας χαρίστηκαν τα χρέη? Τι θα πει Νέος Πανιώνιος?

Κάποιοι κλάψανε τα λεφτά που χαθήκανε, και πρώτοι και καλύτεροι θα έπρεπε να τα κλαίμε όλοι εμείς, αφού τα χρέη που χάθηκαν από το κράτος από φόρους κλπ, τα χρωστάμε όλοι εμείς, οι Έλληνες πολίτες, τα παιδιά μας, και τα εγγόνια μας.

Εάν θέλουν να πατάξουν την βία, ναι, να τιμωρηθούμε κι εμείς. Να μας συλλάβουν όταν κάνουμε φασαρίες. Να συλλάβουν και τον μπάτσο που μας συνέλαβε, γιατί πουλάει πρέζα ή προστασία στα μαγαζιά. Να συλλάβουν και τον πολιτικό που τον προσέλαβε τον μπάτσο αυτό. Να κλειστούμε όλοι στην φυλακή. Δυστυχώς, μόνο έτσι πάει το πράγμα.

Τυχαία είπε ο "εθνάρχης" πως είμαστε ένα απέραντο τρελοκομείο? Τυχαία? Είναι κουβέντα που λέγεται τυχαία από έναν πρόεδρο Δημοκρατίας?

Είμαστε όντως τρελοκομείο, γι αυτό, κουκουρούκου!!!

amanAM είπε...

Συμπτωματικά, ένας φίλος μου έστειλε το πιο κάτω κείμενο, το οποίο προσυπογράφω...

Η αλήθεια είναι πως και άλλες χώρες έχουν ελλείμματα της τάξης του 12,7%. Οι ΗΠΑ είναι μία από αυτές. Υπάρχουν χώρες των οποίων το χρέος υπερβαίνει το 120% του Ακαθάριστου Εθνικού τους Προϊόντος. Η Ιαπωνία φτάνει το 180%.

Η Ελλάδα όμως αποτελεί ειδική περίπτωση. Oχι μόνο γιατί είναι ο αδύναμος κρίκος μιας ισχυρής νομισματικής ένωσης ούτε γιατί παίζονται κερδοσκοπικά παιγνίδια.
Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Η ελληνική περίπτωση είναι διαφορετική, διότι η κρίση είναι καθολική και όχι μόνο δημοσιονομική. Ζούμε το τέλος ενός μοντέλου που διασπάθισε όσο χρήμα είχε να διασπαθίσει και την κατάρρευση του ιδεολογικού παραδείγματος που δικαιολογούσε αυτή τη διασπάθιση, με ωραία τάχα μου αριστερά λόγια.
Τα ελλείμματα και τα χρέη του κράτους δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Το βασικότερο πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν έχει καταλήξει σε κανόνες συμβίωσης και στον τρόπο επιβολής τους· αυτό που απερίσκεπτα προσπερνάμε με τον όρο «νομιμότητα». Αν το καλοσκεφτούμε και το δημοσιονομικό, πρόβλημα νομιμότητας είναι.

Oλοι προσπαθούν να αρπάξουν από τον δημόσιο κορβανά ό, τι μπορούν και ελάχιστοι πληρώνουν φόρους. Η έλλειψη σεβασμού στη νομιμότητα δεν φαίνεται από το γεγονός ότι δεν δίνουν οι καταστηματάρχες αποδείξεις, οι οποίοι στο κάτω κάτω της γραφής ωφελούνται διότι κλέβουν τον ΦΠΑ. Φαίνεται από το γεγονός ότι και οι πελάτες δεν τις ζητούν, παρά το γεγονός πως βλάπτονται από τη φοροδιαφυγή.
Συζητήθηκαν πολύ το έλλειμμα νομιμότητας στην κορυφή, τα σκάνδαλα των πολιτικών και η διαφθορά των επιχειρήσεων. Ορθώς, διότι το ψάρι βρωμάει και στο κεφάλι.

Ελάχιστα όμως συζητάμε για την παραβατικότητα στα μεσαία και κατώτερα στρώματα. Δεν είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν, κυρίως είναι οι μικρομεσαίοι. Σε καμιά χώρα του κόσμου η τροφοδοσία των καταστημάτων δεν γίνεται τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας, παρά το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει τις πρώτες πρωινές ώρες. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν τόσα μηχανάκια που πηγαίνουν αντίθετα στους μονόδρομους. Πουθενά η αυθαίρετη δόμηση δεν θεωρήθηκε «δικαίωμα του λαού να στεγαστεί». Πουθενά η ρύπανση των τοίχων με αφίσες, αυτοκόλλητα και σπρέι, δεν θεωρείται «δικαίωμα έκφρασης». Πουθενά στον κόσμο η καταστροφή των πανεπιστημίων δεν προστατεύεται από κάποιο μεταφυσικό άσυλο και με τη δικαιολογία ότι επί χούντας μπήκε το τανκς στο Πολυτεχνείο. Πουθενά ένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν φτύνει έργω και λόγω τη δημοκρατία, όπως κάνει το ΚΚΕ, χωρίς να αντιδρά κανείς. Πουθενά δεν γίνονται καταλήψεις δημόσιων υπηρεσι ών -οι οποίες μάλιστα, όπως το ΙΚΑ, εξυπηρετούν τους πολίτες- στο πλαίσιο υποτίθεται της «διαμαρτυρίας». Εχουμε φτάσει να θεωρούμε το κλείσιμο των εθνικών οδών κάτι σαν εποχικό φαινόμενο και σίγουρα ως αποδεκτό τρόπο πάλης. Φτάσαμε να θεωρούμε «δημοκρατικό δικαίωμα» του ΚΚΕ να καταλαμβάνει στούντιο και να εκφωνεί τα δικά του δελτία ειδήσεων, του κ. Δημήτρη Στρατούλη να βγάζει πανό στη Βουλή και των φοιτητών να χτίζουν τους πρυτάνεις μέσα στα γραφεία τους. Η δε εφαρμογή του νόμου, η παραπομπή δηλαδή των παραβατών στη Δικαιοσύνη, θεωρείται «ποινικοποίηση των αγώνων». Δυστυχώς στην Ελλάδα, επειδή κάποτε η διαμαρτυρία ήταν παράνομη, τώρα κάθε παρανομία βαφτίζεται διαμαρτυρία. Και το χειρότερο; Δεν διαμαρτύρεται κανείς για τη στρέβλωση της λογικής και την παραβίαση των νόμων.

amanAM είπε...

Μεγαλύτερο και από το δημοσιονομικό, είναι το πρόβλημα της παραβατικότητας.
Βεβαίως, η ανομία είναι σύμφυτη με την ιστορία του ελληνικού κράτους. Τώρα όμως η πολυπλοκότητα των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων την κάνει δυσβάστακτη. Εχει πολλαπλό οικονομικό κόστος. Ολες αυτές οι μικρές παρανομίες συσσωρεύονται σαν κόκκοι άμμου στα γρανάζια της οικονομίας και την παραλύουν.
Εκατομμύρια παραγωγικές ώρες χάνονται στους δρόμους της Αθήνας (είναι η καρδιά της ελληνικής οικονομίας) επειδή δέκα ξεφορτώνουν εκτός του ωραρίου που προβλέπει ο νόμος, είκοσι παρκάρουν σε κεντρικές αρτηρίες και πενήντα διαδηλώνουν κλείνοντας τη Σταδίου.

Κυρίως, όμως, δημιουργείται κουλτούρα ανομίας, η οποία οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ανομία.

Μέχρι να φτάσουμε σε κάποιον Δεκέμβρη και στη χρεοκοπία.

cdu είπε...

Αφού είμαι εντός θέματος συνεχίζω. Το Πανεπιστήμιο όπως και το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Διάβασα σε μία ινδική εφημερίδα όταν ήμουν εκεί ένα σχόλιο για εκείνη τη χώρα που άνετα θα μπορούσε να είχε ειπωθεί για την Ελλάδα: η διαφορά της Ινδίας από τις προοδευμένες (έτσι έλεγε) χώρες δεν είναι η διαφθορά (δες Ζημενς) αλλά η έλλειψη επιπτώσεων (ατιμωρησία).

amanAM είπε...

Σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (19/1) μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Σπύρου Βούγια, στην οποία συμμετείχαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης Γιώργος Δημήτραινας καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, υπάρχει η διάθεση από την Πολιτεία να μην επαναληφθούν οι εικόνες ντροπής όπως τις χαρακτήρισε, ενώ επιβεβαίωσε με τη σειρά του την απαγόρευση μετακινήσεων των οργανωμένων οπαδών που προανήγγειλε ο Υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

--------------

Αντί να τιμωρήσουν τους ενόχους, προτιμούν την κατάργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων μας. Ας το παραδεχτούνε, τα ησυχάσουμε όλοι: Πολύ θα ήθελαν να είχαμε χούντα!!!

br fun_atic είπε...

Εάν η πολιτεία αποφασίσει την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως, η πολιτεία όφειλε δια των αστυνομικών οργάνων της να διαλύσει τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ στο μεταξύ μας παιχνίδι, εφόσον είχαν έρθει παρανόμως.

Εδώ υπάρχει βέβαια ένα σημαντικό θέμα. Τι θα πει μετακίνηση οπαδών; Ο Πανιώνιος πράγματι μετακινεί οπαδούς. Ομάδες όμως που έχουν μεγάλους πυρήνες φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα, δεν έχουν την ανάγκη μετακίνησης οπαδών τους. Αυτές δεν βλάπτονται καθόλου από την απαγόρευση, καθώς όλοι αυτοί θα μπαίνουν στο γήπεδο ως μεμονωμένοι...

Αυτά είναι ημίμετρα. Κάμερες παντού. Φυλάκιση όσων παρεκτρέπονται χωρίς αναστολή και δια βίου απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα με υποχρέωση παράστασης στο Α.Τ κατά τον χρόνο διεξαγωγής του αγώνα. Ακριβώς δηλαδή ότι έγινε στην Αγγλία.

amanAM είπε...

Συμφωνώ

amanAM είπε...

Τους έκλ@σ@ν τα @ρχίδι@!!! Ο ένας θα παίξει κεκλεισμένων με τον Πανθρακικό, και ο άλλος με τον Λεβαδειακό. Με τον τελευταίο και τον προτελευταίο της βαθμολογίας... Τιμωρία είναι αυτή, ή χάδι?



ΠΑΕ Αρης: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: «Θεωρεί τις πράξεις του κατηγορητηρίου ότι συνιστούν μία ενότητα που πληροί την αντικειμενική υπόσταση της παράβασης του άρθρου 15 παρ. 4 δ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00)ευρώ.


ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για συμπεριφορά και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: «Θεωρεί τις πράξεις του κατηγορητηρίου ότι συνιστούν μία ενότητα που πληροί την αντικειμενική υπόσταση της παράβασης του άρθρου 15 παρ. 4 δ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00)ευρώ.