Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Το πνεύμα του Φερέρα, εναντίον του φαντάσματος του Ολυμπιακού, ηττήθηκε με 0-1 σήμερα το απόγευμα, δια χειρός Κύρκου.

Αν και δεν είμαι ο πλέον αντικειμενικός, εγώ Ολυμπιακό δεν είδα στο γήπεδο, μόνο την σκιά του. Είδα μια ομάδα μετριότατη, που κατάφερε και μας έβαλε ένα γκολ φάβα στο πρώτο ημίχρονο, είχε και ένα δοκάρι σε μια άλλη αναμπουμπούλα, και κατά τα άλλα ήταν ανύπαρκτος. Κι όμως, δεν μπορέσαμε να πάρουμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι, όπως και από τόσα άλλα, βέβαια συνετέλεσε σε αυτό και ο κόρακας, αλλά ούτε αυτό είναι πρωτόγνωρο...

Η αρχική σύνθεση του Πανιωνίου, ήταν σαν να συνεχίσαμε να έχουμε στο πάγκο τον υπνοβάτη. Με τον βασιλιά της γκέλας Όμο (που παραδόξως ήταν καλός σήμερα, εκτός του γεγονότος ότι δεν κάνει για αμυντικός το παιδί), και με αυτόν τον άθλιο παίκτη που λέγεται Γουέλινγκτον Μπαρόνι (ο οποίος είναι ανεπαρκέστατος), και με Σιόβα σαν δημιουργικό (?) χαφ, σαν δεύτερο επιθετικό πίσω από τον Αμπάλαμπαν, δεν κατάλαβα, νόμισα πως ήταν μια φάρσα ότι έφυγε ο σενιορμεσιέ. Ειδικά ο Σιόβας, πέρα ότι δεν έχει ικανότητες να παίξει στην θέση που τον έβαλαν, ήταν αδιάφορος, λες και δεν τον ενδιέφερε το παιχνίδι, ήταν εκνευριστικός. Σήμερα, τον τίτλο του χειρότερου τον διεκδικούν με αξιώσεις ο Σκούφαλης με τον Λάτκα. Καλύτερος? Μάλλον ο Όμο. Ο Θεός φυλάξοι!!!

Η μόνη διαφορά από τον πάγκο, κι έτσι καταλάβαμε πως ο ακροβάτης έφυγε, είναι πως οι αλλαγές άρχισαν στο 45 και ήταν σε σωστή κατεύθυνση, βγήκε αρχικά ο Σιόβας και μπήκε ο Μπουβάλ, που αν μη τι άλλο ήξερε να κινηθεί καλύτερα στο γήπεδο σε θέση επιθετικού, παρόλα αυτά δεν ξέφυγε ούτε αυτός από την μετριότητα, ο Φανούρης που μπήκε στο 65 περίπου, που ήταν καλός όσο έπαιξε, στην θέση του ανύπαρκτου σήμερα Σκούφαλη, ο δε Κούκετς μπήκε στο 80 περίπου, στην θέση του Καστελιόνε, ήταν καλός, και πέτυχε κι ένα γκολ που στο γήπεδο τουλάχιστον δεν έδειχνε οφσάιντ. Κακώς δεν έπαιξε ο Κούκετς πολύ νωρίτερα.

Ο Ριέρα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έπαιζε από δεξιά, έκανε κινήσεις, αλλά πάσα δεν έπαιρνε, εκτός κι αν γύριζε σχεδόν στην άμυνα, και απαιτούσε την μπάλα. Δεν φταίει αυτός που δεν φάνηκε, φταίει το κέντρο που τον αγνοούσε προκλητικά. Τον είχα μπροστά μου σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, και τον λυπήθηκα. Δεν τον παίζανε!

Δεν θέλω να αρχίσω να λέω για τον επόπτη που έλεγχε την περιοχή μας στο πρώτο ημίχρονο, και την περιοχή του Ολυμπιακού στο δεύτερο, αλλά ο τύπος κατάφερε να ξεσηκώσει όλη την εξέδρα, και να πέσουν αντικείμενα που θα επισύρουν προφανώς την τιμωρία μας. Ο επόπτης ήταν για μπουνιές.

Από το πρώτο ημίχρονο, καθυστερούσε πάρα πολύ στις υποδείξεις των οφσάιντ κατά του Ολυμπιακού, και σε μια φάση που έγινε μες τα μάτια του, προκλητικά έδειξε ένα πλάγιο άουτ υπέρ του Ολυμπιακού, και ακόμα και ο διαιτητής πήρε την φάση επάνω του, και το έδωσε υπέρ του Πανιωνίου. Από εκεί και μετά, είχε γίνει κόκκινο πανί, όταν ένα καθαρό οφσάιντ δεν το υπέδειξε, και εν συνεχεία κέρδισε ο Ολυμπιακός το κόρνερ, εκεί είναι που ξεσπάθωσαν με τα αντικείμενα και τις κροτίδες. Δεν δικαιολογώ τέτοια συμπεριφορά, αλλά κι εγώ ήμουνα έξαλλος εκείνη την στιγμή. Παρόλα αυτά, τέτοιες συμπεριφορές, μόνο ζημιά κάνουν στην ομάδα, και δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπούν όσοι τις κάνουν. Μυαλό ανύπαρκτο, νοημοσύνη μηδέν. Δεν έχουν θέση στο γήπεδο μας τέτοιοι.

Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ταχύτατος στις υποδείξεις των οφσάιντ εις βάρος του Πανιωνίου, και άδικα νομίζω, ακύρωσε το γκολ του Κούκετς. Ήμουνα στην ευθεία, δεν είδα κανένα οφσάιντ. Το βράδυ θα δω τα ρηπλέυ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα με δικαιώσουν.

Χάσαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε, και στο πρώτο, και στο δεύτερο ημίχρονο, υπάρχει και μια υπόνοια για πέναλτι στον Μπουβάλ και στον Φανούρη, αλλά χωρίς ριπλέι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού μας, τραγική, αργή, δαιδαλώδης, προβλέψιμη.

Στις καθυστερήσεις, ο αλήτης ο κηπουρός έκανε και μια εκπληκτική απόκρουση, και έσωσε τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση. Στην φάση της αποβολής του Ντατόλο, δεν κατάλαβα τι έγινε και ξεσηκώθηκαν από την εξέδρα, αλλά η διακοπή που προκάλεσαν οι ανεγκέφαλοι, ήταν εις βάρος μας, αντί να εκμεταλλευτούμε την στιγμή, διακόπηκε το παιχνίδι για κάνα δεκάλεπτο, πήραν ανάσες, οδηγίες, ηρέμησαν, και χάσαμε το μομέντουμ. Μεγάλη βλακεία. Είναι δυνατόν να διακόπτεις το παιχνίδι την ώρα που αποβάλλει παίκτη του αντιπάλου σου?

Δεν θέλω να κάνω κριτική στον Μάντζιο, είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο (άλλωστε είναι υπηρεσιακός-προσωρινός), και το παιχνίδι εναντίον μιας ομάδας με το όνομα του Ολυμπιακού, δεν αφήνει περιθώρια για πολλά συμπεράσματα. Ακολούθησε το μοντέλο Φερέρα, άλλωστε από την διοίκηση έκριναν το έργο του θετικό, σχεδόν στενοχωρήθηκαν που παραιτήθηκε και χάσαμε τέτοιον προπονηταρά, οπότε θα ήταν δύσκολο σε 3-4 ημέρες να κάνει μεγάλες αλλαγές. Αλλά η αρχική σύνθεση ήταν λάθος, κακώς χρησιμοποιήθηκε ο Σιόβας στην θέση που τον έβαλε, και ο Μπαρόνι. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, ο Μπαρόνι ήταν α-πα-ρά-δε-κτος!!!

Δεν είναι δυνατόν αυτοί που κάνουν όλο το παιχνίδι του Πανιωνίου, να είναι ο Όμο και Λάτκα (που σήμερα ήταν κακός), δεν είναι δυνατόν η καλύτερη στιγμή μας να είναι μια ατομική προσπάθεια του Όμο που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, δεν είναι δυνατόν να είναι ανάπτυξη παιχνιδιού οι γιόμες του Λάτκα. Ο Μπάλαμπαν, είναι πιο αργός κι από ρηπλέι, μέχρι να κοντρολάρει και να γυρίσει, ξημέρωσε Δευτέρα. Δεν είναι δυνατόν να μην τροφοδοτείται ο μόνος παίκτης που μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, ο Ριέρα μοιάζει σαν να είναι τιμωρία από τους άλλους και δεν τον παίζουν. Ούτε γκολτζής είναι ο Μπάλαμπαν, όταν είχε τις ευκαιρίες, ήταν άστοχος. Ένας άλλος, θα είχε βάλει 2 γκολ, με τις ευκαιρίες που είχε.

Κρίμα..., το ΑΕΚάκι είναι 5ο με 30 βαθμούς, κι εμείς 11οι, πριν 8 αγωνιστικές είχαμε 21 βαθμούς , και τώρα έχουμε 24. Τότε η ΑΕΚ ήταν από κάτω μας 3 βαθμούς, και γελάγαμε εις βάρος της.

Μετά τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων, πέσαμε στην 11η θέση, και είμαστε πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

10 Καβάλα 24
11 Πανιώνιος 24
12 Ηρακλής 22
13 ΠΑΣ Γιάννινα 21
14 Λάρισα 21
15 Λεβαδειακός 19

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα από εδώ και πέρα, όλοι οι αγώνες είναι ντέρμπυ παραμονής, ακόμα και ο Λεβαδειακός είναι στο παιχνίδι της σωτηρίας. Κρίμα, τα όνειρα μας πήγαν κατά διαβόλου, τώρα πρέπει να μετράμε πόντους, να κάνουμε υπολογισμούς και να αγωνιούμε μέχρι το τέλος.

Ο πεθαμένος Πανθρακικός, νίκησε 3-2 την υπερομάδα τον Εργοτέλη, που μας στέρησε φέτος 4 βαθμούς, με τις 2 ισοπαλίες. Πίκρα! Μόνο εμείς θεωρούμε ομάδες σαν τον Εργοτέλη και την Καβάλα δύσκολους αντιπάλους, ακόμα και στην έδρα μας...

ΥΓ1. Είδα τα στιγμιότυπα στην Νόβα, και τις αμφισβητούμενες φάσεις, και θεώρησαν ως οφσάιντ το πεντακάθαρο γκολ του Κούκετς, ενώ είναι σαφέστατα καλυπτόμενος, χώρια που η αμφιβολία θα έπρεπε να είναι υπερ του επιθετικού. Στο πρώτο ημίχρονο, ο ίδιος επόπτης, είχε κόψει με ανύπαρκτο οφσάιντ και τον Ζαϊρί, σε μια μπαλιά που έτσι κι αλλιώς κατέληξε πλάγιο άουτ!
Παραδέχτηκαν πως υπάρχει ξεκάθαρο πέναλτι στον Μπουβάλ, και κλωτσιά στον Γουνδουλάκη και πέναλτι, βέβαια ο Τεβεκέλης μέτρησε την ένταση της δύναμης της κλωτσιάς και θεωρεί πως ήταν υπερβολικό το πέσιμο του Φανούρη και πως δεν είναι πέναλτι... Εάν είχαν γίνει αντίθετα οι φάσεις, δεν θα έλεγε τα ίδια, ο καραγκιόζης. Επέμειναν επίσης σε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, που τραυματίστηκε ο Νταρμπυσάϊρ, όπου δεν υπάρχει αγκωνιά του Σκούφαλη, αλλά την ώρα που ο Μανώλης ανεβαίνει για την κεφαλιά, ο Άγγλος πέφτει και χτυπαέι στον ώμο του Σκούφαλη, αλλά ο τηλεμαϊντανός είδε επικίνδυνο παίξιμο και μάλιστα για κόκκινη κάρτα!!!

Εγώ, το μόνο που θα σχολιάσω, είναι: Βρε δεν πα να γραμηθείτε  ρε!!!
Ένα γκολ και 2 πέναλτι πνίξατε, και ανακαλύψατε πως μέχρι ένα σημείο αδικήθηκε ο Ολυμπιακός, και όχι ο Πανιώνιος?

ΥΓ2. Παράξενη η ήττα του Άρη από την Σκόντα, που όσο κι αν την σκουντάς φέτος, μπρος δεν παίρνει... Όχι ότι είναι απίθανο να νικήσει τον Άρη ιδίως στην έδρα της, αλλά... για τον Άρη είτε με 32 είτε με 35 βαθμούς δεν αλλάζει κάτι στην ζωή του. Από την άλλη, η Ξάνθη είχε απόλυτη ανάγκη του βαθμούς. Είναι δεδομένη η καλή σχέση των συλλόγων, αλλά υπάρχει και ο προημιτελικός του κεπέλλου. Με τα χάλια της η Ξάνθη φέτος, δεν έχει το κύπελλο σαν στόχο. Έχω την εντύπωση πως στο παιχνίδι του κυπέλλου, ο Άρης θα κάνει περίπατο. Οι αγώνες που απομένουν στην Ξάνθη, δεν αφήναν περιθώρια για αισιοδοξία, εάν δεν παίρνανε εχθές το τρίποντο. Έχει ΑΕΚ, Καβάλα, εμάς, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό και Ηρακλή εκτός, και Λάρισα, ΠΑΟΚ, Αστέρα και Ατρόμητο εντός. Χωρίς του βαθμούς με τον Άρη, πολύ δύσκολα θα έφτανε στους 30.

1 σχόλιο:

antunix είπε...

Καλά τα λες, και σε κάποιο κ@λοραδιοφωνο ο απαράδεκτος σπίκερ, βαμμένος ολυμπιακός από την τάχα ουδέτερη εφημερίδα του, είπε ότι ευνοήθηκε και από πάνω ο Θρήνος!