Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Αστέρας-Πανιώνιος 2-0

2 τραγικά λάθη στην άμυνα, χάρισαν στο πρώτο ημίχρονο το προβάδισμα στον Αστέρα, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ, λόγω της αδυναμίας των παικτών του να πετύχουν στο δεύτερο άλλα 2 γκολ και να μας καθαρίσουν με 4-0.

Είχαμε κι εμείς ευκαιρίες, ένα άθλιο πλασάρισμα του Κουμουρτζί στο πρώτο ημίχρονο, που μόνος του με τον τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, στην κυριολεξία στον γάμο του καραγκιόζη, μια αξιόλογη κεφαλιά του Μανιάτη, και στο δεύτερο ημίχρονο ένα αναιμικό σουτ (νομίζω του Κούκετς ή του Ριέρα), που η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα πιο αργά κι από ριπλέι, κι ένας αμυντικός του Αστέρα με άνεση την έστειλε κόρνερ. 3 φάσεις σε έναν ολόκληρο αγώνα.

Ο Αστέρας μας άφησε την κατοχή της μπάλας, που ήταν εκνευριστικά άκαρπη. Η εικόνα της ομάδας ταιριάζει σε ομάδα γ εθνικής, και καλά θα κάνουμε να το πάρουμε απόφαση, για να μην στενοχωριόμαστε άδικα.

Δεν θέλω να κάνω κριτική, μήνυση θέλω να κάνω, για ψυχική οδύνη που παρακολούθησα αυτό το άθλιο παιχνίδι. Είμαι πολύ πικραμένος, ιδίως γιατί η πορεία μας φαίνεται προδιαγεγραμμένη, η συνέχεια θα είναι πολύ δυσάρεστη, όσο ο ακροβάτης (ο μαίτρ της κωλοτούμπας που ακροβατεί μεταξύ ύπνου και ξύπνιου...) θα κάθεται στον πάγκο μας, η σωτηρία μας δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη, ο Πανιώνιος έχει καταντήσει σαν περιοδεύων θίασος β διαλογής, ένα μπουλούκι που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει και ο προπονητής (σκηνοθέτης) είναι θεατής.

Τα όνειρα μας για πεντάδα φαντάζουν αστεία, είχε δίκιο ο κωλοτούμπας να θεωρεί δύσκολη την κλήρωση στο κύπελλο με την Καβάλα, μόνο εάν προχωρούσαμε στον θεσμό χωρίς αγώνα, τιμής ένεκεν, θα είχαμε ελπίδες, από την στιγμή που θα κατέβει αντίπαλος στο γήπεδο και μάλιστα με προπονητή στον πάγκο του, τότε ο αγώνας θα είναι άνισος και (το πιο πιθανόν) χαμένος πριν καν αρχίσει...

Δεν θα πω ότι ο σινιορμεσιέ κοιμάται στον πάγκο, οι κάμερες τον έδειξαν κατ επανάληψη και ήταν ξύπνιος, περπατούσε μάλιστα με το γνωστό ύφος του που εκπέμπει εξυπνάδα, εκτός κι αν υπνοβατεί... Ο κωλοτούμπας-ακροβάτης-υπνοβάτης-σινιορμεσιέ, παίρνει τον μισθουλάκο του, έχει δέσει τον γάιδαρο του με τριετές συμβόλαιο, και είτε θα τον τρώμε στην μάπα μας, είτε θα αναγκαστούμε τον πληρώνουμε για να μην τον βλέπουμε.

Πάλι ο Κουμουρτζί κατέβηκε σαν επιθετικός. Ο Μπουβάλ, μπάλα δεν ακούμπησε, ο Εστογιάνωφ ήταν ο μόνος φιλότιμος σε όλο τον αγώνα, επεδίωξε και κατάφερε να πάρει την κόκκινη κάρτα στο τέλος, για να μην κουράζεται άδικα με τον Ολυμπιακό την επόμενη Κυριακή (άραγε θα τιμωρηθεί γι αυτό?), ο Ριέρα σκιά του εαυτού του, η αμυντική γραμμή για κλάματα, το κέντρο για γέλια, μια ομάδα ανερμάτιστη χωρίς αρχή και χωρίς τέλος.

Εάν έπαιζαν ο Τσότσαλιτς, ο Αναστασόπουλος, ο Σιόβας, ο Σίμωσης, ακόμα και ο Σάμαρης, ή ο Κοντοχρήστος τι θα άλλαζε? Πόσο καιρό θα βλέπουμε τους ίδιους δημόσιους υπάλληλους να ταλαιπωρούν την μπάλα κι εμάς? Ο Όμο δεν έπαιζε σήμερα λόγω τιμωρίας, και ήταν τρομερή απώλεια, τον αντικατέστησαν όμως με συνέπεια οι συμπαίκτες του, κάνανε αυτοί τα λάθη που συνήθως κάνει αυτός, κι έτσι δεν μας έλειψαν ο Όμο και οι γκέλες του, η απουσία του καλύφτηκε με απόλυτη επιτυχία!!!

Δεν θα διαβάσω τις δηλώσεις του προπονητή μας, θα προβλέψω πως θα πει πως του έφταιγε λίγο η βροχή, λίγο το κρύο, και λίγο ότι δεν φυσούσε (διότι είχε προετοιμαστεί για αέρα αυτήν την φορά), φυσικά θα πει πως είμαστε στους στόχους μας αφού εξακολουθούμε να παίζουμε στην πρώτη εθνική, ενώ πάντα υπάρχει η πιθανότητα να θερίσει σαλμονέλα την Καβάλα και όλη την βόρεια Ελλάδα, να πεθάνουν οι παίκτες της Καβάλας, της Ξάνθης και του Άρη, με αποτέλεσμα να είμαστε ήδη στον τελικό του κυπέλλου, και να περιμένουμε τον αντίπαλο μας για τελικό, προφανώς τον ΠΑΟ που εάν περάσει την Καλλιθέα, θα προκριθεί στον τελικό άνευ αγώνα κι αυτός, αφού και ο ΠΑΟΚ θα αποδεκατιστεί από την νόσο της βορείου Ελλάδος, άσε που με Άρη, ΠΑΟΚ, και την Καβάλα εκτός, εξακολουθεί το όνειρο της 5ης θέσης να είναι εφικτό... Ποτέ δεν ξέρεις! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, εμάς θα μας πεθάνει ο Φερέρα!!!

Μέχρι πότε θα πρέπει να απολογούμαι για το εάν έχω ήθος που αρμόζει στον Πανιώνιο, να απολογούμαι που δεν στηρίζω τον μυρωδιά, που δεν μπορεί να προπονήσει και να στήσει στο γήπεδο μια ομάδα να παίξει αξιοπρεπώς? Το είχε πετύχει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον Άρη, με την Λαρισα (άσχετα πως τελείωσε...), τώρα τι έχει συμβεί? Ξέχασε την προπονητική τέχνη? Είναι ματιαγμένος? Να φωνάξουμε εξορκιστή?

Ο κόμπος είναι από καιρό στο χτένι, θα κάνει κανένας κάτι, ή θα παίζουμε του χρόνου στην β εθνική? Σε τι φταίει ο Ρεκόμπα, που στις 6 πρώτες αγωνιστικές η ομάδα δεν τραβούσε? Δεν θυμάμαι καλά, θα μου το εξηγήσει κάποιος?
-------------------------------
ΥΓ1. έκανα μια βόλτα από τα άλλα μπλογκ, ο μόνος που με πρόλαβε, ήταν τα Κυανέρυθρα Νέα.
Επισυνάπτω αντίγραφο της ανάρτησης, και εκφράζω την απορία μου, εν συνεχεία...


Πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω πως...  "όταν κάποιος είναι τόσα χρονια δίπλα στην ομάδα πάνω απ' όλα έχει μάθει ότι Πανιώνιος σημαίνει ήθος. Και ήθος πανω απ' όλα σημαίνει να σέβεσαι τους ανθρώπους υπηρετούν τον σύλλογο" και γι αυτό θα έπρεπε να μην κάνω κριτική στον Φερέρα, που εργάζεται για τον σύλλογο...

Τελικά, απότι καταλαβαίνω, Πανιώνιο ήθος είναι να κράζουμε τους άλλους που κράζουνε πριν από εμάς? Γιατί πρέπει να απολογούμαι, που έτυχε να αντιλαμβάνομαι νωρίτερα αυτό που αντελήφθης εσύ μόλις τώρα? Η δίκαιη αγανάκτηση σου είναι ετεροχρονισμένη από την δικιά μου, εγώ φταίω γι αυτό? Συγνώμη, αλλά... δεν φταίω σε τίποτα να ανεχτώ σιωπηλά τα χάλια μας με την Καβάλα, τον Εργοτέλη, τον ΠΑΟΚ, τον Λεβαδειακό, να υποστώ το άθλιο παιχνίδι μας τον Θρασύβουλα, που νικήσαμε επειδή βαρέθηκαν και μας άφησαν να το βάλουμε, για να φτάσουμε στο παιχνίδι με τον Αστέρα με τέτοια τραγική εμφάνιση, για να περιμένω να αντιληφθείς, αυτά που φωνάζω από το παιχνίδι με την Καβάλα, πριν να αρχίσω να φωνάζω!!! Μάκη, συγνώμη, αλλά κι εσύ μυρωδιάς μου φαίνεσαι, πάλι καλά που ξύπνησες, έστω και με λίγη καθυστέρηση. Γιατί εσύ, είσαι όντως Πανιώνιος, και είναι λογικό να είσαι έξαλλος αυτήν την στιγμή, απλώς εγώ τα πήρα λίγο πιο πριν από εσένα στο κρανίο, και τώρα είμαι στην φάση της απάθειας... Δεν μπορώ να φωνάξω μαζί σου, αντιθέτως, λέω να δείξω το Πανιώνιο ήθος μου, και θα ζητήσω από τον Τσακίρη να κρατήσει τον Φερέρα, να τον αφήσει να ολοκληρώσει το έργο του, να συνεχίσει να μας δουλεύει...

20:23'

-------------------------

ΥΓ2.

Τουλάχιστον η Μπάρτσα κάνει αυτό που ξέρει... Όσο πιο γρήγορα ξεχάσω αυτό που παρακολούθησα το απόγευμα στην τηλεόραση, τόσο καλύτερα... Μια δόση Μπαρτσελόνας, σε κάνει να συνεχίσεις να αγαπάς το ποδόσφαιρο. Στο 20' κα στο 22', 2 γκολάκια η Μπάρτσα, εκτός έδρας με την Βαγιαδολίδ!!!






τελικό, 0-3!!!


15 σχόλια:

br fun_atic είπε...

ευτυχώς που γιορτάζουμε τα 120 χρόνια μας...Θα είναι τόσο μεγάλο δώρο γιά την επέτειο αυτή η παραμονή στην κατηγορία;

tina είπε...

respect στην τριτη παραγραφο delirium απο το τελος.
Τρελλαινομαι..

zamis

amanAM είπε...

Δεν άντεξα, έχωσα υστερόγραφο!!!
Προφανώς δεν έχω ήθος, γιατί να το κρύβω άλλωστε, είχα την μύγα και μυγιάστηκα, άκου ρε τι είπε ο άνθρωπας...

br fun_atic είπε...

είσαι ο.κ

Ως προς τη θέση σου για τον Μάκη: Τα έγραψε μόλις τώρα. Κάλλιο αργά όμως από ποτέ.

amanAM είπε...

thanks...

Συμφωνώ, ισχύει και το άλλο, κάλλιο αργά, παρά αργότερα...

Αυτήν την στιγμή, χρειάζεται ψυχραιμία. Η ψυχολογία της ομάδας, των παικτών, αλλά και των οπαδών, βρίσκεται στο στα ναδιρ, είναι ώρα για ψυχραιμία, περισυλλογή, και για αποφάσεις.

Κατά λάθος, διάβασα από σπόντα τις δηλώσεις του Φερέρα. Ο άνθρωπος αυτός, πρέπει κατ αρχάς να σταματήσει εδώ και τώρα να μιλάει. Πρέπει να του απαγορευτεί. Τέλος.

Ακόμα κι αν παραμείνει στον πάγκο της ομάδας μας, ελπίζω όχι, να μην ξαναπεί κουβέντα, είναι εκνευριστικός, είναι προκλητικός, θα έλεγα και κάτι άλλο, αλλά δεν θα το πω, για να μην κατηγορηθώ πάλι για το ήθος μου...

Σε τι του έφταιξε η διαιτησία σήμερα? Που απέβαλλε τον Εστογιάνωφ? Είναι 1000% βέβαιο πως την επεδίωξε την δεύτερη κίτρινη, ο Γκρινιάρης που βλέπαμε μαζί το παιχνίδι, το είπε 5 λεπτά πριν, πως είχε εκνευριστεί ο Φαμπιάν και θα αποβληθεί. Όχι, δεν είδε όραμα, το είδε στην μάπα του παίκτη, το είδε στις κινήσεις του, μόνο ο υπνοβάτης δεν το είδε αυτό, να τον καθήσει στον πάγκο και να τον επαναφέρει στην τάξη... Αλλά ποιά τάξη? Που πήρε μπόνους περισσότερη άδεια, για τις μπουνιές στο Αραούχο? Όταν οι επιθετικοί κλαδεύουν, δεν πρέπει να τρώνε κάρτες? Ο διαιτητής φταίει?

Εκτός απο τα στημμένα, εκτός από τα λάθη του αντιπάλου, υπάρχει και η "μαμημένη" η τακτική, που θα πρέπει κάπως να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες.

Τι να πω, ο ακροβάτης κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Ας το βουλώσει επιτέλους!!!

Ron Barceló είπε...

Προβλεπόμενη εμφάνιση από ένα συνοθύλευμα χωρίς προσανατολισμό, χωρίς στόχους, χωρίς τπτ.
Δυστυχώς τα χειρότερα δεν εχουν έρθει ακόμη..Χρειάζεται ένα δυνατό σοκ η ομάδα για να συνέλθει, είτε αυτό λέγεται πρόστιμο, είτε λέγεται αλλαγή προπονητή.
Δυστυχως κ πάλι, το κλειστό 3ετες του μυρωδιά θα τον κρατήσει ακόμη στον πάγκο, μιας κ αμφιβάλλω αν ο Τσακιρης μπει στη διαδικασία να πληρώσει κερατιάτικα σε αποζημιώσεις. Το αποτέλεσμα είναι να συνεχίσουν να πονάνε τα ματια μας εως ότου δείξει ο ίδιος τη στοιχειώδη τσίπα κ παραιτηθεί.
Φοβάμαι πως η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. Κ τα τελευταία δείγματα αισιοδοξίας μου στέρεψαν.
Τι να πω..κρίμα γιατί η φανέλλα που φοράτε είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ Κ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ρε πούστηδες!
Η θα αποφασίσετε να την τιμήσετε ή να πατε σπίτι σας όλοι.

υγ: 'Αντε ρε με τον κάθε Μπαρόνι..Τι άλλο θα δουμε..

amanAM είπε...

Και για να εξηγούμαι και σε κάτι άλλο: Ναι οι παίκτες παίζουνε, οι παίκτες κάνουν λάθη, οι παίκτες έχουν τις ευθύνες τους...

Αλλά, αυτός που τους προπονεί, αυτός που τους επιλέγει, αυτός που τους τοποθετεί στις θέσεις τους, αυτός που θα έπρεπε να επιβάλλει πειθαρχία στο παιχνίδι τους, αυτός που δουλεύει μαζί τους στην προπόνηση και αυτός που επιλέγει το σύστημα, τις κομπίνες, αυτός που πρέπει να εκμεταλλευτεί με τον άριστο τρόπο όλο το ρόστερ της ομάδας, είναι ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

Οι παίκτες είναι τα πιονάκια στα χέρια του, κι αν το πιονάκι δεν κάνει ότι του ζητάει ο προπονητής, πρέπει να πάει στον πάγκο ή να μείνει σπίτι του, όχι να τον βάζει και στο τέλος να τον κατηγορεί κι από πάνω.

Ο προπονητής, είναι αυτός που ζητάει και πρέπει να εμπνέει τον παίκτη να αποδώσει πιο πάνω από τις δυναμεις του, ο υπνοβάτης μας τους έχει μετατρέψει σαν δημοσίους υπαλλήλους.

Ο ΕΦΙΑΛΤΗς του υποβιβασμού, είναι μπροστά μας. Εάν συνεχίσουμε να βλέπουμε το ίδιο όνειρο, θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.

Μια φορά, έγινε το θαύμα. Στις πρώτες αγωνιστικές, τον ίδιο εφιάλτη βλέπαμε, μετά ξύπνησε ο ακροβάτης, λίγο η τύχη, λίγο η καλή φόρμα κάποιων παικτών, λίγο η καλή ψυχολογία και η κεκτημένη ταχύτητα, ξεκολλήσαμε, και χάριν στα χάλια και των άλλων ομάδων, φτάσαμε να χαμογελάμε, και να απολογούμαστε γιατί στην αρχή δεν θέλαμε τον κωλοτούμπα για προπονητή μας...

Από την ημέρα που έφυγε ο Ρεκόμπα, λες και μας καταράστηκε, όλα πάνε κατά διαβόλου, και βλέπουμε το ίδιο όνειρο που βλέπαμε εξ αρχής...

Ας ξυπνήσουμε, γιατί το τέλος θα είναι δυσάρεστο. Πάμε για έμφραγμα, ο μακαρίτης θα πεθάνει στον ύπνο του!!!

amanAM είπε...

Μας κάνει πλάκα ο Βαγγέλης Βλάχος, ο προπονητής του Αστέρα...

Δήλωσε μετα τον αγώνα: «Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά. Όχι απλά με δικαιώνουν και κάθε φορά νικάμε και πιο εύκολα. Αντιμετωπίζαμε μία από τις πιο καλές ομάδες στην κατηγορία, μία ομάδα με στόχους. Εμείς όμως, νικήσαμε εύκολα και αυτό με κάνει αισιόδοξο. Πιστεύω ότι κάναμε το μεγαλύτερο βήμα για την παραμονή. Η σημερινή νίκη είναι αφιερωμένη στον Γιωργάκη Μπάκο ο οποίος είνα το γούρι μας αλλά σήμερα δεν ήρθε εδώ.

vyruss είπε...

Γ@μώ το κέρατό μου ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ που φέρνανε τα καλά αποτελέσματα! Δεν είναι πως έχει αποδεκατιστεί η ομάδα...

Η πιο χοντρή μ@λ@κί@ του Φερέρα πάντως είναι πως όχι μόνο δείχνει να μην ξέρει που να βάλει τον κάθε παίχτη, ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ αυτούς που δεν τραβάνε, αλλά και αυτούς που παίζουν σε έναν αγώνα καλά δεν τους ξαναβάζει ποτέ.

Αίσχος σήμερα. Αίσχος.

br fun_atic είπε...

ή πρέπει να κάνουμε δικό μας τον Μπάρκο ή να στείλουμε για μπάρκο ορισμένους...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάλυσή σου φίλε AmanAM! Εύγε! Και παρά τα χάλια τής ομάδας και την απογοήτευση, γέλασα τόσο!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Δηλαδή, μιλάμε για αριστούργημα!
Αφού, φώναξα και τον άνδρα μου να τα διαβάσει!

amanAM είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, το χιούμορ είναι ένας τρόπος να ξεπερνάμε την στενοχώρια...

antunix είπε...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ!

amanAM είπε...

Ο Ατρόμητος, μετά από πολύ ωραίο παιχνίδι, νίκησε 2-0 την υπερομάδα της Καβάλας!!! Μάλιστα το σκορ τον αδικεί.

Έ ρε τσόντα που μας περιμένει, μετά τον Γαύρο...