Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Πανιώνιος – Μπλάζιτς 0-2, χωρίς Μπλάζιτς: 2-2

Είμαι πολύ απογοητευμένος, πιο πολύ γιατί έφυγα από το γήπεδο και αισθάνθηκα πως τα καταφέραμε τελικά και πήραμε τον βαθμό.

Πήραμε το χι, γιατί βγήκε ο Μπλάζιτς, την στιγμή που απόκρουσε ένα σουτ που θα έπρεπε να έχει καταλήξει στα δίχτυα κάθε τερματοφύλακα, αλλά ο Μπλάζιτς είχε κατεβάσει τα ρολά. Κατ αρχάς χάριν στην αποχώρηση του από το γήπεδο, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε.

Κατά δεύτερον, ισοφαρίσαμε γιατί τελικά στο τέλος, ο κωλοτούμπας γελοιοποιηθείς προπονητής μας, έκανε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από την αρχή.

Πόσο άσχετος μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος?

Αφού έλειπε ο Ριέρα, γιατί δεν έβαλε εξ αρχής τον Κούκετς, που είναι και αριστεροπόδαρος, είναι και καλός για να παίξει στην αριστερή πτέρυγα και να κάνει την σέντρα, κλπ?

Γιατί δεν έβαλε εξ αρχής τον Μπουβάλ, ο οποίος από την στιγμή που μπήκε έκανε 2 ευκαιρίες, αλλά πάνω απόλα έκανε την άμυνα του Λεβαδειακού να ανησυχήσει και να χάσει την αυτοπεποίθηση που έκτιζε σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι.

Έτσι στο τέλος, παρά τα χάλια μας, καταφέραμε το 0-2 να το κάνουμε 2-2, ενώ εάν εξ αρχής έκανε τα αυτονόητα, θα ήμασταν στο 4-0!!!

Κατά τα άλλα, στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας άθλια, μετά τον τραυματισμό του Τζαβέλα, αριστερή πτέρυγα δεν υπήρχε. Στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου που μπήκε ο Κούκετς, αποκτήσαμε ξανά αριστερή πτέρυγα.

Ο Κουμουρτζί δεν φταίει για τα χάλια του, φταίει αυτός που τον βάζει να παίζει στην θέση που θα μπορούσε άνετα να παίξει ο μόνος παίκτης που μαζί με τον Νικολάου στάθηκε αξιοπρεπώς στο γήπεδο, τον Αναστασόπουλο. Ο Αναστασόπουλος δεν είναι ανασταλτικός, είναι πολύ καλός να κάνει παιχνίδι, έχει πόδι διαβήτη για να βγάλει μπαλιές κλπ, ενώ ο Κουμουρτζί που είναι πολύ καλός ανασταλτικός, δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι.

Ο Μπάλαμπαν, σκιά, ο γνωστός Α-Μπάλαμπαν των πρώτων αγωνιστικών, ο Εστογιάνωφ τα μαύρα του τα χάλια, μια επαναλαμβανόμενη ατομική ενέργεια, χωρίς νόημα, χωρίς πιθανότητα αποτελέσματος, σκιά του περσινού εαυτού του.

Γιατί κράτησε στο παιχνίδι τόσο πολύ τον Φανούρη, που ήταν πολύ κακός, και γιατί αντί γι αυτόν, έβγαλε τον Αναστασόπουλο, που κάτι μπορούσε να κάνει?

Το πρώτο ημίχρονο ήταν τραγικό, το δεύτερο τραγικότερο, όχι μόνο γιατί αυτή η κακή ομαδούλα ο Λεβαδειακός στάθηκε πολύ καλύτερα απέναντι μας, από την εικόνα που εμεί είχαμε, μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς οργάνωση, χωρίς στόχο, χωρίς τρόπο να πετύχει κάτι.

Μου αρέσει που κάνουμε όνειρα εμείς, αλλά όσο αυτός ο άχρηστος κάθεται στον πάγκο μας, προκοπή δεν βλέπω. Θα ήθελα να επαναλάβει την δήλωση που έκανε ότι του έφταιγε ο Ρεκόμπα για τα άσχημα αποτελέσματα. Ο ίδιος, ευθύνη καμία για τον εαυτό του?

Δεν μου λες ρε Φερέρα, ποια είναι η δουλειά του προπονητή? Να κατηγορεί πότε τον πάγκο του, πότε έναν παίκτη, πότε τους αναπληρωματικούς που μπήκαν στο 89 και στο 91, και πότε τον Φούφουτο? Τον εαυτό του, δεν θα τον θεωρήσει ποτέ υπεύθυνο για κάτι?

Κύριε Τσακίρη, τι θα γίνει με αυτόν τον κωλοτούμπα σου? Θα τον τρώμε για πολύ καιρό στην μάπα μας? Τι άλλο να δούμε, Πανθρακικός καταντήσαμε, δεν πάει άλλο.

Στείλτε τον από κει πούρθε, εκ του αποτελέσματος μιλάω. Ας νικούσε, θα έλεγα άλλα. Να έκανε κάποιες κινήσεις, και από ατυχία να μην του έβγαιναν, θα έκανα υπομονή. Αυτός κοιμάται, και μάλιστα με τα τσαρούχια. Εκ του αποτελέσματος, πήγατε να μας πείσετε πως ήταν ικανός προπονητής, τώρα τα αποτελέσματα λένε άλλα, γιατί 2 μέτρα και2 σταθμά? Όλοι αυτοί που έλεγαν ότι καλώς τον κρατήσαμε, τώρα γιατί δεν μιλάνε? Εγώ παραδέχτηκα τότε, πως αν και δεν τον γουστάρω, είμαι υποχρεωμένος να το βουλώσω. Τώρα τα αποτελέσματα δικαιώνουν όσους δεν μας αρέσει.

Τι θα γίνει επιτέλους? Μετά από πόσες ήττες θα του τραβήξει κάποιος το αυτί του Φερέρα? Ή μήπως δεν ήταν ήττα η σημερινή?

8 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Απλά να πω χρόνια πολλά για τη γιορτή σου με υγεία και ότι καλό επιθυμείς.

Katrinos είπε...

Aντώνη Χρόνια Πολλά να χαίρεσαι τη γιορτή σου (για την ομάδα μας ας το αφήσουμε για κάποια άλλη μέρα)

br fun_atic είπε...

χρόνια πολλά φίλε, αν και το δώρο που σου επιφύλαξε η ομάδα ήταν μάπα...

br fun_atic είπε...

Προσωπικά δεν μπορώ να κάνω κριτική στον Κούμο. Όχι γιατί είναι στο απυρόβλητο αλλά γιατί παίζει σε θέση που ούτε ξέρει, ούτε έχει την τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία να υποστηρίξει. Είναι σαν να βάζεις έναν καλό μαραγκό να κάνει τον νευροχειρουργό...Δεν γίνεται και δεν μπορείς να τον κρίνεις...

amanAM είπε...

Ο Κουμουρτζι δεν έχει προωθηθεί εκεί από μόνος του. Κάποιος του λέει να παίξει έτσι, κάποιος δεν τον διορθώνει εάν κάνει λάθος, κάποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος!!!

Στο φινάλε, δεν φταίει κανένας παίκτης. Οι παίκτες, είναι σαν τα πιονάκια του σκάκι, ο καθένας έχει την αξία του, τις ικανότητες του, περιόδους φόρμας και ξεφορμαρίσματος (οπότε οι ικανότητες είναι αυξομειούμενες), περιόδους καλής, καλύτερης ή χειρότερης ψυχολογίας. Ο καθένας από αυτούς έχει τα κουμπιά του...

Αυτός που τοποθετεί στην σκακιέρα τα πιόνια του, αυτός που δεν τα επαναφέρει στην τάξη όταν δεν ακολουθούν τις οδηγίες του, αυτός που δουλεύει πράγματα μαζί τους στην προπόνηση, αυτός που είναι υπεύθυνος να αξιοποιήσει όλο το υλικό του, να τους μάθει νέα κόλπα, αυτός που πρέπει να εμπνεύσει τους παίκτες και να πάρει το 110% από ότι μπορούν, αυτός που πρέπει να στήσει παγίδες στην αντίπαλη ομάδα, να διαβάσει το παιχνίδι, να προσαρμόσει την ομάδα του στις συνθήκες που δημιουργούνται, ο άνθρωπος αυτός είναι ο προπονητής.

Πράγματι, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Φερέρα (άσχετα εάν μου είναι συμπαθής ή όχι), το είχε πετύχει, και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Οι παίκτες ανέβασαν την απόδοση τους, και πέρα από κάποια προφανή λαθάκια τα οποία όλοι βλέπαμε εκτός από αυτόν, είχε βρει την μαγική συνταγή να πετυχαίνει τους στόχους του, αλλά και να παίρνει το κάτι παραπάνω από τους παίκτες του.

Αμέσως μετά την αποπομπή του Ρεκόμπα, τα λάθη και η ανικανότητα του, κυριάρχησαν.

Κούρασε τους βασικούς, δεν αξιοποίησε τον πολύ καλό πάγκο του, άφησε την ναφθαλίνη να τους σπάσει το ηθικό, τους τοποθετεί σε λάθος σημεία.

Όλοι μπορούν να έχουν μια περίοδο ανόδου, το δύσκολο είναι να κρατηθείς σε ένα επίπεδο, και το σύνηθες είναι μετά την ανηφόρα, να έρχεται η κατηφόρα. Και σε λίγο θα την κατεβαίνουμε με κωλοτούμπες!!!

Έχουμε καλούς παίκτες που έχουν χάσει την αυτοπεποίθηση τους, έχουν χάσει την λάμψη τους, άλλους που τους έχουν ψαλιδίσει τα φτερά και δεν μπορούν να πετάξουν.

Παρατηρούσα εχθές τον Αναστασόπουλο. Το παλληκαράκι ήταν άψογο, αλλά έπαιζε πιο πίσω από εκεί που θα έπρεπε. Πως να προσφέρει περισσότερα και να φανεί, όταν έχει συγκεκριμένες εντολές από τον προπονητή του? Ο δε Κουμουρτζί ήταν σε μια θέση, που τον έκανε να μοιάζει με ναυαγός!!! Ο Εστογιάνωφ πρέπει να δουλέψει στις προπονήσεις, η φυσική του κατάσταση είναι πολύ μέτρια, και δεν έχει καθαρό μυαλό.

Εάν χώσεις ένα αλογάκι, στην άκρη της σκακιέρας, φταίει το αλογάκι που δεν καλύπτει τις ίδιες θέσεις που θα κάλυπτε εάν ήταν στην μέση της? Κάποια στιγμή, μπορεί να επιλέξεις να πάρεις λιγότερα από το ένα κομμάτι σου, για το καλό του συνόλου, αλλά... ακόμα και στο σκάκι, θέλει κάποια ποικιλία, κάποια αλλαγή, όταν είσαι προβλέψιμος, ο αντίπαλος θα σε καταλάβει και θα σε χτυπήσει στα αδύνατα σημεία σου.

Ίσως αυτήν την στιγμή, να είναι λάθος να αλλάξουμε προπονητή. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε έναν νέο βλάκα, να αρχίσει να βάζει παίκτες στον κάλαθο των αχρήστων, και να έχει τις δικές του εμμονές.

Να τραβήξει ο Τσακίρης το αυτί του Φερέρα, να τον ξυπνήσει, να τον αναγκάσει να κάνει 2-3 κωλοτούμπες ακόμα, και να χρησιμοποιήσει καλύτερα το υλικό που διαθέτουμε, έχουμε καλή ομάδα, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, θα μπορούσε η ομάδα μας να πετάει, αλλά όσο θα παίζουμε με ανύπαρκτη αριστερή πλευρά, με παίκτες στην επίθεση που δεν το έχουν για τέτοια θέση, με αμυντικούς να μην μαρκάρουν και να εγκαταλείπουν την θέση τους, και με το μισό ρόστερ στα σπίτια τους, προκοπή δεν θα κάνουμε.

Είναι κρίμα, θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ ψηλά, και σε λίγο θα παλεύουμε για την σωτηρία μας.

amanAM είπε...

Ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας, το αυτό επιθυμώ και για εσάς.

Costix είπε...

Αντωνακη, χθες δεν ειχα κανενα κεφι να γραψω μετα το ματς. Ετσι, εστω και καθυστερημενα δεξου κι απο μενα τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!

amanAM είπε...

η απογοήτευση είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα και στην επίσημη σελίδα του Πανιωνίου, δεν λένε τίποτα για την περίπτωση οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του Λεδαβειακού, αλλά ούτε και την αλλαγή του Κούκετς στην θέση του Φανούρτη αντιλήφθηκε ο συντάκτης του θέματος...

Πιο ολιγόλογη ανακοίνωση, δεν θυμάμαι...

0-1 Ναπολεόνι 57’
0-2 Μπάρκογλου 75’
1-2 Μπάλαμπαν 86’
2-2 Λάτκα 90’ +

Πανιώνιος (Φερρέρα): Ανδριόλας, Λάτκα, Μανιάτης, Όμο, Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος (Μπουβάλ 64'), Νικολάου, Τζαβέλλας (Κοντοές 29').

Λεβαδειακός (Ερνάντεθ): Μπλάζιτς (Στρατηλάτης 77'), Ζησόπουλος, Μουλόπουλος, Αλεξίου, Κόλτζος, Μπεγκόνια, Αμπουμπακάρι, Γκονσάλες, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν.

Κίτρινες: Ζησόπουλος (21'), Μανιάτης (32'), Αλεξίου (49'), Αναστασόπουλος (51'), Μπεγκόνια (68'), Γκονζάλες (88').

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17683&catid=5