Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΟΚ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, σκέψεις πριν τον αγώνα

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα, γνωρίζουμε ήδη πως ο κωλόφαρδος Άρης νίκησε 0-3 τον Ατρόμητο, αποτέλεσμα που δεν ακούγεται σαν έκπληξη, αλλά όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι και ειδικά το πρώτο ημίχρονο, το αποτέλεσμα αποτελεί μαγική εικόνα, σε σχέση με το παιχνίδι που έγινε.

Ο Ατρόμητος έπαιζε μπαλάρα, κι ενώ έχανε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και είχε πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, όχι μόνο έφαγε 2 γκολ, αλλά έμεινε και με 10 παίκτες!!!
Εν συνεχεία, παρά την δυσμενή θέση που βρισκότανε, το πάλεψε παληκαρίσια, και ενώ δικαιότανε να μειώσει το σκορ, και να έχει ελπίδες ισοφάρισης (έτσι όπως έπαιζε), τελικά έγινε και το 0-3 που ολοκλήρωσε την απόλυτη αδικία. Ο Άρης έκανε 2 επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, και πέτυχε 2 γκολ!!!

Παραλληλα, η σούπερ ντούπερ Καβάλα που μας νίκησε 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική, έμεινε στο 2-2 στην έδρα της με τον αποδεκατισμένο Λεβαδειακό, ενώ η Λάρισα νίκησε 1-0  τον Αστέρα. Δεν τα παρακολούθησα τα παιχνίδια, και δεν έχω προσωπική άποψη περί αυτών.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, και δεδομένου ότι η ΑΕΚ θα χάσει το πιο πιθανόν από τον Ολυμπιακό και ο Εργοτέλης από τον ΠΑΟ, εάν χάσουμε απόψε από τον ΠΑΟΚ, θα μείνουμε μόνοι έβδομοι, με 22 βαθμούς, ενώ θα έχουμε από πάνω μας τον Αστέρα και την Καβάλα με 23, ο Άρης έχει ήδη 25, ο δε ΠΑΟΚ που βρίσκεται στους 28, θα βρεθεί στους 31 βαθμούς.

Η ενδεχόμενη ήττα μας, δεν μας αφήνει μακριά από την διεκδίκηση της 5ης θέσης, αλλά... η τρίτη θέση χάνεται οριστικά, και η 4η γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Ενώ εάν πάρουμε 1 ή 3 βαθμούς, θα συγκρατήσουμε τον ΠΑΟΚ στους 28 ή το πολύ στους 29 βαθμούς, κι εμείς θα βρεθούμε στους 23 ή στους 25, με αποτέλεσμα όλα να παραμένουν πιο προσιτά και πιο εφικτά.

Είναι λοιπόν μονόδρομος η νίκη σήμερα ή τουλάχιστον η ισοπαλία, για να μείνουμε σε τροχιά υψηλών στόχων. Γίνεται δε ακόμα πιο φανερό, πόσο σημαντικοί ήταν οι 2 βαθμοί που χάσαμε μέσα από τα χέρια μας στην Λάρισα, και οι 3 που χάσαμε (με αυτοκτονικές διαθέσεις) στην έδρα μας με την Καβάλα. Θα είχαμε ήδη στους 27 βαθμούς, και δεν θα αιθανόμασταν με την πλάτη στον τοίχο, στο σημερινό παιχνίδι.

Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, και η τύχη να είναι με το μέρος μας. Ο διαιτητής δεν αποτελεί εγγύηση δίκαιης αντιμετώπισης, αλλά εάν παίξουμε εμείς σοβαρά και προσεκτικά, στο χέρι μας είναι να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

2 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Για το Ατρόμητος-Άρης μάλοννθύμιζε το Πανιώνιος-Αστέρας. Αν σε πάρει από κάτω, άστα.

Για την Καβάλα, εγώ σκέφτομαι να "επένδυσω" σε στοιχήματα στους αγώνες της. Ο νοών νοείτω...

Για μας με ΠΑΟΚ, αν δεν κάνουμε καμμιά περίεργη "Ομική" γκέλα και ο Δαλούκας κρατήσει στοιχειωδώς τα προσχήματα, ίσως και να καταφέρουμε κάτι θετικό. Δεν ξέρεις μετά από μεγάλη διακοπή πως θα εμφανιστούν οι ομάδες.

amanAM είπε...

Μας εκτέλεσε ο Δαλούκας, κέρδισε και η μαλακισμένη η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό, και μας πέρασε κι αυτή.

Σκατά.

Να δούμε τι θα δούμε στην Κρήτη, εάν χάσουμε κι εκεί, τελειώσαμε από στόχους...