Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Πιό ψυχρές οι καιρικές συνθήκες τα επόμενα 30 χρόνια

Αν και είναι άσχετο από την θεματική του συγκεκριμμένου μπλογκ, επειδή θεωρώ ότι σκοπίμως μας τρομοκρατούν, πότε με τις γρίπες, πότε με τις κλιματικές αλλαγές, πότε με το φάντασμα της όπερας, αντιγράφω και δημοσιοποιώ την πιο κάτω είδηση, διότι θεωρώ πως το διαδύκτιο έχει την δύναμη (και την υποχρέωση) να αντισταθεί στην τρομολαγνεία....

Σύμφωνα με πολλούς διακεκριμένους κλιματολόγους ο βαρύς χειμώνας που πλήττει μεγάλο μέρος του βορείου ημισφαιρίου είναι μόνο η αρχή μιάς παγκόσμιας τάσης για δροσερότερες καιρικές συνθήκες που είναι πιθανόν να διαρκέσουν για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια.

Τα αποτελέσματα έρευνας  βάση διαφόρων κλιματολογικών αναλύσεων των φυσικών κύκλων της θερμοκρασίας των υδάτων σε περιοχές του Ειρηνικού και του Ατλαντικού ωκεανού έδειξαν ότι ένα σημαντικό μερίδιο της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη που μπορεί να φτάνει και το 50% οφείλεται στους χρονικούς κύκλους αύξησης ή μείωσης της θερμοκρασίας που συμβαίνουν χιλιάδες χρόνια στον πλανήτη μας.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι για την ώρα η υπερθέρμανση του πλανήτη  έχει σταματήσει και τα επόμενα καλοκαίρια μπορεί να είναι πιό δροσερά.

Ώς χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν το ότι την περασμένη εβδομάδα το 56% της επιφάνειας των ΗΠΑ καλυπτόταν από το χιόνι κάτι  το οποίο έχει να συμβεί εδώ και πολλές δεκαετίες. 


http://www.meteo-news.gr/gr/meteo-subjects/climate-change/1263551888

7 σχόλια:

vassilis είπε...

Δυστυχώς αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Για να εξαφανισθεί ένα αποτέλεσμα πρέπει να εκλείψει το αίτιο του. Εμείς λοιπόν παράγουμε συνέχεια διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λιώνουν οι πάγοι της Σιβηρίας που περιέχουν μεθάνιο το οποίο είναι πολύ πιο ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου απο το διοξείδιο του άνθρακα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη όχι μόνο δεν έχει σταματήσει αλλά επιταχύνεται.

Τωρα αν έτυχε και για 15 μέρες έπεσε περισσότερο χιόνι, αυτό απο μόνο του είναι ένα ασήμαντο στατιστικό στοιχείο. Θα είχε αξία αν το ίδιο συνέβαινε για 3-4 χρόνια στη σειρά.

amanAM είπε...

δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την επιστημονική ακρίβεια των ισχυρισμών του δημοσιεύματος που αντέγραψα, αλλά... έχω βαρεθεί τις δυσάρεστες ειδήσεις, καλό είναι να αναπαράγουμε και κάποιες που να είναι αισιόδοξες.

Άλλωστε, είναι βέβαιο ότι επιχειρείται κατατρομοκράτηση των πάντων, με κάθε τρόπο.

Πριν λίγα χρόνια, έλεγαν πως θα λοιώσουν οι πάγοι, και θα σηκωθούν οι θάλασσες 20 και 30 μέτρα, και όταν έλεγα σαν απάντηση πως ένα ποτήρι γεμάτο παγάκια, όταν λοιώσουν τα παγάκια πέφτει η στάθμη, δεν σηκώνεται, μου έλεγαν πως λέω βλακείες, και πως δήθεν οι επιστήμονες μιλάνε για 20 και 30 μέτρα ύψωσης της θάλασσας.

Τώρα, και επισήμως έχουν παραδεχτεί, πως ακόμα κι αν λοιώσουν όλοι οι πάγοι, η θάλασσα θα ανέβει το πολύ μισό με ένα μέτρο... όχι ότι δεν είναι πρόβλημα, αλλά δεν ακούγεται εξ ίσου τρομακτικό.

Έλεγαν επίσης πως η Ελλάδα θα γίνει Σαχάρα, αλλά... τα τελευταία χρόνια έχει ξεγαμηθεί να βρέχει.

Τώρα το γύρισαν, θα αποκτήσουμε εμείς τροπικό κλίμα, μια χαρά λοιπόν. Αντί να τρέχουμε στις τροπικές χώρες για αλλαγή, θα αποκτήσουμε εμείς το κλίμα τους.

Το αν στην Αμερική θα έχει πιο συχνά τυφώνες, χέστηκα. Άλλωστε, δεν είμαστε εμείς με τις πυρηνικές δοκιμές, με τα πυτηνικά εργοστάσια που έχουν διαρροές, ούτε με την βαρειά βιομηχανία.

Αυτοί που τα κάνανε σκατά, ας το ρίξουν στο ποδήλατο, μπας και σωθούνε.

Λες να άλλαζαν συνήθειες οι Αμερικλάνοι, εάν οι κλιματικές αλλαγές απειλούσαν την Ελλαδίτσα?

Αμφιβάλλω.

Να πάνε λοιπόν να πηδηχτούνε.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Γειά σου ρε AmanAM. Γουστάρω που τα λές χύμα- τα γράφεις δηλαδή!
Ξέρεις, δέν είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι ειδικοί επιστήμονες για να καταλάβουμε τίς γελοιότητες και τις υπερβολές κάθε "ειδικών" επιστημόνων. Και δέν υπάρχει γελοιωδέστερο επιχείρημα κάποιου "ειδικού" που λέει σε κάποιον μή ειδικό, ότι δέν μπορεί να έχει άποψη επί τού θέματος επειδή δέν είναι ειδικός... Άν κοιτάξεις, σε όλους τους ειδικούς τομείς, υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μεταξύ τών ειδικών. Οπότε τί μάς αποδεικνύει αυτό; ότι όταν μάς λένε οι ειδικοί ότι δέν μπορούμε να έχουμε άποψη διότι δέν είμαστε ειδικοί, εννοούν ότι δέν μπορούμε να έχουμε αντίθετη άποψη και ως εκ τούτου, τέτοιοι "ειδικοί" απλώς είναι παπαγαλάκια και εκφραστές απόψεων συγκεκριμένων συμφερόντων ή τουλάχιστον ηλίθιοι ξερόλες/ψώνια/βάλε ό,τι λέξη θές.

vassilis είπε...

Τα πράγματα είναι απλά. Οι πάγοι που βρίσκονται στην θάλασσα αν λειώσουν δεν ανεβαίνει η στάθμη της. Εκεί ισχύει το παγάκι. Αρα αν λιώσουν οι πάγοι στην Αρκτική η στάθμη της θάλασσας δεν ανεβαίνει. Το πρόβλημα είναι με τους πάγους που βρίσκονται στην στεριά. Οι πάγοι που βρίσκονται στην Γροιλανδία αντιστοιχούν σε αύξηση της στάθμης της θάλασσας σε παγκόσμιο επίπεδο 7 μέτρων. Αντίθετα οι πάγοι που βρίσκονται στην Ανταρκτική αντιστοιχούν σε αύξηση της στάθμης της θάλασσας περίπου 65 μέτρων. Μόνο να σκεφτείς ότι σε πολλά σημεία στην Ανταρκτική υπάρχουν πάγοι πάχους 3 χιλιομέτρων. Αυτοί έχουν αρχίσει να λιώνουν καθώς ο ρυθμός εκροής των υπόγειων ποταμών έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια. Πόσος καιρός θα πάρει να συμβεί αυτό; Εξαρτάται. Το σίγουρο είναι ότι κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν έχει αναφερθεί σε ολικό λιώσιμο και άνοδο της στάθμης κατά μισό και ένα μέτρο. Αυτό που λένε είναι ότι αν λιώσει ένα ποσοστό αυτών η στάθμη θα ανέβει τόσο. Το τι καθορίζει το ποσοστό μπορείς να το φανταστείς.

Οι σοβαρές έρευνες δημοσιεύονται σε σοβαρά επιστημονικά περιοδικά. Ακουσα το απόγευμα ότι δημοσιεύτηκε στον Ιντιπέντεντ ότι έχει σταματήσει η παγκόσμια θέρμανση. Αυτό είναι ένα αστείο. Οι εφημερίδες δεν έχουν σώματα κριτών να κρίνουν αν κάτι είναι σοβαρό ή όχι. Δημοσιεύουν ότι τους συμφέρει πολιτικά.

Ενα καλό άρθρο είναι το "ανήσυχος πάγος" (Scientific American, Febroyary 2008, p. 52)

Δυστυχώς δεν προσπαθεί κανείς να τρομοκρατήσει κανέναν. Την αλήθεια του λέει, μια αλήθεια που βγαίνει από πολύ απλή φυσική που την διδάχτηκε ο πολίτης στο σχολείο του. Γι αυτό ακριβώς τη διδάχτηκε, για να μπορεί να ξεχωρίσει το αληθινό από το ψεύτικο στη ζωή του σαν πολίτης. Αν αυτή την αλήθεια δεν μπορούμε να τη δεχτούμε δεν φταίει αυτή, φταίμε εμείς που ανεχόμαστε η καλοπέραση μας να μας κλείνει τα μάτια.

Μια παρόμοια κατάσταση ζήσαμε για πολλά χρόνια με το τσιγάρο. Οι επιστήμονες που υποστήριζαν ότι το τσιγάρο βλάπτει κατασυκοφαντήθηκαν γιατί έρχονταν σε σύγκρουση με τεράστια συμφέροντα. Αποτέλεσμα: Να πεθάνουν εκατομμύρια για να μην χάσει τα κέρδη της η κάθε καπνοβιομηχανία. Τώρα που αυτοί δικαιώθηκαν όμως οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω. Στην περίπτωση του περιβάλλοντος τα πράγματα είναι χειρότερα. Γιατί οι νεκροί δεν θα είναι μόνο εκατομμύρια.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Θέλω να ξεκαθαρίσω φίλε Βασίλη, ότι το σχόλιό μου ήταν γενικό, δηλαδή, τόσο γενικό που δέν φαντάζεσαι, και δέν είχε κανενός είδους "μπηχτή" για σένα, διότι πρώτα απ' όλα δέν ήξερα άν είσαι ειδικός επί τού θέματος.
Ωστόσο επειδή η γνώμη μου είναι αυτή που διατύπωσα προηγουμένως, είμαι σίγουρη ότι εσύ δέν είσαι από τους "ειδικούς" στους οποίους αναφερόμουν.
Θέλω να σταθώ στο παράδειγμα περί καπνίσματος που ανέφερες. Μπορεί να ίσχυε στην Αμερική και σε άλλες χώρες το ότι έλεγαν πως το τσιγάρο είναι και υγιεινό κι από πάνω. Ωστόσο είμαι σίγουρη ότι ο απλός καθημερινός άνθρωπος δέν πίστεψε ποτέ πως το τσιγάρο κάνει καλό, και νομίζω πως πάντοτε ήξερε πως βλάπτει την υγιεία.
Ίσως αυτό να μήν ίσχυσε και πολύ σε άλλες χώρες (δηλαδή, μπορεί να τους παραμύθιασαν πάρα πολύ με τη διαφήμιση και τις διάφορες πληρωμένες έρευνες πως το τσιγάρο είναι υγιεινό)όμως στην Ελλάδα ανέκαθεν ο κόσμος ήξερε πως το τσιγάρο βλάπτει.
Όσο για τους επιστήμονες που κατασυκοφαντήθηκαν (στην Αμερική κ.λ.π. βέβαια, έτσι;), πού στηρίχθηκαν αυτοί που τους κατασυκοφάντησαν; σε άλλες "επιστημονικές έρευνες"..., έτσι δέν είναι; Άρα λοιπόν, είναι ολοφάνερο, και ιδιαιτέρως στις μέρες μας, ότι μπορείς να έχεις οποιαδήποτε κατά παραγγελίαν "επιστημονική έρευνα" γουστάρεις, με προκαθορισμένο το αποτέλεσμα φυσικά, αναλόγως τών συμφερόντων σου. Άρα, πώς βγάζει συμπέρασμα ο απλός, μή ειδικός άνθρωπος μέσα από τον συρφετό επιστημονικών απόψεων; Πιστεύω, μόνο χρησιμοποιώντας την αίσθησή του για το θέμα, τη λογική σκέψη, τις γνώσεις του και τις αξίες του, έτσι δέν είναι;

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Όχι πως αλλάζει τίποτα, αλλά βρέ Βασίλη, εσύ είσαι ο Φερμιόνια και Μποζόνια, και το είχα ξεχάσει...
Το θυμήθηκα τώρα που έκανα μιά βόλτα στα μπλόγκ!

amanAM είπε...

Βασίλη, είδες που είσαι θύμα της παραπληροφόρησης κι εσύ? Θεωρείς ντε φάκτο ότι το τσιγάρο βλάπτει!!!

Εγώ είμαι απόλυτα πεπεισμένος, όχι μόνο ότι δεν βλάπτει, αλλά ωφελεί κιόλας...

Δεν προλαβαίνω σήμερα, αλλά... θα το αναπτύξω σε επόμενο ποστ.