Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η άποψη του Κωνσταντίνου Τσακίρη

Την άποψη ότι ο Εμίλιο Φερέρα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από τον Πανιώνιο εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχει πολύ καλά στοιχεία ως προπονητής, αλλά δεν μπόρεσα να τον κρατήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Νεοσμυρνιωτών. «Θελήσαμε να τον βοηθήσουμε στο έργο και να διορθώσουμε τις αδυναμίες του, όμως πίστευε ότι τον πιέζαμε και τα ρίχναμε όλα πάνω του», πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται όταν αλλάζει ένας προπονητής είναι ότι πρέπει πρώτα να ενημερώνονται οι παίκτες και όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα. Είχαμε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε γενικότερα για τον Πανιώνιο. Εκείνος ζήτησε να συναντηθούμε, αλλά δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες και να σας πω τι ειπώθηκε μεταξύ μας. Είναι μία παραίτηση, την οποία εγώ προσπάθησα να ανατρέψω. Ωστόσο, δεν πρόκειται για φουλ παραίτηση. Θεωρούσα ότι η ομάδα χρειαζόταν έμφαση στην τακτική και τα κατάφερε. Είναι καλός προπονητής.

Όλοι στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας λένε ότι είναι από τους καλύτερους που έχουν περάσει. Όμως, εκείνο που μετράει είναι να έχει ο προπονητής καλή επικοινωνία με τον πρόεδρο. Δεν εννοώ να βγαίνουμε με τις γυναίκες μας και να σχολιάζουμε ο ένας τον άλλο. Αν εγώ δεν κάνω καλές μεταγραφές, κανείς δεν θα πει γιατί δεν έγιναν μεταγραφές. Αν, όμως, δεν πάει καλά η ομάδα, θα μου πουν τι κάνει η διοίκηση. Δυστυχώς, το θέμα ήταν ανθρώπινο.

Δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Προσπαθήσουμε να του υποδείξουμε κάποια πράγματα, αλλά εκείνος πίστευε ότι τον πιέζαμε και τα ρίχναμε όλα πάνω του. Ήταν ένας φαύλος κύκλος που δεν μπορούσαμε να βγούμε. Ήταν πολύ δύσκολο να τον κρατήσουμε, όταν εκείνος δεν το θέλει», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Πανιωνίου.

http://www.sport-fm.gr/article/215037


Σχόλιο: Πρόεδρε, με το συμπάθειο, δεν γνωρίζω τι συνέβαινε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά... σύμφωνα με αυτά που λες, ο Φερέρα αισθανότανε πως τον πιέζαμε (ή τον πιέζατε), και πως τα ρίχναμε όλα πάνω του. Το πιστεύω ότι συνέβαινε αυτό, προφανώς γι αυτό κάθε φορά που έκανε δηλώσεις, έψαχνε τρόπους να κατηγορήσει όλους τους άλλους, και ποτέ να μην αναλάβει κάποια ευθύνη. Η μη ανάληψη της παραμικρής ευθύνης, συνέβαινε εξ αρχής. Στην αρχή του έφταιγαν η ποδοσφαιρική αξία των αναπληρωματικών, μετά ο Ρεκόμπα, μετά ο αέρας, μετά η απόδοση των αναπληρωματικών που μπήκαν στο 89' και στο 91', στο τέλος δεν έβλεπε κανένα πρόβλημα, δεν τον άκουσα μια φορά να παραδέχεται πως ο ίδιος έκανε λάθος, πως κάτι πήγε στραβά στην τακτική που ο ίδιος επέλεξε, κλπ.


Από αυτά κι αυτά, συμπεραίνω πως είχε σοβαρό πρόβλημα προσωπικότητας, και άσχετα της όποιας εργατικότητας και των όποιων γνώσεων, δεν ήταν κατάλληλος. Είναι λογικό και επόμενο, τέτοιος χαρακτήρας να μην μπορεί να επιβάλλει πειθαρχία στην ομάδα και τους παίκτες.


Τον πιέζαμε σε τι? Που δεν θέλουμε τον Πανιώνιο να παλεύει για υποβιβασμό? Συγνώμη κύριε Φερέρα, τι περίμενες? Να χαιρόμαστε στην δέκατη θέση?


Δεν έχει νόημα τώρα πια να συζητάμε για τον Φερέρα, το κάνω μονάχα για έναν λόγο: Μην ξαναμπλέξουμε με τέτοιον χαρακτήρα. Είναι κρίμα.


Όλοι κάνουμε λάθη. Ούτε εσύ πρόεδρε, δεν είσαι αλάνθαστος. Αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησε κάποιος τις προθέσεις σου, την μαγκιά σου, το αντριλίκι σου να παραδεχεσαι τα λάθη σου, κλπ. Στο πρόβλημα, δεν κρύβεσαι, ούτε το κρύβεις κάτω από το χαλάκι. Ελπίζω πως οι δηλώσεις σου, έχουν σαν στόχο να μείνει καλή υστεροφημία στον άνθρωπο αυτό, ανησυχώ όμως, μην πάρουμε έναν άλλον Φερέρα στην θέση του Φερερα, με παρόμοιο χαρακτήρα.Χρειαζόμαστε προπονητή με προσωπικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: