Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Μήτρογλου με τρέλα και 2 γκολάρες

Αυτός ήταν Πανιώνιος. Πήραμε τεράστια νίκη με 2-0 μέσα στο Χαριλάου, με 2 καταπληκτικά γκολ του Μήτρογλου που ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε τόσο καιρό από τον Πανιώνιο: Ένα επιθετικός που ξέρει πως να βάλει γκολ! Που κάνει τον αμυντικό που τον μαρκάρει να τρέμει, και όλη η άμυνα μαζί!!!

Οι πιο ποιοτικοί παίκτες της ομάδας, ήταν ο Μήτρογλου και ο Μάχο.
2 παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. 
Άξιος συμπαραστάτης του αναγεννημένου Πανιώνιου ο Σιόβας, που έβγαζε μάτια με την σημερινή του απόδοση. Πού ήσουνα αγόρι μου τόσο καιρό? 


Ότι και να λέμε, έχουμε τερματοφύλακα με τεράστια κάκαλα! Αποκτήσαμε και επιθετικό, και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και ομάδα, σιγά σιγά.

Από δίπλα, ένας Μπάλαμπαν που έπαιξε δεξιά και ένας Ριέρα που μάρκαρε μέχρι έξω από την περιοχή μας, οι οποίοι απελευθερωμένοι προφανώς από την υποχρέωση να σκοράρουν, είχαν  επιτέλους καλή απόδοση, καμία σχέση με ότι έχουν δείξει φέτος μέχρι στιγμής. Ηρωϊκός ο Λάτκα, μαχητικός όπως πάντα ο Κοντοές, εγγύηση ο Φανούρης όταν μπήκε στην θέση του μοναδικού χαμένου στο διάστημα σήμερα, του Κουμορτζί. Η μπαλιά στον Μήτρογλου για το δεύτερο γκολ, βγαλμένη από play station.

Ο Όμο με λαθάκια, αλλά και με σημαντική προσφορά, το ίδιο και ο Γιόνσον που είχε πολλές θετικές ενέργειες, κι  έκανε και την σέντρα του πρώτου γκολ. Ο Τσότσα βράχος σε ορισμένες στιγμές, μεγάλη βοήθεια.

Τι γκολάρες έβαλε ο Μήτρογλου ρε παιδιά? Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς τον Βαλβέρδε που δεν τον υπολόγιζε, και όσους τον έπεισαν τελικά να έρθει στον Πανιώνιο. Με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια γκολ, το μέλλον είναι όλο δικό του.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω την χαρά μου. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, είχα προβλέψει 0-2 με 2 γκολ του Μήτρογλου. Έπαιξα και τα γνωστά 5 ευρουλάκια μου στο διπλό. Στο τέλος έβριζα τον εαυτό μου, που δεν έπαιξα το τελικό σκορ και τον σκόρερ, γιατί θα έσπαγα το ταμείο... (που λέει ο λόγος, με 5 ευρώ τι ταμείο να σπάσεις, λέμε τώρα!)

Είχα πολύ καιρό να χαρώ τόσο πολύ. Είναι η μεγαλύτερη χαρά που μου πρόσφερε ο Πανιώνιος τα τελευταία 2 χρόνια. Μπράβο σε όλους, έτσι μπορούμε να ελπίζουμε. Πάντα τέτοια!!!

Καλά, τι γκολ ήταν αυτό το δεύτερο? Τους μάμησε κανονικά ο Μήτρογλου.MVP ασυζητητί!

53 σχόλια:

zouri1 είπε...

πραγματι και εγω 2 χρονια τωρα ειχα να αισθανθω ετσι υπερηφανος

brahami3 είπε...

αδερφια πανιωνιοι τι χαρα ειναι αυτη!!!!ουτε που θυμαμαι ποσο καιρο ειχαμε να νιωσουμε ετσι!!!μπραβο στο μητρογλου,το παιδι εχει παπαρια και το εδειξε!!αντε να συσπειρωθουμε λιγο!!!!!!!

amanAM είπε...

Η Καβάλα είναι στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι με την Καβάλα την επόμενη εβδομάδα, αλλά έχουμε καιρό γι αυτά. Πρέπει να παίξουμε με τακτική Χαριλάου.

Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα, με υπομονή, με βοήθεια από την εξέδρα με χειροκρότημα και τραγούδια.

vyruss είπε...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ!!

zouri1 είπε...

την αλλη Κυριακη παιζουμε με τον παο

amanAM είπε...

Ουπς, μπερδεύτηκα!!!
Νόμιζα πως έχουμε πρώτη την Καβάλα, και μετά τον Βάζελο.

2 συνεχόμενα εντός, πολύ δύσκολα, και πολύ κρίσιμα.

Άντε να γίνει το θαύμα, και θα την ανάψω την λαμπάδα τελικά στο μπόι του Μάχο και του Μήτρογλου!!!

amanAM είπε...

Πρώτη φορά φέτος, που βάζουμε 2 γκολ? Ή δεν θυμάμαι καλά?

vyruss είπε...

Άγαλμα στην Πλατεία τον Μήτρογλου τώρα (και μόνο για την γκαντεμιά που έσπασε!)

claire είπε...

Μια χαρά θυμάσαι! Πρώτη φορά που βάλαμε φέτος 2 γκόλ και πρώτη φορά που βάλαμε φέτος ΤΕΤΟΙΑ γκολ :) Πάμε μωρή Πανιωνάρα!

amanAM είπε...

Και πάλι εάν δεν κάνω κάποιο λάθος, από την πρώτη του εμφάνιση ο Μήτρογλου, έγινε ο πρώτος σκορερ μας?

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Όντως είναι η πρώτη φορά φέτος με 2γκόλ.
Αλλά ποιός να τα έβαζε Αντώνη μου;
σάματις είχαμε Μήτρογλου ως τώρα;
Έσπασε και η ντροπιαστική παράδοση που είχαμε να νικήσουμε τον Άρη σπίτι του σχεδόν 50 χρόνια...
και δημιουργείται μιά καινούργια, να μή μάς νικάει ο Κούπερ!

amanAM είπε...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟς ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΙΟΒΑΣ. ΛΑΜΠΑΔΑ ΚΙ ΑΥΤΟς!!!

amanAM είπε...

Είχαμε να δούμε πραγματικό επιθετικό που να μπορεί να βάλει γκολ, από την εποχή του Τζιμπούρ, την καλή του περίοδο, όχι εκείνη που ήθελε να εκτελεί και τα κόρνερ, και τα φάουλ, κλπ.

Και χωρίς να θέλω να αδικήσω τον Τζιμπούρ, ο Μήτρογλου ήταν σήμερα καλύτερος.

amanAM είπε...

παράλληλα, παρακολουθώ το παιχνίδι ΑΛΜΕΡΙΑ εναντίον της ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΗς, που μόλις τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, 0-0.

Η Ρεάλ δεν παίζει ιδαίτερα καλά.

Αργότερα αρχίζει και η Μπάτσα.

amanAM είπε...

ο Τάκης Λεμονής αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Κώστα Μήτρογλου, λέγοντας ότι "αν σκεφτούμε ότι είναι στην ομάδα λίγες ημέρες, η εμφάνισή του είναι σημαντική. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει, γνωρίζω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει, απλά δεν περίμενα ότι στην εμφάνισή του θα έβαζε δύο γκολ", είπε και αναφέρθηκε στο παιχνίδι.

"Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, όπου δεχθήκαμε έντονη πίεση, μετά είχαμε καλή πάσα στον Μήτρογλου, πετύχαμε το γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδυνέψαμε. Προσπαθήσαμε να επιτεθούμε με οργανωμένες επιθέσεις. Από εκεί και πέρα είναι λογικό να είσαι ικανοποιημένος όταν σπας μια παράδοση 50 χρόνων" και αναφέρθηκε στην απόκτηση του Σβέρκος.

"Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε οριστικοποιήσει άλλες δύο περιπτώσεις κι αυτό θα κάνει πιο δυνατή την ομάδα για τη ομάδα", για να καταλήξει σχετικά με τους φιλάθλους του Πανιωνίου και του Αρη.

"Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν. Όταν κερδίζουμε είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, αλλά πρέπει να βλέπουμε κάποια πράγματα που γίνονται. Οι φίλοι του Αρη στο πέταλο ενίσχυσαν την ομάδα τους, παρότι η ομάδα τους ήταν πίσω στο σκορ. Πρέπει να τα κρατάμε όλοι μας αυτά, να τα δουν και οι δικοί μας γιατί αν δεν είμαστε όλοι ενωμένοι, δεν μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα"

amanAM είπε...

κρίμα ο άνθρωπος, τι ατυχία ήταν αυτή?

Ο σοβαρότατος τραυματισμός του Μίλος Βούγιανιτς προκάλεσε σοκ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Σερβία! Πέραν του ότι πρόκειται για τη χώρα του έμπειρου γκαρντ, ήταν γνωστό πως το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ ήταν το τελευταίο του με τον Πανιώνιο, καθώς στη συνέχεια θα αγωνιζόταν με την Παρτιζάν Βελιγραδίου προκειμένου να την ενισχύσει κυρίως στην Ευρωλίγκα.

Ωστόσο τα πάντα ανατράπηκαν και το κάταγμα κνήμης περόνης που υπέστη θα τον κρατήσει εκτός για την υπόλοιπη σεζόν, ενώ υπάρχουν φόβοι και για πιθανή αναγκαστική του αποχώρηση από την ενεργό δράση!

amanAM είπε...

"Έκλεψα" το βιντεάκι από το sport.gr, και δεν χορταίνω να βλέπω και να ξαναβλέπω το 2ο γκολ.

Μεγάλη μαγκιά το γκολ αυτό.

zouri1 είπε...

ολοι το ιδιο κανουμε

amanAM είπε...

1-0 η ΑΛΜΕΡΙΑ την ΡΕΑΛ, στο 60'!!!

amanAM είπε...

Θα ήθελα να παίζει το βίντεο με τα 2 γκολ, και να βλέπω τα μούτρα όσων έβριζαν, για τον Μήτρογλου.

amanAM είπε...

Σημειωτέον πως εάν νικήσει τελικά η Αλμερία, θα είναι η πρώτη φετινή νίκη της γενικά, εντός έδρας.

Εξελίσσεται μια τρομερή έκπληξη...

amanAM είπε...

στο 75' εξακολουθεί το 1-0

amanAM είπε...

Όοοοοοχι!!!

1-1 στο 76'

amanAM είπε...

Μια χαρά, τελικό 1-1. Έχασε 2 βαθμούς η Ρεάλ.

Τώρα η σειρά της Μπάρτσα, να πάρει το τρίποντο με την Μάλαγα.

amanAM είπε...

Η θηλειά άρχισε να σφίγγει στον λαιμό της Μάλαγκα, από τα πρώτα λεπτά...

amanAM είπε...

στο 7ο λεπτό, 1-0 με εκπληκτική γκολάρα του Ινιέστα.

amanAM είπε...

εκπληκτικό σουτ του Τσάβι στο 16ο λεπτό, στο οριζόντιο δοκάρι

amanAM είπε...

17ο λεπτό, 2-0 με γκολ του Βίγια

Georgios είπε...

ΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΤΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΗ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ.ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΔΩΣΗΣ ΘΑ ΛΑΒΗΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ.ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ.

amanAM είπε...

Πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Πανιώνιος είχε πανηγυρίσει νίκη επί του Αρη το μακρινό 1961 (εγώ δεν είχα γεννηθεί ακόμα...) με το εντυπωσιακό 5-2.

Δύο γκολ είχε πετύχει ο μεγάλος Θανάσης Σαραβάκος και ο Γ. Γιαννακόπουλος και ένα ο Στάθης Χάιτας. Από τότε τους «κίτρινους» του Αρη αντιμετώπισαν «μεγάλες» και μικρές» ομάδες του Πανιωνίου. Ομάδες που είχαν τον Θωμά Μαύρο, τον Γιώργο Δέδε, τον Βασίλη Μωραϊτέλη, τον Αντώνη Σαπουντζή, τον Μίλινκο Πάντιτς, τον Αλβαρο Ρεκόμπα. Καμία δεν έφυγε νικήτρια. Καμία.

Μέχρι σήμερα που ο χειρότερος Πανιώνιος της τελευταίας 30ετίας παρατάχθηκε στο γήπεδο με μια αλλαγή. Το Νο 11 στην «κυανέρυθρη» ενδεκάδα φόραγε ο Κώστας Μήτρογλου. Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο νούμερο στην εμφάνιση του Πανιωνίου έχει ειδική αύρα (μην ξεχνάτε ότι είναι το νούμερο που φόραγε ο μεγάλος Θωμάς Μαύρος), εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Μήτρογλου με τρεις προπονήσεις σκόραρε δυο πανέμορφα και παλικαρίσια γκολ δίνοντας στην ομάδα του μια νίκη με πολλαπλά οφέλη. Πρώτα βαθμολογικό καθώς πρόσθεσε τρεις βαθμούς στην προσπάθεια της παραμονής, νικώντας σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Και δεύτερο ψυχολογικό. Δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι η ομάδα του Πανιωνίου που σπας μια αρνητική παράδοση μισού αιώνα (50 χρόνια ήταν πάρα, μα πάρα, πολλά).

Αυτά γράφει ο Μάκης Διόγος στην sportday

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=34522&catid=116

amanAM είπε...

το παιχνίδι στην ΒΑρκελώνη έχει πέσει σε ρυθμό. Το 2-0 και οι 4 βαθμοί από την Ρεάλ, έχουν φέρει μια σχετική χαλάρωση...

amanAM είπε...

3-0 στο 35'σε ρυθμούς ρελαντί, με τον Πέδρο...

re-la-re είπε...

Μονο που ο Μαύρος στον Πανιώνιο πριν πάει στην ΑΕΚ φόραγε το 9.

amanAM είπε...

στο 68' 3-1 με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, έξω από την περιοχή.

amanAM είπε...

4-1 στο 73', ο Βίγια

amanAM είπε...

Τελικό 4-1.
Έχασε 4-5 ευκαιρίες ο Μέσσι. Δεν ήταν η μέρα του. Σήμερα ήταν η μέρα του Μήτρογλου!!!

Καληνύχτα σε όλους τους Πανιώνιους.

amanAM είπε...

Πέραν της πλάκας, μας χωρίζουν μονάχα 5 βαθμοί από την 5η θέση...

Το φετινό πρωτάθλημα, είναι πολύ παράξενο έτσι κι αλλιώς, δεν θυμάμαι ξανά τέτοιο βαθμολογικό πίνακα.

Ενώ εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε θέση υποβιβασμού, μετά την χθεσινή νίκη μπορούμε να αισιοδοξούμε πως όχι μόνο μπορούμε Θα σωθούμε, αλλά μπορούμε και να σώσουμε την χρονιά εάν κάνουμε μια καλή πορεία στον δεύτερο γύρο.

Όχι, δεν γίναμε ομάδα επειδή νικήσαμε τον Άρη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας αποκοιμίσει το χθεσινό αποτέλεσμα.

Άλλωστε και στον πρώτο γύρο τον νικήσαμε τον Άρη, που λίγες μέρες πριν είχε κάνει μια από τις μεγαλύτερες νίκες Ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, είχε νικήσει την Αθλέτικο Μαδρίτης των τόσων αστέρων και τροπαιούχο του θεσμού.

Η χθεσινή νίκη, έδειξε πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Το μόνο που είχαμε μέχρι τώρα, ήταν ο τερματοφύλακας.
Τώρα αποκτήσαμε και σέντερ φορ. Αναγεννήθηκε και ο Σιόβας, για τον οποίο είχα εκφράσει πολλές φορές την απορία πως γινότανε να παίζει μπάλα στις Εθνικές, και σε μας να σέρνεται... Εχθές, πρώτη φορά κατά την γνώμη μου, έδειξε το ταλέντο που όντως έχει.

Αυτό το τρίο, συμπαρέσυρε όλη την ομάδα, προφανώς οι οδηγίες του Λεμονή συνετέλεσαν τα μέγιστα, και ξύπνησαν σχεδόν όλοι οι παίκτες, όλη η ομάδα.

Εάν κρατήσουνε αυτό το πάθος και την συγκέντρωση, τότε υπάρχει ζωή στον πλανήτη Πανιώνιος.

Με 1-2 ενισχύσεις ακόμα, μπορούμε.

Είναι καλό που παίζουμε με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή, και αμέσως μετά με την Καβάλα, αφού οι αντίπαλοι αυτοί θα είναι έξτρα κίνητρο για να μην εφησυχαστούνε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Εάν σταθεροποιήσουμε μια καλή απόδοση, εάν κρατηθούμε σε ανεβασμένη ψυχολογία, τότε... τίποτα δεν μας σταματά.

br fun_atic είπε...

Χρόνια πολλά αντώνη!!!

amanAM είπε...

Ωχ, τόχα ξεχάσει αυτό!!!
Μερσί!

Ναι, ναι, χρόνια μου πολλά, καθώς και σε όλους τους Αντώνηδες, τους Αντούνηδες, κλπ.

Griniaris είπε...

Χρόνια πολλά.Πάντα με υγεία.Άντε, το καλύτερο δώρο πήρες χτες....

amanAM είπε...

πράγματι! Τι χαρά ήταν αυτή!!!

Βαγγέλης είπε...

Χρόνια πολλά Αντώνη! Να χαίρεσαι το όνομα σου και τον ευατό σου!

amanAM είπε...

Thanks!

zamis είπε...

Χρονια πολλα Αντωνη!!

NK99 είπε...

Χρόνια πολλά και ότι επιθυμείς σε σένα και στους συνονόματους σου που διαβάζουν το blog.

amanAM είπε...

grazie tanto! I milliori auguri σε όλους σας, και το αγγούρι στον Βάζελο την ερχόμενη Κυριακή.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Χρόνια σου πολλά Αντώνη! Να είσαι πάντα καλά.
Επίσης χρόνια πολλά και στους άλλους φίλους(Antunix +Αντώνη).
Φαντάζομαι πως θα είναι η πιό χαρούμενή σας γιορτή τών τελευταίων ετών!

Costix είπε...

Αντωνη, χρονια σου πολλα και ευτυχισμενα. Επισης χρονια πολλα σε ολους τους συνΠανιωνιους Αντωνηδες, Antunix κλπ.

Καγκουρας, ξεκαγκουρας ...
ο καλφας την γαμαει !!!

amanAM είπε...

Νάστε καλά Μίνα και Κωστή, χρόνια πολλά σε όλους, με "μπαγκόσμια" , καλοπέραση και νίκες για την Πανιωνάρα μας...

Katrinos είπε...

Χρόνια πολλα Αντώνηδες!!

General Tanz είπε...

Χρονια σου πολλα Αντωνη, με υγεια και χαρα!!

Θεμιστοκλής είπε...

Χρόνια πολλά Αντώνη, πάντα με υγεία και ευτυχία. Και σε όλους τους Αντώνηδες φίλους του μπλογκ!

antunix είπε...

Σας ευχαριστώ για τις ευχές!
Αγαπητέ AmanAM χρόνια μας πολλά...