Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

αποκλείστηκαν οι μίνι παίδες από την τελική φάση του πρωταθλήματος

Είναι πολύ δύσκολο να είμαι αντικειμενικός, δεδομένου ότι σε αυτήν την ομάδα παίζει και ο γιος μου. Θα προσπαθήσω πάντως.

Κατ αρχάς θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. 

Η εικόνα της ομάδας πριν 4 μήνες, ήταν άθλια. Τα παιδιά δεν μπορούσαν ούτε να κολυμπήσουν, ούτε να φτάσουν την μπάλα μέχρι την σέντρα χωρίς να την χάσουν. Τις αιτίες γι αυτήν την αγωνιστική κατάσταση των παιδιών, τις έχω αναπτύξει σε παλιότερο post. Πρέπει επίσης να μην ξεχνάμε ποτέ, πως στις ηλικίες μέχρι 12 ετών ο κύριος στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν τα βασικά του αθλήματος, να το αγαπήσουν, να μάθουν τεχνική και τακτική, ώστε στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες να είναι έτοιμοι να κάνουν πρωταθλητισμό, και κυρίως να ετοιμαστούν σωστά ώστε όταν θα φτάσουν στην ηλικία των νέων ανδρών και των ανδρών, να παίζουν σωστό πόλο και να είναι άξιοι για την ανδρική ομάδα του Πανιωνίου. Κατά την γνώμη μου πάντα. 
Άξιοι και σαν αθλητές και σαν άνθρωποι.

Πριν 4 μήνες, τα παιδιά αυτά τα ανέλαβε ένας νέος προπονητής, που αν μη τι άλλο εργάστηκε σκληρά και προσπάθησε κατ αρχάς να βελτιώσει την φυσική τους κατάσταση,  και εν συνεχεία να τους μάθει τα βασικά του αθλήματος που αγνοούσαν, ώστε να μπορέσουν να παίξουν αξιοπρεπώς και ανταγωνιστικά με τις άλλες ομάδες. Ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος.

Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν είμαι ειδικός, δεν μπορώ να κρίνω ειδικούς και γνώστες του αθλήματος, όπως οι προπονητές. Αυτό που μπορώ να κρίνω, είναι εάν το δικό μου το παιδί βελτιώνεται και σαν αθλητής και σαν άνθρωπος, και σε αυτόν τον τομέα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον προπονητή του. Έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά σε σχέση με πέρυσι ας πούμε ή με πρόπερσι, έχει προοδεύσει πάρα πολύ.

Η αγωνιστική διάθεση και η προσπάθεια των παιδιών ήταν συγκινητική. Μια ομάδα που δούλεψε σοβαρά 4 μήνες, δεν μπορεί όμως να ανταγωνιστεί ομάδες δουλεμένες για 2, 3, 4 ή και 5 χρόνια. Η ομάδα της Βουλιαγμένης ας πούμε, δουλεύει 5 χρόνια για να παρουσιάσει φέτος αυτά τα παιδιά σε αυτήν την αγωνιστική κατάσταση. Έχει τρομερές αγωνιστικές παραστάσεις, που τα δικά μας τα παιδιά δεν έχουν δει ούτε στον ύπνο τους.

Τα παιδιά του Πανιωνίου κατάφεραν να προκριθούν στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, πράγμα που από μόνο του αποτελεί επιτυχία για τα παιδιά αυτά, όπως έχω γράψει πριν μια εβδομάδα.

Στον δεύτερο γύρο, από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, κλήθηκαν να δώσουν 5 παιχνίδια. Το ίδιο και τα παιδιά της Πάτρας που επιπρόσθετα είχαν και την κούραση από το ταξίδι Πάτρας-Αθήνας. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του παιχνίδι την Πέμπτη με την Βουλιαγμένη, Παρασκευή είχαν ρεπό, και το τελευταίο παιχνίδι με τον Νηρέα Γέρακα θα το δώσουν αύριο Τρίτη, με ρεπό σήμερα Δευτέρα. Τα δικά μας τα παιδιά και τα παιδιά της Πάτρας, ήταν ξεγραμμένα και μόνο από τον τρόπο που ορίστηκαν οι αγώνες, λόγω ότι είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγαλύτερη κούραση από τους υπόλοιπους αντιπάλους τους για τις 3 θέσεις που έδιναν την πρόκριση. 5 παιχνίδια σε 48 ώρες είναι απάνθρωπο, πόσο μάλλον σε αυτές τις ηλικίες. Δεν ξέρω πως έγινε η κλήρωση και ο ορισμός αυτών των αγώνων, θεωρώ όμως προφανές πως κάποιοι ευνοήθηκαν και τον Πανιώνιο ειδικότερα τον στήσανε στον τοίχο.

Στον πρώτο αγώνα της ομάδας μας, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και τους διαιτητές. Ο Νηρέας Γέρακα δεν ευνοήθηκε μόνο από τον χρόνο ξεκούρασης που του προσέφερε η ομοσπονδία, αλλά και από τους διαιτητές. 

Μέτρησαν για γκολ ένα σουτ που δεν πέρασε ποτέ η μπάλα την γραμμή. Έδωσαν εις βάρος μας πέναλτι γιατί ένα εντεκάχρονο παιδάκι δεν κατάλαβε και μπήκε σαν αλλαγή πριν βγεί το άλλο, ενώ σε άλλα παιχνίδια αντίστοιχα λάθη έτυχαν της επιείκειας των διαιτητών λόγω ηλικίας. Απεβλήθη ένα παιδί γιατί ενώ είχε βουλιάξει πάνω στην προσπάθεια, του σφύριξαν επιθετικό φάουλ την στιγμή που το κεφάλι του ήταν μέσα στο νερό, και όταν έβγαλε το κεφάλι του συνέχισε την προσπάθεια αντί να αφήσει την μπάλα (και στην αντεπίθεση φάγαμε εύκολο γκολ). Είδα τουλάχιστον άλλες 5 φορές να συμβαίνει το ίδιο σε άλλους αγώνες, αλλά οι διαιτητές δεν έδωσαν αποβολή στα παιδάκια που έκαναν το ίδιο λάθος, πάλι χάριν επιείκειας λόγω της ηλικίας τους, κι ενώ δεν είχε βουλιάξει το κεφάλι τους όταν σφύριξε ο διαιτητής. Δεν δόθηκαν σφυρίγματα στον φουνταριστό μας, αντιθέτως τον χρέωσαν με επιθετικά, ενώ από την άλλη ουδέποτε είδαν επιθετικά φάουλ, όλα ήταν αμυντικά... Με αυτά και με εκείνα, χάσαμε με 2 γκολ διαφορά. Το παιχνίδι αυτό αξίζαμε να το νικήσουμε και παρά την αντιμετώπιση που είχαμε, μπορούσαμε μα το νικήσουμε. Χάσαμε ευκαιρίες για γκολ που δεν χανόντουσαν, αν και όλα χάνονται τελικά, πόσο μάλλον σε αυτές τις ηλικίες. Η ήττα αυτή έφερε μεγάλη γκρίνια στην ομάδα.

Το Σάββατο το πρωί, αντιμετωπίσανε τα παιδιά τον Ηλυσιακό, που αποδείχτηκε σχετικά εύκολος αντίπαλος για τα παιδιά μας. Ο Ηλυσιακός ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος της φάσης αυτής.

Το απόγευμα με τον Παναθηναϊκό, θεωρώ πως τα παιδιά έπαιξαν εξαιρετικά, είχαν πάρα πολλές τελικές προσπάθειες, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον 12χρονο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού που είναι 1,85 ύψος και έχει σωματικά προσόντα 17χρονου κι όχι 12χρονου. Ο τερματοφύλακας αυτός όχι μόνο πιάνει τα πάντα, τροφοδοτεί με ευκολία την μπάλα στην κόντρα, κι έτσι ο Παναθηναϊκός χωρίς να παίζει κάτι σπουδαίο, έχει πολύ εύκολα γκολ στις αντεπιθέσεις, ακόμα κι όταν έχει μείνει με παίκτη λιγότερο. Ο τερματοφύλακας αυτός, έβαινε από το νερό μέχρι κάτω από το μαγιό του!!! Τα παιδιά μας δεν ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτές τις δυσκολίες κι έναν τέτοιο τερματοφύλακα που αποκρούει πέναλτι στο γάμα.

Την Κυριακή το πρωί, με την Βουλιαγμένη δεν είχαμε ελπίδα έτσι κι αλλιώς. Τεράστια διαφορά. Το απόγευμα σε έναν αγώνα χωρίς πραγματική σημασία, χάσαμε κι από τον ΝΟ Πατρών. Το παιχνίδι αυτό μπορούσαμε να το νικήσουμε, αλλά η απογοήτευση των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και καταλυτική για το τελικό αποτέλεσμα.

Χρειαζόμασταν 3 νίκες, και η μια εξ αυτών έπρεπε να είναι ο Νηρέας. Εάν είχαμε νικήσει αυτό το παιχνίδι, τότε στο τελευταίο με την Πάτρα θα τρώγανε σίδερα τα παιδιά...

Κατά την γνώμη μου, η μη πρόκριση στην τελική φάση ήταν λίγο πολύ δεδομένη, αλλά χάρη στην αγωνιστική βελτίωση της ομάδας στο πρωτάθλημα, δημιουργήθηκαν προσδοκίες για κάτι καλύτερο. 
Η μη επίτευξη του στόχου αυτού, έφερε και την γκρίνια.
Πιστεύω πως η γκρίνια είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια ομάδα. 

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα. Οι αρμόδιοι της ομάδας πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα. Πρέπει επίσης να φροντίσουν να δουλευτεί σωστά το τμήμα, ώστε του χρόνου να παρουσιάσουμε ένα αγωνιστικό πρόσωπο που να αρμόζει στον Πανιώνιο, με το όνομα και την ιστορία του. Δεν μπορεί ο Πανιώνιος να είναι σάκος του μποξ άλλων ομάδων και να παρουσιάζουμε τέτοια εικόνα, και εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός.


Αντώνης Μάγγος


Η Βαθμολογία (Τελική):
1.ΠΑΟΚ 15
2.ΟΥΚ Βόλου 12
3.Άθως Χαλκιδικής 6 (μεταξύ των τριών 22-13)
4.Ηρακλής 6 (μεταξύ των τριών 20-20)
5.ΠΑΣ Φοίβος 6 (μεταξύ των τριών 13-22)
6.ΝΟ Λάρισας 0
Α' ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1.ΝΟ Βουλιαγμένης 15 (5 αγ.)
2.Παναθηναϊκός 9 (4 αγ.)
3.Νηρέας Γέρακα 9 (4 αγ.)
4.ΝΟ Πατρών 6 (5 αγ.)
5.Πανιώνιος 3 (5 αγ.)
6.Ηλυσιακός 0 (5 αγ.)
Την Τρίτη 25/6 θα παίξουν στο κολυμβητήριο Γέρακα 18.30 Νηρέας Γέρακα – Παναθηναϊκός.
Β' ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1.Π. Φάληρο 12
2.Ολυμπιακός 9
3.ΑΝΟ Γλυφάδας 6
4.ΓΣ Ηλιούπολης 3
5.ΝΟ Ρεθύμνου 0.

Θεωρώ άδικο να έχει αποκλειστεί η Γλυφάδα, και να έχουν προκριθεί ο Βόλος και το Άθως από τον Όμιλο της Θεσ/νίκης, που πρέπει να είναι ομάδες που θα έχαναν ακόμα και από τον Πανιώνιο.

6 σχόλια:

vassilis είπε...

Αντώνη όπως ξέρεις διαφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες.

Οι άλλες ομάδες έπαιζαν πόλο εμείς απλά κολυμπάγαμε και κολυμπάγαμε σε μεγάλο βαθμό και με κακή πλεύση. Ο Νηρέας Γέρακα έπαιζε πόλο εμείς ποάιζαμε κάτι από απομίμηση βρεττανικού ποδοσφαίρου στη δεκαετία του 70 (το είπε μάλιστα και ο προπονητής μας αυτό) δηλαδή η μπάλα στα σεντερ μπακ σόρρυ στον κεντρικό και αυτός καμινάδα , σόρρυ πέρασμα 12 μέτρων στον φουνταριστό.

Ο πάγκος μας ανύποαρκτος καθ'ως ο προπονητής δεν εμπσιτευόταν καθόλου τα παιδιά. Ο προπονητής απροετοίμαστος καθώς όπως εξελίχθηκε το πρώτοι ματς με τη Βουτλιαγμένη ακριβώς το ίδιο εξελίχθηκε και το δεύτερο. Δεν προσπάθησε να κάνει καμία αλλάγή μήπως μαζέψει τα πράγματα. Σου λέω μόνο ότι γίνεται σπριντ και έχουμε φάει αποβολή. Αν πάρουμε το σπριντ μπαίνει η αποβολή μέσα. Στο σπριντ δεν πάει ο Αντρεας που είναι ο πιο γρήγορος πάικτης μας το χάνουμε και στον πάιχτη λιγότερο τρώμε γκολ. Η ίδια φάση έγινε και στο τελευταίο ματς με την Πατρα εκεί πήγε ο Αντρέας πήρε το σπριντ αν και ξεκίνησε από ντεμι και μπήκε η αποβολή μέσα. Επειδή λοιπόν βαριέμαι να γράφω κατεβατά έχω να πω το εξής. Τι άλλο να πούμε; Την ακαταλαβίστικη συνεχώς πρώτη αλλαγή; Το ότι στο τελευταίο μάτς έβγαλε κουφαίνοντας μας όλους τον Καλαφάτη ενώ υπήρχαν χειρότεροι; Το ότι σε ματς που ο γιος σου ήταν εκτός τόπου και χρόνου (μέχρι και πέναλτι έχοντας σε αποβολή τον τερματοφύλακα έχασε) (εσύ μου το είπες) έμεινε 3 σερί επτάλεπτα μέσα και βγήκε όταν βγηκε όλη η ομάδα και μπήκαν οι "δευτερατζες";

Ασε μας ρε Αντώνη. Αν αυτή την ομάδα θέλετε, να μας το πείτε ξεκάθαρα να σταμνατήσουμε να πληρώνοπυμε, να μείνετε μόνο εσείς οι 8-9 να τελειώσει το παραμύθι.

vassilis είπε...

Και να πω και κάτι ακόμα για να καταλαβαίνει ο κόσμος που τα διαβάζει τι γίνεται. Κυριακή πρωί παίζουμε με τη Βουλιαγένη και ένας από τους "πρωτοκλάσατους" δεν πάει καθόλου καλά. Βάζει λοιπόν ένα παιδάκι από τους υπόλοιπους το οποίο πηγαίνει αρκετά καλά και ανταποκρίνεται στο πνεύμα του παιγνιδιού.

Σε μια φυσιολογική ομάδα θα περίμενε κανείς αυτό το παιδί να ξεκινήσει το απόγευμα. Τουλάχιστον σαν επιβράβευση της προσπάθειας του. Όχι μόνο δεν ξεκινάει καθώς η αρχική 7αδα είναι πάντα η ίδια λές και είναι έγκλημα καθοσιώσεως μια αλλαγή αλλά το παιδάκι που πήγε καλά με τη Βουλιαγμένη είναι εκτός 15άδας λές και το τιμωρούνε γιατί το πρωί έπαιξε καλά. Για μπες λοιπόν Αντώνη που τα βρίσκεις καλά στην ψυχολογία αυτού του παιδιού.

amanAM είπε...

Απότι έχεις πει και γράψει, έχεις μελετήσει κάποια βιβλία προπονητικής και έχεις άποψη για το στήσιμο και την ανάπτυξη της ομάδας.

Εγώ δεν έχω μελετήσει τίποτα, παρατηρώ και έχω άποψη, αλλά την κρατάω για τον ευατό μου.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό. Ιδίως σε μια ομάδα που παίζει ο γιός μου, δεν μπορώ να γράφω το κοντό και το μακρύ μου σε θέματα ανάλυσης παιχνιδιού και τακτικής.

Σε κατ ιδίαν συζητήσεις, λέω αυτά που σκέφτομαι, αλλά δεν θέλω να προσβάλλω παιδάκια 12 χρονών. Ούτε μπορώ να κρίνω ανθρώπους με γνώση στο άθλημα, εγώ ο άσχετος.

Λες πως "αν θέλουμε τέτοια ομάδα, να το πούμε ξεκάθαρα"... Ποιοί είμαστε εμείς που "θέλουμε ότι υποτίθεται ότι θέλουμε"? Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Μίλα ξεκάθαρα. Και ποιοί είσαστε εσείς? Ποιούς εκπροσωπείς?

Στο παιχνίδι με την Πάτρα, όντως ο γιός μου είχε πολύ κακή απόδοση, κατά την γνώμη μου. Πιστεύω πως είχε πολύ κακή ψυχολογία και ήταν απογοητευμένος. Το γιατί, ας μην το συζητήσω καλύτερα. Από το Σάββατο είχε πολύ κακή ψυχολογία, παρόλα αυτά προσπάθησε πολύ. Στο τέλος προστέθηκε και η απογοήτευση.

Σε μια ομάδα πρέπει πρώτα απόλα να μπουν στόχοι. Στόχοι δεν έχουν μπει ποτέ, τουλάχιστον από τον επίσημο Πανιώνιο.

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να μας πούνε ποιοί είναι οι στόχοι, και με τι τρόπο πιστεύουν ότι θα τους πετύχουμε. Από κει και πέρα, όποιος θέλει να συνεχίσει, θα πρέπει να δεχτεί τους στόχους αυτούς, όποιος θεωρεί πως δεν ικανοποιείται, πρέπει να συνεχίσει κάπου αλλού.

Οι μόνοι που δεν φταίνε για οτιδήποτε, είναι τα παιδάκια, είτε έπαιξαν καλά, είτε όχι. Είτε έκαναν λάθη, είτε τα έκαναν όλα τέλεια (αν είναι δυνατόν)...

Από τα σχόλια σου, προφανώς θεωρείς ότι ο προπονητής δεν κοουτσάρισε σωστά την ομάδα. Ούτε εγώ θεωρώ ότι παίξαμε ορθόδοξο πόλο. Πιστεύω ότι ούτε ο ίδιος μπορεί να θεωρεί κάτι τέτοιο.

Και άλλες ομάδες δεν έπαιξαν ορθόδοξο πόλο, αλλά εκμεταλλεύτηκαν έναν παίκτη τους που ξεχώριζε, όπως ας πούμε ο Παναθηναϊκός που εκμεταλλεύτηκε τον τερματοφύλακα του. Χωρίς τον τερματοφύλακα αυτόν, ο Παναθηναϊκός θεωρώ πως ήταν κατώτερος του Πανιωνίου, αλλά με τον τερματοφύλακα αυτόν έγινε "υπερομάδα"...

Όταν στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, δεν καθόμαστε στο σβέρκο του δασκάλου για να δούμε πως κάνει μάθημα. Όταν δε το παιδί μας δεν έχει την πρόοδο που θέλουμε, πιέζουμε το παιδί να προσπαθήσει περισσότερο, δεν κάνουμε επίθεση στον δάσκαλο. Πρέπει να συμβούν τέρατα και σημεία, για να στραφούμε εναντίον του δασκάλου.

Έχουμε μπερδέψει την φίλαθλη ιδιότητα μας, την συμπεριφορά μας και τις πρακτικές μας στις εξέδρες του ποδοσφαιρικού γηπέδου, με την συμπεριφορά μας στις εξέδρες όταν παίζουν 12χρονα παιδάκια.

Ούτε επαγγελματίες αθλητές είναι τα παιδιά μας, ούτε το ζητούμενο είναι σήμερα να πάρουν έναν τίτλο.

Εχθές συγκεκριμένα, έτυχε να κάτσω να δω την προπόνηση στην πισίνα. Εχθές λοιπόν τα παιδιά έπρεπε να κάνουν πάσες, και βαρέθηκα να βλέπω τον προπονητή να τους εξηγεί σε όλους μαζί αλλά και έναν έναν πως γίνεται η πάσα, και αυτά να συνεχίζουν να την κάνουν λάθος.

Αυτά τα παιδιά έχουν κενά στην τεχνική τους, που ξεκινάνε από την ακαδημία, και από τον βίαιο τρόπο που λόγω έλλειψης παιδιών στο τμήμα μίνι παίδων, αυτά τα παιδιά (και το δικό μου) έπεσαν στα βαθειά και έπρεπε να φέρουν και αποτέλεσμα...

Πως γίνεται η προσποίηση, το διδάχτηκαν 4-5 μέρες πριν την δεύτερη φάση...

Πριν 4 μήνες είχαν άθλια φυσική κατάσταση. Απότι είδα, ο προπονητής τους επένδυσε πολλά στην βελτίωση αυτής της παραμέτρου, και αποδείχτηκε πως εκεί που ήμασταν πολύ πίσω από το Καλαμάκι ας πούμε, στο παιχνίδι της πρώτης φάσης τους πνίξαμε όχι γιατί είχε υπερομάδα, αλλά γιατί είχαμε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση.

Πως περιμένουμε να παίξουν τα παιδιά ορθόδοξο πόλο, όταν δεν ξέρουν βασικά πράγματα?

Για να δούμε καλύτερο πόλο, πρέπει να αφήσουμε τον προπονητή να κάνει την δουλειά του, να έχει κατ αρχάς χρόνο (που φέτος δεν είχε, ενώ τώρα έχει για του χρόνου), και να μην δηλητηριάζουμε το κλίμα της ομάδας και τις παιδικές ψυχές.

amanAM είπε...

Εγώ χάρηκα που χθες είδα τον προπονητή να ξεκινάει τα παιδιά πάλι από το άλφα. Τα παιδιά δεν ξέρουν την αλφαβήτα, και έπρεπε να υπερβούν ένα ένα χωριστά και όλα μαζί σαν σύνολο τους εαυτούς τους, και να μιλήσουν αρχαία και μάλιστα να τα κρίνουμε εάν μίλησαν σωστά!!!

Ούτε πιστεύω πως ο προπονητής μπορούσε να κάνει θαύματα σε τόσο χρόνο. Βελτίωσε την εικόνα της ομάδας, αλλά μέχρι εκεί μπορούσε.

Δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν κάποιος που δεν έχει παίξει το άθλημα, δεν έχει κάνει τον προπονητή, είναι άσχετος σαν εσένα κι εμένα, εάν διαβάσει 2 βιβλία μπορεί να γίνει καλύτερος από τον προπονητή των παιδιών μας. Έλεος.

Τώρα που έχει τον χρόνο, θα πρέπει να δουλέψει εκεί που πονάει η ομάδα και όλα τα παιδάκια: Στα βασικά του αθλήματος.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από την αρχή την αλφαβήτα, κι από Σεπτέμβρη να ενσωματώσουν κι όσα παιδάκια ανέβουν από τις ακαδημίες (που απότι έχω δει ο προπονητής τους τα δουλεύει πολύ καλά στα βασικά), και εν συνεχεία να δουλευτούν σωστά τα παιδιά και σε θέματα τακτικής, ανάπτυξης αλλά και φυσικής κατάστασης, και τότε θα δούμε εντελώς διαφορετική εικόνα ομάδας.

Εάν επαναληφθούν τα φετινά, αδιαφορία, κενά διαστήματα και αλλαγές προπονητών, ράβε ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει, του χρόνου θα ξαναδούμε μια από τα ίδια.

Αυτή είναι η δικιά μου γνώμη.

Ως προπονητής εξέδρας, κι εγώ διαφορετικά θα τα έκανα τα πράγματα στα παιχνίδια. Όμως μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε γενικότερα τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ακόμα και τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όχι να μεταφέρουμε την ίδια νοοτροπία στις εξέδρες των παιδικών ομάδων.





amanAM είπε...

Ξαναδιαβάζοντας το μήνυμα σου, παρατηρώ πως "εμείς" είμαστε 8-9, άρα "εσείς" προφανώς που περισσεύετε, είσαστε 5-6.

Αυτόν τον διαχωρισμό τον έχεις κάνει εσύ ή "εσείς", κι όχι εγώ, και δεν δέχομαι ότι ανήκω σε κάποιους "εμείς".

Τουλάχιστον όσο με ξέρεις, πιστεύω ότι το καταλαβαίνεις ότι εγώ τουλάχιστον, δεν θα μπορούσα να ανήκω σε κανενός είδους ομάδας.
Λόγω χαρακτήρα και νοοτροπίας.

Εάν όμως όντως υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι υπάρχουν εσείς κι εμείς, και μόνο που το νομίζουν, αρκεί για να δημιουργούνται εντάσεις, γκρίνια και κακή ψυχολογία.

Τέτοιες αντιλήψεις, περνάνε και στα παιδιά. Αυτό είναι δηλητήριο στις ψυχές τους και στην ομάδα γενικότερα.

Όποιος αισθάνεται έτσι, όντως καλύτερα να φύγει. Εγώ θα έφευγα εάν αισθανόμουνα έτσι. Και για να πω την μαύρη αλήθεια το σκέφτομαι να το κάνω έτσι κι αλλιώς, γιατί αρκεί που κάποιοι το αισθάνονται για να μην βλέπω θετικό για το παιδί μου να βρίσκεται στην μέση τέτοιων αντιπαραθέσεων και άρρωστων νοοτροπιών.

Δεν αποσκοπώ το παιδί μου να γίνει ο μεγαλύτερος αθλητής του κόσμου, αλλά να γίνει σωστός άνθρωπος. Σε άρρωστο περιβάλλον, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο.

Χέστηκα εάν κερδίσανε ή εάν χάσανε. Χέστηκα εάν έπαιξαν καλά ή όχι. Αυτό που έχει σημασία για μένα, είναι να λειτουργεί σωστά το παιδί μου μέσα στην ομάδα του, να βελτιώνεται και να ανεβαίνει ψυχολογικά, όχι να γίνεται Κατίνα ή να χαλάει η ψυχολογία του.

Καλημέρα.

amanAM είπε...

το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιουλίου 2013, θα διεξαχθεί η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μίνι Παίδων 2013. Μετά από κλήρωση στα γραφεία της ΚΟΕ οι δύο όμιλοι είναι οι ακόλουθοι:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟΚ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ
ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ

Β΄ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Π. Φαλήρου)
ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ
ΑΘΩΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ