Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κακό πράγμα να είμαι κρυφο-βαζελόγαυρος

Παρακολούθησα τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα με την Σεβίλη, για το κύπελλο Ισπανίας. Η Σεβίλη νίκησε 1-2 στην έδρα της Μπαρτσελόνα, και στον επαναληπτικό, ηττήθηκε εντός έδρας με 0-1 αλλά προκρίθηκε τελικά χάριν στο επιπλέον εκτός έδρας γκολ, παρόλο που τελικά το συνολικό αποτέλεσμα των 2 αγώνων ήταν 2-2.

Επειδή δεν το κρύβω ότι είμαι φαν της Μπάρτσα, λυπήθηκα γιατί αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού. Στο πρώτο παιχνίδι, δεν έπαιξε καλά η Μπάρτσα, η Σεβίλη στήθηκε καταπληκτικά, πιστεύω πως έκανε λάθος ο Πέπε Γκουαρντιόλα και υποτίμησε την Σεβίλη, δεν χρησιμοποίησε εξ αρχής τους καλύτερους παίκτες του, δεν κατάφερε η Μπαρτσελόνα να κάνει το προφανές, να νικήσει δηλαδή την Σεβίλη σε εντός έδρας παιχνίδι. Βέβαια, ο κάθε ένας από τους αναπληρωματικούς της Μπάρτσα, είναι παίκτης αξίας όσο το σύνολο της αξίας όλων των παικτών ενός Πανιωνίου, αλλά παρόλα αυτά, και σε αυτό επίπεδο, πώς να το κάνουμε, κάποιοι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Και οι παγκίτες, πότε θα παίξουν? Βαζελογαυρίζω ανεπανόρθωτα!

Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που μπορεί να πάρει την πρόκριση και εκτός έδρας, οπότε δεν ίδρωσε ιδιαίτερα το αυτί μου, υπήρχε και η ρεβάνς.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Σεβίλη συνέχισε να παίζει εκπληκτικά, παρά τις πολλές απουσίες της λόγω τραυματισμών κλπ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα ανέβασε ρυθμούς, έχασε μια ντουζίνα ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Μέσι, και νίκησε τελικά μόνο με 0-1, και δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ για να πάρει την πρόκριση.

Παρόλα αυτά, η Σεβίλη αδικήθηκε σοβαρά από την ακύρωση ενός γκολ στο πρώτο ημίχρονο, μετά από τραγικό λάθος του αναπληρωματικού τερματοφύλακα της Μπάρτσα, που υποδείχτηκε σαν επιθετικό φάουλ εις βάρος του, υπόδειξη τραβηγμένη μέχρι εκεί που δεν παίρνει, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, ακυρώθηκε άλλο ένα γκολ υπέρ της Σεβίλης, με υπόδειξη σαν οφσάιντ, ενώ δεν υπήρχε το παραμικρό οφσάιντ!!!

Μιλάμε δηλαδή ότι οι Σεβιλιάνοι έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται και για τα 2 γκολ που τους ακυρώθηκαν, παρόλα αυτά, εάν τελικά η Μπάρτσα κατάφερνε να προκριθεί, εγώ θα χαιρόμουνα, ενώ τώρα λυπήθηκα, παρόλο που η Σεβίλη αδικήθηκε παράφορα. Και η Μπαρτσελόνα προφανώς έχει παράπονα, γιατί οι παίκτες της Σεβίλης έκαναν πάρα πολλά φάουλ, και οι κάρτες έβγαιναν με τσιγκουνιά. Οπότε, να το άλλοθι για τα 2 ακυρωθέντα γκολ!

Αυτή είναι βαζελογαυρική νοοτροπία, και έπιασα τον εαυτό μου να έχω πέσει σε αυτήν την κατάσταση!!! Αντί να υποστηρίζω τον Δαυίδ-Σεβίλη, αντί να θεωρώ μείζον το να μην αδικείται ο «μικρός», θα χαιρόμουνα εάν ο Γολιάθ-Μπαρτσελόνα έστω κι έτσι, θα έπαιρνε την πρόκριση εάν πετύχαινε δεύτερο γκολ, έστω κι αν θα παραδεχόμουνα τελικά πως σε κάποιες φάσεις πράγματι αδικήθηκε η Σεβίλη... Μια τέτοια παραδοχή, δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτό που πήρε η ομάδα που υποστηρίζεις, ήταν προϊόν «κλοπής»!

Έτσι, με μια διάθεση αυτοκριτικής, θέλησα να παραδεχτώ δημόσια ότι ανάλογα την οπτική που έχουμε σε κάποιο θέμα, προσαρμόζεται ανάλογα ο τρόπος που αντιδράμε σε όμοια γεγονότα. Βέβαια η βαζελογαυρική μου ψυχολογία ήταν στιγμιαία και συμπτωματική, αλλά δεν παύει να με ενοχλεί, όταν κατακρίνω όσους την έχουν. Άρα είναι έτσι, ή είμαι κρυφο-βαζελόγαυρος σε λανθάνουσα κατάσταση?

Την ερχόμενη εβδομάδα, έχουμε αγώνα κυπέλλου στην Φυλή. Άραγε ο Φερέρα, πρέπει ή δεν πρέπει να δώσει ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες που δεν παίζουν συνήθως στην πρώτη ομάδα μας, να συμμετέχουν και να δείξουν τι αξίζουν? Εάν δεν πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ζητάμε ναι ή όχι το κεφάλι του επί πινάκι?

Εναντίον του Θρασύβουλου, εμείς είμαστε η «μεγάλη» ομάδα, και η νίκη είναι μονόδρομος. Εάν νικήσουμε (έστω και με κάποιο σφύριγμα υπέρ μας), θα έχουμε κάνει το αυτονόητο, ενώ εάν δεν τα καταφέρουμε, θα ψάχνουμε για ενόχους. Δηλαδή θα κάνουμε ακριβώς ότι κάνουν καθημερινά οι βαζελόγαυροι.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, που είναι η διαφορετικότητα μας, και για να μην κατηγορώ άλλους κρυμμένος πίσω από το «μας», την δικιά μου διαφορετικότητα αναζητώ, φοβάμαι μην την έχασα κάπου στον δρόμο, ή ότι δεν την είχα ποτέ, αλλά νόμιζα ότι την είχα τέλος πάντων… Άλλωστε η διαφορετικότητα, δεν είναι ένα κιλό τελεμές, για να τσεκάρεις με την ζυγαριά εάν είναι τόσο!

Μήπως είμαι βαζελόγαυρος, και δεν το ξέρω?
Που είναι η διαφορετικότητα, οεο?

ΥΓ.
Ο πρόεδρος των Καταλανών, μετά το ματς με την Σεβίλλη, ανέφερε πως οι Ανδαλουσιάνοι είναι πάντα δύσκολος αντίπαλος: «Είχαμε την ευκαιρία μας αλλά ηττηθήκαμε από τη Σεβίλλη. Πρέπει να τους συγχαρούμε επειδή πήραν την πρόκριση. Η Σεβίλλη είναι μια ομάδα που πάντα μας δημιουργεί προβλήματα. Μας νίκησαν και στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ παλαιότερα και μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε. Ήμασταν καλύτεροι στην έδρα τους αλλά μας νίκησαν στην δική μας. Δεν πειράζει είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Στην τελική, χάσαμε την πρόκριση στην διαφορά των γκολ».
.................
Αυτός δεν είναι βαζελόγαυρος, αυτή είναι η πραγματική διαφορετικότητα, αυτός την έχει, εγώ ή εμείς την έχουμε άραγε?

6 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Το ματς στη Φυλή είναι δύσκολο. Όχι επειδή ο Φρασύβουλος έχει καμιά υπερ - ομάδα ή επειδή διαθέτει την καυτή έδρα.

Θα είναι δύσκολο εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών. Στους πρόποδες της Πάρνηθας το κρύο κυριολεκτικά ξυρίζει. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε επίσης βροχή ή δυνατό αέρα.

Θα πρότεινα λοιπόν να χρησιμοποιήσει ο κος Φερέρα ό,τι καλύτερο έχει από την αρχή και να λάβει σύντομα τέλος η σεμνή τελετή για να μην αντιμετωπίσουμε εμφράγματα πέραν της πνευμονίας.
Ας μας γίνει μάθημα το πάθημα της Α.Ε.Κ

Griniaris είπε...

Αντώνη κάνεις λάθος...
Πρώτον:Ο Πανιώνιος έχει βάψει τη ζωή μας όλη κόκκινη και μπλε με αποτέλεσμα από τις παρωπίδες να μη βλέπουμε άλλα χρώματα...
Δεύτερον:Όταν μια ζωή δεχόμαστε το πάτημα στο κεφάλι από το ΠΟΚ,κάπου δικαιολογούμαστε να κάνουμε τα στραβά μάτια όταν μια άλλη κυανέρυθρη ομάδα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.Είναι κάτι σαν αντίδραση...

Αν πάλι δεν πείστηκες ότι δεν είσαι κρυφοβαζελόγαυρος πέρνα να σου δώσω ένα χαπάκι...

Costix είπε...

Αντωνακη, γρηγορα στον griniari για δυο χαπακια και μετα το Σαββατο στο παγκοσμιο για εντατικη Πανιωνιοθεραπεια !!!

br fun_atic είπε...

Για κάτι τέτοιες δύσκολες στιγμές θα έπρεπε να έχουμε κυκλοφορήσει ένα cd με ηχητικό ανεβαστικό περιεχόμενο. Συνθήματα του Πανιωνίου, τη ραδιοφωνική μετάδοση των γκολ μας στα κύπελλα, την ραδιοφωνική μετάδοση της ντρίπλας του Εστογιανώφ, την τραμουντάνα, τα είδη πρώτης ανάγκης βρε αδερφέ...

Αν και δεν τα πιστεύεις αυτά, θα σου έκανε καλό να επισκεφτείς κάποιον Πανιώνιο πνευματικό πριν από το παγκόσμιο. Εν ανάγκη κλείσε ένα ραντεβού με τον παπά- Ευτύχη. Αφού σε εξομολογήσει για τα Πανιώνια κρίματά σου, θα μπορέσεις να έρθεις στο 3ο Παγκόσμιο άσπιλος και αμόλυντος.

Το πολύ πολύ να χρειαστεί να πεις μερικά Τσακίρη ημών, 20 φορές την τραμουντάνα και 10 φορές τον ύμνο του Πανιωνίου και είσαι εντάξει...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Φίλε AmanAM, επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ για την αυτοκριτική σου! Κι εγώ βέβαια Μπαρτσελόνα είμαι, λόγω χρωμάτων, (καθώς επίσης και με κάθε ομάδα που φοράει κυανέρυθρα, σε κάθε χώρα). Δέν θα σκάσω όμως άν χάσει από υποδεέστερο αντίπαλο... μάλλον θα το χαρώ κιόλας! Viva Sevilla λοιπόν, αφού το άξιζε!
Μόνο όταν χάνει ο Πανιώνιος σκάω. Σύνελθε λοιπόν καλέ μου, και μή στενοχωριέσαι... Και μόνο που συνειδητοποίησες και ανησύχησες για την κατάστασή σου, είσαι σε καλό δρόμο!
Ελπίζω να γνωριστούμε κι από κοντά στο επόμενο παγκόσμιο για να σού χορηγήσω υψηλές δόσεις Πανιωνιοφροσύνης.
Όσο για το παιχνίδι με τον Θρασύβουλο, εννοείται πως πρέπει να πάμε δυνατοί κι αποφασισμένοι, να καθαρίσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, και στο δεύτερο να ξεκινήσει με 3 αλλαγές (άντε 2 μήν έχουμε κανένα απρόοπτο). Λέτε να το δούμε αυτό από τον δόν Εμίλιο;

amanAM είπε...

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τις συμβουλές σας, είναι μια δύσκολη περίοδος για εμένα, τι είναι τούτο που με βρήκε ξαφνικά, έχω στρωθεί στην δουλειά, εγώ, ένας φύσει και θέσει τεμπέλης!!!

Είναι λογικό, να έχω υποστεί πολιτισμικό σοκ, αλλά σύντομα θα βρω τρόπο να ξεφύγω...