Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

λίγα λόγια για τους bloggers

• Όσοι προβληματίζονται από τα "συμπόσια" ή τις "συναντήσεις των bloggers» πρέπει να ζουν στις αρχές του περασμένου αιώνα… Τότε που ο Λένιν κατέβαζε τις μάζες στις πλατείες και τις ξεσήκωνε. Δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας και δράσης.

• Οι bloggers δεν είναι μαζικό κίνημα. Ουσιαστικά δεν υφίστανται σαν ενιαία οντότητα: «οι bloggers». Οι bloggers είναι ΑΤΟΜΑ. (Κι αυτό είναι το μεγαλείο τους). Άτομα με μοναδικές προσωπικότητες και ξεχωριστά προφίλ. Είναι οι αναρχικοί του Διαδικτύου. Δεν πορεύονται με ντουντούκες, πανό και σύνταξη ανά τριάδες. Ό,τι μαζική εκδήλωση κι αν προγραμματίσουν, θα προσκρούσει σε αυτό το γεγονός και θα αποτύχει.

• Η δράση των bloggers είναι τα blogs τους. Με αυτά μπορούν να επηρεάσουν  τον κόσμο που τους διαβάζει, παρά με οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση... Η δράση των bloggers δεν ασκείται με την φυσική τους παρουσία σε κάποιο χώρο, αλλά με το πληκτρολόγιο τους.

8 σχόλια:

Costix είπε...

Γεια στο στομα σου, χρυσοστομε !!!

br fun_atic είπε...

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αναρχικό του διαδικτύου.Καθημερινά δείχνω ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα από κάτι που αγαπώ. Το ότι μπόρεσα να γνωρίσω μέσα από αυτή την ιστορία και κάποιους εξαιρετικούς ανθρώπους, των οποίων η παρέα μου αρέσει, είναι κάτι θαυμάσιο.Αυτό όμως είναι όλο.

amanAM είπε...

Αναρχικός είσαι.

Μην σε τρομάζει η λέξη, αναρχικός δεν σημαίνει ότι συχνάζεις στα Εξάρχεια και βάζεις γκαζάκια σε Τράπεζες.

Είσαι υπόλογος στον εαυτό σου, στην συνείδηση σου, και σε κανέναν άλλον. Δεν είσαι υπάλληλος κανενός. Δεν λαβαίνεις εντολές από κανέναν, είσαι ελεύθερος να γράφεις ότι νομίζεις εσύ. Όσο δεν κάνεις εγκληματικές ενέργειες, πχ πορνογραφία, συκοφαντική δυσφήμιση κάποιων κλπ, δεν είσαι υπόλογος σε κανέναν.

Εκτός κι αν εσύ λαμβάνεις εντολές, και δημοσιοποιείς βάσει αυτών στο μπλογκ σου. Οπότε, καλώς διαχωρίζεις την θέση σου.

re-la-re είπε...

Εφόσον οι μπλόγκερς είναι άτομα ο καθένας αποφασίζει για τον ευατό του αν θα παραβρεθεί ή δεν θα παραβρεθεί κάπου. Το πρόβλημα είναι αν προσπαθήσει κάποιος τρίτος να επιβάλλει στον μπλόγκερ να παραβρεθεί.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί ξανανοίγεις το θέμα.

pgss1890 over and out.

Costix είπε...

Θελω να σας αφηγηθω ενα ανεκδοτο.

Μια μερα κυνηγος με ολη του την αρματωσια, ανεβαινει στο βουνο για κυνηγι αρκουδας. Κανει καρτερι και ξαφνικα βλεπει ενα τεραστιο μαυρο αρκουδο 50 μετρα πιο κατω. Σημαδευει, μπαμ, μπαμ και τρεχει προς το θηραμα του, σιγουρος για την επιτυχια του. Πουθενα ομως ο αρκουδος. Οπως ψαχνει απεγνωσμενα, αισθανεται ενα χτυπημα στην πλατη, γυρναει και τι να δει ??? Τον τεραστιο αρκουδο ολοζωντανο μπροστα του και να του λεει:
''Αγορακι μου, κατεβασε τα παντελονια σου και γυρνα, να σου ριξω εναν για τιμωρια". Χανει την λαλια του ο κυνηγος, κατεβαζει τα παντελονια ντροπιασμενος και τον τρωει. Μολις τελειωνει ο αρκουδος τον διωχνει.

Γυρναει στην πολη ο κυνηγος, στεναχωρημενος, θυμωμενος και καταξεφτιλισμενος αλλα του εχει γινει εμμονη ιδεα πως θα σκοτωσει τον αρκουδο για εκδικηση.
Οργανωνεται καλυτερα, παιρνει καινουργιο τζιπ με ειδικες ερπηστριες για το βουνο και τα χιονια, καλυτερα οπλα, μπαζουκας, ρουκετες και τα συναφη και το επομενο ΣΚ νασου ξανα στο βουνο, να κανει καρτερι να φαει τον αρκουδο.
Ξαφνου τον βλεπει, του βαραει με τα μπαζουκας και ολον τον συναφη οπλισμο και τρεχει προς το θηραμα. Οταν φθανει, παλι πουθενα ο αρκουδος και ξαφνικα αισθανεται στον ωμο το τοκ-τοκ. Γυρναει, νασου και ο αρκουδος. Του λεει ''εσυ δεν υποφερεσαι'' και διαφορα τετοια, του επιβαλει να κατεβασει τα παντελονια και νασου παλι μια απο τα ιδια, παρτα μωρε αρρωστε κλπ.

Ξαναφευγει ο κηνυγος για την πολη, η εμμονη ιδεα δεν του φευγει και αυτη τη φορα ανεβαινει στο βουνο με τεθωρακισμενο τανκς. Κανει καρτερι, ξαφνικα βλεπει τον αρκουδο, του ριχνει 10 ολοκληρες οβιδες και παει στον τοπο του εγκληματος για να απολαυσει την εκδικηση του. Μα και παλι πουθενα ο αρκουδος. Οποτε σε λιγο αισθανεται το γνωστο τοκ-τοκ στον ωμο, γυρναει και βλεπει τον αρκουδο, ο οποιος αηδιασμενος του λεε: ''Τελικα εσυ ρε φιλε, δεν ερχεσαι για το κυνηγι, για το γαμησι ερχεσαι'' !!!

Αυτα.

Την αλλη φορα να μου θυμισεται να σας πω η να σας γραψω το ανεκδοτο για τα αλογα. Ειναι εξαιρετικο, οπως και ολα τα ανεκδοτα των ζωων.

amanAM είπε...

Διάβαζα κάπου, σε ένα εντελώς άσχετο site, κάποια συζήτηση περί μπλογκς και μπλόγκερς. Αφού διάβασα όλη την συζήτηση, έγραψα στο δικό μου μπλογκ την άποψη μου για τα μπλογκς και τους μπλόγκερς.

br fun_atic είπε...

Καλά. Αν δεν πάρω την εντολή μου δεν ανεβάζω τίποτα. Γράφω, ρωτάω, ανεβάζω. Αν δεν πάρω την άδεια ακολουθώ άλλη διαδρομή: σβήνω, γράφω, ρωτάω ανεβάζω :)

Costix είπε...

Μαγκες, βασικα ο griniaris φταiει για ολα. Αυτος πρωτος εριξε την ιδεα και ζητησε blog-party !!! Σιβηρια γρηγορα !!!