Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Με 2 ασίστ του Φανούρη

Άντε, την σώσαμε και φέτος, αρκεί να πάρουμε έναν τουλάχιστον βαθμό με τον Πανσερραϊκό στο επόμενο παιχνιδάκι, για να τελειώσει και μαθηματικά κάθε πιθανότητα να κλαίμε στο τέλος.

Κερδίσαμε με 1-2 την Κέρκυρα, μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα μπορούσε να εξελιχτεί πολύ καλύτερα εάν... δεν κλωτσούσαμε τις ευκαιρίες στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο (αχ ρε Σίτο 2 φορές έχασες πάλι τα άχαστα!), εάν ο καραγκιόζης ο διαιτητής δεν καταλόγιζε ανύπαρκτο πέναλτι και αποβολή στον Όμο, εάν δεν σταμάταγε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μήτρογλου που βρισκότανε πίσω από την σέντρα όταν έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, εάν ο Φανούρης που είναι υποψήφιος για MVP του Πανιωνίου δεν έχανε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-3 και να τελειώσουμε ήρεμα το παιχνιδάκι...

Αυτήν την φορά όμως καταφέραμε να μην χάσουμε βαθμούς στις καθυστερήσεις, κάναμε καλύτερη διαχείριση των τελευταίων λεπτών, αλλά και πάλι MVP κατά την γνώμη μου ήταν ο Μάχο, που κράτησε το μηδέν στο αυτογκόλ που πήγε να πετύχει ο Τσότσαλιτς, με σωστές τοποθετήσεις κατάφερε να αποσοβήσει κάθε κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί στην εστία μας, και νικήθηκε μόνο από το σημείο του πέναλτι.Η επιλογή του Μάχο να παίξει σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, ήταν σωστή (εκ του αποτελέσματος). Μακάρι να τον κρατούσαμε και του χρόνου, αλλά μάλλον ήταν η τελευταία φορά που τον είδαμε με την φανέλα της ομάδας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα, για όλη την προσφορά καθόλη την διάρκεια της χρονιάς. Μάχο, ευχαριστώ!

Πέρυσι κάποιοι μετρούσαν τις ασίστ του Τζαβέλα, φέτος μετράνε τα γκολ του Μήτρογλου (8 σε 9 παιχνίδια), άραγε τις ασίστ του Φανούρη τις μετράει κανένας? Πέραν του γκολ στην ΑΕΚ που ήταν από ασίστ του Γκαλίτσιου, πόσα γκολ θα είχε βάλει ο Μήτρογλου χωρίς τον Φανούρη να τον τροφοδοτεί?

Ο καθένας έχει την γνώμη του, αλλά για μένα φέτος οι πολυτιμότεροι παίκτες ήταν ο Μάχο και ο Φανούρης, και είναι κρίμα να του τρώει όλη την δόξα ο Μήτρογλου, που είναι εξαιρετικός σκόρερ , αλλά χάρη σε αυτόν φάνηκε και πόσο μεγάλη είναι η αξία του Φανούρη.

Με τον Λεμονή στην τεχνική ηγεσία, με ένα λογικό στήσιμο αυτής της ομάδας και παρά τα  όποια λάθη του, με την προσθήκη ουσιαστικά ενός επιθετικού που μπορεί να σκοράρει, ο Πανιώνιος στον δεύτερο γύρο μάζεψε το μάξιμουμ των βαθμών και πέτυχε τον στόχο της σωτηρίας (λογικά), ενώ με λίγη τύχη και με καλύτερες διαιτησίες (και διαχείριση των τελευταίων λεπτών ), θα διεκδικούσε μέχρι και θέση στην πεντάδα!!! Αυτό δείχνει πόσο εγκληματικές ήταν όλες οι ενέργειες του περασμένου καλοκαιριού, που οδήγησαν τον σύλλογο μας στην άθλια εικόνα του πρώτου γύρου. Θεωρώ πως ο Βεντούρης πέτυχε τον στόχο του, την σωτηρία της ομάδας. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του στο τιμόνι της ΠΑΕ, ελάχιστοι πίστευαν πως θα τα κατάφερνε, και γι αυτό αξίζει συγχαρητήρια. Ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί σύντομα κάποιος σοβαρός άνθρωπος να αναλάβει την τύχη της ομάδας μας, να αποκτήσουμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε, να κρατήσουμε όσους αξίζουν και προσέφεραν (Μάχο, Κοντοέ, Σιόβα, Μήτρογλου, Τσότσαλιτς, κλπ)

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Σιόβα γενικά για την φετινή του προσφορά, αλλά και ειδικότερα για τον πανηγυρισμό του στο υπερπολύτιμο γκολ που πέτυχε σήμερα. Καμία σχέση με άλλους που κάποτε επέλεξαν να πανηγυρίσουν μόνοι τους στο σημαιάκι του κόρνερ. Αυτός ο πανηγυρισμός ήταν μια βροντερή φωνή ότι υπάρχουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

ΥΓ. 
Ο Πανιώνιος μπορεί να επικράτησε με 2-1 της Κέρκυρας και να εξασφάλισε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στην κατηγορία, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας, Τάκης Λεμονής, ήταν εξοργισμένος με την διαιτησία του αγώνα.

"Δεν πάει άλλο. Δε γίνεται να γίνονται συνέχεια τέτοιου είδους λάθη εις βάρους μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής, αναφερόμενος στην φάση του πέναλτι, που σφυρίχτηκε κατά της ομάδας του.
Όσον αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και την νίκη επί των Φαιάκων, δήλωσε: "Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Έχουμε ακόμη δύο ματς και όλα μπορούν να γίνουν. Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη, τόσο όταν παίζαμε δέκα παίκτες όσο κι όταν παίζαμε με έντεκα. Δίκαια κατακτήσαμε αυτή τη νίκη".

58 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Φανούρης Γουνδουλάκης. 25 αγώνες, 1 γκολ, 4 ασσίστ.

amanAM είπε...

Είμαι πολύ περίεργος, πόσα από τα γκολ του Μήτρογλου έχουν μπει από ασίστ του Φανούρη.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Ρε, συ ΑΜΑΝΑΜ είσαι τελείως άσχετος από μπάλα. Σκέτος μυρωδιάς! Τι κατεβατά γράφεις να πούμε??

amanAM είπε...

Δεν μου λες κάτι καινούργιο: Είμαι άσχετος! Το ξέρω.

Δεν καταλαβαίνω τι κάθεσαι και διαβάζεις τι γράφει ο κάθε άσχετος σαν κι εμένα, στο προσωπικό του ημερολόγιο. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση. Εγώ εάν ήμουνα κάποιος που ξέρει, σιγά μην καθόμουνα να διαβάζω τις μαλακίες που γράφει κάποιος σαν κι εμένα (με την σημερινή μου ιδιότητα).

br fun_atic είπε...

Είναι γνωστό οτι σε άλλα μέσα που απευθύνονται σε απαιτητικούς Πανιώνιους φιλάθλους, ο σχολιασμός γίνεται από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και μάλιστα συντομογραφικά για να μην κουράζονται οι αναγνώστες...

@AMANAM
την Τετάρτη η ομάδα που παίζει ο γιος μου θα παίξει στο γήπεδο που είναι κοντά στο σπίτι σου. Αν προλαβαίνεις έλα να κάνουμε εξέδρα.

amanAM είπε...

Τετάρτες έχω αυτό το συμβούλιο που τρέχω, και ειδικά αυτήν την Τετάρτη έχουμε εκλογές για την ανάδειξη των θέσεων του Δ.Σ. αφού την περασμένη Κυριακή είχαμε εκλογές...

Πλάκα θα έχει στην εξέδρα, ελπίζω να μπορέσω σε επόμενη πρόσκληση.

Τι ώρα παίζετε?
Εάν "καθαρίσω" νωρίς, να περάσω να σας καμαρώσω.

amanAM είπε...

Πιστεύεις πως εάν έγραφε ο Φεργκιουσον, δεν θα τον θεωρούσε άσχετο και μυρωδιά ο μέσος Έλληνας φίλαθλος-προπονητής εξέδρας-παντογνώστης και προγνώστης, ποιητής ορατών τε πάντων και αοράτων?

Εγώ τουλάχιστον είμαι όντως άσχετος. Είναι σαν να λες σε ένα παιδάκι ότι είναι παιδάκι, ή σε έναν κοντό ότι είναι κοντός, κλπ. Εάν ο πιο πάνω σχολιαστής νόμισε πως θα με έθιγε, ατύχησε.

Εκτός από άσχετος, είναι και ψιλοαδελφή, μαλάκας, γελοίος, άσχημος, καραφλός, έχω γεράσει αρκετά (να μια ιδιότητα που δεν είχα παλιά, παλιά δεν ήμουνα έτσι...), είμαι χοντρός (αυτό διορθώνεται αλλά who cares), μαλάκας (το ξανάπα αυτό, αλλά μην ξεχνιόμαστε), και πάνω απόλα φλύαρος (πράγμα που αποδεικνύεται και από την επανάληψη)!!!

Έχω κι άλλα ελαττώματα, εάν ενδιαφέρεται ο satyros να συνεχίσω. Αλλιώς... τι σημασία έχει? Εγώ ξέρω πολύ καλά ποιός είμαι.

amanAM είπε...

... και το χειρότερο απόλα, εγώ θέλω δεν θέλω, με τρώω στην μάπα 24 ώρες το 24ωρο. Ακόμα κι όταν κοιμάμαι, βλέπω τα όνειρα που το δικό μου υποσυνείδητο δημιουργεί. Καταλαβαίνεις το δράμα μου, αγαπητέ satyre?

Ενώ εσύ, απλώς δεν θα ξανακάνεις κλικ σε αυτό το άθλιο μπλογκ ενός ηλίθιου σαν κι εμένα. Τυχερέ!!! Εσύ μπορείς να μην απασχοληθείς ποτέ ξανά με έναν τέτοιο τύπο, σαν κι εμένα.

Σε ζηλεύω. Είσαι ωραίος, καμία σχέση με μένα. Μπράβο.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Καλά που είσαι εσύ και μας κάνεις να διασκεδάζουμε τουλάχιστον! Γελά ο κόσμος μαζί σου... Τώρα είναι που θα μπαίνω κάθε μέρα.
Ο άλλος που έχει το αβανταδόρικο blog, είναι φασιστόμουτρο!

zouri1 είπε...

συμφωνω με το κειμενο σου.μακαρι να βρεθει καποιος και να κρατησει αυτους που ανεφερες και φυσικα και τον λεμονη και ολα θα πανε καλα.αλλα θα γινει κατι τετοιο?

amanAM είπε...

@ satyros

Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν μαύρα, το να προσφέρεις γέλιο στον κόσμο είναι κάτι καλό. Είμαι κάτι σαν τον Γκιωνάκη, που ρωτούσε εάν θα φέρει λεμονάδα από λεμόνια ή πορτοκαλάδα από πορτοκάλια...

Έχουν περάσει από τότε 50 χρόνια, κι όμως αυτή η σκηνή του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου, έχει γραφτεί στην ιστορία.

Εμένα δεν με ενοχλεί η παρουσία σου. Κι όσο θα ειρωνεύεσαι μόνο εμένα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Άλλωστε, εγώ έχω ακόμα χειρότερη γνώμη για τον εαυτό μου, από ότι εσύ...
Όμως χάρη στην δικιά σου οπτική και τα δικά σου σχόλια, βρήκα κάτι καλό σε αυτό που κάνω. Το να μοιάζω έστω και λίγο στον Γκιωνάκη, το θεωρώ τιμή μου.

Εάν ειρωνεύεσαι άλλους, ή χαρακτηρίζεις αρνητικά άλλους στο δικό μου προσωπικό ημερολόγιο, θα φανώ εξ ίσου "φασίστας" με τον brfunatic. Έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις την προσωπική σου άποψη. Φτιάξε ένα προσωπικό ημερολόγιο (όπως εμείς) και γράφε την εκεί. Το διαδίκτυο χωράει τους πάντες.

Καλημέρα λοιπόν, αγαπητέ (και καθημερινέ κατά τα λεγόμενα σου) αναγνώστη ενός άσχετου/μυρωδιά.

amanAM είπε...

Πάντως, και ο Μπάλαμπαν έχει αναγεννηθεί με τον Λεμονή. Ο άνθρωπος δεν ήταν σέντερ φορ, και το φωνάζαμε αλλά κανένας δεν άκουγε.

Με την Κέρκυρα, επέστρεφε μέχρι την άμυνα, απασχολούσε αντίπαλους παίκτες, και έκανε και 2 πολύ καλά σουτ που αποκρούστηκαν με δυσκολία από τον εξαιρετικό Κωνσταντόπουλο, τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

Στο φάουλ που εκτέλεσε βέβαια, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: Πέτυχε το τείχος. Αλλά δεν γκρινιάζω, με την Λάρισα έκανε την υπέρβαση! Του χρόνου ξανά, εάν μας μείνει αμανάτι.

amanAM είπε...

ωχ, απότι διαβάζω φεύγει ο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό. Άρα ανοίγει ο δρόμος για την θριαμβευτική επιστροφή του Μήτρογλου στο λιμάνι.

zouri1 είπε...

ισως και του λεμονη

amanAM είπε...

Πράγματι. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, ο Λεμονής θα είναι μεγάλη απώλεια σε περίπτωση που φύγει...

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Ρε ι-μπαγάσα ΑΜΑΜΑΝ, τελικά έχει μεγάλη πλάκα! Τα λες πολύ ωραία διασκεδαστικά, αλλά γραφεις-γράφεις και μας εκνευρίζεις!! Είσαι μεγάλος εραστής του μακροπεριόδου λόγου! Δεν έχεις ακούσει το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» ????

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Μάθε μπαλίτσα από τον «άρχοντα»…
Στις μέρες μας θέλοντας να πούμε πολλά και μέσα σε λίγο χρόνο αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στη συντόμευση του λόγου. Η λακωνικότητα, είναι κάτι που θα διευκόλυνε τον τρόπο επικοινωνίας μας σήμερα, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Αρχικά, για τη χρησιμοποίηση της λακωνικότητας, που ήταν αναπόσπαστο στοιχείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, χρειάζεται επιλογή των κατάλληλων λέξεων, συγκεκριμένα εκφραστικά μέσα και επιχειρήματα, έτσι ώστε να γίνει σωστή παρουσίαση των θέσεων μας και των απόψεών μας. Όλα αυτά προϋποθέτουν, ένα υψηλό πνευματικό επίπεδο, αλλά και πλούσιο λεξιλόγιο για την αποφυγή της ανούσιας φλυαρίας και του αποπροσανατολισμού. Η λακωνικότητα απαιτεί έντονή πνευματική δραστηριοποίηση, καθώς είναι αποτέλεσμα πνευματικού μόχθου. Βοηθάει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και στην αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων. Στη συνέχεια, και με βάση τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η λακωνικότητα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με ένα συρρικνωμένο λεξιλόγιο και να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα για την καθημερινή του επικοινωνία.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Part 2…

Η λακωνικότητα, δηλαδή ο σύντομος και περιεκτικός τρόπος ομιλίας, είναι μια αρετή, με σκοπό την αποφυγή της φλυαρίας, της επιφανειακής και ανούσιας αντιμετώπισης των πραγμάτων. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί φραγμό στην ανθρώπινη επικοινωνία αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί στην επικοινωνία της καθημερινής μας ζωής. Επίσης, θα ήταν μεγάλο λάθος αν λέγαμε ότι η λακωνικότητα οδηγεί στην εσωστρέφεια και στον εγκλωβισμό του ανθρώπου σε μια ζωή χωρίς προοπτική. Αντίθετα, και με βάση τη χαρακτηριστική αρχαία ελληνική ρήση «Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» φανερώνει την αξία της ουσιαστικής και επικεντρωμένης προσπάθειας που πρέπει να έχουμε στον λόγο μας και όχι στην περιφερειακή προσέγγιση που οδηγεί σε αδιέξοδα και συγχύσεις. Αποσκοπεί στην δημιουργία προβληματισμού και αναζήτησης και όχι στον εγκλωβισμό και στην εσωτερική ζωή χωρίς όραμα του ανθρώπου. Τέλος, συμπεραίνουμε με βάση τα παραπάνω ότι η λακωνικότητα δεν μπορεί να ταυτιστεί σε καμία περίπτωση με την αδυναμία της γλωσσικής έκφρασης και περιορισμένου λεξιλογίου αφού αποτελεί τον ακριβός αντίθετο πόλο της απεραντολογίας, της φλυαρίας και του αποπροσανατολισμού…

@ ΑΜΑΝΑΜ, το πιάσεις το υπονοούμενο μεγάλε……..

amanAM είπε...

Τόσα πολλά λόγια, για να τεκμηριώσεις πόσο σημαντικό είναι το λακωνίζειν, δεν το περίμενα!

Όταν θα αποφασίσω να φιλοσοφήσω, θα λακωνίσω κι εγώ. Προς το παρόν, τηρώ ένα προσωπικό ημερολόγιο-μπλογκ.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Είδες που σε έσκισα ???
Καταρχήν πως είναι προσωπικό μπλογκ, αφού έχεις σχόλια από κάτω?
Θα σχολιάζουμε λοιπόν. Και να σου πω καλύτερο είναι το δικό σου, γιατί κάποιου άλλου, που αρχίσει από Β και τελειώνει σε R (δεν λέω ονόματα βέβαια….) είναι φάσίστας και φιμώνει τις αλλότριες γνώμες…

Και επειδή είσαι και μυρουδιάς από μπάλα, θα σου πω πέντε πράγματα να μάθεις. Δώσε βάση……


Λοιπόν, το 4-3-3 είναι το ιδανικό σύστημα για την ανάπτυξη ενός καλού αμυντικού και επιθετικού παιχνιδιού. Λόγω το ότι υπάρχει μόνο ένας κεντρικός επιθετικός δημιουργούνται πολλοί κενοί χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις πλάγιες και διαγώνιες κινήσεις των μέσων και των 2 πλάγιων επιθετικών.

Οι 4 αμυντικοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι σε καταστάσεις 2v2 που θα αντιμετωπίζουν συνέχεια στην κεντρική ζώνη. Οι 2 κεντρικοί αμυντικοί θα πρέπει να καλύπτουν τον πλάγιο μπακ και να αντιμετωπίζουν τον επιθετικό που κινείται στο χώρο τους. Όταν βέβαια ο ένας κεντρικός αμυντικός φεύγει από την θέση του για να καλύψει τον μπακ της πλευράς του, πρέπει ο άλλος κεντρικός αμυντικός και ο μπακ της αδύνατης πλευράς να κάνουν πλάγια μετατόπιση στην πλευρά της μπάλας. Στην επιθετική ανάπτυξη σε αντίθεση με το 4-4-2 υπάρχουν 3 μέσοι αντί για 2 για το χτίσιμο της επίθεσης. Ο ιδανικός παίκτης για την πρώτη πάσα των αμυντικών για την ανάπτυξη του παιχνιδιού είναι ο κεντρικός μέσος.

Ο κεντρικός μέσος πρέπει να είναι ο παίκτης ο οποίος θα συμβάλει μεθοδικά στην επίθεση από την αμυντική γραμμή. Πρέπει να είναι ο playmaker της ομάδος και να βοηθά και στην άμυνα της ομάδος καλύπτοντας τον χώρο μπροστά από την αμυντική γραμμή κυρίως. Οι πλάγιοι μέσοι πρέπει να καλύπτουν αρκετούς χώρους και να μπορούν να λειτουργούν και στην άμυνα και στην επίθεση. Πρέπει να παίρνουν την κατάλληλη θέση για να πάρουν την πίσω πάσα κυρίως του κεντρικού επιθετικού και να κινούνται στους χώρους που δημιουργούνται από τις διαγώνιες κινήσεις των 2 πλάγιων επιθετικών στο κέντρο της επίθεσης. Πρέπει να δίνουν τελικές πάσες και να σουτάρουν έξω από την μεγάλη περιοχή.

Το έπιασες????????

amanAM είπε...

Αν και πιστεύω πως το ποδόσφαιρο είναι κατ αρχάς παιχνίδι, και σαν τέτοιο το παρακολουθώ (μάλιστα το θεωρώ τυχερό παιχνίδι, κάτι σαν τάβλι δηλαδή), με εντυπωσιάζουν μεν αυτά που γράφεις και αναλύεις με τόση σιγουριά, ενώ κάθε Κυριακή παρακολουθούμε επαγγελματίες ακριβοπληρωμένους προπονητές και παίκτες να βολοδέρνουν στα γήπεδα και να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο!

Το ότι το δικό μου IQ είναι χαμηλό, το γνωρίζω. Το έχω καταλάβει προ πολλού. Όλοι αυτοί που πληρώνουν τους αστέρες που παρακολουθούμε, τόσο ηλίθιοι είναι?

-----------

Το μπλογκ είναι προσωπικό, και γράφω προσωπικές απόψεις. Τα σχόλια (στην παρούσα φάση) δεκτά, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του μπλογκ. Είναι και θα παραμείνει προσωπικό.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Θα ήθελα από το Blog σου, να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια γενικότερη ανάλυση με τον τρόπο τον οποίο ο Sir Takis στήνει την ομάδα , αφού έχουμε ένα ικανοποιητικό δείγμα της παρουσίας του.
Έχοντας αυτό το υλικό στα χέρια του, με τις τακτικές του επιλογές και αρκέστηκε στο κλασικό τακτικό μοτίβο των – θεωρητικά – μικρομεσαίων ομάδων της Super league: πολύ χαμηλή αμυντική γραμμή, διωξίματα κάτω από το κέντρο του γηπέδου και μηδενικό ρίσκο.
Στην Κέρκυρα για παράδειγμα, ο τρόπος ανάπτυξης στο α’ μέρος, περιελάμβανε μακρινές και μόνο μεταβιβάσεις. Ο Μήτρογλου, βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από την γραμμή άμυνας της ομάδας του, με αποτέλεσμα οι μεταβιβάσεις από τον άξονα προς αυτόν να έχουν μηδενική – σχεδόν – επιτυχία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκάστηκε να κινηθεί προς τη πλευρά του Γκαλίτσιου για να υποδεχθεί κάποια πάσα, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

amanAM είπε...

Πέραν της πλάκας, αυτά είναι όντως πολύ ενδιαφέροντα.

Στείλε μου τέτοια τεχνικά θέματα και αναλύσεις τακτικής, και εάν θέλεις θα τις ανεβάσω σαν θέματα.

Βέβαια όποιος ψάχνει βρίσκει, αλλά και σε όσους δεν τρελαινόμαστε για τεχνικά θέματα, τα διαβάζουμε με ενδιαφέρον.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Έχω ασχοληθεί και το πράγμα έχει ενδιαφέρον, φίλτατε «τρελέ»… Εσύ αγαπητέ δεν χλευάζεις όπως στου Μπουφάν.

Συνοψίζοντας λοιπόν, θα επιχειρήσω μια αποτύπωση-σύγκριση του φετινού Πανιωνίου ΜΑΣ, σε σχέση με την ομάδα του πρώτου γύρου, η οποία συγκέντρωσε 15 βαθμούς. Στο άλλο μισό του πρωταθλήματος, με καθοριστική συμβολή Λεμονή, 2 αγώνες πριν το φινάλε έχει μαζέψει ήδη 19 πόντους και πρακτικά μπορεί τους 25!

Ιδού ήταν, ωστόσο τα χαρακτηριστικά σημεία του Πανιωνίου, προ Λεμονή:

Ατομικές εξάρσεις ταλέντου
Συμμετρική επιθετική ανάπτυξη από όλες τις πλευρές του γηπέδου
Παρουσία πολλών παικτών με συμμετοχή σε όλες τις φάσεις του αγώνα
Κάκιστη ομαδική αμυντική λειτουργία
Έλλειψη συγκέντρωσης στην φάση της επίθεσης
Έλλειψη τακτικής πειθαρχίας
Απουσία σαφές αγωνιστικού πλάνου
Μεγάλη απόσταση μεταξύ μεσαίας και επιθετικής γραμμής
Συχνή διενέργεια «γεμισμάτων» από την άμυνα στην επίθεση
Λίγες τελικές προσπάθειες
Έλλειψη ποιότητας σε όλες τις γραμμές
Απουσία χαρισματικού σκόρερ

Τα χαρακτηριστικά σημεία του Πανιωνίου, μετά Λεμονή:

Επιθετική αποτελεσματικότητα λόγω της εκτελεστικής δεινότητας του Μήτρογλου
Ορθολογική αντιμετώπιση του αγώνα
Παρουσία αμυντικογενών παικτών στον άξονα
Ασυνέπεια της αμυντικής «τετράδας»
Εξαιρετικά αποτελεσματική ομαδική αμυντική λειτουργία
Πρόβλημα αμυντικής συμπεριφοράς στον χώρο της μεσαίας γραμμής
Απουσία ορθολογικού επιθετικού πλάνου
Έλλειψη «βάθους» στο έμψυχο δυναμικό
Απουσία επιθετικών με ποικιλία απειλών/κινήσεων
Αργό τέμπο ανάπτυξης

amanAM είπε...

Στην Κέρκυρα, θυμάμαι τουλάχιστον 2 πολύ καλά σουτ του Μπάλαμπαν από μέση και μακρινή απόσταση, 2 χαμένες ευκαιρίες του Ριέρα, μια χαμένη του Φανούρη σε τετ α τετ από ασσίστ του Μήτρογλου, κλπ.

Υπήρξε λοιπόν ποικιλία και προσώπων και τρόπων.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Aν δεις προσεκτικά, θα δεις ότι οι κινήσεις τους είναι προβλεπόμενες… Σπάνια θα κάνουν κάτι απρόβλεπτο μέσα στον αγωνιστικό χώρο… Σκέψου το…

br fun_atic είπε...

οκ. μένω ήσυχος ότι δεν σου έφαγα τον "πελάτη". Και από σχόλια μιά χαρά!!!

amanAM είπε...

@Μπρφανάτικ

Ο τρελός με την τρελάρα του,
γεμίζει την κοιλάρα του!

Τον έφαγα εγώ τον πελάτη τελικά, κι επειδή έχω πεθυμήσει πολύ να φάω στιφάδο, σκοπεύω να τον κάνω με τα κρεμμυδάκια!!!

amanAM είπε...

Αγαπητέ πελάτη,
πραγματικά παίζουμε προβλέψιμα.

Αυτό με έχει απασχολήσει πολύ. Πιστεύω πως φταίει η αξία των παικτών και η ποιότητα της δουλειάς στα παιδικά τους χρόνια.

Έχω παρακολουθήσει πολλές προπονήσεις παιδικών τμημάτων, και πιστεύω ότι από εκεί ξεκινάει το κακό.

br fun_atic είπε...

Στις 6 θα είμαστε εκεί...Για να μη γίνει λάθος, εννοώ το γήπεδο απέναντι από το μεγάλο πλυντήριο αυτοκινήτων...
Τέτοιες στιγμές ποδοσφαιρικής πανδαισίας δεν είναι για να τις χάνεις :)

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Εγώ μιλάω για μπάλα στο Brfanatika, και αυτός μου λεει για φαγητά και πίτσες!!!!!
Τώρα τον κράζεις ή δεν τον κράζεις?
Τελικά ρε αμαμαν, μπορεί να είσαι τρελός και μυρουδιάς, αλλά είσαι καλύτερος από τον άλλον τον φασίστα και τους κυβερνητικούς εκπροσώπους του. Τελικα, εκφράζει την κυβέρνηση ο βρ.

amanAM είπε...

Στα γηπεδάκια 5Χ5 δίπλα στην Αλίμου?
Το συμβούλιο είναι για τις 7, οπότε θα περάσω κατά τις 6 παρά, και θα κάτσω μέχρι τις 7 παρά.

Μπορούμε να αναλύσουμε και το σύστημα 6-1-3. Με αυτό το σύστημα, τους κατατροπώνω όλους στο πλακωτό.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Ρε, συ αμαμαν τώρα το πρόσεξα καλά ! !
Θεωρείς ότι είσαι αδερφή (συ έιπας) ???
Προϊστάμενη φαντάζομαι, γιατί είσαι και μιας ηλικίας....
Χασάπηηηη, γράμματα!

amanAM είπε...

Ρε συ Σάτυρε, λέγε με άσχετο, μην με λες μυρωδιά, από εχθές σκύβω και μυρίζω τις μασχάλες μου για να δω εάν μυρίζουν, που έφαγα παστουρμά!!!

amanAM είπε...

Ναι, είμαι και αδελφή. Έχεις πρόβλημα? Μην ανησυχείς, δεν είναι μεταδοτικό.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Όχι μυρωδιάς....!!!!!
«Μυρουδιάς» αυτή είναι η έκφραση εκείνου που δεν ξέρει από μπάλα (βλ. Καστρινός).
Πως ξέρεις πάντως ότι είσαι ψιλοαδερφή? Αυτό μου κάνει πραγματική εντύπωση.

Άσε που όλα τα ονόματα τα έχω παραποιήσει, σαν τον Αλέφαντο !!! Στο εξήγησα καλά Αβανταμ?

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

> * Οι σωστοί χαρακτηρισμοί του GAY
> ------------------------------
> "τον παίρνει" (ξεκινάμε από τα βασικά)
>
> * "την κουνάει την αχλαδιά" (είπαμε βασικά στην
> αρχή..)
>
> * "το ρουφάει το κανελόνι"
>
> * "το γυαλίζει το φυνιστρίνι"
>
> * "τη μαδάει τη μαργαρίτα"
>
> * "το ψήνει το τσουρέκι"
>
> * "το κρεμώνει το γαλακτομπούρεκο"
>
> * "το φυσάει το αχνιστό"
>
> * "τον βάζει το σύρτη"
>
> * "το σαλιώνει το πασαλάκι"
>
> * "τον πασπαλίζει τον κουραμπιέ"
>
> * "την ξεφλουδίζει τη μπανάνα"
>
> * "την ανοίγει την πίσω πόρτα"
>
> * "το ρουφάει το γλυφιτζούρι"
>
> * "το μαζεύει το σαπούνι"
>
> * "τον φτύνει τον ταραμά"
>
> * "το πιπιλίζει το καλαμάκι"
>
> * "το καταπίνει το κουκούτσι"
>
> * "το μαστιγώνει το δελφίνι"
>
> * "το ζυμώνει το μπιφτέκι"
>
> * "τον απλώνει τον τραχανά"
>
> * "τη χαλαρώνει τη βαλβίδα"
>
> * "το σηκώνει το σακάκι"
>
> * "το τρίβει το πιπέρι"
>
> * "το σφίγγει το μπουλόνι"
>
> * "το πνίγει το κουνέλι"
>
> * "το καβουρδίζει το φυστίκι"
>
> * "το στρώνει το σεντόνι"
>
> * "το κανελώνει το ριζόγαλο"
>
> * "τη σουρώνει την ψαρόσουπα"
>
> * "το μελώνει το παστέλι"
>
> * "την τινάζει την βερικοκιά"
>
> * "το πάει το γράμμα"
>
> * "τις μαζέυει τις ελιές"
>
> * "το γρασάρει το ρουλεμάν"
>
> * "τη γυρνάει τη μπετονιέρα"
>
> * "το μαζεύει το λάστιχο"
>
> * "τη ματσακονιάζει τη βάρκα"
>
> * "το σφουγγαρίζει το κατάστρωμα"
>
> * "τον τσουρουφλίζει τον αστακό"
>
> * "την κυνηγάει την πέρδικα"
>
> * "τον στρίβει τον ντολμά"
>
> Και για να μην ξεχνιόμαστε λόγο των ημερών (βλέπε
> Γιοσάκη!!!!)
>
> * "την κουνάει την καμπάνα"
>
> * "το δαγκώνει το αντίδωρο"
>
> * "το σηκώνει το ράσο"
>
> * "την καταπίνει την κοινωνία"
>
> * "την κρατάει την τιάρα"
>
> * "το ψέλνει το ευαγγέλιο"
>
> * "το ευλογάει το γένι"
>
> * "Το ζυγίζει το λουκουμάκι"

amanAM είπε...

Ε όχι και Αβαντάμ!
Αυτό θυμίζει την την Καναδέζα αδελφή των Ζαν Κλωντ Βαν-Ντάμ.

Κρίνοντας από τους περισσότερους που γνωρίζω, προτιμάω να δηλώνω αδελφή, παρά άντρας σαν κι αυτούς.

Για σένα δεν ξέρω, αλλά κρίνοντας από τα σχόλια, μάλλον σε κόβω για λίγο ομοφοβικό, πράγμα που δεν με απασχολεί εμένα, αλλά καλό είναι να το κοιτάξεις!

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Πράγματι, είμαι Ομοφοβικός!
Όποτε πάει η μπάλα πάνω, του φοβάμαι για την γκέλα του!!!

tsines είπε...

τώρα που μάλλον τη σώσαμε τη χρονιά (γιατί με πανιώνιο δεν είναι κανείς βέβαιος) πρέπει να τιγκάρουμε τη πισίνα και να βοηθήσουμε να έρθει η κούπα ... όλοι στο τελικό που είναι πολλά για το σύλλογο!

antunix είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18317&catid=5

Αντώνη, εσύ που κατέχεις περισσότερο το άθλημα, υπάρχει δυνατότητα να οργανωθούμε να πάμε στο τελικό, να στηρίξουμε την ομάδα?

br fun_atic είπε...

ναι σε αυτά...για κάποιο λόγο πιάνουμε καλή απόδοση εκεί...

amanAM είπε...

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, παίζουμε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα του Πόλο.

Είναι ο πιο κρίσιμος αγώνας. Σήμερα πρέπει να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, για να εξασφαλίσουμε την τρίτη θέση που θα μας οδηγήσει στα πλέι οφς αντίπαλους με την Βουλιαγμένη. Η Βουλιαγμένη δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά έχουμε καλή παράδοση και καλή ψυχολογία με αυτούς.

Ενώ εάν βγούμε τέταρτοι στην κανονική περίοδο, στα πλέι οφς θα έχουμε τον Ολυμπιακό, που ούτε παράδοση ούτε ψυχολογία έχουμε με αυτόν.

Στα θετικά του σημερινού αγώνα, είναι πως δεν παίζει ο Αφρουδάκης του Παναθηναϊκού, αφού στο προηγούμενο παιχνίδι αποβλήθηκε με αντικατάσταση, οπότε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο παιχνίδι (κάτι σαν την κόκκινη κάρτα του ποδοσφαίρου).

Την ερχόμενη Τετάρτη, παίζουμε τον πρώτο τελικό εντός έδρας. Η ώρα δεν έχει ακόμα οριστεί, λογικά θα είναι γύρω στις 7:00 το απόγευμα.

Μετά τον πρώτο τελικό, και αφού οριστικοποιηθεί πόσα εισιτήρια θα δοθούν στους Έλληνες, θα δούμε πως θα πάμε (όσοι μπορέσουμε) στην Ιταλία. Έχω ρωτήσει, αλλά ακόμα δεν μου έχουν πει εάν έχει οργανωθεί κάτι (κάποια πτήση τσάρτερ για αυθημερόν)... Όποιος ακούσει πρώτος, ας το πει για όσους ενδιαφερόμαστε.

Πανιώνιος δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.

Το πόλο μας χρειάζεται όλους δίπλα του, αλλά χωρίς βεγγαλικά και καπνογόνα, χωρίς χουλιγκανισμούς, χωρίς επεισόδια που θα τιμωρήσουν την ομάδα μας. Συνθήματα, τραγούδια, χειροκροτήματα δεκτά!

Αν έπαιζες στον ουρανό, θα πέθαινα για να σε δω... Η Ιταλία είναι πιο κοντά, εγώ ψήνομαι και για οδικώς εάν μαζευτούμε 3-4 να μοιραστούμε τα έξοδα με το καράβι, βενζίνες, κλπ. Εάν μοιραστούν στα 4 δεν είναι πολλά.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Καλημέρα, αγαπητέ άσχετε!

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προσέγγιση στο σύστημα 4-3-3. Όπως γνωρίζετε μαζί με το 4-2-3-1 χαρακτηρίζεται σήμερα ένα από τα πιο αποτελεσματικά και λειτουργικά συστήματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Η βασικότατη διαφορά από τα 4-5-1 και 4-2-3-1 είναι η έλλειψη δύο εξτρέμ (wingers).
Στην ουσία το 4-3-3 αποτέλεσε μία διαφοροποίηση του 4-2-4 της Βραζιλίας του 1962 σε μία προσπάθεια να δοθεί έμφαση στην μεσαία γραμμή με την παρουσία 3 κεντρικών χαφ.
Το 4-3-3 απαιτεί 2 μπακ, 2 κεντρικούς αμυντικούς, 3 κεντρικούς μέσους εκ των οποίων ο ένας είναι καθαρά αμυντικογενής (κόφτης) και 3 επιθετικών εκ των οποίων 1 -κυρίως – είναι σε βοηθητικό ρόλο με τους υπόλοιπους 2 να κινούνται με πιο επιθετικές τάσεις στους πλάγιους χώρους. Ιταλία, Αργεντινή το χρησιμοποίησαν κατά κόρον την δεκαετία του 60′ αν και η πιο εντυπωσιακή εφαρμογή του παρουσιάστηκε από τους Ολλανδούς στα παγκόσμια Κύπελλα του 1974 και 1978. Κυριότερος εκφραστής του 4-3-3 αυτή την περίοδο ήταν η Μπαρτσελόνα με τους Μέσι – Ανρί και Ιμπραίμοβιτς.

amanAM είπε...

Από εκεί που τα αντιγράφεις, αγαπητέ σχετικέ, έχουν καιρό να κάνουν update.

Αυτή την περίοδο ήταν η Μπαρτσελόνα με τους Μέσσι, Ανρί και Ιμπραϊμοβιτς!!! Α χα χα χα!!!

Πολύ καλό!

br fun_atic είπε...

@ΑΜΑΝΑΜ

Κάτι μου έτυχε και δεν θα είμαι το απόγευμα στο γηπεδάκι. Οπότε άκυρο το ραντεβού. Μου έβαλες ιδέες όμως για το ΟΑΚΑ γιατί θα είμαι εκεί κοντά, το θέμα είναι αν θα μπορώ τη συγκεκριμένη ώρα. Θα δούμε...

amanAM είπε...

Να μας αναλύσεις σε παρακαλώ και το σύστημα του σταυρού!

Ο προπονητής πριν το παιχνίδι κάνει το σταυρό του και προτρέπει και τους παίκτες του να κάνουν το ίδιο και ότι βγει...

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Επειδής κανείς δεν καταλαβαίνει από τα βιβλία που διαβάζω, μάλλον πρέπει να μιλήσω στη γλώσσα (και στο στομάχι) του διαχειριστή.

Σήμερα, εμπνέομαι από μια γρήγορη και εύκολη γευστική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και να δέσει τέλεια με τα τσίπουρα του μέθυσου Katrinos στα Σύβοτα.

Γαύρος Ξυδάτος (στην κατσαρόλα)


Συνοδεύει το ουζάκι ή την μπυρίτσα μας, αλλά και με μια σαλάτα χόρτα ή ψητές πατάτες αποτελεί πλήρες γεύμα.

Υλικά


•1 κιλό γαύρο
•3 σκελίδες σκόρδο
•Μισή πράσινη πιπεριά
•Μισή κόκκινη
•3 κ.σ ξύδι
•Λάδι
•Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

•Καθαρίζουμε τον γαύρο αν δεν τον έχουμε πάρει ήδη έτοιμο, πλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξει λίγο από τα πολλά νερά.

•Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και τις πιπεριές. Δεν θέλουμε να μας καούν γιατί θα μυρίσουν.

•Έπειτα βάζουμε το γαύρο μας από πάνω ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και μισό φλ. του καφέ νερό. Μόλις βράσει 2 -3 λεπτά ρίχνουμε και το ξύδι και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του. Περίπου 10 λεπτά θέλει.

Tips

Δεν ανακατεύουμε παρά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.

Η φωτιά μας πρέπει να είναι δυνατή γιατί θέλουμε να εξατμιστούν τα υγρά μας γρήγορα.

amanAM είπε...

Α γεια σου! Αυτά είναι τα ωραία!!!

Costix είπε...

ΟΥΓΚ !!!
(Εσκισα στο λακωνιζειν).
Υ.Γ. Πολυ copy/paste, ρε παιδια !!!
Τιποτα σε πιο original ???

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

@ Costix

Σιγά μην καθόμαστε να γράφουμε κατεβατά για την αφεντομουτσουνάρα σου…
Μόνο ο γραφικός ο ΑΜΑΝΑΜ τα κάνει αυτά…

amanAM είπε...

Απότι προκύπτει από τα σχόλια σου εδώ αλλά και αλλού, όλη μέρα ασχολείσαι με ανθρώπους που θεωρείς γραφικούς, μυρουδιές, άσχετους, φασίστες, αβανταδόρους κλπ!

Εσύ πως κρίνεις τον εαυτό σου?

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Είμαι ένας από εσάς, αλλά ένα κλικ καλύτερος…

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Αλλά σε γενικές γραμμές είναι και για το ΠΕΟΣ.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Όλο το βράδυ και όλη τη ημέρα θα ασχολούμαι με εσάς!!
Έχεις πρόβλημα???

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ρε Σάτυρε, δέν μπορούσες να γράψεις μιά άλλη συνταγή; Αυτή την έγραψες στο άλλο μαγαζί, τού brfunatic.
Κάνε και κάτι χρήσιμο...

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Φιλαράκο Ακραιφνή, θες με βάση το ψάρι ή το κρέας ?????

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Γράψε μιά από τις αγαπημένες σου.