Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αμυντική λειτουργία της ομάδας, και όχι μόνο.

Εγώ το μόνο που θα ήθελα να δω επιτέλους, είναι μια στοιχειωδώς σωστή οργάνωση της λειτουργίας της ομάδας.

Επειδή συνήθως κάθομαι στην ευθεία του (ανύπαρκτου) οφσάιντ του Κούκετς, στο ένα ημίχρονο έχω πολύ καλή αντίληψη της αμυντικής λειτουργίας, στο δεύτερο της επιθετικής. Εχθές, είχα την τύχη να γίνει το περισσότερο παιχνίδι μπροστά μου, αφού στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον Ολυμπιακό να επιτίθεται, και στο δεύτερο τον Πανιώνιο να επιτίθεται.

Στο πρώτο ημίχρονο, είχα μπροστά μου τον Μπαρόνι, που ήταν προκλητικά ανεπαρκής, άφηνε συνέχεια τον παίκτη του (συνήθως τον Ζαϊρί) αμαρκάριστο, και όταν τον κάλυπτε τελικά, τον μαρκάριζε με τα μάτια και μόνο. Ήταν εκνευριστικός.

Το άλλο που με εκνευρίζει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, και έγινε και εχθές φυσικά, είναι πως όταν κάποιος αντίπαλος έχει την μπάλα στο κέντρο, ενώ είναι φως φανάρι που ετοιμάζεται να κάνει γιόμα, κι ενώ 1-2 παίκτες του αντιπάλου που προφανώς θα είναι οι παραλήπτες της γιόμας είναι ήδη σε θέση οφσάιντ και συνεχίζουν να προωθούνται, ο Λάτκα και ο Όμο (και όχι μόνο) τους κυνηγούσαν και τους κάλυπταν, με αποτέλεσμα η γιόμα να τους βρίσκει σε θέση καλυπτόμενη!!! Είναι παράλογο να είναι μαρκαρισμένος ο παίκτης στο κέντρο που ετοιμάζεται να κάνει γιόμα, και εσύ να κυνηγάς κάποιους που ήδη είναι σε θέση οφσάιντ, και να τους καλύπτεις. Γιατί το κάνουν αυτό? Είναι μεγάλη βλακεία.

Σε κάποιο σημείο στο δεύτερο ημίχρονο, η μπάλα παιζότανε στην περιοχή μας, και στο κέντρο του γηπέδου ήταν 2-3 ολυμπιακοί, και μόνος του ο Μπάλαμπαν, περιμένοντας ίσως κάποια απόκρουση που θα την εκμεταλλευτεί σαν αντεπίθεση.
Ενώ οι αμυντικοί του Ολυμπιακού στεκόντουσαν σε ευθεία πάνω στην γραμμή της σέντρας, ο Μπάλαμπαν στεκόταν 1-2 μέτρα πιο πίσω, σε θέση οφσάιντ. Δεν τα κατάφερε κάποιος να διώξει, και μάλιστα προς τον Μπάλαμπαν, αλλά εάν συνέβαινε, θα ήταν οφσάιντ άνευ λόγου και αιτίας. Σε αντίστοιχη περίπτωση, οι δικοί μας αμυντικοί θα τον κάλυπταν!

Συγνώμη που θα το πω έτσι, αλλά θεωρώ βλακώδη τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Μόνοι μας κάνουμε μάγκες τους άλλους.

----------------------

Σήμερα έχουν βαλθεί οι πάντες στα ραδιόφωνα, να μας τρελλάνουν. Έχω ακούσει 20 φορές διάφορους Καρπετόπουλους να ζητάνε την τιμωρία του Πανιωνίου, ενώ... δεν θυμάμαι τέτοιο μένος μετά από τα πρόσφατα επεισόδια του Ολυμπιακού ή άλλων ομάδων.
Το άλλο που με έχει κάνει έξαλλο, είναι πόση ώρα συζητάνε για την φάση του Σκούφαλη και του τραυματισμού του Νταρμπυσάιρ, ενώ ξεπετάνε το οφσάιντ του Κούκετς με συνοπτικές διαδικασίες, και ούτε κουβέντα για τα 2 πέναλτυ!!! Είναι απίστευτοι!!!

Πόσο μ@λ@κες είστε κύριοι?

Σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζω την ρίξη κροτίδων και άλλων αντικειμένων, αλλά όχι να προσπαθούν να μας πείσουν πως ο επόπτης εχθές υποστήριζε τον Πανιώνιο, γιατί φοβότανε από τις κροτίδες και από τον κόσμο? Που να μην φοβότανε, πόσο θα μας έσφαζε!!!

-------------------

Πριν μπω στο γήπεδο, ακριβώς έξω από τις θυρες 2 και 3, ήταν καμμιά 15αριά μυστικοί αστυνομικοί, με τέτοιο ντύσιμο και στυλ, που πιο πολύ έμοιαζαν με χουλιγκάνους, παρά με μπάτσους.

Υποθέτω ότι οι τύποι αυτοί μπήκαν κάποια στιγμή μέσα στο γήπεδο. Ποιά είναι η δουλειά τους, πιάσανε κάποιον από αυτούς που πετάξανε κροτίδες για παράδειγμα? Μάλιστα, κατά την διάρκεια της 10λεπτης διακοπής, οι τουαλέτες στην 2 είχαν μετατραπεί σε κρατητήρια από τους μπάτσους. Έγιναν συλλήψεις? Εάν όχι, τότε ποιόν κρατούσαν στην τουαλέτα, και γιατί τον άφησαν τελικά?

Πως ξέρουμε ότι ο διπλανός μας δεν είναι προβοκάτορας? Εγώ είδα 2-3 στην 2, που ψάχνανε να βρούνε την θέση που έγραφε στο εισητήριο. Είναι φανερό ότι πρώτη φορά ερχόντουσαν στο γήπεδο, και δεν ήξεραν ότι στην 2 δεν υπάρχουν θέσεις, τα εισητήρια αναγράφουν μια θέση στην τύχη.

Δεν λέω πως αυτοί έφεραν τις κροτίδες, λέω όμως πως δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπεί ο όποιος διπλανός μας. Δεν είναι παράξενο, να γίνει τόση φασαρία σε μια φάση που ήταν υπερ μας?

1 σχόλιο:

vyruss είπε...

Καθόμουν κι εγώ στο ίδιο σημείο με σένα περίπου απ'ό,τι καταλαβαίνω. Πολλοί αποδοκιμάσαμε τις κροτίδες αλλά >να< ... Όλες όσες είδα φύγανε από τους Πάνθηρες. Επίσης είδα ένα *παιδάκι* να πετάει το μπουκάλι του νερού του στον επόπτη.

Το ότι σε άλλα γήπεδα γίνονται χειρότερα δε μας δικαιολογεί. Αίσχος.