Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

κύριε Παράσχο

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα.
Είμαι από αυτούς που λυπήθηκαν όταν έφυγες,  γιατί έχω την αίσθηση πως είναι έντιμος άνθρωπος. Βέβαια θα πω ψέματα εάν πω πως δεν μου έκατσε στο στομάχι η εμφάνιση και η εντός έδρας ήττα από την Λάρισα, αλλά θα το θεωρήσω μεμονωμένο ατυχές συμβάν.

Εύχομαι στον Πανιώνιο να βρεις επιτέλους το σπίτι, στο οποίο να μπορέσεις να δουλέψεις και να αποδείξεις ότι δεν είσαι ικανός μόνο για ειδικές αποστολές σωτηρίας, και να εκθέσεις αυτούς που σε έδιωξαν στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Σε παρακαλώ, να αξιοποιήσεις τα Ελληνόπουλα της ομάδας. Είναι ντροπή σε μια ιστορική ομάδα όπως ο Πανιώνιος, να παίζουν διάφοροι απίθανοι που δεν κάνουν παρά για να πουλάνε λαθραία cd στην Ομόνοια, και τα Ελληνόπουλα να σκουπίζουν τον πάγκο ή να είναι εκτός αποστολής.

Θέλω επίσης να συγχαρώ την νέα διοίκηση για την στάση της στο θέμα Μανιάτη, όλα τάχαμε, η μεταγραφολογία μας έλειπε...

17 σχόλια:

zouri1 είπε...

δεν βρισκω ουτε ενα λογο,ενας προπονητης που αποτυγχανει παντου να πετυχει σε εμας,

IWN1998 είπε...

Δεν απέτυχε παντού... Όταν τον άφησαν να δουλέψει, έφτιαξε τη Χαλκηδόνα. Δεν πέτυχε εκεί που οι συνθήκες ήταν ακανθώδεις και η επιτυχία πολύ δύσκολη. Το ζήτημα είναι αν εμείς στη συγκεκριμένη φάση, του δίνουμε καλύτερες συνθήκες απ' αυτές που είχε εκεί που απέτυχε. Πάντως φέτος έρχεται σε μια ομάδα με σχετικά μικρότερη ποιότητα από πέρυσι, μάλλον καλύτερη φυσική κατάσταση αλλά έρχεται πιο νωρίς και κατά συνέπεια έχει περισσότερα περιθώρια διορθωτικών ενεργειών. Και σαφώς δεν δειλιάζει στη συγκεκριμένη πρόκληση όπως πάρα πολλοί άλλοι... Άσε που είναι και ο μόνος που πάνω κάτω ξέρει τη βασική ομάδα. Συνεπώς δεν είχαμε και πολύ καλύτερους να επιλέξουμε.

dimosthenis είπε...

Πέρσι μας νοικοκύρεψε και μας έσωσε. Είναι σοβαρός τίμιος, καθαρός άνθρωπος. Δεν είναι ο Μουρίνιο ούτε εμείς όμως Ιντερ και Ρεάλ. Έχει μια πολύ αξιόλογη προσφορά πολύχρονη σε Χαλκηδόνα και Ατρόμητο, όπου τον άφησαν να δουλέψει απρόσκοπτα. Ας αφήσουμε τις γκρίνιες και ας τον στηρίξουμε ασκώντας εποικοδομητική κριτική, όπως έκανε ο οικοδεσπότης του μπλοκ παρά την κραυγαλέα αντίφαση των δύο άρθρων

antonis είπε...

Στίς 10 ομάδες που έχει πάει,έχει αποτύχει στίς 5,έχει πάει μέτρια στίς 4,και έχει επιτύχει στην Χαλκηδόνα.
Στα 2 περσινά κρίσιμα μάτς με την Λάρισα, και την Καβάλα,στον μέν πρώτο ξεφτυλιστήκαμε, στο δευτέρο χάσαμε την ευκαιρία του Κυπέλου.
Εντάξει κάναμε 2-3 καλά παιχνίδια με ομάδες της πλάκας(Γιάννενα-Ξάνθη)και με τον Αρη (χ) που όλα είχαν κριθεί.
Βραχύπροθεσμα ίσως να είναι καλή επιλογή,μακροπρόθεσμα όμως δείχνει το πόσο μικρός είναι ο Πανιώνιος, και πόσο έχουμε ξεμείνει απο όραμα και στόχους

zouri1 είπε...

δεν ειμαι ο ιστορικος του Παρασχου,αλλα στην Χαλκηδονα πετυχε οταν ηταν στην Β.εθνικη και προεδρος ηταν ο Σπανος.Ο οποιος ειναι μακραν πολυ καλος και πολυ κοντα στην ομαδα.Παικτες ειχε τον Νιομπλια και τον Κομπαγιασι.Δεν θελω να το συνεχισω απλα εξεφρασα την αποψη μου απο περυσι,φυσικα ευχομαι να παει καλα μονο και μονο για το καλο του Πανιωνιου.Το τονισα και εδω και στου brfun γιατι θελω απλα να εχω καταγραμενη την αποψη μου.Οπως και απο την πρωτη μερα ειχα πει για τον Βαζ τε για καποιες δηλωσεις του,πολυ πριν ακομα τον δουμε να παιζει.Φυσικα σαν πανιωνιοι καλα καναουμε και τα λεμε,γιατι αλλοιως ακομα θαχαμε τον Κιντη

IWN1998 είπε...

Το κρίσιμο ματς πέρυσι το δώσαμε στα Γιάννενα στους Ζωσιμάδες και κερδίσαμε εκτός έδρας.
Στο ματς με τη Λάρισα είχαμε σωθεί και ερχόμασταν από πολύ καλή εμφάνιση με την Ξάνθη.
Ο αγώνας με την Καβάλα χάθηκε στις λεπτομέρειες και στην αποβολή Λάτκα, μετά από πολύ καλή εμφάνιση και αποτέλεσμα - μαγική εικόνα. Και από την Καβάλα χάσαμε με τον ίδιο τρόπο και όταν ήταν μετρ Φερέρα στον Α γύρο πέρυσι και περίπου με τον ίδιο τρόπο αλλά με χειρότερη εμφάνιση (και μάλιστα όταν ήμασταν στ' αγωνιστικά ντουζένια μας και μετά απ' αυτή την ήττα άρχισε ατέλειωτος κατήφορος).
Νομίζω τα παραπάνω δίνουν πιο επακριβή στοιχεία σε όσα αναφέρθηκαν.
Και εν τέλει, θα ήθελα ν' ακούσω εναλλακτικές που δεν προτιμήθηκαν... Και πολύ θα ήθελα να μάθω ποιον / τι πρότεινε ο Αποσπόρης...

IWN1998 είπε...

@zouri. Καλά δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αλίμονο. Απλά όπως έγραψα, δεν βλέπω εναλλακτικές πολλές να είχαμε, οπότε σταθμίζοντας κάποια συν που υπάρχουν, έχω τη θεώρηση που ανέπτυξα.
Και να θυμίσω ότι η ίδια συζήτηση με τα ίδια αντιΠαρασχικά επιχειρήματα γινόταν και πέρυσι όταν ανέλαβε.
Καλά έκανες και καταγράφεις την άποψή σου. Θα ευχηθώ όμως να μην αποδειχτείς αυτή τη φορά διορατικός.
Και κάτι για την Ξάνθη. Χειρότερα από τον Πανιώνιο, είναι χωρίς αποδοτική επίθεση, εδώ και μια τριετία τουλάχιστον χωρίς διορθωτικές κινήσεις.

zouri1 είπε...

συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου,και για αυτο συμμετεχω εδω και στον brfun με σχολια,γιατι το επιπεδο ολων ειναι υψηλο και μπορουμε και συζηταμε χωρις υβρεις.οσο για τον Παρασχο προσευχομαι να διαψευσθω.:)

amanAM είπε...

Είμαι 100% βέβαιος πως όλοι έχουμε τις επιφυλάξεις μας, και όλοι έχουμε την κρυφή ελπίδα να πετύχει ο Παράσχος.

Εδώ ελπίζαμε να πετύχει ο Κιντής!!!

Βλέπαμε το πρόβλημα με τον Κιντή, το εντοπίζαμε, αλλά ελπίζαμε να υπάρχουν και άλλα που δεν γνωρίζουμε, και πως θα γίνει κάποιο μαγικό, και θα μας βγάλει όλους βλάκες...

Ένας βασικός λόγος ύπαρξης του μπλογκ, είναι ακριβώς για να καταγράψει την αντίφαση στις απόψεις, στις σκέψεις και στα συναισθήματα κατ αρχάς του γράφοντος, αλλά και όσων συμμετέχουν στην συζήτηση.

Δεν υπηρετώ κάποια σκοπιμότητα, για να με ενδιαφέρει η δημόσια εικόνα που δίνω με όσα γράφω.

Ούτε στοχεύω στο να πουλήσω το παραμικρό σε όσους με διαβάζουν. Δεν πουλάω παίκτες, δεν είμαι προπονητής, δεν είμαι καν δημοσιογράφος που να περιμένω κάποιος να αγοράσει τα κείμενα μου ή το περιοδικό ή την εφημερίδα που εκδίδω.

Άρα, η καταγραφή της αντίφασης, που καθημερινά υπάρχει στις σκέψεις μου, είναι βασικό στοιχείο του μπλογκ.

amanAM είπε...

Ο Παράσχος πέρυσι, κατ αρχάς πέτυχε τον βασικό στόχο, να σωθούμε.

Κατά δεύτερο, παίκτες απαξιωμένους, τους ανέστησε. Χάριν στον Παράσχο, είδαμε πως ο Κούκετς μπορεί να παίξει καλά. Πριν και μετά τον Παράσχο, ο Κούκετς ήταν ανύπαρκτος.

Ο Παράσχος έβαλε τον Όμο σαν ανασταλτικό μέσο, και... διαπιστώσαμε πως ακόμα και ο Όμο, κάτι αξίζει εάν παίξει αυτόν τον ρόλο. Έχει καλή μεταβίβαση, και κάποιον αμυντικό πιο πίσω από αυτόν. Μετά τον Παράσχο, ο Όμο χάθηκε κι αυτός.
Πριν τον Παράσχο, ο Όμο ήταν για κρέμασμα στην πλατεία...

Ήμουνα από αυτούς, που όταν έσκασε η λαίλαπα του Κιντή, δεν ήθελα να φύγει ο Παράσχος, και είχα την ελπίδα εάν έμενε, πως... θα μπορούσε να κάνει ορθολογική εκμετάλλευση του υπάρχοντος ρόστερ με 2-3 ενισχύσεις...

Το ρόστερ εκείνης της εποχής, άλλαξε κατά 35-40% περίπου.

Ο Παράσχος, γνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος των παικτών, και σε σύντομο χρόνο θα δει ποιούς από τους νέους μπορεί να αξιοποιήσει. Σε αυτό του έχω εμπιστοσύνη.

Ως προς το μέγεθος του Πανιωνίου, ας μην το κουβεντιάσουμε καλύτερα. Δυστυχώς είμαστε πιο μικροί από όσο νομίζουμε. Έχουμε έλλειμμα σε αριθμό οπαδών, έχουμε έναν ξενερωμένο μέτοχο που εδώ και 2 χρόνια θέλει να ξεφορτωθεί το πακέτο των μετοχών αλλά... μουστερής να το πάρει γιοκ, δεν έχουμε στελέχη που να θέλουν (ή να μπορούν) να εργαστούν αφιλοκερδώς για την ιδέα του Πανιωνίου, και φυσικά έχουμε μετριότατους παίκτες.

Κι εγώ ανησυχώ για τον Παράσχο, αλλά... τον Δώνη ας πούμε, που πήρε την Λάρισα από το χέρι και την ανέβασε επίπεδο, και που έχει κάνει τον Ατρόμητο μια αξιόμαχη ομάδα, τον θεωρώ καλό προπονητή για εμάς, όμως... ο Δώνης σαν προπονητής της ΑΕΚ ήταν πολύ λίγος!

Ίσως αυτήν την στιγμή, το μέγεθος του Παράσχου, να είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει στον Πανιώνιο. Θα δούμε. Έναν Δώνη χρειαζόμασταν, και ο Παράσχος αυτού του βεληνεκούς είναι.

amanAM είπε...

Γι αυτούς τους λόγους, παρόλες τις ανησυχίες μου, θεωρώ πως η διοίκηση έπραξε άριστα που εμπιστεύτηκε τον Παράσχο, εάν έκριναν πως με τον Μάντζιο δεν θα προχωρούσε το πράγμα.

Ο Μάντζιος έμοιαζε στα δικά μου μάτια πιο καλή λύση, αλλά μπορεί να υπάρχουν λόγοι που η διοίκηση δεν τον εμπιστεύτηκε σαν βασικό προπονητή.

Πιο "σοβαρό" προπονητή, με δεδομένο το ρόστερ και το μπάτζετ, δεν νομίζω να βρίσκαμε...

Με τον Παράσχο, εάν κάνει σωστή αξιοποίηση του ρόστερ, μπορεί να μπορέσουμε να πουλήσουμε και 1-2 παίκτες κάποια στιγμή, και να κλείσουμε και κάποια τρύπα.

Υπάρχουν φίλοι, που αναρωτιούνται τι απέγινε με την πληρωμή της τελευταίας δόσης του Τζιμπουρ... Άραγε το 1-0 με την ΑΕΚ, να ήταν τζάμπα?
Κάτι δεν θα στοίχισε?

Λέω εγώ...

br fun_atic είπε...

Όταν κινδυνεύει η υγεία σου θα πας στον άριστο τελειόφοιτο της ιατρικής ή σε έναν έμπειρο γιατρό;
Αν επιλέξεις το δεύτερο, τότε και η επιλογή Παράσχου ήταν ενδεδειγμένη.
Στο ερώτημα γιατί ο Παράσχος και όχι κάποιος άλλος η απάντηση είναι πως ο Παράσχος είναι αντικειμενικά η καλύτερη λύση ανάμεσα στους διαθέσιμους, με το μεγάλο αβαντάζ ότι ξέρει την ομάδα (η οποία όμως δεν είναι ίδια ακριβώς), αλλά δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Θεωρώ την επιλογή Παράσχου κατ' αρχήν πετυχημένη.Αυτό θα το δούμε από τη συνέχεια της ομάδας, κυρίως όμως από την επιλογή παικτών για ενίσχυση των Γενάρη. Να σας θυμίσω ότι ο Παράσχος δεν είχε κάνει μεταγραφές με τον Πανιώνιο και αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά από πέρσι.

Δεν μπορώ να ξέρω αν θα πετύχει ή όχι. Ούτε θα το δω στατιστικά. Ξέρω ότι μας έχει δώσει δείγμα της δουλειάς του, θα προσπαθήσει, είναι τίμιος και στην τελική ανάλυση με εκείνον στον Πάγκο έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για επιτυχία. Να σας θυμίσω ακόμα ότι αν ο Παράσχος είχε αναλάβει νωρίτερα την ομάδα πέρσι, μπορεί βαθμολογικά να είχαμε φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο.

Για το παιχνίδι με την Λάρισα καλύτερα να μην ψάξουμε τους φταίχτες στον πάγκο...

amanAM είπε...

Λογικά όσα λές Μπρφάνιε.
Κι εγώ υποψιάζομαι πως οι φταίχτες με την Λάρισα δεν είναι στον πάγκο, αλλά... ποιός μπορεί να πει με σιγουριά?

Ίσως να είναι εκεί και ο λόγος της μη παραμονής του Παράσχου το καλοκαίρι, γιατί δεν είχε θέση στην ομάδα του Κιντή ένας έντιμος άνθρωπος.

Βέβαια, με μπερδεύει το γεγονός ότι στην Ξάνθη απέτυχε, για πολλοστή φορά, και πολλοί θεωρούν τον Πανόπουλο σαν κάποιον που ανακατεύεται και δίνει χαρτάκια. Εάν ισχύει όντως αυτό, τότε και ο Παράσχος που τα ανέχεται κάτι τέτοια, δεν είναι ότι καλύτερο...

Την αλήθεια, είναι αδύνατον να την γνωρίζουμε. Υποθέσεις κάνουμε, ψιθύρους ακούμε, αλλά γνώση δεν έχουμε.

br fun_atic είπε...

Η Ξάνθη εδώ και 3 χρόνια ΄χει την χειρότερη ομάδα και όμως σώζεται. Άρα δεν μιλάμε για επιτυχία ή αποτυχία του προπονητή αλλά για άλλα κόλπα...

Ας υποθέσουμε ότι ο Βαλβέρδε είναι ο καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Νομίζεις ότι μπορεί να αναλάβει τη συγκεκριμένη Ξάνθη και να τη βοηθήσει χωρίς να βάλει ο Πανόπουλος το χέρι του;Γιατί λοιπόν να θεωρήσω αποτυχημένο τον Παράσχο;

Aν σου φαίνεται ύποπτο το παιχνίδι με την Λάρισα, γιατί θεωρείς ότι το έχει στήσει ο προπονητής;H ομάδα και καλά στημένη ήταν και χωρίς σπουδαίες ελλείψεις...Οι παίκτες εκτέθηκαν που έφαγαν 3 γκολ από τα τυριά, όχι ο προπονητής, που στάθηκε ικανοποιητικά.

Μήπως θα ήταν πιο ανησυχητικό αν το είχαν στήσει παίκτες; Γιατί ο συγκεκριμένος προπονητής έφυγε (άλλο αν ξαναγύρισε), αλλά οι παίκτες ή άλλοι εμπλεκόμενοι μπορεί και να έμειναν...

amanAM είπε...

Μπα, δεν νομίζω να το έστησε ο ίδιος Παράσχος, εάν ήταν στημένο...

amanAM είπε...

Θα ξεμείνω από ίντερνετ για λίγες ώρες, αφού θα αλλάξω από οτε σε φορθνετ. Αύριο πάλι!!!

vyruss είπε...

Καλή λευτεριά Αντώνη! :)