Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΠΓΣΣ

Εδώ και πολύ καιρό, ήθελα να γραφτώ μέλος στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ (και το ανέβαλα αδικαιολόγητα). Πανιώνιος κατά την γνώμη μου είναι μονάχα ο ερασιτέχνης.
Άλλωστε η πρώτη επαφή μου με τον σύλλογο ήταν σαν αθλητής στίβου, στα 14 μου χρόνια  περίπου, και εν συνεχεία στον Πανιώνιο γυμνάστηκαν και τα περισσότερα παιδιά μου, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στον στίβο και το βόλεϊ πρόσφατα.  

Η ΠΑΕ είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία, είναι μια επιχείρηση, και το αθλητικό ιδεώδες σπάνια ή σχεδόν ποτέ δεν συναντιέται σε μια κερδοσκοπική επιχείρηση, ιδίως στον βρώμικο κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είμαι κατά των επιχειρήσεων, αλλά με ενοχλεί να αντιμετωπίζομαι ενίοτε σαν οπαδός, σαν 12ος παίκτης κλπ, και άλλοτε να αντιμετωπίζομαι σαν πελάτης ή σαν χούλιγκαν. Κι ενώ αντιμετωπίζομαι σαν πελάτης, να μην έχω ποτέ δίκιο.

Εχθές κατέθεσα αίτηση εγγραφής στον ΠΓΣΣ, και επειδή έχω την τάση να ρωτάω, μου είπαν πως ενεργά μέλη είναι λιγότερα από 300!!! Ενεργά μέλη είναι όσοι πληρώνουν την ετήσια συνδρομή, η οποία ανέρχεται στο "αστρονομικό" ποσό των 70 ευρώ!!! (Δεν με χρέωσαν με κάποιο κόστος εγγραφής)

Έμεινα στο γήπεδο μέχρι τις 8:00 παρόλο που έπρεπε να φύγω νωρίτερα, γιατί ο μικρός μου γιός είχε προπόνηση στο πόλο, στον ΝΟΚ. Τελικά έφτασα στο Καλαμάκι στις 8μιση, και ρώτησα από περιέργεια πως μπορώ να γραφτώ μέλος και εκεί...
450 ευρώ είναι το κόστος εγγραφής, και 150 ευρώ η ετήσια συνδρομή!!! Δηλαδή ο πρώτος χρόνος 600 ευρώ, ενώ από τον δεύτερο "μόνο" 150 ευρώ.

Υποθέτω πως η συνδρομή στο Πανιώνιο είναι τόσο χαμηλή, επειδή δεν είναι διατεθειμένοι πολλοί να πληρώνουν περισσότερα, και ενδεχόμενη αύξηση της ετήσιας συνδρομής θα μείωνε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των ενεργών μελών. Ο ΝΟΚ είναι προφανώς πολύ πιο κυριλέ σύλλογος.

Είναι ξεφτίλα να είναι τόσο αδύναμος οικονομικά ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος, τόσο αδύναμος σε ανθρώπινο δυναμικό, και να πρέπει να συντηρήσει τόσα αθλητικά τμήματα και δραστηριότητες, δεδομένου ότι σε πολλά τμήματα πρωταγωνιστεί, ενώ οι επιχορηγήσεις (τακτικές και έκτακτες) της ΓΓΑ έχουν παγώσει εδώ και πολύ καιρό, και λόγω των μέτρων και της οικονομικής συγκυρίας, δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα.

Θα ήθελα να καλέσω όλους όσους αγαπάνε τον Πανιώνιο, να πληρώσουν τις συνδρομές τους εφ όσον είναι μέλη του ερασιτέχνη, ή να γραφτούν σε αυτόν, και να ενισχύσουν τον σύλλογο με κάθε τρόπο.

Περιμένουμε από τον Ερασιτέχνη να παίξει τον θεσμικό του ρόλο, θα τον κρίνουμε γι αυτό, αλλά... πρέπει να κάνουμε και το στοιχειώδες: Να γραφτούμε όλοι μέλη του.

Αν και δεν θέλω να σχολιάσω τις τελευταίες εξελίξεις με την ΠΑΕ, άλλωστε το να σχολιάζω δημοσιογραφικές πληροφορίες και διαρροές που εν συνεχεία διαψεύδονται, μετά επιβεβαιώνονται, μετά ξαναδιαψεύδονται κοκ, με έχει κουράσει, και δεν γουστάρω άλλο να παίζω σε αυτό το παιχνίδι. Βαρέθηκα.

Όμως θέλω να συγχαρώ τον κύριο Τσακίρη, που με την χθεσινή του ανακοίνωση, ζήτησε από όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν προτάσεις για την αγορά μετοχών, πρώτα πρέπει να πληρώσουν μια προκαταβολή 5 χιλιάδων ευρώ υπέρ του Ερασιτέχνη. 

Μπορεί να τον έχω κατακρίνει για πολλά, αλλά δεν μπορώ να μην αντιληφθώ τον συμβολισμό αυτής της πρότασης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: