Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Είπα-ξείπα!

Στην Τάδε Τράπεζα έχουμε αυτά, στην άλλη τόσα, έχουμε κι αυτές τις επιταγές προς είσπραξη, άρα... έχουμε 1,242 εκατομμύρια ευρώ, οπότε δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα!!! Αντιθέτως, έχουμε πλεόνασμα!!!

(Η πλήρης ανακοίνωση βρίσκεται εδώ)

Επομένως όποιος μιλάει για έλλειμμα, προφανώς είναι ψεύτης και προβοκάτορας!!!

Όποιος έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση, απευθύνεται σε ηλίθιους...
Έλλειμμα δεν σημαίνει ότι στις Τράπεζες δεν έχουμε μια, έλλειμμα σημαίνει πως θα έπρεπε να έχουμε τόσα, αλλά έχουμε λιγότερα.
Έλλειμμα επίσης, σημαίνει πως για να λειτουργήσει το μαγαζί χρειάζεται να βγάζει τόσα, αλλά βγάζουμε λιγότερα... Άρα είναι θέμα χρόνου κάποιος να τσοντάρει (πχ ο μεγαλομέτοχος, τα μέλη, οι οπαδοί), αλλιώς θα βρεθούμε σε αδυναμία πληρωμών.
Τα λογιστικά στοιχεία κουράζουν, αλλά αυτό που κουράζει εμένα πιο πολύ, είναι ο βιασμός της λογικής και τα ψέματα.

Δεν θα μπω σε μεγαλύτερη επιχειρηματολογία, είναι προφανές πως λένε ψέματα, και θα σταματήσω εδώ. Είπα πως δεν θα σχολιάσω καθόλου, αλλά... είπα-ξείπα!

ΥΓ1.  "Το Δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, διαρκώς αυξάνεται!" μας λένε και μας ξαναλένε, αλλά αυτό που δεν "πιάνει" ο κόσμος, είναι ότι το έλλειμμα μετριέται σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ, του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
Όσο θα βουλιάζουμε στην ύφεση και στην στασιμότητα της οικονομίας, τόσο θα μειώνεται το ΑΕΠ. Άρα, ακόμα κι αν αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από την μεγαλύτερη φορολόγηση των πολιτών είτε άμεσα είτε έμμεσα, ακόμα κι αν περικοπούν περισσότερες δαπάνες, το έλλειμμα θα αυξάνεται σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ.

Φυσικά οι δανειστές, ενδιαφέρονται για την αποπληρωμή τους, οπότε γι αυτούς είναι λογικό να βαραίνει το ποσοστό αυτό, γιατί έτσι μετριέται η πιθανότητα αποπληρωμής τους.

Αυτό όμως που μας κρύβουν όλοι οι δημοσιοκάφροι, είναι πως σε μια χώρα που τόσα χρόνια οι επενδύσεις γίνονται από το ίδιο το κράτος ή με την συγχρηματοδότηση του κράτους, όσο θα μειώνονται οι κρατικές δαπάνες, τόσο πιο πολύ θα μειώνεται αναλογικά το ΑΕΠ. Με αποτέλεσμα το ποσοστό του ελλείμματος να διευρύνεται συνέχεια, και όχι να μειώνεται.

Το δαιδαλώδες κράτος, η πολυνομία, τα εμπόδια για να γίνουν επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη, είναι η αιτία που οι ιδιωτικές επενδύσεις  στην χώρα μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Όλα τα χρήματα των Ελλήνων έχουν γίνει οικόπεδα και ντουβάρια, μη παραγωγικές επενδύσεις. Η ανάπτυξη βασίστηκε στην οικοδομή, την πλέον αντιπαραγωγική τοποθέτηση χρημάτων.

Τι θα έπρεπε να γίνει? Φυσικά να σταματήσει το φαγοπότι, οι κλεψιές και οι ρεμούλες στο Δημόσιο, να μειωθούν οι δαπάνες (για πρόωρες συντάξεις, για μισθούς υπερδιπλάσιων από όσους χρειάζονται δημοσίων υπαλλήλων, πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει εγγύηση σταθερού οικονομικού πλαισίου για τουλάχιστον μια δεκαετία, ώστε να προσελκυσθούν ιδιωτικές επενδύσεις, ώστε παράλληλα με την μείωση των δαπανών, να υπάρξει αύξηση του ΑΕΠ.

Εάν δια μαγείας αυξανόταν το ΑΕΠ, ακόμα και με σταθερές δαπάνες, το ποσοστό του ελλείμματος θα μειωνόταν σημαντικά, θα έπεφταν τα σπρεντ και τα επιτόκια, άρα και το πραγματικό χρέος! Αυτό θα βοηθούσε να γίνουν περισσότερες επενδύσεις ακόμα. Τώρα είμαστε βυθισμένοι σε έναν φαύλο κύκλο, που καθημερινά μας βυθίζει πιο βαθιά στην κινούμενη άμμο που είναι κάτω από τα πόδια μας.

Όπως βλέπετε, η λογιστική έχει πολύ πλάκα. Δεν είναι καθόλου βαρετή. Την κάνουν να μοιάζει βαρετή, ώστε να μην ασχολείται κανένας με αυτήν, και να παραθέτουν νούμερα και ποσοστά κατά βούλησιν, για να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο ανά πάσα στιγμή, και το αντίστροφο φυσικά.

Είτε μιλάμε για τους πολιτικούς, είτε για οποιονδήποτε άλλον.

ΥΓ2.  Άραγε τι στα κομμάτια συνέβη στην ΑΕΚ των τόσων ελλειμμάτων, πέρυσι οι ορκωτοί λογιστές ανεβάζανε 10-10 τα εκατομμύρια του ελλείμματος, τότε που επρόκειτο να αγοράσει τις μετοχές εκείνος ο απίθανος, ο Μπομπ Κοζώνης. Κι όμως η ΑΕΚ αγοράζει παίκτες, απασχολεί ακριβό προπονητικό τημ, απέκτησε κι αυτή προπονητικό κέντρο, περιμένει πως και τι να μπορέσει να ξαναχτίσει γήπεδο. Με τι λεφτά ρε παιδιά?
Ο Ηρακλής, που έπεφτε στην βήτα εθνική λόγω χρεών, ξαφνικά πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο,  πάει για Ευρώπη εάν συνεχίσει έτσι. Πως γίνεται εμείς, με πληρωμένα τα πάντα και με οικονομικό πλεόνασμα σύμφωνα με την ανακοίνωση στο site της ΠΑΕ, να πηγαίνουμε κατά διαόλου, ενώ ο Ηρακλής πηγαίνει με χίλια?
ΥΓ3. Μην ξεχνάμε τι εστί Πανιώνιος:  Τσακίρης ÜBER ALLES.

4 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Κιντής. Σου λέει κάτι;
Τσακίρης, να προσπαθεί να δραπετεύσει τρία χρόνια τώρα. Μήπως λέει κάτι αυτό;
Σύμβουλοι και "χοντροί" για να γίνει μια τρύπα στο νερό. Και αυτό ίσως;
Σούπερ μάρκετ με παίκτες από "ληγμένα" CD και μάνατζερς μονίμως τραυματιών;
Τριετή και βάλε Συμβόλαια ποδοσφαιριστών χωρίς καμιά συμβολή ή που κάθονται και πληρώνονταν.

amanAM είπε...

Εγώ σχολίασα την ανακοίνωση στο επίσημο site, που μας λέει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει έλλειμμα, αλλά αντιθέτως υπάρχει περίσσευμα, παρουσιάζοντας τα ταμειακά διαθέσιμα σαν πλεόνασμα, εάν αληθεύουν κι αυτά...

vassilis είπε...

Αντώνη

καλοί οι αφορισμοί αλλά τα παραμύθια σου έχουν λάθος δράκο.

Η κυβέρνηση έκανε απογραφή των εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων και τους βρήκε μόλις 600000 μαζί με τους στρατιωτικούς, λιμενικούς, αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς. ΟΚ να τους απολύσουμε κι αυτούς και μετά να δούμε όλοι εσείς οι ιδιώτες ποιους θα έχετε πελάτες.

Οσο για τον Πανιώνιο, το μπάτζετ ήταν απιστευτα μεγάλο και πριν τον Κιντή. Ποιοι το διαχειρίζονταν; Οι φίλοι και οι κολητοί. Οχι μόνο του Τσακίρη αλλά της Πανιώνιας Οικογένειας. Ψάξε μόνο να μάθεις τι είχε γίνει την εποχή του Δήμου.

Το τεράστιο λάθος του Τσακίρη ήταν ότι πίστεψε αυτή τη μαλακία της Πανιώνιας Οικογένειας. Αυτό πληρώνει σήμερα.

Μιας Πανιώνιας Οικογένειας που έχει μάθει να ξοδεύει λεφτά άλλων. Ειτε είναι του Δήμου είτε του Τσακίρη. Οταν τους το έκοψε ο Μπέος έγινε εξέγερση. Γιατί πριν, μην ξεχνάμε ότι σε εκτός έδρας παιγνίδια μέχρι και στο ξενοδοχείο της ομάδας είχαν φάει.


Αντε και καλά Παγκόσμια τώρα με τον Αγαπούλα.

amanAM είπε...

Ο Βιολάρης το βιολί του! Ο Πουλόπουλος?