Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

φιλικό στο πόλο, με τον ΠΑΟ

Εχθές το βράδυ, έπαιξαν φιλικό αγώνα προπόνησης οι πιτσιρικάδες (μέχρι 6ης δημοτικού) του ΝΟΚ εναντίον των πιτσιρικάδων του Παναθηναϊκού.

Οι πιτσιρικάδες του ΝΟΚ είναι μια καινούργια ομάδα, τα περισσότερα παιδιά είναι 4ης και 5ης δημοτικού, έχουν ξεκινήσει πριν 2 μήνες να μαθαίνουν πόλο, και δεδομένου του χρόνου που προπονούνται, έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο. Ένας εξ αυτών είναι και ο μικρός μου γιος, γεννημένος το 2001 και μπήκε πρώτη φορά στην πισίνα, το φθινόπωρο. Τα περισσότερα από τα παιδάκια του ΝΟΚ "στρατολογήθηκαν" το καλοκαίρι από τις καλοκαιρινές αθλοπαιδιές του Δήμου Αλίμου.

Τα παιδιά του Παναθηναϊκού ήταν περίπου της ίδιας ηλικίας, αλλά κυρίως παιδιά της 6ης δημοτικού, και από ότι μάθαμε από τους γονείς και τον προπονητή τους, και αυτοί είναι μια καινούργια ομάδα, τα περισσότερα ξεκίνησαν στον ΠΑΟ τον Σεπτέμβρη. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε ο προπονητής τους, που ήταν ήρεμος, εξηγούσε, και ήταν πολύ φιλικός με τα παιδάκια, έχοντας παράλληλα τον έλεγχο και την πειθαρχία της ομάδας του.

Ο αγώνας όμως, ήταν άνισος. Τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού "πετάγανε" ενώ τα δικά μας "βουλιάζανε" στην πισίνα. Ο τελευταίος από τους γονείς που μέτραγε το σκορ, το άφησε στο 25-1. Κατ εκτίμησιν, πιστεύω πως το τελικό σκορ πρέπει να έφτασε περίπου στο 50-5. Ο μέσος όρος της ηλικίας τους ήταν λίγο μεγαλύτερος, αλλά... δεν έφταιγε μόνο αυτό.

Λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι, ο γιός μου που παίζει φουνταριστός,  εμφανώς εκνευρισμένος από την κούραση, την προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα, το ατελείωτο σπρώξιμο και την πίεση που υπέστη από τον εκάστοτε αμυντικό, το ότι τις ελάχιστες φορές που πέρασε η μπάλα σε αυτόν δεν κατάφερε να ολοκληρώσει προσπάθεια αφού ο αμυντικός έφτανε πρώτος στην μπάλα, επιδόθηκε σε αντεγκλήσεις με τον αντίπαλο του, και στο τέλος πλακώθηκε στο ξύλο μαζί του και αποβλήθηκε!!!

Θα το έβλεπα σαν θετικό ότι πλάκωσε τον πρώτο του βάζελο (πλάκα κάνω ε?), αλλά... αυτό που ανακάλυψα στο τέλος, περιμένοντας τον προπονητή να μιλήσει στα παιδάκια και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ήταν ότι ο γιός μου πλακώθηκε με ένα Πανιωνάκι!!! Μιλώντας με τους γονείς των αντιπάλων μας, ανακάλυψα πως τα περισσότερα παιδιά του Παναθηναϊκού, είναι Νεοσυρνιωτάκια, και έπαιζαν πόλο 3 ή 4 χρόνια στον Πανιώνιο!!! Κάποια από αυτά τα παιδάκια, πάνε στο γήπεδο κάθε Κυριακή μαζί με τους γονείς τους, και έχουν διαρκείας στον Πανιώνιο...

Καθημερινά, πηγαίνουν Νέα Σμύρνη- ΟΑΚΑ!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό...

Δεν είχα χρόνο να μάθω πολλά, γιατί ανακάλυψα το γεγονός λίγο πριν φύγουμε, έπαιζε και η Μπαρτσελόνα και ήθελα να δω την τσόντα, άσχετα ότι η Μπάρτσα τελικά δεν έπαιξε μπάλα, έκαναν έναν υγιεινό περίπατο, ένα παιχνίδι χαλάρωσης των παικτών, ρίξανε 3 τεμάχια σε ρυθμό ρελαντί. Σε ελάχιστα σημεία του παιχνιδιού βγήκε στο γήπεδο το ταλέντο της ομάδας, όπως για παράδειγμα στο δεύτερο και το τρίτο γκολ, γενικά όμως κάνανε οικονομία δυνάμεων, δεν είχαν κανέναν λόγο να πιέσουν πιο πολύ για ακόμα περισσότερα γκολ. Δεν τους ωφελούσε σε κάτι ένα αστρονομικό σκορ.

Μέχρι και ο προπονητής των μίνι του Παναθηναϊκού, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν στον Πανιώνιο. Μου είπε ένας γονιός πως στο πόλο του Πανιωνίου έχει πέσει μεγάλη σφαγή, καυγάδες, ίντριγκες, ανακάτεμα και παρεμβάσεις γονιών, γενικά ένα άρρωστο κλίμα, και αυτό οδήγησε σε μαζικές αποχωρήσεις παιδιών. Κρίνοντας από τα Πανιωνοβαζελάκια, προφανώς γινότανε καλή δουλειά.

Δεν γνωρίζω τι συνέβη, δεν έχω άποψη, αλλά όλα αυτά που άκουσα εχθές, τα είχα ξανακούσει όταν σκεφτόμουνα που να γράψω τον πιτσιρικά, κάποιοι με συμβούλεψαν να τον γράψω στον ΝΟΚ και όχι στον Πανιώνιο. 

Άραγε υπάρχει πρόβλημα, και αυτά τα φαινόμενα είναι εκδηλώσεις κάποιας παθογένειας, ή είναι τυχαία γεγονότα? Ποιός να ξέρει άραγε?




(το καμάρι μου, είναι με το μπλε σκουφάκι φυσικά...)

4 σχόλια:

vassilis είπε...

Τα ίδια έχω μάθει και εγω Αντώνη. Οτι έφυγε ένας προπονητής από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι (εχω μάθει και όνομα αλλά δεν αξίζει να το γράψω) και μαζί του έφυγαν και αρκετά παιδιά.

Μάλιστα προχτές που ο δικός μου γιος (γεννημένος και αυτός το 2001) έπαιζε με την Ηλιούπολη φιλικό με τον Νηρέα Χαλανδρίου τον οποίο και κέρδισαν με 15-6 (και ο γιος μου φουνταριστός παίζει και πέτυχε 2 γκολ) δίπλα μας έκανε προπόνηση η ομάδα του ΠΑΟ και αυτοί που ήξεραν αναγνώρισαν τον προπονητή αυτό.

Τωρα γιατί έφυγε έχω ακούσει πολλά αλλά δεν μπορώ να πω. Αυτό που με ενόχλησε πάντως είναι ότι μαζί του έφυγαν και παιδιά. Που κάτι δείχνει.

amanAM είπε...

O προπονητής χθές λεγόταν Αντώνης. Επώνυμο δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο.

Ήταν ευγενικός, πολύ φιλικός με τα παιδιά, και σίγουρα κάνει καλή δουλειά, διότι (δυστυχώς) είδαμε τα αποτελέσματα της δουλειάς του!!!

Του 2001 είναι και ο δικός μου γιος. Αλλά κάνει προπόνηση μόνο 2 μήνες.

Έχει βελτιώσει πολύ το κολύμπι του, την αντοχή του, έχει καταλάβει αρκετά καλά τι πρέπει να κάνει, αλλά... θέλει πάρα πολύ δουλειά ακόμα, και πάνω απόλα να μην τσαντίζεται!!!

br fun_atic είπε...

Αν δεν στεριώσει ο μικρός στο πόλο μπορείς να τον γράψεις ταε κβον ντο. Το' χει!!!

:)

amanAM είπε...

Από πυγμαχικής απόψεως, τον κρίνω λίγο αργό και αρκετά αναποτελεσματικό, αλλά έχει ελαφρυντικό ότι τον εμποδίζει και το νερό!!!

:-)