Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

τους χαλάσαμε την γιορτή του τυριού!

Μπράβο Μάντζιε, ότι και να γίνει παρακάτω, για εμένα είσαι και θα είσαι ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από τον Πανιώνιο τα τελευταία χρόνια.

Έκανες το αυτονότητο, έβαλες μέσα Ελληνόπουλα, τον Σάμαρη (που άλλωστε εσύ είσαι αυτός που τον έβγαλε από το ψυγείο), τον Αναστασόπουλο, εκμεταλλεύτηκες το πάθος του αρχηγού μας του Μανιάτη, την ψυχή του πάνθηρα του Κοντοέ, το φιλότιμο του Γουνδουλάκη, και τον αναγεννημένο Σιόβα που έτρωγε σίδερα, έκανες να μιλήσει η Ελληνική ψυχή κόντρα στους μισθοφόρους του κάμπου. Όποιος δεν είδε τον Κοντοέ μπανταρισμένο, να τρέχει σαν τον άνεμο στην αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν μπορεί να καταλάβει ποιά είναι η διαφορά ενός παίκτη που ματώνει στην κυριολεξία την φανέλα, με τους διάφορους μισθοφόρους που ονειρεύεται ο κάθε Κιντής και που δεν συνάδουν με τα επιχειρηματικά πλάνα του κάθε Τσακίρη.

Δεδομένης και της προηγούμενη νίκης με την ΑΕΚ, Μάντζιε χάρη σε σένα εξακολουθούμε να ελπίζουμε, αυτήν την στιγμή είσαι κατά την γνώμη μου η σημαία του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου. MVP του αγώνα είναι o Μάντζιος κατά την γνώμη μου!

Πίστευα πως θα το πάρουμε χαλαρά, γιατί μας χρωστούσανε από πέρυσι, αλλά διαψεύστηκα. Χαίρομαι όμως διπλά, γιατί νικήσαμε παληκαρίσια, και με λίγη περισσότερη τύχη, εάν το σουτ του Σαλαλί δεν κατέληγε ελάχιστα άουτ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, κι αν ο Χίκα δεν ξόδευε τόσο άδικα την ευκαιρία να τους στείλει στο καναβάτσο, δεν θα χρειαζόταν να ζήσουμε τις στιγμές αγωνίας στα τελευταία λεπτά.

Είναι ντροπή να χάνεται τέτοια ευκαιρία ρε Χίκα. Τι να πω!
Ήταν σωστή η αλλαγή, ο Χίκα ήταν αυτός που θα ήταν ξεκούραστος και θα μπορούσε να ξεφύγει, αλλά ήταν αυτός που πέταξε στα σκουπίδια τέτοια ευκαιρία.

Νίκη κόντρα στην ψυχολογία όλων των τελευταίων ημερών, νίκη κόντρα στον αλήτη τον διαιτητή που έβλεπε φάουλ μόνο εις βάρος του Πανιωνίου και δεν έστειλε με απ ευθείας κόκκινη ή με δεύτερη κίτρινη έστω, τον αλήτη που χτύπησε με την σχάρα τον Μανιάτη, ο Κοντοές έπαιζε με 5 ράμματα αλλά ουδέποτε καταλογίστηκε το επιθετικό φάουλ που του έγινε, και εν συνεχεία καταγράφηκε μια από τις μεγάλες ευκαιρίες της ΑΕΛ, πάλι καλά που ο επόπτης καταλόγισε το πεντακάθαρο οφ σάιντ στις καθυστερήσεις, γιατί ειλικρινά θα μάθαινα που μένει και αυτός και ο διαιτητής, και θα έκανα πράγματα που θα μετάνιωνα γι αυτά. Τέλος πάντων, τέλος καλό, όλα καλά.

Δίπλα στα Ελληνόπουλα, συγκλονιστικός και ο Λάτκα. Ο Μάχο είναι σταθερή αξία. 
Ο Ριέρα, ήταν κατά την γνώμη μου αρνητικός. Σε άλλο μήκος κύματος, όποτε έπιασε μπάλα, είτε την έχασε, είτε την καθυστέρησε τόσο όσο να χαθεί η φάση. Θετικός ο Όμο, στο κέντρο σαν ανασταλτικός. Πολύ καλύτερος από τον Κούμο, κατά την γνώμη μου. Ο Σαλαλί το πάλεψε. Ο Οκπάκο μπήκε στο τέλος, και σε 5 λεπτά κουράστηκε το παλικάρι!!! Τι να πω.

ΥΓ. Τα επόμενα παιχνίδια μας, είναι τελικοί: 2 στην έδρα μας με Ηρακλή και Κέρκυρα, μετά εκτός με Πανσερραϊκό, και μετά Αστέρας εντός και πάλι. Παρά τα προβλήματα μας, με ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων μπορούμε να ξεφύγουμε από την λούμπα.



10 σχόλια:

τρελοπανιωνιος είπε...

δεν κανουν ρε Αντωνη ουτε ο Ομο ουτε ο Οκπακο για τον Πανιωνιο. Ο Ριερα επαιζε αναγκαστικα σε λαθος θεση γιαυτο δεν φανηκε ενω Λατκα, Μαχο ηταν Super αλλα και Σαλαλι οκ. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.... Ας παρουμε παραδειγμα το πολο και το μπασκετ και δεν πιστευω να βγουμε χαμενοι, αλλα ουτε και ο Ελληνικος αθλητισμος....

amanAM είπε...

Όμο, Οκπάκο, Κουμορτζι, Πούπο, Φουγκουάγιο, και λοιποί στα σπίτια τους, εδώ και τώρα!!!

Μέσα και τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα, Κολοβός, Κοντοχρήστος, κλπ. Προτιμώ να βρίζω τον Κοιλιάρα ή τον Φανούρη που έκαναν κάποιο λάθος, παρά να βλέπω όλη αυτήν την μαυρίλα που πλάκωσε στην Νέα Σμύρνη.

Δεν λέω να μην έχουμε 5-6 ξένους στην 18άδα, ούτε έχω πρόβλημα με το χρώμα τους. Με την μπάλα που (δεν) παίζουν έχω πρόβλημα, και με τον αφελληνισμό της ομάδας μας.

Σε κάποια φάση, πέρασαν 10 λεπτά μέχρι να ακουστεί Ελληνικό όνομα στην ομάδα της ΑΕΛ. Εάν τους αρέσει, καλά κάνουνε. Εμένα δεν μου αρέσει.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Εγώ το άκουγα στο ράδιο Αντώνη μου,
και ξέρεις πώς γίνεται η μετάδοση εντελώς αποσπασματικά, οπότε μπορείς να φανταστείς τί αγωνία πέρασα...
Τις ελάχιστες φορές που άκουσα το όνομα Ριέρα, όλο κάποια μαλακία έκανε. Σού λέω, αυτό το κομμωτήριο
μού έχει σπάσει τα νεύρα πολύ καιρό τώρα. Γιατί δέν βρίσκουμε να τον μοσχοπουλήσουμε τέτοιον παικταρά, να ησυχάσουμε; Να πάει στο γαύρο να είναι παρέα με τον αδελφό του και να μάς δώσουν τον Μήτρογλου ας πούμε.

Όσο χάρηκα για το γκόλ, άλλο τόσο χάρηκα που το έβαλε ο Σάμαρης.
Άντε, σιγά σιγά να παίζουνε τα παιδάκια μας!

Στο ράδιο είπανε πως ακυρώθηκε ως οφ σάιντ κανονικό γκόλ τής Λάρισας κάπου στο 45 νομίζω. Τί έγινε, το είδες;
Πάντως, ειλικρινά δέν μπορώ να φανταστώ διαιτητή να μεροληπτεί υπέρ μας (και ούτε και θέλω δηλαδή).

amanAM είπε...

Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε γκολ της Λάρισας, το οποίο ήταν 2 μέτρα οφσάιντ. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο μπορεί να διαμαρτύρονται!!!

Στο πρώτο ημίχρονο, δεν ακυρώθηκε γκολ της Λάρισας σαν οφσάιντ, σταμάτησε μια φάση σαν οφσάιντ, και εν συνεχεία σε νεκρό χρόνο, έβαλε γκολ ένας παίκτης, ενώ είχαν σταματήσει και οι αμυντικοί και ο Μάχο. Αντί να φάει κίτρινη, διαμαρτύρονται κι από πάνω? Ήταν πολύ πιο οφσάιντ από τον Ριέρα στο Καραϊσκάκη, οριακό ήταν, το έδωσε, τι να κάνουμε?

Κατά τα άλλα, όλη την σφαγή με τα συνεχή φάουλ που δεν σφυριζόντουσαν, και με τα ανύπαρκτα φάουλ που εφεύρισκε ο διαιτητής, δεν το είδε ο σπίκερ?

amanAM είπε...

Ούτε είδε την αποβολή που έπνιξε ο καραγκιόζης, στην σχαριά που πήγε να σπάσει το πόδι του Μανιάτη?

Τον σπίκερ της τηλεόρασης, τον έσπαγα στο ξύλο εάν τον είχα μπροστά μου, χαλαρά!!!

amanAM είπε...

Όταν ο κωλότουρκος ο Μετίν, έχασε τόσες ευκαιρίες, ιδίως την τελευταία που βρέθηκε τετ α τετ και σούταρε για μπεκάτσες, δεν μπορεί να τους φταίει ο διαιτητής που σε όλο το παιχνίδι τους έσπρωχνε, έστω κι αν έκανε λάθος.

Ο Μάχο, δεν έκανε συγκλονιστικές αποκρούσεις, αυτοί σημαδεύανε στον γάμο του Καραγκιόζη.

τρελοπανιωνιος είπε...

για τον Κουμο πιστευω οτι κανει για τον Πανιωνιο, α ξεχασαμε και αλλα παλτα Ρισγκαντ, Βαρο, Μπελιτς... Θελω σαν τρελος τον Μονιακη στον Πανιωνιο

amanAM είπε...

Ο προπέρσινος ο Κούμο, ναι κάνει. Αλλά ο Κούμο που έχει πιστέψει πως είναι ένας Εσιέν που αδικείται να παίζει στον Πανιώνιο, δεν μπορώ να πω ότι μου έλειψε σήμερα.

Βέβαια, σε ένα πράγμα έχει και τα δίκια του ο Κούμο. Χάζευα τον Εσιέν, και είχε τα ίδια χάλια με τον δικό μας! Απλώς είναι πιο βαρύ το όνομα του.

amanAM είπε...

Αυτός δε που δεν μου έλειψε καθόλου, είναι ο Μπάλαμπαν!!!

Τι ευτυχία ήταν αυτή?

Δεν υπήρχε Μπάλαμπαν!!!

IWN1998 είπε...

Θα σας χαλάσω λίγο τις συμφωνίες. Κατ' αρχάς το Ριέρα τον αδικείται κάπως γιατί και παίκτες απασχολούσε και τις κλωτσιές τους τις έφαγε και έτρεχε πάνω-κάτω όσο έπαιξε. Σε μια ομάδα που δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι στο κέντρο, είναι δύσκολο να ζητάμε τα ρέστα από τους επιθετικούς της. Και δυστυχώς στο κέντρο δεν μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι.

Για τις διαμαρτυρίες της Λάρισας, εντάξει τώρα ας έρθουν να δουν κάτι ωραίες διαιτησίες στη Ν. Σμύρνη και μετά τα λέμε. Και σωστά αναφέρετε ότι σε σύγκριση με το Ριέρα στο Καραϊσκάκη, αυτό ήταν πολύ πιο φανερό. Αλλά εδώ ζήταγαν τα ρέστα στην τελευταία φάση που ήταν δυο οφσάιντ δυο μέτρα...

Άποψή μου είναι ότι ο Κούμο πρέπει να πουληθεί τώρα και να αναπνεύσει οικονομικά η ομάδα και να πάψει ο Τσακίρης να την αναποδιάζει και ίσως εξοικονομηθεί και κάποιο ποσό για ν' αγορασθεί επιθετικός 'η επιτελικό χαφ.

Δεν με πιάνει υπέρμετρος ενθουσιασμός, μετά απ' όσα έχω δει φέτος. Το σημαντικό είναι ότι ξαναφέραμε ελπίδα στην ομάδα και αν σταματήσει η ενδοστρέφεια που την καταστρέφει, μπορεί να πάμε καλύτερα γιατί και η γενικότερη ποιότητα του πρωταθλήματος δεν είναι τέτοια που να μας καταδικάζει. Αντί από τυφλοί να εξελιχθούμε σε μονόφθαλμους.