Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

κανονισμός γηπέδου Νέας Σμύρνης

Πήγα εχθές να παρακολουθήσω την προπόνηση του γιού μου στον στίβο, στα πλαίσια της προπόνησης του στο τμήμα του βόλει, και ουσιαστικά έκοβα βόλτες στον χώρο των επισήμων, όσο περίμενα να περάσει η ώρα.

Χαζεύοντας για να περάσει η ώρα μου, ξαφνικά είδα πως... υπάρχει στην είσοδο μια αναρτημένη ταμπέλα με τον "κανονισμό του γηπέδου". Στο άρθρο 9 αυτού του κανονισμού, αναφέρεται ότι η ΠΑΕ έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο ή και να οδηγήσει εκτός του σταδίου, όποιον θεατή αρνηθεί τον σωματικό έλεγχο από το προσωπικό του σταδίου ή την αστυνομία!!!

  • Κατ αρχάς, αφού υπάρχει τέτοιος κανονισμός, γιατί δεν μας τον γνωστοποιούν πριν αγοράσουμε εισιτήριο, ιδίως εφ όσον μιλάμε για εισιτήρια διαρκείας?
  • Γιατί ο κανονισμός αυτός δεν είναι αναρτημένος σε κάθε θύρα, στα εκδοτήρια των απλών εισιτηρίων και σε κάθε άλλο μέρος που θα γινόταν αντιληπτός από τον κόσμο?
  • Γιατί φορτώνουν στην αστυνομία το θέμα των ελέγχων, αφού... είναι καθαρά θέμα της ΠΑΕ, όπως προκύπτει από τον αναρτημένο κανονισμό? Η ΠΑΕ ζητάει από την αστυνομία να κάνει τους ελέγχους αυτούς εντός του γηπέδου, αφού περάσουμε το τουρνικέ. Έχουν δίκιο τελικά οι μπάτσοι που λένε ότι είναι θέμα της ΠΑΕ. Γι αυτό έχουν τέτοιο θράσος οι σεκιουριτάδες, αφού (σύμφωνα με τον κανονισμό αυτόν) έχουν κι αυτοί το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να μας ελέγχουν και να μας ψάχνουν, ακόμα και μετά την είσοδο.
  • Ο νόμος ας πούμε περί μη προσβολής της προσωπικότητας ενός ατόμου, μπορεί να καταργηθεί από έναν κανονισμό? Δεν νομίζω! 
  • Με ποιό δικαίωμα το προσωπικό του σταδίου μπορεί να ακουμπήσει τους πελάτες σας, κύριοι της ΠΑΕ? 
Εάν αναρτήστε κάπου αλλού, μια ταμπέλα πως ο μεγαλομέτοχος και το Δ.Σ. της ομάδας, έχετε το δικαίωμα να μας πηδήξετε κιόλας, και θα μας πηδάτε όποτε θέλετε νομότυπα?

Βέβαια, εξακολουθώ να αναρωτιέμαι, πως γίνεται να λειτουργούν σαν υπάλληλοι μιας ΠΑΕ οι αστυνομικοί. Δεν μιλάω για τα μέτρα τάξης στον δημόσιο δρόμο έξω από το γήπεδο, μιλάω για τον εσωτερικό χώρο του γηπέδου.

Για του λόγου το αληθές:


Αναρωτιέμαι, αφού προφανώς υπάρχει αυτός ο κανονισμός, γιατί τόσο καιρό δεν απαντάνε στις ερωτήσεις μου, λέγοντας απλώς ότι υπάρχει αυτός ο (κατάπτυστος) κανονισμός?

ΥΓ1, Λίγο πολύ, όλοι ενοχλούμαστε. Κατά καιρούς οι περισσότεροι μπλόγκερς έχουνε θέσει ανάλογα ερωτήματα. Εχθές, ο brfun έγραψε για το ίδιο θέμα: http://brfunatic.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

ΥΓ2. Θέλω να τονίσω πως αυτό που με πειράζει στους σωματικούς ελέγχους, είναι το άνευ λόγου και αιτίας ξεφτίλισμα, καθώς και το ότι παρουσία μου, κάποιοι ακουμπάνε τα παιδιά μου (9 και 11 χρονών τώρα πια) και εγώ είμαι "αναγκασμένος" να το ανέχομαι, και αυτά να συνηθίζουν στην ιδέα!!!
Πράγματι, εάν με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον εξασφαλιζόταν ότι δεν θα μύριζα μπάφους ή δεν θα πέφτανε αντικείμενα (από μπαλάκια μέχρι κροτίδες και καθίσματα), ίσως να έδινα τόπο στην οργή.
Επειδή θεωρώ αναίτιους τους ελέγχους και εντελώς αναποτελεσματικούς, το μόνο που περισσεύει, είναι η ξεφτίλα. Και η εξοικείωση των παιδιών μου στο ψαχούλεμα, καθώς και η εκπαίδευση τους στο να ανέχονται όποιον τους ξεφτιλίζει.

10 σχόλια:

Θεμιστοκλής είπε...

Τι να απαντήσουν, αφού ό,τι και να πουν εκτεθειμένοι θα είναι... Η σιωπή μερικές φορές είναι καλύτερη! Γράφω και το ανέκδοτο με τη ξανθιά, αν και παλιό.
Σ' ένα αεροπλάνο, κάθονται δίπλα ένας δικηγόρος με μια πανέμορφη ξανθιά. Θέλοντας να της τραβήξει την προσοχή, της προτείνει να παίξουν ένα παιχνίδι. Να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλο και όποιος δε ξέρει την απάντηση, να δίνει στον άλλο χρήματα. Η ξανθιά είναι κουρασμένη και αρνείται ευγενικά.
Επιμένει ο τύπος και σίγουρος για την ευρυμάθειά του, της λέει ότι όποτε χάνει εκείνη θα δίνει 5 ευρώ, ενώ εκείνος 500! Με τα πολλά, η ξανθιά δέχεται και το παιχνίδι αρχίζει.
Πόση είναι η απόσταση γης σελήνης? ρωτά ο δικηγόρος. Βγάζει η ξανθιά 5ευρώ και του τα δίνει.
Τι ανεβαίνει το βουνό με 3 πόδια και κατεβαίνει με 4? ρωτά η ξανθιά. Σπάει ο τύπος το κεφάλι του, δεν του έρχεται τίποτα. Ψάχνει στο google, στέλνει mail στους φίλους, κανένα αποτέλεσμα. Σκασμένος, δίνει το 500άρικο. Η ξανθιά το βάζει στο πορτοφόλι και την πέφτει για ύπνο.
Μη μπορώντας όμως ο δικηγόρος να το χωνέψει, τη σκουντά και ρωτά: λοιπόν τι ανεβαίνει με 3 πόδια το βουνό και κατεβαίνει με 4?
Μισανοίγει η ξανθιά τα μάτια, του δίνει άλλα 5 ευρώ και ξαναπέφτει για ύπνο...

amanAM είπε...

Οι ξανθιές είναι επικίνδυνες, ανά πάσα στιγμή μπορούν να μελαχροινίσουν!!! Δεν είδατε την δικιά μας στον Πανιώνιο Κόσμο?

amanAM είπε...

Διαβάζοντας τον "κανονισμό", διαπιστώνουμε κι άλλα παράξενα:

Δεν επιτρέπεται να βγάζουμε φωτογραφίες ή βίντεο.

Δηλαδή τόσες φορές που το έκανα, προφανώς "παρανομούσα"! Ακόμα και τον ίδιο τον κανονισμό που φωτογράφησα, προφανώς είναι "παράνομο", σύμφωνα με τον κανονισμό!!!

AmanAM ο outlaw

br fun_atic είπε...

Πρόσεξε: αναφέρεται σε δικαιώματα και όχι σε υποχρεώσεις...

Eπειδή τα έχεις πάρει με το συγκεκριμένο θέμα θα σε αποφορτίσω λίγο.

Σκέψου πόσο χαζό είναι να πληρώνεις προσωπικό και να απασχολείς αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να θωπεύσουν 3.000 κώλους, να μην πιάνουν τις 3-4 κροτίδες και τους μπάφους που περνούν μέσα και από πάνω να πληρώνεις και 8.000 ευρώ πρόστιμο σε κάθε παιχνίδι.

τρελοπανιωνιος είπε...

φιλε η ξεφτυλα ειναι αλλου.. εμενα με βαλανε να βγαλω παπουτσια..!! δεν ειμαι ουτε κανενα παιδακι με ξερεις ... αυτο ειναι ξεφτυλα , εκεινη την στιγμη ηθελα να φυγω σουμπιτο....

amanAM είπε...

ο λόγος που φωνάζω είναι αυτός: Σήμερα σε θωπεύουν, αύριο σου βγάζουν τα παπούτσια (τι αύριο δηλαδή, ήδη γίνεται), μεθαύριο θα σε ξεβρακώνουν και θα σκύβεις για να δούνε μην έχεις χώσεις κάτι στον κώλο σου μέσα!!!

Έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ αεροπλάνο, γιατί δεν ανέχομαι να με ξεφτιλίζουν.

Εάν συνεχιστεί αυτό, θα κόψω και το γήπεδο. Χέστηκαν βέβαια, αλλά θα το κάνω. Γι αυτό φωνάζω, για να μην το κόψω και το γήπεδο.

amanAM είπε...

το μέχρι που μπορούνε να μας οδηγήσουν με τέτοιες λογικές, το βλέπουμε εδώ!

lefterix είπε...

Αντώνη μου, νά'σαι σίγουρος ότι δεν ξυρίζω το μουστάκι μου ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα!!!
Μέχρι να το πούν, εγώ θα τους μπθνελικώνω (όσο με παιρνει) και θα αδιαφορώ γιά τα Στρατηγιλίκια των σεκιουριτάδων (ψευτόμπατσων..) ...
Αφού δεν ενοχλώ και δεν πειράζω κανέναν, άμα δεν τους κάνω εγώ μιά γιά οπαδός, δε μου κάνουν αυτοί δέκα...
Θα έρχομαι σπίτι σου να βλέπουμε τον αγώνα παρέα...

amanAM είπε...

Λευτέρη είσαι πάντα ευπρόσδεκτος.

Με καλέσανε να πάω στο τηγάνι το Σάββατο. Πω πω, θα υποφέρω πάλι!!!

br fun_atic είπε...

υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να είσαι στους λίγους και τυχερούς που θα χαρούν κρυφά!!!

οπότε σου αφιερώνω εξαιρετικά το παρακάτω τραγούδι, με έμφαση στους αρχικούς στίχους.

http://www.youtube.com/watch?v=z_FzrqxfZ9U