Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

"Πανιώνιος" είμαστε όλοι εμείς!

Με αφορμή την αναστάτωση της περασμένης εβδομάδας, γράφτηκα σαν μέλος στον Ερασιτέχνη. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από καιρό, αλλά το ανέβαλα κυρίως λόγω αμέλειας.

Γράφτηκα λοιπόν στις 17/11, ανήμερα που μαζευτήκαμε 1000-1500 Πανιώνιοι στο γήπεδο ανησυχώντας για την επικείμενη μεταβίβαση της ΠΑΕ στον Μάκη Ψωμιάδη. Ρώτησα πόσοι είναι ενεργά μέλη στον Πανιώνιο (όσοι δηλαδή έχουν πληρώσει την ετήσια συνδρομή των 70 ευρώ), και μου είπαν ότι είναι περίπου 280 μέλη.

Εχθές βρέθηκα στο γήπεδο, και έπιασα την κουβέντα με κάποιους που βρισκόντουσαν εκεί, και μου είπαν πως την τελευταία εβδομάδα έχουμε γραφτεί 8 νέα (πάρεδρα) μέλη. Οκτώ Πανιώνιοι "στήριξαν" τον ερασιτέχνη. Μου είπαν πως και στο παρελθόν, με διάφορες αφορμές, υπήρξε μια ροή νέων εγγραφών, ποτέ δεν ξεπέρασαν τους 20, αλλά μετά από λίγο αυτοί που γράφονται με κάποια αφορμή, εξαφανίζονται μετά από λίγο καιρό και καταλήγουν κι αυτοί ανενεργά μέλη.

Αναρωτιόμαστε μετά, γιατί ξενέρωσε ο Τσακίρης. Θεωρούσα πως την τελευταία εβδομάδα θα είχαν εγγραφεί τουλάχιστον 500-1000 νέα μέλη, αλλά τελικά το κάναμε μόνο οκτώ!

Προτού να αναλάβει την ΠΑΕ (αλλά και μετά), ο Τσακίρης στήριξε με κάθε τρόπο τον Ερασιτέχνη, στήριξε όλα τα αθλητικά τμήματα, το πόλο για το οποίο όλοι καμαρώνουμε είναι και έργο Τσακίρη, το πρώτο πρωτάθλημα που πήραμε ever σε ομαδικό άθλημα, στο γυναικείο μπάσκετ, είναι και αυτό έργο  και του Τσακίρη. Και προφανώς πολλά ακόμα που δεν θυμάμαι αυτήν την στιγμή.

Και όμως, από μια ολόκληρη Νέα Σμύρνη, από τόσους Πανιώνιους που είμαστε, από τόσους γονείς που τα παιδιά τους αθλούνται στις ακαδημίες του ερασιτέχνη, από όλους όσους έχουμε γνώμη και άποψη για κάθε τι που συμβαίνει, βρεθήκαμε μόνο 8 να γραφτούμε στον Ερασιτέχνη και με τα 70 ευρώπουλα να στηρίξουμε κατ ελάχιστο το αθλητικό και κοινωνικό έργο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

Είναι εντελώς απογοητευτικό, και ακόμα πιο απογοητευτική είναι η γνώση από το παρελθόν, πως από όσους τελικά γραφτήκαμε (και θα γραφτούν ελπίζω στο επόμενο διάστημα), όλοι σχεδόν δεν θα θυμηθούμε να ανανεώσουμε την ετήσια συνδρομή μας και θα καταλήξουμε και εμείς ανενεργά μέλη.

Σε μια περίοδο που η ΓΓΑ και το κράτος δεν βάζουν δεκάρα, οι χορηγοί είναι είδος υπό εξαφάνιση, τα 70 ευρώ της ετήσιας συνδρομής είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Χρειάζονται χρήματα για να πληρωθούν τα λειτουργικά έξοδα, ο αθλητικός εξοπλισμός, οι εργαζόμενοι, κλπ, αλλά οι πόροι είναι πολύ περιορισμένοι. Χρειάζονται επίσης εθελοντές. Όσοι έχουν χρόνο και διάθεση, μπορούν να δηλωθούν εθελοντές για να προσφέρουν ότι μπορούν. Η χαρά να προσφέρεις είναι ανεκτίμητη, ιδίως σε κάτι τόσο όμορφο όπως η άθληση των παιδιών μας. Στην Ολυμπιάδα και στην Παραολυμπιάδα, όλοι όσοι πήγαμε, το χαρήκαμε όσο δεν παίρνει. 

Ο Τσακίρης, πέταξε το γάντι σε όποιον ενδιαφέρεται να κάνει προσφορά για την αγορά μετοχών της ΠΑΕ, πρώτα να κάνει μια δωρεά 5 χιλιάδων ευρώ στον Ερασιτέχνη. Ήξερε πως κανένας δεν θα το κάνει. Ασχολείται αρκετά χρόνια με τον Πανιώνιο και μας έχει πάρει χαμπάρι, είμαστε πρώτοι στην γκρίνια και στην κριτική, αλλά δεν πληρώνουμε ούτε 70 ευρώ για να είμαστε μέλη της Πανιώνιας οικογένειας.

Εάν κανονίζαμε να μαζευτούμε για να πάμε να βρίσουμε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, τον προπονητή ή τους παίκτες μετά από ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα, θα μαζευόμασταν χαλαρά 300-400 άτομα, άσε που πολλοί εξ αυτών θα ερχόντουσαν αυθορμήτως! 
Δεν μπορεί τα ενεργά μέλη του Πανιωνίου ΓΣΣ να είναι λιγότερα από τους κάφρους αυτούς!!!

4 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Μια καλή ιδέα είναι να δεις πως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή στον ερασιτέχνη, ποια τα προβλήματά του και πόσοι ικανότατοι άνθρωποι παραιτήθηκαν πρόσφατα από το Δ.Σ του. Με αυτό θέλω να πω ότι δεν υπάρχει μόνο η εξωτερική μιζέρια των οκτώ εγγραφών αλλά και η εσωτερική...

amanAM είπε...

Προφανώς δεν είναι μόνο ο Τσακίρης που ξενέρωσε...

Το έχω αισθανθεί κι εγώ αυτό, κάμποσες φορές στην ζωή μου, και τους καταλαβαίνω. Είτε έχεις αφιερώσει χρόνο, είτε χρήμα, είτε και τα δύο.

br fun_atic είπε...

από τον ερασιτέχνη δεν λείπουν κυρίως τα μέλη. Λείπουν οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν σοβαρά και θα τον τρέξουν. Δεν λέω ότι δεν είναι άξιοι αυτοί που ασχολούνται. Είναι όμως οι ίδιοι και οι ίδιοι και είναι λογικό να κουράζονται..
Ο Πανιώνιος φθίνει. Δυστυχώς.

Δες αυτό που έκανε ο Τσακίρης με το 5χίλιαρο. Είναι βέβαιο ότι το κάνει για προσωπική του ικανοποίηση. Αν όμως κανείς δεν καταβάλει αυτά τα χρήματα στον ερασιτέχνη, τότε θα καταλάβεις που έχουν φτάσει τα πράγματα...

amanAM είπε...

Είναι προφανές πως δεν θα βρεθεί κανένας, μακάρι να διαψευσθώ.

Βέβαια, για να μην είμαστε άδικοι, είναι πολύ περίεργες εποχές, και κανένας δεν μπορεί σήμερα να πετάει λεφτά. Φαντάζομαι πως σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο ίδιος ο Τσακίρης.

Πόσο μάλλον εμείς!!!

Γι αυτό κολλάω στο 70άρι, το οποίο είναι εύκολο για τον καθένα, νομίζω...

Εάν μαζευτούμε 100, από 70 ευρώπουλα, το 7χίλαρο που θα μαζέψει ο Ερασιτέχνης δεν θα τον σώσει, αλλά σίγουρα θα είναι μια βοήθεια.