Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ερωτήματα προς Στόρε

Εάν είχατε μπροστά σας τον κύριο Στόρε, τι θα θέλατε να ρωτήσετε?

Εγώ για παράδειγμα, θα ήθελα να τον ρωτήσω τα εξής:
  • Γιατί αποδέχτηκες κύριε Στόρε να έρθουν τόσοι παίκτες? Σού φάνηκε λογικό να κάνεις προπόνηση με τόσο μεγάλο ρόστερ?
  • Γιατί δεν ζήτησες επιθετικούς και αμυντικούς, και δέχτηκες να διαχειριστείς ένα ρόστερ με τους μισούς παίκτες να είναι παίκτες κέντρου? Και μάλιστα αμφίβολης αξίας? 
  • Στο φιλικό με τον Αστέρα (εάν δεν κάνω λάθος) είδες τον Οκπάκο. Σου άρεσε? Αφού δέχτηκες να τον κρατήσεις, γιατί δεν τον είδαμε ούτε στον πάγκο?
  • Γιατί με τόσους παίκτες στην διάθεση σου, αποδυνάμωσες την άμυνα (όπου είχες ελλείψεις) χρησιμοποιώντας και τον Μανιάτη στο κέντρο?
  • Εσύ αποφάσιζες ποιός θα παίξει, ή έπαιρνες εντολές από Κιντή, Μπάγκσπο ή όποιον άλλον?
  • Πως σου κατέβηκε η ιδέα να χρησιμοποιήσεις τον Όμο σαν σέντερ μπακ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενώ πέρυσι είδαμε όλοι ότι είναι ο πρωταθλητής της γκάφας, σε αυτήν την θέση?
  • Εάν ήθελες, μπορούσες να αφήσεις στον πάγκο τον Βαζ Τε (για παράδειγμα), ή έπρεπε να τον χρησιμοποιείς βρέξει χιονίσει? 
  • Έχεις πληρωθεί? Θα παραμείνεις στην Ελλάδα μέχρι να αποζημιωθείς για την απόλυση ή θα γυρίσεις στην πατρίδα σου?  Διεκδικείς αποζημίωση ή παραιτήθηκες?
  • Τι παράπονα έχεις από την διοίκηση? 
  • Τι θα άλλαζες, εάν γύριζε ο χρόνος πίσω 5-6 μήνες?
 Στείλτε μου τις ερωτήσεις σας... 

Που ξέρετε, μπορεί να καταφέρω να τον ρωτήσω όσα θέλω, θεωρώ πως είναι κρίμα να χαθούν σημαντικές ερωτήσεις που απλώς δεν θα τις έχω σκεφτεί από μόνος μου!

ΥΓ. Εάν τα καταφέρω να τον συναντήσω και να μου απαντήσει, δεν θα κάνω κομμωτική στις ερωτήσεις. Προτιμάω να μην απαντήσει, παρά να του χαϊδέψω τα αυτιά με τις ερωτήσεις μου, ούτε θα του δώσω την ευκαιρία να ξεφύγει από "δύσκολες" απαντήσεις, ρωτώντας για τον καιρό και το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας.


14 σχόλια:

dimitris είπε...

nomizo oti to kirio erotima ine an katalave pote se pia omada ton ekanan proponiti. An pistevi oti ine proponitis. Kaka ta psemata to 1890 sti suidia zoysan se kalives k o panionios didaske politismo. An katalave pote poso mas prosvale me tin stasi toy.

dimitris είπε...

Το κυριο ερωτημα ειναι αν αυτος ο ανθρωπος εχει καταλαβει το μεγεθος του ανοητου ναρκισισμου του που τον κανει να πιστευει οτι μπορει να εχει την ιδιοτητα του προπονητη.

amanAM είπε...

Το θέμα δεν είναι να μάθουμε από τις ερωτήσεις πόσο μαλάκας είναι ο ίδιος. Αυτό εμένα προσωπικά με αφήνει αδιάφορο.

Για εμένα το θέμα είναι να μάθουμε πόσο μαλάκες είναι αυτοί που τον προσέλαβαν, και τι μαλακίες έκαναν ακριβώς!

Εάν δεν παρενέβαιναν στο έργο του, εάν οι μεταγραφές δεν του επιβλήθηκαν με το ζόρι, εάν δεν έπαιρνε χαρτάκι κλπ, τότε ο μόνος μαλάκας είναι ο ίδιος.

Ο Παράσχος, παραδέχτηκε πως η ομάδα έχει καλή φυσική κατάσταση.

Ο Παράσχος (ίσως για να τους εξυψώσει) είπε πως το ρόστερ είναι καλό.

Χρειάζεται ενίσχυση μεν, αλλά...

amanAM είπε...

Εάν εγώ ήμουνα ο Στόρε, θα απαντούσα στον Δημήτρη ότι το μόνο που κατάλαβα από το τι εστί Πανιώνιος, είναι πως μου είπαν οι άνθρωποι της ομάδας (Κιντής κλπ) πως οι οπαδοί της ομάδας είναι μαλάκες και γκρινιάρηδες, και πως με το ζόρι την γλυτώνει από τον υποβιβασμό...

Θα έλεγα επίσης πως έχει ένα γήπεδο μπουρδέλο, στην Σουηδία ένα τέτοιο γήπεδο θα είχε γκρεμιστεί και ξαναχτιστεί απ την αρχή εδώ και πολλά χρόνια, θα έλεγα πως δεν υπήρχε δεκάρα για σοβαρές μεταγραφές, κλπ.

Σε αυτήν την ομάδα ήρθα, ενώ αλλιώς μου τα είχαν παρουσιάσει τα πράγματα... Νόμιζα ότι θα ήμουνα προπονητής σε μια σοβαρή Ευρωπαϊκή ομάδα, με στόχους για Ευρώπη και για διακρίσεις.

IWN1998 είπε...

Το τελευταίο σχόλιο του amanam θα πρέπει να διδάσκεται στο μάθημα της Γλώσσας σαν δείγμα ρεαλιστικής γραφής.

Ο Στόρε είναι προπονητής αλλά δεν έχει μάθει να παίζει τον πλήρη ρόλο που απαιτείται στην Ελλάδα γιατί στην χώρα του υπάρχουν σοβαροί και σχετικοί με το αντικείμενο τεχνικοί διευθυντές, που κάνουν αυτά για τα οποία κατηγορούμε το Στόρε ότι αφέθηκαν στα χέρια Μπαγκσμπο και Κιντή.
Επίσης ο Στόρε μπορεί να είναι κορυφαίος για ομάδες των μικρών ηλικιών και ακαδημιών αλλά θέλει ψωμιά για να σταθεί σε πραγματικά επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μπορεί να το κατέκτησε στη Σουηδία αλλά εκεί ισχύουν άλλες παράμετροι, πχ δεν μπορείς κε Στόρε να παίζεις full επίθεση χωρίς επιθετικούς. Κανένα επίπεδο προσαρμοστικότητας στον αντίπαλο και στις συνθήκες του ματς.

br fun_atic είπε...

δεν χρειάζεται να τον ρωτήσεις όλα αυτά. Κάν' του μόνο την πέμπτη ερώτηση. Ανάλογα με την απάντησή της θα έχεις βγάλει συμπέρασμα για όλα τα υπόλοιπα

Ο ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ είπε...

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη γιατί ίσως γίνω λίγο εριστικός με κάποιους που ήδη έχουν σχολιάσει το πολύ εύστοχο κείμενο. Δεν μπορώ όμως να διαβάζω αναθέματα για τον Στόρε ενώ πριν λίγο καιρό έγραφαν ότι είναι σοβαρός προπονητής, ξέρει το ποδόσφαιρο αλλά έχει άλλη νοοτροπία, είναι μαχητής κλπ.
Στις 15 Οκτωβρίου σε ένα άλλο εξίσου αξιόλογο με αυτό εδώ blog, μεταξύ άλλων είχα σχολιάσει:
"......
2. Ο προπονητής δεν έβλεπε ή δεν καταλάβαινε ότι ομάδα δεν κτίζεται με τυχαίες επιλογές;
3. Ο προπονητής δεν είχε γνώμη για τις καραβιές των παιχτών κάτω του μετρίου που του φέρνανε;
4. Ο προπονητής αφού ολοκληρώθηκε το ρόστερ περί τα μέσα Αυγούστου δεν είδε ότι σέντερ φορ δεν υπάρχει στο συρφετό που του δώσανε να προπονεί;
5. Ο προπονητής δεν είχε προσωπικότητα να μιλήσει με τα αφεντικά και να πει ότι με το τίποτα ομάδα δεν χτίζεται;
6. Και αν τους τα είπε και τον γράψανε, γιατί δεν έβγαινε στον κόσμο του Πανιωνίου να πει τις απόψεις του και να έπερνε το καπελάκι να φύγει; Τόσο καλά αμείβεται που δεν θέλει να τα χάσει και προτιμά να χάσει την αξιοπρέπειά του και την επαγγελματική του αξία;
Για όλα τα παραπάνω είναι γνωστοί οι βασικοί υπαίτιοι όμως ο κυριώτερος είναι ο Στάρε, Στόρε ή όπως αλλοιώς λέγεται...."
Ένας αξιοπρεπής και σοβαρός επαγγελματίας δεν μπορεί να δέχεται να του δίνουν απλά 35 παίχτες σε τυχαίες θέσεις, όπου κατά σύμπτωση οι 20 παίζουν στο κέντρο (οι περισσότεροι από τους οποίους αποδείχτηκε ότι μάλλον κάτι άλλο ... έπαιζαν).
Ο Στόρε νόμισε ότι ήλθε στην Ελλάδα να παίξει playstation, δηλαδή να πάρει τυχαία μια ομάδα που είμαι βέβαιος ότι ούτε ακουστά δεν την είχε. Μπήκε στην κονσόλα είδε το όνομα της ομάδας που του πρότειναν, διάβασε τα ονόματα των παιχτών, του είπαν να βγάλει από αυτά που διαβάζει έναν Tzavelas, έναν Estoyanof, έναν Nikolaou και έναν δυό άλλους και μετά του είπαν να εισάγει στην νέα του ομάδα και κάποια άλλα ονόματα που τα περισσότερα ήταν από Αφρική μεριά. Αφού δημιουργήθηκε η νέα του ομάδα που όπως είδε την λέγαν Panionios, του είπαν τώρα φτιάξε συστήματα και παίξε. Και σε κάθε παιχνίδι άλλαζε το σύστημα και άλλαζαν και οι παίχτες θέση, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Αλλά σου λέει playstation παίζω, ομάδα γνωστή δεν έχω κι αν υποβιβαστώ τί με νοιάζει; Την επόμενη φορά που θα ξαναπαίξω playstation, θα πάρω καμιά Σουηδική ομάδα που τους ξέρω και καλύτερα και θα πάω καλύτερα.
Αυτός ήταν για μένα ο Στόρε.
Αγαπητέ φίλε θα σε παρακαλούσα να τον ρωτήσεις αν παίζει καλό playstation.

Λευτέρης - Γιάννενα.

amanAM είπε...

Έχω κάποιες γνωριμίες στην Σουηδική κοινότητα της Ελλάδας, και θα προσπαθήσω όντως να τον συναντήσω. Πιστεύω ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα τα καταφέρω.

Βέβαια, επειδή είναι επαγγελματίας (?), κι επειδή προφανώς θα έχει εκκρεμότητες με τον Πανιώνιο, πιθανόν να μην δεχτεί να μου μιλήσει.

Εάν δεχτεί, πιθανόν να μην μου πει την αλήθεια.

Αλλά, δεν χάνω τίποτα να προσπαθήσω να τον συναντήσω και να του δώσω την ευκαιρία να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Εάν ήταν προπονητής κάποιας ομάδας τύπου Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού κλπ, πολύ πιθανόν αυτό να το είχε ήδη προσπαθήσει κάποιος επαγγελματίας δημοσιογράφος, αλλά... ποιος θα ενδιαφερθεί από αυτούς να δώσει τον λόγο σε έναν πρώην προπονητή του Πανιωνίου?

Λευτέρη, ένας επαγγελματίας, που πληρώνεται για να λέει την γνώμη του, το να αλλάζει απόψεις κάθε τρεις και λίγο, είναι αν μη τι άλλο ένας κωλοτούμπας. Ένας απλός οπαδός, που σκέφτεται φωναχτά και συζητάει, είναι υγιές να αλλάζει απόψεις. Εάν ταμπουρώνεται σε κάτι, και ο κόσμος να χαλάει επιμένει, τότε είναι βλάκας.

Εγώ θεωρώ πολύ υγιές κάποιος σαν κι εμένα ή εγώ ο ίδιος να αλλάζω γνώμη. Φυσικά κάποιοι έχουν καταλάβει πριν από εμένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ εκ του πονηρού καθυστέρησα να τα καταλάβω.

IWN1998 είπε...

Πιστεύω ότι είναι υπερβολή να θεωρούμε το Στόρε πλήρως υπεύθυνο της κατάστασης και αυτό είναι που θέλουμε να ενστερνιστούμε και όσοι δικαιολογούν τη διοίκηση Κιντή. Απλά να τα ρίξουν όλα στον προπονητή.
Η ομάδα του Στόρε είχε κυκλοφορία μπάλας και πιθανόν να μπορούσαμε να πούμε ότι και αμυντικά ήταν ελαφρώς καλύτερη από τον Πανιώνιο των προηγούμενων δυο ετών, παρά την αποδυνάμωση της στο αριστερό της άκρο.
Η ομάδα του Στόρε έκανε ευκαιρίες αλλά δεν τις μετουσίωνε σε γκολ απλά γιατί δεν έχει καθαρόαιμους επιθετικούς.
Ο προπονητής Στόρε δεν είχε καν κατά νου να παίξει το ρόλο που έχουμε συνηθίσει να παίζουν οι προπονητές στην Ελλάδα )και λίγο τεχνικοί διευθυντές και λίγο υπεύθυνοι ποδοσφαιρικού τμήματος και λίγο σκάουτερς κλπ κλπ) και δεν είχε ούτε τις εμπειρίες, ούτε τις γνωριμίες για να το κάνει. Πιθανόν γι' αυτό τον διάλεξαν αυτοί που τον επέλεξαν τελικά (ασχέτως αν άλλος τον είχε πρωτοπροτείνει στον Πανιώνιο), απλά για να έχουν κάποιον που θα τους άφηνε το πεδίο ελεύθερο σε αυτά που θέλαμε να ελέγξουνε κατ' απόλυτο τρόπο.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι κάποια συμβόλαια παικτών έχουν τον όρο της εξαμηνιαίας δοκιμής. Σκεδθείτε λοιπόν ότι αυτοί οι άνθρωποι έπαιρναν παίκτες για να κάνουν δοκιμές μέσα στο πρωτάθλημα και αφού υπονόμευσαν την προετοιμασία της ομάδας, υπονόμευαν και την εύρρυθμη λειτουργία της σε πραγματικές σθνθήκες ανταγωνισμού.

Ο ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ είπε...

Κατ' αρχήν χαίρομαι ειλικρινά που με αφορμή το πολύ καλό κείμενο του AmanAM, γίνεται μια εξαιρετική αξιοπρεπής ανταλλαγή απόψεων.
α. Αγαπητέ AmanAM, δεν εννοούσα εσένα στο σχόλιο μου ότι άλλαξες απόψεις. Πάντως είναι προς τιμή σου να παραδέχεσαι ότι και εσύ ήσουν της ίδιας άποψης.
β. Αγαπητέ IWN1998, είναι σαφέστατο ότι την μεγαλύτερη ευθύνη αυτού του αποτελέσματος την έχουν ο Κιντής, ο Τσακίρης και οι συν αυτών.
Όμως όταν θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας σε έναν τομέα που πρέπει να τον ελέγξεις, να τον δουλέψεις και να παράξεις ένα αποτέλεσμα, δεν δέχεσαι να σου δίνουν γουρούνια στο σακί χωρίς να έχεις λόγο ή τουλάχιστον στη δικιά μας περίπτωση, χωρίς να βγαίνεις και να λες τα πράγματα με τ' όνομά τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση ή δεν είσαι επαγγελματίας και κάνεις το χόμπι σου και τη πλάκα σου ή έχεις έλθει σε μια άκρως τουριστική χώρα να κάνεις τις διακοπές σου, μια και εκεί στη Σουηδία ήλιο βλέπουν το πολύ δυο μήνες το χρόνο.

Αγαπητοί φίλοι συν-Πανιώνιοι, έγώ δεν δέχομαι κάποιοι να κάνουν πειράματα και καλαμπούρια στη πλάτη του πιο ιστορικού συλλόγου αυτής της χώρας είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Λευτέρης - Γιάννενα

IWN1998 είπε...

Απλά η δουλειά του προπονητή έχει διάφορες εκφάνσεις που δεν είναι ίδιες ανά την υφήλιο. Υπάρχει ο ρόλος του προπονητή-μάνατζερ-κόουτς-υπεύθυνου για όλα, αλά Βεγκέρ ή και Φέργκιουσον και υπάρχει και η άλλη πλευρά που διαχωρίζει μάνατζερ και κόουτς κατά το παλιότερο βρετανικό μοντέλο. Ο Στόρε είχε τέτοιο ρόλο στην ΑΙΚ. Το ίδιο είχε και ο Μπάκε που πριν μερικά χρόνια ήρθε στον ΠΑΟ μετά Βαΐων και Κλάδων και τελικά έφυγε νύχτα. Αν ο Στόρε είχε έμπειρο τεχνικό διευθυντή δίπλα και όχι τον Κιντή με DVD και τον Μπάγκσμπο σε telecommuting τότε ίσως βλέπαμε άλλα πράγματα.
Και να πούμε και κάτι ακόμα που μπορεί να είναι ενδεικτικό στο μέλλον. Αν η ομάδα ενισχυθεί με ένα αξιοπρεπή φορ και ότι ακόμα είναι εφικτό το Γενάρη και η μικρές αυτές προσθήκες κάνουν τη διαφορά και δημιουργήσουν ανάκαμψη τότε θα είναι σαφές ότι η ομάδα είχε βάσεις και την κατέτρωγαν τα κενά που τις άφησε η διοίκηση. Δεν πιστεύω ότι μια ομάδα χωρίς βάσεις μπορεί να τη σώσει ο νέος προπονητής μόνος του. Αν δεν υπάρχουν βάσεις τότε κλάψε μας.

ΥΓ: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ανταλλάσουμε αξιοπρεπώς και χωρίς προκαταλήψεις απόψεις. Αυτός πιστεύω είναι και ο στόχος που γράφουμε σε αυτά τα blogs. Και δεν γράφουμε οι περισσότεροι με την προκατάληψη της κατοχής της αποκλειστικής αλήθειας, ούτε πρέπει να φοβόμαστε ν' αλλάζουμε απόψεις αν βλέπουμε ότι είχαμε εσφαλμένες εντυπώσεις ενός ζητήματος.

cdu είπε...

Ειλικρινά, εγώ δεν έχω πειστεί για τις ευθύνες του Στόρε, ακόμη και σήμερα. Ναι, ήταν ηλιθιότητα να κατεβάσει τον Όμο στο παιχνίδι με το ΠΑΟΚ. Ο Μάντζιος όμως τι του είπε; Ναι, με χάλασε η ήττα στη Ρόδο αλλά δεν έπαιζε αυτός μπάλα, έτσι;
Νομίζω πως, όπως λέει ο Ίωνας, άλλο μοντέλο είχε στο μυαλό του. Εγώ θα ήθελα να ήξερα άν μίλησε τον Τσακίρη, γαιτί, επαγγελματικά, έχω μάθει ότι όταν έχεις πρόβλημα με τον προϊστάμενο, πας στον παραπάνω.
My gut feeling is ότι ο Στόρε έλαβε υποσχέσεις ότι θα "ψωνίσουμε τον Άυγουστο που θα πέσουν οι τιμές", αυτό δεν έγινε, και όταν το πήρε μυρωδιά, δεν γινόταν πια τίποτα. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει ότι μπορεί, παίρνοντας το μισθό του - έχει και οικογένεια - μέχρι να βρεί κάτι καλύτερο. Δεν νομίζω ότι θεώρησε ότι έχει υποχρέωση ή ότι ήταν επαγγελματικά σωστό να μιλήσει στο κόσμο ενώ ακόμη δούλευε στον Πανιώνιο. Εν τω μεταξύ, το κλίμα στα αποδυτήρια είχε γίνει μπουρδέλο (πάντα gut feeling) με τα καλόπαιδα που έφερναν αφού είχαν ψάξει και τον χαρακτήρα τους (όπως λέει και ο αητός της δημοσιογραφίας στην "Εξέδρα"). Φαντάσου να μην έψαχναν.
Τέλος πάντων, νομίζω ότι τελικά ο Στόρε σωστά έφυγε όταν έφυγε γιατί το κλίμα είχε γίνει βαρύ.
Μια κουβέντα γενική: το πρόβλημα με το φετινό Πανιώνιο είναι ότι η ομάδα δεν έχει φτιαχτεί με μεράκι και αγάπη από ιδιοκτήτη και διοίκηση και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Οι παπαριές περι τεχνοκρατών είναι για τα πανηγύρια. Οι καλοί επαγγελματίες (από εστιάτορες μέχρι καπετανέους μέχρι μηχανικούς - εξαιρούνται οι δικηγόροι/εκλογικοί αντιπρόσωποι) βγάζουν το μεράκι τους στη δουλειά τους.
BTW ρε συ Αντώνη, με τα κονέ σου, αντί για τον Στόρε, δεν κοιτάς για κανένα ξανθό κορίτσαρο;

amanAM είπε...

Το πρώτο διαζύγιο, το έκανα για λόγους εγωισμού και αξιοπρέπειας.
Δεν με παίρνει να κάνω το ίδιο λάθος, πόσο μάλλον για μια ξανθιά που θα είναι κλάσεις χειρότερη από την γυναίκα μου, όσο όμορφη κι αν είναι... Μια χαρά ασχολία είναι ο Πανιώνιος: Έχει την πλάκα του, και δεν κινδυνεύεις να χάσεις τα παιδιά σου από κοντά σου!

----

Επί της ουσίας της συζήτησης, κι εγώ έχω πολλές αμφιβολίες και επιφυλάξεις. Άλλωστε, μου έχει κάνει εντύπωση και κάτι ακόμα: Βλέπω του Βαζελόγαυρους και τους Αεκτζήδες να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα από συνεχείς τραυματισμούς, ενώ οι δικοί μας, σε καμία περίπτωση δεν έχουν την φυσική κατάσταση που μας υποσχέθηκαν, αλλά... μια χαρά τα πάμε από τραυματισμούς.

Σε κάποια θέματα, έγινε όντως καλύτερη δουλειά.

amanAM είπε...

Ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω και στον Παράσχο, για πολλά: Για το τι συνέβη στο παιχνίδι με την Λάρισα, για το τι θα έκανε εάν δεν τον διώχνανε, τι θα κάνει τώρα αλλά το ερχόμενο καλοκαίρι, κλπ.