Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Τσακίρη είσαι λαμόγιο!

Ο Τσακίρης είναι ένας άνθρωπος που θυμώνει με την κριτική ή την διαφωνία, και αναζητάει την αναγνώριση σε όσους τον "καταλαβαίνουν", τα λαμόγια και τους γιέσμεν...

Δείχνει ικανός για το καλύτερο, αλλά δυστυχώς είναι ικανός μόνο για το χειρότερο. Εύκολα μπορεί να καταστρέψει ότι έφτιαχνε για καιρό, γιατί και καλά θεωρεί αχάριστους ή προδότες όσους τον κατακρίνουν ή τέλος πάντων δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός είναι... 

Αυτήν την εικόνα καλλιεργεί, αλλά κατά την γνώμη μου είναι λαμόγιο ο ίδιος.

Βάζοντας τα λεφτά του σε μια ομάδα που κανένας άλλος δεν είχε ή δεν ήθελε να βάλει, θεώρησε πως θα μας έπειθε πως έκανε το υπέρτατο καλό. Τα παίζει θύμα ότι κάποιοι του φάγανε λεφτά, τα λεφτά που ο ίδιος επέλεξε να ξοδεύει στις δικές του επιλογές για να ρίχνει στάχτη στα μάτια.

Αλλά δεν είναι βλάκας, εξασφάλισε πολλαπλάσια κέρδη από την ιδιοκτησία του προπονητικού και της μακροχρόνιας μίσθωσης του στον Πανιώνιο, σαν ξεχωριστή ιδιοκτησία. 
Σας έχτισα προπονητικό είπε και ξανάπε, αλλά το προπονητικό είναι δικό του, δεν είναι του Πανιωνίου, η αξία της Γης είναι πολλαπλάσια από όσο στοίχισε αρχικά, ενώ το έσοδο από την λειτουργία του κέντρου εξασφαλίζει στον ίδιον πολύ περισσότερα από όσα "πέταξε" σε φιέστες, σε Ρεκόμπες, και σε άλλα χαϊλίκια!

Γι αυτό δημιούργησε εξ αρχής αυτό το σχήμα με τις διάφορες εταιρείες, για να έχει πλήρη έλεγχο στις κερδοφόρες μπίζνες, και όταν παρατήσει τον Πανιώνιο, να έχει εξασφαλισμένα όσα έβαλε, και ακόμα πιο πολλά.

Εάν αύριο δεν υπάρχει Πανιώνιος, ο Τσακίρης δεν θα χάσει ούτε δεκάρα, αφού από το προπονητικό και μόνο είναι ήδη κερδισμένος. Προφανώς εάν έφτιαχνε και το γήπεδο, θα το είχε σε ξεχωριστή ιδιοκτησία, και θα πλήρωνε ο Πανιώνιος την αποπληρωμή του, για να γεμίζουν οι δικές του τσέπες. Δεν είναι τυχαίο πως το "ξενέρωμα" του Τσακίρη συνέπεσε με τα προβλήματα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου γηπέδου. Το γήπεδο του ερασιτέχνη θα κατέληγε στα δικά του χέρια, αφού ποιός θα έφερνε αντιρρήσεις σε αυτόν που κάθε τόσο τσόνταρε για να λειτουργεί ο ερασιτέχνης? Έδινε κάποια ψιλά, για να αρπάξει τα χοντρά. Είναι πολύ απλό.

Δεν μπορεί να είναι τόσο αφελής, και να παρασύρθηκε από τον Κιντή και να μην καταλάβαινε το προφανές. Ο Κιντής έκανε ακριβώς, αυτό για το οποίο προσελήφθη να κάνει: Να διαλύσει την ομάδα, να φωνάξουμε, να βρίσουμε, και να φύγει και καλά αηδιασμένος ο Τσακίρης... Αφήνοντας την ομάδα που θέλει λεφτά για να συντηρηθεί, και κρατώντας φυσικά όσα του βάζουν λεφτά στις τσέπες του.

Δυστυχώς, η ομάδα που τόσα χρόνια αγαπήσαμε, αφού επιβίωσε μέσα από διάφορες κακοτοπιές, έπεσε στα χέρια αυτού του ανθρώπου που μας διέλυσε σε κομματάκια. Κι ακόμα και σήμερα, που ξεπουλάει την ομάδα σε άλλους ομοίους του, υπάρχουν κάποιοι που τον πιστεύουν και ελπίζουν να κάνει κάτι για την σωτηρία του Πανιωνίου. Ποτέ δεν τον ένοιαξε ο Πανιώνιος και η σωτηρία του. Τα φράγκα τον νοιάζανε ανέκαθεν. Κι αυτά τα έχει εξασφαλίσει προ πολλού.

Τσακίρη, είσαι λαμόγιο, κι όσο κι αν προσπαθείς να το παίξεις πικραμένος και απογοητευμένος, δεν με πείθεις. Όσο σε θυμάμαι να παρακολουθείς διάφορους αγώνες, δίπλα δίπλα με τον φίλο του τον Αχιλλέα, δεν μου καθότανε αυτή η εικόνα με τίποτα... Πες την αλήθεια: Μαζί την στήσατε την δουλειά?

6 σχόλια:

NK99 είπε...

Η αλήθεια είναι ότι χρήματα έχασε και πολλά μάλιστα, άσχετα αν δεν ενίσχυσαν ουσιαστικά την ομάδα διότι οι επιλογές του ήταν βλακώδεις.

Προσωπικά δεν γνωρίζω πως αυτός ο ονειροπόλος άνθρωπος που μας έκανε να αισθανθούμε ως Πανιώνιοι όπως δεν αισθανθήκαμε ποτέ...κατέληξε να είναι το σημερινό τρελλαμένο ρεμάλι που στην πραγματικότητα ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπήρχουν συμφέρουσες και για αυτόν καλύτερες λύσεις.
Π.χ. θα μπορούσε να πουλήσει πάικτες να τα βάλει στην τσέπη και να παραχωρήσει το μάνατζμεντ.

Πιστεύω και το έχω γράψει έδω και καιρό ότι΄έχει μισήσει τον Πανιώνιο και τους οπαδούς του και για αυτό δεν είναι φυσιολογικό για ένα πνευματικά υγιή άνθρωπο.

amanAM είπε...

θα μπορούσε να πουλήσει τους παικτες και να πάρει λεφτά, αλλά θα έπρεπε από αυτά τα λεφτά να πληρώσει κιόλας, όσους έχει φορτωθεί...

Ενώ... να πάρει 1-2-3 μύρια από τον χι Ψωμιάδη, σαν διαφορά υποχρεώσεων με όσα έχει λαμβάνειν από μια ενδεχόμενη εκποίηση παικτών, είναι πολύ πιο απλό και γρήγορο.

amanAM είπε...

Ένας πνευματικά υγιής άνθρωπος, δεν γίνεται έξαλλος με την όποια κριτική, προσπαθεί να κερδίσει από αυτήν.

Ένας πνευματικά υγιής άνθρωπος, δεν διαλύει ότι έφτιαξε...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Κι όμως, ένας πνευματικά υγιής άνθρωπος μπορεί κάλλιστα να καταστρέψει ό,τι έφτιαξε. Χωρίς με αυτό να θέλω να υπερασπιστώ τον Τσακίρη ή να υπαινιχθώ πως είναι πνευματικά υγιής. Γιατρός δέν είμαι.
Είχα ακούσει κάποτε την συγκλονιστική αφήγηση ενός καταπληκτικού ανδρός, κοντά στα 90 του, δυστυχώς αυτή τη στιγμή δέν μπορώ να θυμηθώ το όνομά του, ο οποίος στα νιάτα του είχε πολεμήσει στο αλβανικό μέτωπο [είχε λάβει μέρος στην περίφημη μάχη τού Τεκέ) και μετά τον πόλεμο έφτιαξε ένα εργοστάσιο, έγινε βιομήχανος. Το εργοστάσιο πήγαινε πολύ καλά για κάποια χρόνια, αλλά χάρις στο προδοτικό ελληνικό μπουρδελλοκράτος που μόνο κοιτάει να καταστρέψει οποιαδήποτε ελληνική παραγωγή και τις Τράπεζες-τοκογλύφους, τον πήρε η κάτω βόλτα, και στο τέλος αποφάσισε να το κλείσει το εργοστάσιο. Είπε λοιπόν πως πήγε ο ίδιος μόνος του, και με μιά βαριοπούλα χτύπαγε και κατέστρεφε τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό του. Πράγματα που άν μή τι άλλο, μπορούσε να τα πουλήσει και να πάρει αρκετά χρήματα. Τα έκανε γυαλιά καρφιά. Αυτός ο κύριος, είχε και καταπληκτικά χόμπυ. Αστρονομία, ιστιοπλοϊα κ.λ.π. Μετά από αυτό, γύριζε τον κόσμο με το ιστιοπλοϊκό του, και άλλα πολλά που δέν θυμάμαι τώρα. Έχει γράψει και ένα βιβλίο, μπορεί και περισσότερα. Νομίζω το μικρό του όνομα ήταν Αλέξανδρος.
Τώρα να μού πείς, τί σχέση έχει αυτός ο άνθρωπος με τον Τσακίρη...
Καμμία. Έναν συνειρμό έκανα, μετά το σχόλιό σου.

amanAM είπε...

Το ότι ο κυρ Αλέξανδρος είχε συναρπαστική ζωή, δεν σημαίνει πως τα είχε 400!!!

Κατ αρχάς, μετά τον πόλεμο του 40, η Ελλάδα μπήκε σε έναν εμφύλιο που κράτησε περί τα 10 χρόνια. Μετά, όσοι χρημαδοτήθηκαν από τις ξένες δυνάμεις, έφτιαξαν όντως εργοστάσια και άλλες διάφορες επιχειρήσεις, με την μόνη διαφορά ότι ήξεραν πολύ καλά με ποιούς συναλλάχθηκαν και σε ποιό κράτος έκαναν τις μπίζνες τους.

Όταν λοιπόν ο κυρ Αλέξανδρος ξύπνησε και αηδίασε από το κράτος που ζούσε, θα πρέπει κάποια στιγμή να μας πει που κοιμότανε τόσο καιρό!

Σε καλύτερο κράτος?

Απλώς, κάποια μέρα, τα λαμόγια που ο ίδιος στήριζε, ψήφιζε κλπ δεν του έκαναν άλλο ένα χατήρι, και επέλεξε να τα κάνει όλα σμπαράλια, σύμφωνα με την ιστορία σου, και να αφιερωθεί στα ταξίδια και στην ξάπλα, με όσα είχε στην καβάντζα!!!

Αρνούμαι να δεχτώ τις κρίσεις τέτοιων ανθρώπων, για την χώρα που ζω. Ας πάνε να ζήσουνε σε καλύτερα μέρη, με καλύτερους ανθρώπους.

amanAM είπε...

Έστω ότι ο Τσακίρης ήταν ένας καλός και ηθικός άνθρωπος, ο οποίος αγάπησε ξαφνικά τον Πανιώνιο, και είπε: Ας ξοδέψω τα λεφτά μου, να γουστάρω και να γουστάρουν οι οπαδοί με την μεγάλη και σπουδαία μπάλα που θα παίξει η ομάδα τους.

Πόσο καιρό να του πήρε να καταλάβει, ο αγνός και αγαθός Τσακίρης, πως όλα είναι στημένα, η διαιτησία είναι στημένη, οι παίκτες είναι στημένοι, οι προπονητές το ίδιο, και όλο το κύκλωμα βρομάει και ζέχνει?

Οι φίλοι του, ο Μπέος, ο Μητρόπουλος, οι Καρπετοπανούτσοι, κλπ δεν τον πληροφόρησαν τι παίζει?

Δεν κατάλαβε τίποτα? Τόσο βλάκας είναι, που σε αυτόν τον χώρο θέλησε να γίνει και πρόεδρος της Σούπερ Λήγκας?

Με την υποστήριξη τίνος? Του Κομπότη? Του Πανόπουλου? Τίνος?

Ο Τσακίρης δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκας. Απλώς προσπάθησε να πάρει όσα μπορεί περισσότερα, παριστάνοντας τον ιδεολόγο και τον ρομαντικό, το έπαιξε και βλάκας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και στο τέλος, είδε πως δεν έχει τίποτα άλλο να πάρει, και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.