Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ευκαιρία: μην το χάσουμε το τεφαρίκι!

«H Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ και ο Γιώργος Παράσχος συμφώνησαν να λύσουν τη συνεργασία τους. Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ευχαριστεί τον Γιώργο Παράσχο για τις προσπάθειες που έκανε όλο αυτό τον καιρό στην ομάδα μας. Του εύχεται σ' αυτόν και στην οικογένειά του υγεία και ό,τι καλύτερο στην καριέρα του». 

Ακούω διάφορους αγανακτισμένους, για την πεντάρα από τον Ολυμπιακό. Μετά την εντός έδρας τριάρα πέρυσι από την Λάρισα, δεν εισέπραξα ανάλογη αγανάκτηση, ενώ τον προπονητή της τριάρας εκείνης, τον γλυκοκοιτάζουν πολλοί... Εγώ προτιμάω τον Μάντζιο που έφαγε 5 στο Καραϊσκάκη, παρά τον Παράσχο της τριάρας στην Νέα Σμύρνη. Αν μη τι άλλο, χάσαμε από τον Ολυμπιακό των τόσων αστέρων και του τεράστιου μπάτζετ, και όχι από τα τυρόγαλα και τον Τούρκο Μετίν. Με τον Ολυμπιακό το παλέψαμε για μισή ωρίτσα, ενώ με την Λάρισα πέρυσι, δεν κατέβηκε ποτέ η ομάδα στο γήπεδο.

Ο Παράσχος πέρυσι, με εξαίρεση εκείνο το παιχνίδι με την Λάρισα, πράγματι πέτυχε τον στόχο και έσωσε την ομάδα, αλλά βλέποντας εν συνεχεία τι έκανε στην Ξάνθη, δεν βλέπω τι πρέπει να ζηλεύει από αυτόν ο Πανιώνιος. Τον Παράσχο του παιχνιδιού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον θέλω στον πάγκο της ομάδας, αλλά και με τον Μάντζιο του περασμένου παιχνιδιού με την ΑΕΚ, δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
Πως λοιπόν θα κριθεί ο εκάστοτε προπονητής? Από την καλή εμφάνιση της ομάδας με έναν σταθερό πελάτη όπως η ΑΕΚ, ή εκεί που εμείς σερνόμασταν? Μην ξεχνάμε πως η φετινή ΑΕΚ, είχε και έναν ολόκληρο Χιμένεθ στον πάγκο της, και ανεβασμένη ψυχολογία.

Καιρός είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι που βρισκόμαστε: Είμαστε με το ένα πόδι στην βήτα Εθνική, το ρόστερ της ομάδας έχει κενά, κάποιοι είναι κακομαθημένοι, κάποιοι άλλοι είναι πολύ μέτριοι ποδοσφαιριστές για να παίζουν στην κατηγορία, τόσο καιρό δεν είχαμε διοίκηση, είχαμε προπονητή που έπαιρνε εντολές να προωθήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για να τους κτίσει μεταπωλητική αξία, και ο μεγαλομέτοχος δεν ασχολείτο, και δεν πρόκειται να ασχοληθεί.

Κατά τα φαινόμενα, με τον Λιανό στην προεδρία, αποκτήσαμε διοίκηση. Αυτό είναι θετικό.

Ο σημερινός προπονητής, δεν έχει την εμπειρία, αλλά απότι δείχνει, έχει κάθε διάθεση να εμπιστευτεί τα Ελληνόπουλα, ήδη έδωσε 2 ευκαιρίες στον Σάμαρη (κι απότι φαίνεται καλώς το έκανε και σε λίγο και ο πιτσιρικάς θα βγάζει μάτια), ήδη έριξε σε παιχνίδι τον Κολοβό (έστω και σε ένα χρονικό σημείο στο Καραϊσκάκη που κανένας δεν προσπαθούσε), κι ελπίζω το μήνυμα να το λάβουν άπαντες, αφού άφησε εκτός αποστολής τον ταλαντούχο μεν, αλλά με κακή νοοτροπία και φυσική κατάσταση Βαζτέ.

Εάν καταφέρει ο Μάντζιος να αξιοποιήσει τα Ελληνόπουλα, για μένα θα είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής των τελευταίων ετών, γιατί θα δώσει κίνητρο σε όλους τους πιτσιρικάδες να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο.

Κατά την γνώμη μου θα είναι εγκληματικό λάθος να επιστρέψουμε στον Παράσχο. Μετά από 2-3 στραβά αποτελέσματα του Παράσχου, σε ποιόν θα στραφούμε μετά? Με το υπάρχον ρόστερ, και με το ανύπαρκτο μπάτζετ, καλά θα κάνουμε να εμπιστευτούμε έναν "δικό μας" άνθρωπο, τον Μάντζιο.

Ο Μάντζιος, θα πρέπει να καταφέρει να επιβάλλει την τάξη στα αποδυτήρια, ας στείλει στα αζήτητα 1-2 παίκτες που δεν δίνουν αυτό που πρέπει, για να σφίξουν οι κώλοι των υπολοίπων. Ακόμα και μέτριοι παίκτες, με την σωστή αξιοποίηση, μπορούν να δώσουν το μάξιμουμ, ενώ παίκτες μεγαλύτερης αξίας, μπορεί να προσφέρουν το μίνιμουμ. Ο προπονητής λοιπόν που είναι μάγκας, μπορεί να κάνει θαύματα με μέτριο ρόστερ, ενώ κάποιος άλλος, με καλύτερο ρόστερ μπορεί να παίρνει λιγότερα.

Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αγορές παικτών τον Δεκέμβρη, άλλωστε ποιός θα βάλει τα λεφτά, και λαμβάνοντας υπ όψιν πως ο Πανιώνιος πιθανόν να πρέπει να πουλήσει και κάνα δυό παίκτες, για να κλείσει ήδη υπάρχουσες οικονομικές τρύπες, πιθανόν να πρέπει να βγάλουμε τον χειμώνα με λιγότερες ακόμα λύσεις. Η σωστή αξιοποίηση του δυναμικού των παικτών που ήδη διαθέτουμε, είναι μονόδρομος. Αλλιώς όχι μόνο θα βρεθούμε στην βήτα εθνική, αλλά θα έχουμε και τέτοιο οικονομικό άνοιγμα που θα μας τραβάει ακόμα πιο κάτω!

9 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Συγχώρεσέ με αλλά νομίζω ότι αδικείς την ανάρτησή σου με την αναφορά στο "ύποπτο" ματς με τη Λάρισα.
Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, κανείς δεν μπορεί ν' αποδείξει τίποτα, αλλά αφού υπάρχει η σκιά, το να το χρησιμοποιούμε σαν επιχείρημα, και με τη σύγκριση του με το τωρινό ματς με ΟΣΦΠ, να θέλουμε να ενισχύσουμε την άποψη περί προπονητικής επάρκειας Μάντζιου, μάλλον φαίνεται άτοπο.

Εν πάση περιπτώσει, να συμφωνήσω ότι ο Παράσχος δεν είναι κανένας μάγος και όντως είχε αποτυχίες, εκεί που δεν υπήρχαν περιθώρια να έχει επιτυχίες. Και τέτοιες ήταν οι περιπτώσεις και του ΟΦΗ πέρσι και της Ξάνθης φέτος. Δεν ξέρω αν η δική μας περίπτωση, εντάσσεται όντως στην ίδια κατηγορία, δηλαδή δεν έχουμε και πολλά περιθώρια βελτίωσης με αυτό το δυναμικό. Αν είναι έτσι, όντως δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Παράσχο και προφανώς ούτε και από το Μάντζιο, λαγούς με πετραχήλια...

amanAM είπε...

κι εγώ το θεωρώ ύποπτο αυτό που συνέβη, αλλά κι αν δεχτώ (χάριν οικονομίας της συζήτησης) πως ήταν όντως στημένο, τότε:

Δεν θέλω τον Παράσχο σαν προπονητή γιατί δεν παραιτήθηκε εκείνη την στιγμή που διαπίστωσε πως κάποιοι τον πρόδωσαν, εκτός κι αν και ο ίδιος ήταν στο κόλπο, πράγμα ακόμα χειρότερο!!!

-----------

Κι αν δεχτώ το στήσιμο σαν αναγκαίο κακό, πράγμα που δεν το δέχομαι, αλλά λέμε τώρα, πως ξέρουμε πως δεν το στήσαμε και μέσα στο Καραϊσκάκη, για να ανεβάσουμε την ψυχολογία των Γαύρων?

------------

Τέλος, να πω πως με εντυπωσιάζουν οι αντιδράσεις ορισμένων, που στην περίπτωση της Λάρισας ήταν πιο ήπιοι... Εγώ για να είμαι ειλικρινής, τότε αισθάνθηκα μεγαλύτερη ντροπή.

Το να θεωρούμε όλοι μας εκείνο το ματς ύποπτο, είναι ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα.

------

Ανάλυση τεχνική, δεν είμαι σε θέση να κάνω. Άρα, αυτά που καταγράφω, είναι όσα σκέφτομαι και αισθάνομαι. Συγκρίνω λοιπόν ξεφτίλες, κι εκείνη με την Λάρισα την θεωρώ μεγαλύτερη!

IWN1998 είπε...

...Όντως ήταν μεγαλύτερη από διάφορες απόψεις.
Και πιθανόν να είναι μεγαλύτερη ξεφτίλα και ο αποκλεισμός στη Ρόδο.
Πάντως δεν χρειάζεται να είσαι βαθύς γνώστης τεχνικής για να καταλάβεις ότι το Σάββατο αποδείξαμε ότι δεν έχουμε ομάδα. Τέλος θα ήταν καλό να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλο το δυναμικό, που έχουμε, ασχέτως χρώματος και φυλής. Στις κρίσιμες στιγμές καλείς όλους να συνεισφέρουν. Και να πω και κάτι, ο Αναστασόπουλος πχ, που τον είχαμε δει επί Φερέρα και που έχουν φαγωθεί όλοι γιατί δεν παίζει το παιδί το δικό μας, δεν το είδα να βγάζει και κάτι το σούπερ πέρυσι. Ένας αργός παίκτης, σχετικά κοντρολαρισμένος, που δεν κάνει τη διαφορά είναι. Ας παίζουν οι πιο άξιοι. Αυτό είναι το ζητούμενο και το ερώτημα είναι πόσους και πόσο άξιους έχουμε.

NK99 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
NK99 είπε...

Συμφωνώ να μείνει ο Μάντζιος χωρίς να θεωρώ ότι ο Παράσχος είνα κακή λύση. Αν υπήρχε κάτι ύποπτο στο 0-3 οι ευθύνες είναι 100% στη Διοίκηση.

Επίσης συμφωνώ απόλυτα ότι αντί να σκεφτόμαστε μεταγραφές (όχι ότι δεν έχουμε κενά) το καλύτερο είναι να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το υπάρχον υλικό.

Η διαλυση μιας ομάδας ξεκινάει από το οικονομικό. Αν μεινουμε οικονομικά υγιείς έστω και αν χρειαστεί να πουληθεί παίκτης, θα βρούμε την άκρη αγωνιστικά.

Να μην ξεχνάμε ότι είμαστε ο Πανιώνιος. Έχουμε επιβιώσει σε απείρως δυσκολότερες εποχές.

Τέλος αποτελεί μυστήριο ο ιδιοκτήτης να εχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, η ομάδα να έχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ κυρίως από τηλεοπτικά και μεταγραφές και παράλληλα να υπάρχει και μαυρη τρύπα.....Κάτι δεν κολλάει...όπως δεν κολλαει και αυτό που ακούγεται συνέχεια ότι ο ιδιοκτήτης εξακολουθεί να βάζει χρηματα...

amanAM είπε...

πράγματι, η ξεφτίλα στην Ρόδο ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Στο παιχνίδι εκείνο, χρησιμοποιήθηκαν και κάποια Ελληνόπουλα, πχ ο Αναστασόπουλος.

Όμως είναι εντελώς άδικο να χρεωθούν αυτοί την αποτυχία. Είναι εκ του πονηρού. Μετά από τόσο καιρό που ορισμένοι σκουπίζουν τον πάγκο και συνήθως είναι εκτός αποστολής, όταν τον ρίξεις μέσα, τι να περιμένεις?

Όταν η ομάδα έχει γίνει μπουρδέλο, δεν μπορείς να βάλεις 1-2 πιτσιρικάδες και να περιμένεις να αποδώσουν, και είναι εκ του πονηρού να το χρεώνεις σε αυτούς, και να λες ότι γι αυτό δεν τους χρησιμοποιείς έτσι κι αλλιώς.

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Πάντως η Ξάνθη δεν είναι σύλλογος κριτήριο για την δουλειά ενός προπονητή -αυτό το ρόλο τον έχει αναλάβει εδώ και χρόνια ο μέγας.... εξυγίαντης του ελληνικού ποδοσφαίρου Πανόπουλος- αφού κάθε χρόνο μέσο όρο αλλάζει τρεις...

Griniaris είπε...

Μπορείς να ησυχάσεις.Δεν το χάσαμε το τεφαρίκι...

Εν γένει,θεωρώ λάθος την πρόσληψη Παράσχου τη δεδομένη στιγμή...

amanAM είπε...

Εύχομαι ολόψυχα, καλή επιτυχία στον νέο μας προπονητή!!!

Έχω τις αμφιβολίες μου, όπως όλοι μας, αλλά ας ελπίσουμε πως θα μας κάνει να χαρούμε, όπως πέρυσι.

Κατά τα άλλα, να υπενθυμίσω ότι το ΑΜΑΝΑΜ σημαίνει Αντώνης Μάγγος, Αυτού Μεγαλειώτης!!!

Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν τις μαντικές και προφητικές μου ικανότητες, όμως δεν με λένε τυχαία Μάγ(γ)ο!!!