Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Φτάνει μέχρι εδώ!

Με αφορμή κάποια σχόλια και την συζήτηση που ακολούθησε ένα προγενέστερο θέμα που είχα αναρτήσει, περί "κεφαλαίου" Τσακίρη, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα:
Αρκετά ασχολήθηκα να προσπαθώ να καταλάβω τι στα κομμάτια έχει στο μυαλό του αυτός ο άνθρωπος.

Θα αρκεστώ την λαϊκή σοφία:  
Πες μου τους φίλους να σου πω ποιός είσαι!

Άλλωστε είναι εντελώς χαζό να προσπαθείς να κάνεις τον αυτόκλητο ιντερνετικό ψυχολόγο-ψυχαναλυτή ενός ανθρώπου που απλώς έχεις συναντήσει 3-4 φορές και ουσιαστικά στην πραγματικότητα δεν ξέρεις παρά ελάχιστα πράγματα γι αυτόν (άλλωστε πως θα μπορούσες να ξέρεις περισσότερα/δεν έχεις κανέναν λόγο στο φινάλε να μάθεις).
Δεν ξέρω τι στο καλό με είχε πιάσει! 

Νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη, προφανώς έγραψα πολλές μ@λ@κίες, δεν θα το ξανακάνω (ελπίζω), γιατί θα απογοητευτώ πολύ από εμένα. 


ΥΓ. Εάν ξανακάνω τέτοια λάθη, θα μου κρατάω μούτρα για 1 μήνα και δεν θα μου ξαναμιλήσω ποτέ!

18 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Αυτό ακριβώς δεν μπορεί να καταλάβει κανείς όταν δεν έχει έρθει σε παγκόσμιο.

Εμείς ξεκινήσαμε μια παρέα και ως πραγματικοί Πανιώνιοι κολλήσαμε αμέσως. Είμαστε ίδιοι; Όχι. Περνάμε όμως καλά και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο.

Δεν καθήσαμε να φάμε με τη διοίκηση όπως λέει με στόμφο ο Βασίλης.Είμαστε αρκετά μεγάλοι και σοβαροί άνθρωποι για να έχουμε τη διάθεση να γίνουμε ρουβίτσες και γλύφτες.

Ήρθε 2-3 φορές στην παρέα μας ο Κωνσταντίνος και όχι ο Πρόεδρος, περάσαμε καλά, συζητήσαμε και το θέμα τελείωσε.

Ούτε το δημοσιοποιήσαμε, ούτε κομπάσαμε. Γιατί ο ερχομός του Τσακίρη δεν ήταν σημαντικότερος από τον ερχομό του ΑΜΑΝΑΜ, του griniaris του Zamis κ.λ.π γιατί δεν ήρθε ως κάτι ανώτερο από εμάς αλλά ως απλός φίλαθλος. Κι αυτό το εκτιμώ.

Όπως έρχονται όλοι αυτοί, μπορεί να έρθει και όποιος άλλος θέλει.Ούτε μασονία έχουμε, ούτε παραθρησκευτική οργάνωση. Το αν πίνουμε και τρώμε λίγο παραπάνω είναι το μόνο κακό που κάνουμε, κι αυτό στην υγεία μας.

Τις φορές ου ήρθε ο Τσακ, ορισμένοι "Παγκόσμιοι" αναρωτήθηκαν: Καλά πως και ήρθε; Αυτό που σκεφτόμουν ήταν πως δεν με ενδιαφέρει πως και γιατί ήρθε, αλλά αν είχε τη διάθεση μπορούσε να ξαναδεί τον Πανιώνιο από τα δικά μας μάτια.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Τσακίρης όση αγάπη και να έχει, όσα χρήματα κι αν έχει δώσει, δεν έχει μάθει σε βάθος την ουσία του Πανιωνίου. Αυτό ήθελα να "κλέψει" από τα παγκόσμια. Είναι προφανές ότι δεν το έκανε.Κακό δικό του.

Τέλος πάντων. Το μήνυμα των ημερών είναι ότι πρέπει να αφήσουμε τις διαφορές μας στην άκρη και να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο την ομάδα.

br fun_atic είπε...

Και κάτι άλλο το οποίο σκέφτηκα σήμερα και πρώτος θα το εφαρμόσω ο ίδιος.
Πολλές φορές γράφουμε διάφορα πράγματα. Να μην ξεχνάμε ότι τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι δημόσια. Τα διαβάζει ο οποιοσδήποτε. Ανάμεσα στον αόριστο αυτό κύκλο προσώπων, μπορούν να είναι και τα παιδιά του Τσακ ή φίλοι και γνωστοί τους που μπορούν να μεταφέρουν πράγματα λάθος και να τα πληγώσουν.
Μπορούμε να έχουμε όσες διαφωνίες θέλουμε με τον μεγαλομέτοχο, μπορούμε να κάνουμε όση σκληρή κριτική θέλουμε, αλλά ας βάλουμε ένα φίλτρο σε πράγματα που μπορούν να πληγώσουν τα παιδιά του.

amanAM είπε...

Σωστά. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό, αλλά πράγματι είναι το πιο σημαντικό.

θα είμαι πολύ πιο προσεκτικός από εδώ και στο εξής, σε οποιονδήποτε χαρακτηρισμό.

Άλλο η κριτική σε κάποιες ενέργειες, και άλλο οι χαρακτηρισμοί.

Όχι μόνο για τον Τσακ, για όλους.

amanAM είπε...

Μπορώ να βρω πολλές δικαιολογίες, μπορώ να πω πολλά ναι μεν αλλά, όμως η ουσία είναι ότι όταν κάνεις κάτι λάθος, πρέπει απλώς να το παραδέχεσαι, και όχι να προσπαθείς να δικαιολογήσεις γιατί το έκανες.

amanAM είπε...

Παρόλα αυτά, θεωρώ πολύ πιο σημαντικό τον δικό μου ερχομό στα παγκόσμια, παρά όλων των άλλων.

Γιατί αλλιώς, δεν θα έπαιρνα μυρωδιά...

Costix είπε...

Η ουσια ειναι να συμμετεχεις σε ενα διαλογο, που μεσα απο τις διαφωνιες και τις αντιπαραθεσεις, να εχεις σαν ΜΟΝΑΔΙΚΟ στοχο να βρεις την μια και πραγματικη ΑΛΗΘΕΙΑ.
Οταν ομως συμμετεχεις προσπαθωντας να πεισεις τους αλλους οτι ΜΟΝΟ η δικη σου αποψη ειναι η σωστη και των αλλων λανθασμενη, τοτε χανεις τον χρονο σου και τον δικον σου και των αλλων.
Μεσα απο τα Παγκοσμια και την δημιουργικη κουβεντα και συνθεση βγηκαν πολλες αληθειες. Επισης δημιουργηθηκαν και μεγαλες και σταθερες Πανιωνιες φιλιες. Οπως λεει και ο Ακης, αυτο και μονο ΜΕΤΡΑΕΙ.

IWN1998 είπε...

Σχετικά με την κριτική προσώπων, (χωρίς να θέλω να κάνω τον αλάνθαστο, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση και εγώ μπορεί να ξέφυγα...), από την εποχή του Μάκη (του "πιπεριά" όχι του Μάκαρου), είχα πει κάτι που ίσως μας έσωζε στα δύσκολα. Ας κατευθύνουμε την κριτική μας στις πράξεις και όχι στα πρόσωπα. Τώρα θα μου πεις είναι καλύτερο να λες σε κάποιον "έκανες παπαριά" από το να του πεις "είσαι παπάρας"; ... Ας το σκεφτούμε.

NK99 είπε...

Προσωπικά και εγώ ξέφυγα σε δύο σχόλια που έκανα και έχω πραγματικά μετανιώσει. Θεωρώ ότι ήταν κακές στιγμες για μένα.
Δυστυχώς και άλλοι που σχολιάζουν ξέφυγαν.
Ίσως και ο ιδιοκτήτης πρέπει να αναρωτηθεί και να προβληματιστεί γιατί κάποιοι ευπρεπείς γενικά άνθρωποι ξέφυγαν...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Μέσα σ' αυτή την κρίση αυτοκριτικής, να προστεθώ κι εγώ στους ευπρεπείς ανθρώπους που ξέφυγαν...
Α ρε Κωνσταντίνε, τί μας έχεις κάνει γαμώτο...

Το βιντεάκι με τον πρόεδρο τού Εδεσσαϊκού στο μπλόγκ τού PGSS-G4
το είδατε;
Ήθελα νά 'ξερα άν έχουν μπλόγκ οι φίλοι τού Εδεσσαϊκού... ε ρε γλέντια!

vassilis είπε...

Το τι μετράει το κρίνει ο καθένας με βάση τις αξίες που έχει.

Ο Βασίλης δεν πάει στα Παγκόσμια πάει στις ΓΣ. Εκεί ενημερώνεται. Δεν τον ενδιαφέρει η δημιουργία φιλικών σχέσεων, τον ενδιαφέρει ο Πανιώνιος.

Αν κάποιοι αντί να ενημερώνονται ανάμεσα σε τσιπούρα και καπώνι έρχονταν στις ΓΣ θα καταλάβαιναν γιατί όλα αυτά που γράφει ο εμπνευστής των παγκοσμίων σήμερα είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Εγω θα πω μόνο κάτι πολύ απλό. Η ΠΑΕ έχει αυτη τη στιγμή κοντά στα 9-10 εκατομμύρια ευρώ μετοχικό κεφάλαιο. Το 5% είναι 500000. Πόσα μπορούν να μαζέψουν οι σύνδεσμοι; Ακόμα και ατο 1/10 της τιμής να δώσει ο Τσακίρης τις μετοχές θα πρέπει να μαζέψουν 50000. Αδύνατο κατά τη γνώμη μου.

Συνεπώς μπορώ να πω καλό κείμενο αλλά ουσία μηδέν.

Αν λοιπόν θέλουμε να δείξουμε στον Τσακίρη ότι είμαστε δίπλα του να πάμε στην ΠΑΕ και να ζητήσουμε να γραφτούμε στον κατάλογο για την κάλυψη της επόμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Μια μετοχή μπορεί ο καθένας. Μια να πάρει. Να ζητήσουμε και από τον Τσακίρη να τις δώσει την ονομαστική αξία και όχι όπως κάνουν συνήθως στο χρηματιστήριο στην τριπλάσια τιμή. Όμως αυτή η διαδικασία είναι εκτός του 5%.

Οπως λέω και στο μπλογκ μου η μόνη λύση είναι η συμμετοχή. Οχι στα Παγκόσμια αλλά στα Πανιώνια όργανα.

amanAM είπε...

Ενώ έχεις μεγάλο δίκιο Βασίλη σε όσα λες για τις μετοχές, την ΓΣ κλπ, το συνδέεις με ένα διαφορετικό θέμα, που είναι οι κοινωνικές και φιλικές σχέσεις που αναπτύξαμε μεταξύ μας.

Είναι άσχετα μεταξύ τους τα 2 θέματα.

br fun_atic είπε...

Επιμένεις Βασίλη να απαξιώνεις κάτι που δεν ξέρεις. Κανείς μας δεν ενημερώθηκε σε παγκόσμιο από κανέναν.Για λόγους που ξέρεις μόνο εσύ, παρουσιάζεις τα παγκόσμια ως Μασονία οπαδών και διοίκησης. Έχουμε βαρεθεί να σου λέμε ότι ποτέ δεν ήταν έτσι. Αν ίχες έρθει θα το καταλάβαινες. Δεν ήρθες. Μπορείς να φαντάζεσαι ό,τι θέλεις, αλλά δεν είναι σωστό να γραφεις δημόσια πράγματα που αποτελούν εικασίες...

Σε καλέσαμε, δεν ήρθες (και καλά έκανες αφού είναι δικαίωμά σου να επιλέγεις τις κοινωνικές σου σχέσεις), μην γράφεις όμως πράγματα που δεν ξέρεις.Με λίγα λόγια ασχολήσου με τις Γ.Σ που τις ξέρεις, όχι όμως και με τα παγκόσμια.

Μια όμως που ενημερώνεσαι αποκλειστικά και μόνο σε Γ.Σ, γιατί είσαι κάτοχος μετοχών, θα σου θυμίσω ότι στην Γ.Σ που έγινε για την παρουσίαση του Κιντή, όχι μόνο δεν ήρθες, αλλά έστειλες και μια επιστολή με την οποία ανακοίνωνες ότι δεν επρόκειτο να αγοράσεις διαρκείας για τους λόγους που προσδιόριζες.Δικαίωμά σου, αλλά ως μέτοχος που είχες διαβλέψει την πορεία των πραγμάτων όφειλες να είσαι εκεί. Αυτό για την ιστορία.

Θα σου θυμίσω και κάτι άλλο. Ναι φάγαμε με τον Τσακίρη και μας κατηγορείς ότι διασκεδάσαμε με την διοίκηση και ενημερωθήκαμε απ' αυτήν. Πες μου σε παρακαλώ: Αν και ήξερες ποιος είναι ο timoros, τον απέκλεισες από το μπλογκ σου; Τον ρωτούσες ή όχι πράγματα; Γιατί αν το έκανες, τότε έχεις κι εσύ συνομιλήσει και ενημερωθεί από τη διοίκηση. Απλά εμείς ήπιαμε και ένα τσιπουράκι.

Σε κάθε περίπτωση, μήπως θυμάσαι, όταν κλείδωσες το μπλογκ σου το ότι δημοσιοποίησες ότι έστειλες πρόσκληση στον Τσακίρη να συμμετάσχει, αλλά απέκλεισες ακόμη και blogger που είχες δηλώσει δημόσια ότι εκτιμούσες.Για ποιό λόγο ήθελες διαδικτυακές επαφές με τη διοίκηση, αφού εσύ δεν διατηρείς επαφές μαζί της και ενημερώνεσαι μόνο στις Γ.Σ;

Είσαι αξιόλογο άνθρωπος και κάνεις σημαντική δουλειά. Κάνε μας όμως τη χάρη και μην μας απαξιώνεις τόσο άδικα...Δεν θα στα έγραφα όλα αυτά, αλλά νομίζω ότι το 'χεις παρακάνει και με ανθρώπους που δεν έχουν κακή διάθεση απέναντί σου.

zamis είπε...

Επιτελους δλδ...

amanAM είπε...

Άκη, respect ρε φίλε!

Α παπαπαπα, δεν μιλάς δεν μιλάς, αλλά εάν μιλήσεις, είσαι καλόοοοοοοοοος!!!

κλαπ κλαπ κλαπ

br fun_atic είπε...

Μα, δεν έχω τίποτα με τον Βασίλη. Μια χαρά είναι. Έχει λίγη ένταση παραπάνω, αλλά μια χαρά. Άλλο να διαφωνούμε και άλλο να παρουσιαζόμαστε ως κάτι που δεν είμαστε επειδή έτσι το φαντάστηκε.

Όπως είπαμε, το μέσο είναι δημόσιο και αυτά τα διαβάζουν άλλοι, οι οποίοι δημιουργούν με τη σειρά τους εξίσου στρεβλή εικόνα.Αυτό είναι άδικο. Τουλάχιστον...

Προσωπικά δεν έχω τίποτα με κανέναν και θέλω να αντιμετωπίζω τους άλλους (αλλά και να με αντιμετωπίζουν) καλόπιστα.

amanAM είπε...

Εμένα Άκη μου άρεσε το κείμενο, σαν κείμενο το προσυπογράφω, μου άρεσε η διάρθρωση της επιχειρηματολογίας, και οι ταβανόπροκες...

br fun_atic είπε...

by the way

ο μεγαλομέτοχος μιας εταιρείας μπορεί να την πουλήσει όσο ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

Ποια ήταν η μετοχική αξία της Α.Ε.Κ Βασίλη, όταν την πουλούσαν 1 ευρώ;

Ο Τσακίρης δεν έχει προσδιορίσει τιμή μετοχής, ούτε έχει προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό. Πουλάει όσο θέλει σε όποιον θέλει.

Συνεπώς μπορεί για το 5% να ζητήσει 1 ευρώ, 1000 ευρώ ή ένα 1.000.000 ευρώ, όπως ανετότατα μπορεί να το χαρίσει... Αν δεν τον ρωτήσει ο ενδιαφερόμενος, δεν πρόκειται να μάθει...

br fun_atic είπε...

και σιγά να μην κάναμε όλη αυτή την ιστορία για τσιπούρες και καπόνι...

Sorry αλλά ο αρχιπαγκόσμιος costix είναι πολύ φευγάτος :)