Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

5 μήνες μετά

Στις 20 Ιουνίου, θίχτηκε ο Τimoros όταν είπα τους φόβους μου πως το μόνο που τον νοιάζει τον Τσακίρη είναι τα φράγκα, πως έφερε τον Κιντή για να διαλύσει τον Πανιώνιο σε πολλά κομμάτια, και το μόνο που τον απασχολούσε τελικά είναι πόσα φράγκα θα βάλει στην τσέπη του από την εκποίηση παικτών και της ομάδας...

Τώρα, 5 μήνες μετά, ο Τσακίρης έχει παρατήσει τον Πανιώνιο στην μοίρα του (ο Λιανός που τότε αναζητείτο για την ΚΑΕ, είναι αυτός που καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα στην ΠΑΕ), υπάρχει καπνός για πώληση Κουμορτζί και Μανιάτη, διαψεύδεται βέβαια, αλλά... πόσα άλλα που διαψεύστηκαν στο παρελθόν δεν έγιναν τελικά?
Μέχρι και (σχεδόν) ερωτική επιστολή του Εστογιάνωφ σκηνοθέτησαν, μια-δυο μέρες πριν τον δανείσουν δωρεάν στην Ουρουγουάη!!!

Τώρα, κατά την διάρκεια όλη αυτής της λαίλαπας που βασανίζει την ομάδα, ο εύθικτος Τσακίρης -Τimoros για το μόνο που απασχολείται, είναι να βολευτεί καλύτερα στην τρύπα που κρύβεται, κι έχει παρατήσει τον Πανιώνιο στην μοίρα του, να τα βγάλουμε πέρα πληρώνοντας με κάποιο μαγικό τρόπο τα χρέη που φόρτωσαν την ομάδα οι δικές του επιλογές και οι επιπόλαιες κινήσεις του.

Τότε ο Timoros μιλούσε για έξοδο στο ΟΥΕΦΑ και για αδικαιολόγητη ανησυχία για πέσιμο στην βήτα εθνική, αλλά τώρα, 5 μήνες μετά, παρόλο που είναι στο χέρι μας να γλυτώσουμε τον υποβιβασμό (με Λιανό πρόεδρο και Παράσχο προπονητή που επέστρεψε άρον άρον),  εάν δεν είχε σταματήσει να εφαρμόζεται το σχέδιο Κιντή, ποιος αμφιβάλλει ότι η βήτα εθνική ήταν μονόδρομος?

Για του λόγου το αληθές, το κείμενο είναι εδώ, και τα σχόλια έχουν όλο του ζουμί: http://panionios-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html

Αυτό μου αρέσει στα γραπτά: Μένουνε!!!

11 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Από εκείνη την περίοδο θυμάμαι και το ραντεβού με τις μπύρες. Οι ατάκα σου ουούι στο Κοζλοντούι έγραψε.

Για την ταμπακιέρα (όχι του Μάκη): ουσιαστικά όλοι είχαμε περιγράψει με ακρίβεια τη συνέχεια. Ο μόνος ο οποίος είχε διαφορετική άποψη ήταν ο κ. Τσακίρης.

Εξακολουθώ να θεωρώ ότι η πρόθεσή του δεν ήταν ούτε είναι το ξεπούλημα της ομάδας. Απόδειξη ότι για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο χάλι, για το οποίο τον προειδοποιούσε το σύμπαν, δαπανήθηκαν χρήματα και μάλιστα αρκετά. Έχει βρει τον μαγικό τρόπο να δαπανά άσκοπα λεφτά σε σχέδια τα οποία είναι καταδικασμένα σε αποτυχία και να χαλάει την εξαιρετική του εικόνα.

Νομίζω ότι έστω και αργά κάποια πράγματα μπαίνουν στη θέση τους. Θέλω να πιστεύω ότι τα οικονομικά της Π.Α.Ε θα νοικοκυρευτούν και με τον Παράσχο έχουμε πιθανότητες να δούμε και αγωνιστικές επιτυχίες. Αυτό θα βοηθήσει τον κο Τσακίρη να καταλάβει ότι ο Πανιώνιος μπορεί να λειτουργήσει σωστά στα χέρια έντιμων και συνετών ανθρώπων και ότι όλοι εμείς έχουμε στην πραγματικότητα πολύ καλή διάθεση απέναντί του.

Το καλό κλίμα μπορεί και να μας οδηγήσει σε μέρες του 2008.

Για τον κο Τσακίρη έχω να πω ένα πράγμα. Δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που αγόρασε πριν από χρόνια την Π.Α.Ε.Από τότε έχουν γίνει πάρα πολλά. Ξέρω όμως ότι είναι ο άνθρωπος με τις ίδιες ικανότητες.Σε αυτές έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, αρκεί να μην υποτιμά ο ίδιος τον εαυτό του.

amanAM είπε...

Θα δούμε... Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.

Αν μάθουμε κάποτε εάν πληρώθηκαν οι τελευταίες δόσεις Μάκου και Τζιμπουρ, και που δαπανήθηκαν τα χρήματα του Τζαβέλα και όσων έφυγαν γενικά, και πως θα πληρωθούν τα λάθη του καλοκαιριού, ίσως να μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα.

Εάν για παράδειγμα πουληθούν Μανιάτης και Κουμορτζής, ο ένας ή και οι δύο, τα χρήματα που θα πάνε?

Με τι χρήματα θα πληρωθούν όσοι άχρηστοι έχουν τριετή και πενταετή συμβόλαια?

Κι αν τελικά βάλει κι άλλα λεφτά από την τσέπη του, για να πληρώσει τα λάθη του, αυτά θα τα χρεώνει στον Πανιώνιο ή στο ξερό του το κεφάλι?

amanAM είπε...

Πάντως, παρά τα προφανή χάλια μας, είμαστε μόνο 6 βαθμούς κάτω από την πέμπτη θέση, εάν δεν είχαμε χάσει εντός από Ολυμπιακό Βόλου και Εργοτέλη, θα βρισκόμασταν εμείς στην πέμπτη θέση, και όχι στην τελευταία!!!

Αυτό, θα δημιουργούσε την ψευδαίσθηση ότι όλα πάνε καλά!!!

Δεδομένου ότι δεν έχουμε ακόμα παίξει με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους (με τους οποίους μέχρι στιγμής χάνουμε μέσα έξω), εάν τα πάμε καλά με κάτι Ατρόμητους, Κέρκυρες Αστέρες, Πανσεραϊκούς, Ηρακλή κλπ τότε... σύντομα θα φανεί ότι δεν έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Εάν τα πάμε καλά με αυτούς.

Όμως, το οικονομικό πρόβλημα θα παραμείνει: Έσοδα ελάχιστα, έξοδα τεράστια, τεράστιο (αλλά και άχρηστο σε μεγάλο μέρος) ρόστερ, ανάγκη μεταγραφών σε όλες σχεδόν τις θέσεις, και μαύρες τρύπες από εδώ, μαύρες τρύπες από κεί.

Η εικόνα αγωνιστικά μπορεί να βελτιωθεί με τον Παράσχο, εάν καταφέρει να πάρει όσα πρέπει από τους παίκτες που έχουμε, αλλά... τα οικονομικά προβλήματα θα μας πνίξουν.

IWN1998 είπε...

Η σκέψη για δοκιμή πλάνων τύπου Κιντή δεν ήταν παράλογη. Άτοπη ήταν η εφαρμογή τους υπό συνθήκες μονομανίας, ανελαστικότητας, άγνοιας των ειδικών συνθηκών και των υπαρχόντων προβλημάτων της ομάδας και κυρίως χωρίς πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον για την ομάδα εκ μέρους του διαχειριστή.
Είχε γίνει πρόταση να υπάρχει εποπτεία της διαχείρισης από κάποιον/κάποιους που δεν εισακούστηκε και έτσι δόθηκε λευκή επιταγή στον Κιντή, που μας έφερε στο σημερινό σημείο.

Τα λάθη του κου τσακίρη έγκεινται στο ότι η απογοήτευση προηγουμένων αποτυχιών (και οι κακοί σύμβουλοι), τον ωθούν στην τελείως απέναντη όχθη. Έχουμε δηλαδή πάντα λύσεις των άκρων και πάμε από την υπέρβαση στον Κιντή. Μόνη μέση επιλογή Τσακίρη ήταν κατ' ουσίαν η περσινή το Φεβρουάριο με τον Παράσχο και αυτή του βγήκε και θα έπρεπε να είναι σύμβουλος για την μετέπειτα πορεία του.
Εγώ οικτίρω εαυτόν γιατί σ' εκείνη τη συνάντηση του Απριλίου, καθόμαστε και ακούγαμε τις ακρότητες Κιντή με μεγάλη αβρότητα και χωρίς να αντιδράσουμε έντονα, άμεσα και απαξιωτικά. Δεν ξέρω αν άλλαζε τίποτα αφού υπήρχαν ειλημμένες αποφάσεις, αλλά τουλάχιστον μπορεί να υπήρχε η ένδειξη ισχυρής αντίδρασης άμεσα και να κρατιόντουσαν κάποια προσχήματα. Η υπομονή δεν κάνει πάντα καλό.
Δεν θεωρώ ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν πρέπει να ενδιαφέρεται και για κέρδη και για χρήματα από τη δραστηριότητά του. Είναι θεμιτό αυτό στην όποια επιχειρηματική δραστηριότητα. Ούτε και οι τωρινές κινήσεις Τσακίρη με Λιανό κλπ δείχνουν μη ενδιαφέρον για την ομάδα. Θέλω να του αναγνωρίσω την ύπαρξη προσωπικών προβλημάτων και σε καμιά περίπτωση δεν χρειάζεται να τον ρίξουμε στο πυρ το εξώτερο για τα λάθη του γιατί ποτέ δεν θα μάθουμε πως / που θα ήμασταν χωρίς Τσακίρη. Αλλά δεν μπορεί κάποιος να επαναλαμβάνει συνεχώς λάθος πορείες αγόγγυστα. Κάποια στιγμή πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Και επειδή οι ακραίες λύσεις φέρνουν και κραυγαλέα λάθη, ας μάθουμε να κινούμαστε με μικρότερα και πιο σίγουρα βήματα.

Όσο για την ομάδα δεν είναι και για τα μπάζα αλλά έχει κάποιες κτυπητές αδυναμίες. Επειδή και οι άλλοι δεν είναι και πολύ καλύτεροι, αυτό που αρκεί φέτος είναι να μην αποδειχτούμε χειρότεροι από τους κακούς, όπως πχ έγινε στο ματς με τον Εργοτέλη.

amanAM είπε...

Το κέρδος όχι μόνο είναι θεμιτό, αλλά και απαραίτητο για να υπάρξει ένας σοβαρός επενδυτής που να ασχολείται. Συνήθως, το μόνο κέρδος όσων ρίχνουν λεφτά στο ποδόσφαιρο είναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ή η δημιουργία ενός στρατού οπαδών που δίνουν άσυλο σε άλλες κομπίνες και ρεμούλες τους, που έχουν να κάνουμε με δημόσια έργα ή με προμήθειες του Δημοσίου. Ο Τσακίρης δεν χρειάζεται ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο.

Έχω την αίσθηση πως έκανε απλώς την τρέλα του, την καύλα του, και δεδομένου αυτού, δεν μπορεί να κριθεί με κριτήρια ενός επιχειρηματία που έκανε μια σοβαρή επένδυση.

Μετά όμως από την εκπλήρωση της τρέλας του, του έμεινε αμανάτι ένα πολυέξοδο βαρίδι, ενώ ο ίδιος είχε βαρεθεί.

Ψάχνει τρόπο 2 χρόνια τώρα, να μην ξοδεύει άλλα, ή και να πάρει πίσω λίγα από όσα έχει ήδη πετάξει.

Μέχρι στιγμής απέτυχε! Η ομάδα όλο και απαξιώνεται, το ρόστερ μικραίνει σε αξία, μεγάλωσε σε όγκο και τα χρέη πολλαπλασιάζονται.

Εάν θέλει κάποτε να φύγει, αφήνοντας πίσω του οτιδήποτε άλλο εκτός από θρύψαλα και σκουπίδια, πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες αυτοχρηματοδότησης της ομάδας, με η υγιή έσοδα, και λογικά έξοδα.

Αυτό υποτίθεται πως θα πετύχαινε ο Κιντής, και σαν ιδέα, δεν ήταν κακή. Γι αυτό όλοι, παρά τις επιφυλάξεις μας, θέλαμε να πετύχει το "πείραμα"...

Ο τρόπος ήταν λάθος. Με εισαγωγές όλων αυτών των παικτών βήτα διαλογής, χωρίς λογική και σύστημα, με μοναδικό κριτήριο το κόστος και την πιθανή μεταπωλητική αξία, δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχει το πείραμα.

Και τώρα, τα χρέη είναι μεγαλύτερα από όσα ήταν όταν ήρθε ο Κιντής για να μας νοικοκυρέψει και καλά.

Σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες, ο Τσακίρης δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ούτε δεκάρα από εδώ και πέρα. Ίσως απλώς δεν μπορεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Και το ερώτημα (εάν ισχύουν οι φήμες) είναι πως θα πληρωθούν όλα αυτά, πως θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι μέτριοι και οι ενδεχομένως άχρηστοι ή πλεονασματικοί παίκτες, και που θα βρεθούν τα χρήματα για να αγοραστούν αυτοί που θα συμπληρώσουν το ανεπαρκές ρόστερ.

Και η μεγάλη ευθύνη του Τσακίρη, είναι πως αυτοί που θα πρέπει να βρουν τώρα λύσεις, πρέπει να κλείσουν με κάποιο τρόπο όλες τις οικονομικές τρύπες που άνοιξαν κάποιες βλακώδεις και παρορμητικές επιλογές του ίδιου του Τσακίρη.

Αυτό που θεωρώ χρέος του Τσακίρη, είναι να τοποθετηθεί κάποια στιγμή δημόσια, και να πει πόσα οφείλονται αυτήν την στιγμή στο Πανιώνιο, πόσα οφείλει ο Πανιώνιος αριστερά δεξιά, πόσα είναι αυτήν την στιγμή τα έξοδα μείον τα έσοδα και με ποιόν τρόπο θα καλυφτεί η διαφορά. Και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εμένα, σαν μόνη λύση αυτήν την στιγμή, είναι η πώληση 2-3 παικτών, η αποδέσμευση (εάν γίνεται) όσων κριθούν ότι δεν αξίζουν να πληρώνονται άσκοπα, και να αξιοποιηθούν ταλέντα και να προωθηθούν, ώστε να δημιουργηθούν οι επόμενοι προς πώλησιν παίκτες.

Καλές οι διαψεύσεις, αλλά εγώ δεν τις πιστεύω. Εκτός κι αν κάποιος πει πως θα βάλει 5-10 μύρια από την τσέπη του, όσα χρειάζονται τέλος πάντων, και να παραδώσει ένα υγιές ταμείο, να το διαχειριστούν έντιμοι, σοβαροί και επαγγελματίες με γνώσεις και ικανότητες. Και κυρίως, με ευθύνη των πράξεων τους.

br fun_atic είπε...

Για να τα βάλουμε σε μία σειρά. Ο Πανιώνιος όπως κάθε ομάδα του πρωταθλήματος έχει έσοδα.Εισιτήρια, χορηγοί,τηλεοπτικά δικαιώματα κ.λ.π.
Ασφαλώς και έχει και έξοδα.

Το λογικό είναι τα έσοδα να είναι περισσότερα των εξόδων για να μην υπάρχει ζημία. Στην περίπτωση αυτή το κέρδος μένει στον Πανιώνιο, δηλαδή στον μεγαλομέτοχο. Στην αντίθετη περίπτωση επιβαρύνεται τα χρέη ή τα μεταβιβάζει στον επόμενο αγοραστή.

Μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πολλά λάθη. Όμως, απ' ότι μαθαίναμε η τρύπα έκλεινε από λεφτά του Τσακίρη.Αυτό ήταν αντρίκιο για να μην έχει η ομάδα χρέη.

Ο Τσακίρης δεν έχει την υποχρέωση να βάζει συνεχώς λεφτά. Τα έσοδα της ομάδας δεν είναι λίγα. Θεωρητικά, με καλή διαχείριση και μετρημένες κινήσεις μπορεί να λειτουργήσει βασιζόμενη στα δικά της έσοδα.

Νομίζω ότι δεν θέλει φιλοσοφία, ότι σε ένα ρόστερ 35 ανθρώπων, τα λεφτά του Τζαβέλλα πήγαν στα πειράματα του Κιντή. Όσο φθηνοί κι αν ήταν οι Αφρικανοί, όλο και κάτι θα κόστισαν.Πέρα από αυτό υπάρχουν τα συμβόλαια των Μάχο, Χίκα και Ρίσγκαρντ τα οποία δεν είναι μικρά. Βάλε μέσα και τον Βαζ Τε και έχεις την πλήρη εικόνα.Σε αυτά προσθέτεις αμοιβές Δανού και Κιντή, έξοδα παραστάσεων, αγορές ηλεκτρονικών συστημάτων και έχεις την πλήρη εικόνα.

Τώρα που έχει περάσει ο καιρός κάποια πράγματα φαίνονται καθαρότερα. Θεωρώ ότι ο κ. Τσακίρης δεν είχε την πρόθεση να βάλει πολλά χρήματα στην ομάδα(το είχε πει κιόλας). Θα έπρεπε λοιπόν ο Κιντής να την τρέξει καλά και φθηνά. Αυτό ήταν το αντικείμενό του. Απέτυχε όμως σε κάθε επίπεδο και πλέον τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε.

amanAM είπε...

Έτσι είναι ρε συ Άκη, αλλά... τώρα που φορτωθήκαμε κι άλλα χρέη, κι άλλες μαύρες τρύπες, από το λάθος του Τσακίρη να εμπιστευτεί εν λευκώ στον Κιντή, πως θα πληρωθεί το μάρμαρο, εάν ο Τσακίρης δεν θέλει ή δεν μπορεί να πληρώσει την ζημιά?

vassilis είπε...

Αντώνη επιμένεις πάντα να βλεπεις τα τελευταία χρόνια μόνο.
Ο Πανιώνιος από τη στιγμή που έγινε ΠΑΕ ήταν ένα βαρέλι χωρίς τρύπα.

Θυμίζω μεγαλομετόχους που αφού ξηλώθηκαν έφυγαν αφήνοντας την ομάδα με πρόβλημα:
Αρχικά Ζούνης, στη συνέχεια Σταματελάτος, μετά ανέλαβε ο Βεντούρης, στη συνέχεια ο Μοβσεσιαν δηλαδή ο Κοσκωτάς. Μας σώζουν από τη λαίλαπα Μοβσεσιάν ο Δαβάκης και ο Τσολακάκης. Λεφτά όμως δεν υπάρχουν και πάμε το 91-92 με ένα ρόστερ γεμάτο πιτσιρικάδες και τον Παντιτς να σωθούμε. Πέφτουμε και αναλαμβάνει ο Δήμος. Σε 7 χρόνια και μετα από κάμποσα δισ μέσα, κάποιοι δε απο τους υπεύθυνους είναι κατηγορούμενοι ακόμα και σήμερα. Ερχεται ο Μπέος μετά Βαίων και κλάδων για να απεμπλακεί ο Δήμος. Ο Μπέος υπόσχεται πολλά δημιουργεί μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ αλλά και με προβλήματα εξωτερικής εικόνας. Διαλύεται η παλιά ΠΑΕ και δημιουργείται καινούργια. Φεύγει ο Μπέος έχοντας σε 3 χρόνια ενα μετοχικό κεφάλαιο 1.5 εκ. ευρώ και έρχεται ο Τσακίρης.

Συμπέρασμα: Η μόνη περίοδος που η ΠΑΕ δεν έμπαινε με τα μπούνια μέσα ήταν η περίοδος Μπέου. Εγω λοιπόν τι ζητάω από τον Τσακίρη; Ζητάω μια ομάδα που θα είναι οικονομικά όπως την περίοδο Μπέου χωρίς τεράστια ανοίγματα αλλά θα έχει πολύ καλύτερη εικόνα στους τρίτους. Αυτό το έχω πει ακόμα και το 2006 σε ΓΣ τον κυριο Τσακίρη, τότε που όλοι ήταν θαμπωμένοι από τα εκατομμύρια του.

Οι έξοδοι στην Ευρώπη έρχονται και παρέρχονται. Πρώτα θα πρέπει να στήσουμε μια ΠΑΕ που να λειτουργεί λογικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει έσοδα όσα και έξοδα. Αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα του Τσακίρη.

Το πρόβλημα είναι τι ζητάνε οι φίλαθλοι. Είναι διατεθιμένοι να ανεχτούν μια ομάδα που θα κυμαίνεται για 2-3 χρόνια στην 8-10 θέση ώστε σιγά σιγά να δημιουργήσει μια δομή που θα την ανεβάσει ψηλότερα;

amanAM είπε...

Βασίλη, λίγο πολύ τα ξέρω όσα έγραψες, αλλά πιο συστηματικά ασχολούμαι με τα θέματα του Πανιωνίου τα τελευταία 4 χρόνια, γι αυτό κι έκανα και το μπλογκ.

Πιο παλιά, πήγαινα 1-2 φορές τον χρόνο στο γήπεδο, και μάλιστα στην θύρα 4.

Επί Μπέου, είχα σταματήσει να πηγαίνω στο γήπεδο, και με το που ήρθε ο Τσακίρης, ξανάρχισα να έρχομαι.

Εγώ δεν μπορώ να πω τι θέλουν οι οπαδοί του Πανιωνίου. Εγώ όμως, θα ήθελα να δω τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, σκάκι, κλπ γεμάτο με Νεο Σμυρνιωτάκια, Παλιο Φαληριωτάκια, Αλημιωτάκια, κλπ. θέλω να βλέπω Ελληνόπουλα να παίζουν τουλάχιστον κατά 80% στις ομάδες, και να αγαπάνε την φανέλα και να σέβονται την ιστορία της ομάδας μας.

Δεν με ενδιαφέρει σε ποιά θέση θα καταλήγουμε, ούτε καν σε ποιά κατηγορία θα παίζουμε. Με νοιάζει να είμαι περήφανος για την ομάδα, να είναι έντιμη, να μην στήνει παιχνίδια, να μην έχει χρέη, και να έχει υγιείς βάσεις, ώστε με τον καιρό να καταφέρει να γίνει ανάλογη με την ομάδα μας του πόλο!!!

Εγώ αυτό θέλω. Μπορεί να μην γίνεται, αλλά δικαιούμαι να το θέλω.

IWN1998 είπε...

Είναι εύκολη η απάντηση, αν οι οπαδοί θα δέχονταν την ομάδα στην 8-10 θέση, όταν τώρα την βλέπουν στον πάτο...
Επίσης Βασίλη, η ερώτηση μάλλον απευθύνεται σε πιο νέους από μας, που έχουμε ζήσει πολύ και πολλά πέτρινα χρόνια για να μην έχουμε την υπομονή να δούμε ένα ορθολογικό κτίσιμο της ομάδας χωρίς Κιντήδες ή χωρίς υπερβάσεις.

Απ' ότι επιπόλαια άκουσα σήμερα, ο ΟΠΑΠ θα δώσει περισσότερα χρήματα στις ΠΑΕ, οπότε να μια αύξηση εσόδων, αμέσως-αμέσως. Και η νέα πολιτική εισιτηρίων μπορεί να φέρει κάτι παραπάνω. Αλλά όταν η κατάσταση είναι γενικά δύσκολη οικονομικά, τι μπορείς να περιμένεις στον Πανιώνιο μικρόκοσμο;

Να σημειώσω ότι για μεταγραφές δόθηκαν ελάχιστα, μόνο οι Χίκα και Ρισγκάρντ δεν ήταν ελέυθεροι, για τον πρώτο δόθηκαν 120.000 Ευρώ, για το δεύτερο άγνωστο...
Το ζήτημα είναι ότι στους ελεύθερους έχουμε κάνει μκράς χρονικής διάρκειας συμβόλαια, 3.5 ως 5 ετών και αυτά δύσκολα σπάνε. Υποθέτω ότι πριν αποφασιστεί ποιοι θα μείνουν, θα πρέπει πθα πρώτα να τους δει ο Παράσχος, γεγονός που θα φάει όλο το Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να μικρύνουν οι πιθανότητες να βρουν ομάδα και να δεχτούν να φύγουν απλά με ελευθέρας...Ίσως ένα-δυο να έπρεπε να πάρουμε άμεσα την απόφαση να τους διώξουμε...

vassilis είπε...

Αντώνη δεν διαφωνώ με την συμμετοχή Ελλήνων, το αντίθετο μάλιστα. Οχι όμως μόνο νεοσμυρνιωτάκια κλπ. Ο Εμβολιάδης είναι από τη Μακεδονία,ο Μαυρίκης απο τον Μελιγαλά , παίκτες που έγιναν σημαίες μας.

Το ερώτημα μου παραμένει. Γιατί η ομάδα κύλησε χωρίς μεγάλα χρέη μόνο επί Μπέου; Μήπως γιατί ο Αχιλλέας έκανε πέρα κάποιους που βλέπουν τον Πανιώνιο σαν δημόσιο που μπορούν να ξοδεύουν συνέχεια χωρίς να δίνουν ποτέ λογαριασμό; Ερώτηση κάνω, δεν ξέρω την απάντηση.

Θυμάστε την ιστορία με εκείνον που πήγε στο εξωτερικό έχοντας τις αποσκευές του τα λεφτά μιας μεταγραφής την οποία αν θυμάμαι καλά δεν έκανε γιατί του τα κλέψανε όπως δήλωσε.

Τελικά εκεί είναι το ζουμί. Πως μια ομάδα με 5-6 εκ. έσοδα για να έχει αυτούς τους παίκτες πρέπει να δινει άλλα 3 εκ. ο μεγαλομέτοχος. Γιατί αυτά τα έσοδα τα έχει.

Ιωνα η ερώτηση για τη δέκατη θέση απευθύνεται στους φιλάθλους που ζητάνε Ευρώπη με τη μια και δεν ενδιαφέρονται για τα οικονομικά. Για αυτούς που έχουν κάνει σημαία τους το αν δεν έχεις λεφτά φύγε εσύ να έρθει ο άλλος που έχει.