Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ημέρα ξεφτίλας και ντροπής

Έζησα τον διασυρμό, μέσα στο τηγάνι.
Πριν αρχίσει το παιχνίδι, δίπλα μου έβλεπα φοβισμένους Ολυμπιακούς, να τρέμουν για το ότι θα χάσουν, αφού η ομάδα τους ήταν μισή. Μπροστά τους έβλεπαν την ομάδα που μια εβδομάδα πριν νίκησε την ΑΕΚ κι έτρεμαν τα πόδια τους!
Ξεκινήσαμε γερά, ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία ανάπτυξη, δεν έκανε ευκαιρία, αντιθέτως εμείς μαρκάραμε, αναπτυσσόμασταν καλά, βάλαμε ένα γκολ που ο επόπτης δεν υπέδειξε σαν οφσάιντ, και όταν είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, σήκωσε το σημαιάκι ο αλήτης. Ακόμα και οφσάιντ να ήταν, τόσο οριακό δεν δίνεται, εάν ήταν ανάποδα η φάση θα έλεγαν πως η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου, αλλά τι να λέμε τώρα, μετά από τέτοιο τελικό σκορ...

Ο Πανιώνιος είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, από στιγμή σε στιγμή περίμενες πως θα ανοίξει το σκορ, πνίγηκε και μια κλωτσιά μέσα στην περιοχή-πέναλτι στον Μπάλαμπαν, οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί δίπλα μου μιλούσαν για καθαρό πέναλτι, κι ενώ... η ψυχολογία των οπαδών βρισκότανε στο μηδέν, με μοναδική απειλή προς το τέρμα μας μια πάσα δώρο του μέτριου σήμερα Μάχο,  στο καπάκι ήρθε η γκέλα του Λάτκα, που τους χάρισε το πρώτο γκολ, και... για 2-3 λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε να βάλει και δεύτερο, ανεπιτυχώς. Εμένα με είχαν ζώσει τα φίδια εξ αρχής, βλέποντας το Πανιώνιο να παίζει τόσο ανοιχτά, ξέροντας την αξία του Βαρό, το ότι ο Κοντοές δεν είναι αριστερό μπακ, ξέροντας την αστάθεια της άμυνας και την ανυπαρξία του κέντρου, πίστευα πως ήταν θέμα χρόνου να γίνει το κακό, και δυστυχώς δικαιώθηκα.

Με την εικόνα των ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, ήταν βέβαιο πως έπρεπε από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έπρεπε να μπουν Χίκα και Σαλαλί, αφού ούτε ο Φανούρης πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ούτε ο Μπάλαμπαν είχε άλλες δυνάμεις. Κι ενώ ακόμα υπήρχαν ελπίδες πως... μπορεί να γίνει κάποιο θαύμα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο πραγματικός Ολυμπιακός απουσίαζε από το γήπεδο, ήρθε μια αδράνεια σε μια εκτέλεση φάουλ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, και 2-0.

Από εκεί και μετά... και λίγα φάγαμε!!! Δεν υπήρχε Πανιώνιος. Εμένα με τους φίλους μου να με βάζανε να παίξω, περισσότερο θα προσπαθούσα!

Δεν επιτρέπεται, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να παρατάνε ένα παιχνίδι από το 50', και να κάνουν δώρο μια πεντάρα στον Ολυμπιακό, και να γελάει όλη η Ελλάδα μαζί μας.

Ναι, έχουμε διαφορά μπάτζετ και διαφορά κλάσης ακόμα και με αυτόν τον Ολυμπιακό, δεν αντιλέγω, αλλά... τόσες ομάδες πιο αδύνατες έχουν καταφέρει αποτελέσματα, τι νόημα έχει να κατεβαίνουμε μέσα στον Καραϊσκάκη λες και είμαστε Μπαρτσελόνα? Χάθηκε ο κόσμος να παίξουμε ένα σύστημα τύπου Ρεχάγκελ, με το οποίο πήραμε ολόκληρο Γιούρο, παρόλο που ήμασταν από τις πιο αδύνατες ομάδες? Η ομάδα κατέβηκε στο γήπεδο, λες και την έστησε ο Λεμονής, 2 χρόνια πριν. Τότε φάγαμε 4, τώρα 5!

Ο Μάντζιος απέδειξε πως δεν κάνει ο άνθρωπος, ούτε το ρόστερ κάνει βέβαια, οπότε... φασκελωκουκούλωστα. Ποιός σοβαρός προπονητής θα χαλάσει το όνομα του με τέτοιο ρόστερ? Μέχρι και ο Μάχο σήμερα, ήταν για κλάματα, αν και δεν ευθύνεται για τα γκολ. Με εξαίρεση τον Κοντοέ που ναι μεν δεν είναι παιχταράς, αλλά το πάθος του περισσεύει, όλοι οι άλλοι ήταν για κλωτσιές.

Την επόμενη αγωνιστική, θα πρέπει να βάλουνε καλά στο μυαλό τους οι παίκτες που έχουν τον Πανιώνιο για τα @ρχίδι@ τους, πως... όποιος δεν φτύσει αίμα για να νικήσουμε τον Ατρόμητο, να μην τολμήσει να βγεί από το γήπεδο μετά το τέλος του ματς.

Λιανέ, στο μπάκετ βρήκες λύσεις, και παρόλο που χάσαμε από τον Ολυμπιακό, με τον νέο προπονητή δόθηκαν ελπίδες πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Βρες λύσεις και για το ποδοσφαιρικό τμήμα, μόνο εσύ μπορείς.

Τσακίρη, όταν σου λέγαμε πως ανησυχούμε για τον Κιντή και τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, μας θεωρούσες μ@λ@κες. Τώρα, ελπίζω να είσαι περήφανος για το έργο σου. Δυστυχώς, πριν 4 χρόνια ξεκίνησες πολύ καλύτερα από όσο άξιζες, και η πτώση που ακολούθησε, δεν έχει τέρμα. Οι επιλογές σου τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν δείξει πως είσαι πολύ λίγος, και πως από τύχη στην αρχή τα πράγματα πήγαν καλά. Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά είσαι ανίκανος να χωρίσεις 2 γαϊδάρων άχυρα. 

Ας κρυφτούμε τώρα στις τρύπες μας, άντε να κυκλοφορήσεις μετά τα 5!!!

ΥΓ. Φυσικά, δεν μπορούσα να μην βιντεοσκοπήσω την προσέγγιση μου στο γήπεδο, μέχρι και  την είσοδο μου στις εξέδρες. Η διαφορά είναι προφανής. Όποιος δεν το έχει ζήσει, δεν μπορεί να καταλάβει για πόσο ζώα μας έχουνε, όσους πηγαίνουμε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης!








ΥΓ2. Οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου:

«Κρατάμε μόνο την εμφάνισή μας στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο εμφανίστηκε μία διαφορετική ομάδα στο γήπεδο. Καταρρεύσαμε μετά το 2-0 και η εικόνα μας στο γήπεδο ήταν -το λιγότερο- απαράδεκτη. Χρειάζεται ηρεμία, έχουμε ένα… Γολγοθά να αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι σταθήκαμε πολύ καλά στο πρώτο 45λεπτο, καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε κλασική ευκαιρία. Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ ύστερα από ατομικό λάθος και μετά το 2-0 ήρθε η κατάρρευση και δεν υπήρχε Πανιώνιος στο γήπεδο. Η φυσική κατάσταση είναι το μόνο πρόβλημα που δεν έχουμε. Τα γκολ που δεχθήκαμε είναι απαράδεκτα για επίπεδο Σούπερ Λίγκας. Είμαι αισιόδοξος και πολεμιστής, δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα».

Σχόλιο: Ο ένας ήταν ηγέτης, αυτός πολεμιστής! Μακάρι ρε Άκη, το Σάββατο να σας δούμε με τον Ατρόμητο, γιατί... παρατράβηξε το αστείο!!! 

 Ο πάτος της βαθμολογίας... 6-15 γκολ!

18 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Δυστυχώς για κανένα πεντάλεπτο πριν τη γκέλα του Λάτκα, φαινόταν ότι χάναμε τη μάχη του πρέσιγκ, κυρίως γιατί έχουμε ανύπαρκτο κέντρο, που δεν μπορεί ν’ αλλάξει πάνω από δυο πάσες.
Εκεί υποτίθεται ότι η διοίκηση Κιντή αγόρασε τον Πούπο, μεγάλο παικταρά, που του έκανε και πενταετές συμβόλαιο. Και μάλιστα τον δοκίμαζαν για καιρό και έδιωξαν την αρχική τους επιλογή τον Πάλιτς γιατί ήταν λίγο πιο ακριβός...Που είναι ο Πούπο;;;;
Με τέτοιο κέντρο, όλοι καταλαβαίνουμε πια γιατί ο Στόρε έβαζε εκεί τον Μανιάτη...
Διαφωνώ ότι παίζαμε καλά ακόμα και όταν το πρέσιγκ μας απέδιδε στο πρώτο ημίωρο. Βασικά είχε τα μαύρα του τα χάλια ο Ολυμπιακός σ’ εκείνο το διάστημα.

amanAM είπε...

Δεν έχεις άδικο, ο ολυμπιακός είχε όντως τα χάλια του, και όσο αυτός σερνότανε, εμείς φανήκαμε κάπως...

Μετά την γκέλα του Μάχο, οι Ολυμπιακοί πίστεψαν πως μπορούνε να εκμεταλλευτούν κάποιο παρόμοιο λάθος, και μετά από λίγο, ο Λάτκα τους έδωσε την δεύτερη ευκαιρία, και έκτοτε... φάνηκε η δικιά μας γύμνια.

amanAM είπε...

Παρακαλώ όλους να δούνε τα βιντεάκια, για να καταλάβουνε ότι... δεν είναι νόμος του κράτους να υπάρχουν κάμποσες διμοιρίες ΜΑΤ γύρω και μέσα στο γήπεδο. Είναι επιλογή της ΠΑΕ.

Κανένας δεν αγγίζει κανέναν, και κανένας δεν σε ξεφτιλίζει, επειδή πλήρωσες εισιτήριο να δεις τον Ολυμπιακό.

Αντιθέτως, επειδή πάμε εμείς στην Νέα Σμύρνη, είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε σκηνές τριτοκοσμικές, να υποβληθούμε σε σωματικούς ελέγχους, να περάσουμε δια μέσου μπάτσων και ΜΑΤ. Εικόνες, που χαράζονται στις μνήμες των παιδιών μας που μας συνοδεύουν.

Πέρυσι, ο 9χρονος γιός μου απόρησε: Είδε έναν μπάτσο να χαμογελάει, και το σχολίασε!!! Του έκανε εντύπωση που χαμογελούσε...

MEATSAUCE είπε...

Δεν έχεις δίκιο για όσα λες για το γήπεδο. Έλεγχο έχει αλλά απο τα πέταλα, εκεί που έχουν βάλει και πλεξιγκάς και δίχτια, εκεί που μαζεόνται οι οργανωμένοι...Παρόλα αυτά και πάλι τίποτα δε συμβαίνει, γιατί με ένα τέτοιου επιπέδου γήπεδο, ακόμα και οι κάφροι έχουν μπει σε ένα τριπάκι να το προστατεύουν αφού το νοιώθουν δικό τους...

Μην περιμένεις ίδια συμπεριφορά για μια ομάδα που έχει πολύ λιγότερο κόσμο, γήπεδο αφημένο στη βροχή, μακέτες και πλάνα για να γίνονται και να γελάμε, χημικές τουαλέτες, λογική φιλάθλου να τελειώσει το παιχνίδι για να μπούμε να τσιμπήσουμε καμια φανέλα στο τσαμπέ.

Θα δεις για πότε θα ανέβει επίπεδο ο πανιώνιος άμα φτιάξει ένα καινούριο γήπεδο... Όχι του μεγέθους του Καραισκάκη ή του ΟΑΚΑ... αλλά στα μέτρα του, ζεστό και σύγχρονο... Μια έδρα που θα τη σέβονται ακόμα και οι φιλοξενούμενοι...

amanAM είπε...

Ναι, τα είδα τα πλέξιγκλας και τα δίχτυα στα πέταλα.

Με πειράζει που δεν βλέπω πλέξιγκλας και δίχτυα μπροστά στην θύρα 3, εκεί που μαζεύονται πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι σε κάθε αγώνα, και κάνουν τα γνωστά αίσχη με βεγγαλικά και κροτίδες, τουλάχιστον σε κάθε παιχνίδι με ΑΕΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακό, και μάλιστα εντελώς ανεμπόδιστοι.

Δεν είδα τι γίνεται στα πέταλα στο Καραϊσκάκη, κατά την είσοδο των φανατικών, αλλά στην Νέα Σμύρνη οι μόνοι που είναι τελικά ανεμπόδιστοι να κάνουν ότι τους καπνίσει, είναι οι φανατικοί.

Όποτε θέλουν μπουκάρουν στο γήπεδο, όποτε θέλουν το σκάβουν κιόλας άμα λάχει να πούμε, γενικά είναι τα χαϊδεμένα παιδιά του μεγαλομετόχου. Κάποτε έλεγε πως ήταν ένας εξ αυτών, και θα έδινε και την ζωή του για πάρτη τους...

Υποθέτω πως ένα παιχνίδι κατά του Πανιωνίου, δεν είναι υψηλού κινδύνου για το Καραϊσκάκη. Πιθανόν εάν ήταν παιχνίδι κατά της ΑΕΚ ή του ΠΑΟ, θα υπήρχαν μπάτσοι γύρω τριγύρω.

Όμως, ανεξαρτήτως αντιπάλου, στην Νέα Σμύρνη το γήπεδο είναι περικυκλωμένο με μπάτσους και ΜΑΤ, είναι παραταγμένοι λες και βρίσκονται στα Εξάρχεια σε πορεία αναρχικών, ΜΑΤ υπάρχουν έξω από κάθε θύρα, και αστυνομικοί μέσα στο γήπεδο, μετά τα τουρνικέ κλπ.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, υπήρχε ολόκληρη διμοιρία ΜΑΤ στην μπροστινή σειρά καθισμάτων, στην θύρα 4. Γύρω από το γήπεδο, 20-30 διμοιρίες... Στην Βαγδάτη βρισκόμασταν?

Στην θύρα 2, μας κάνουν σωματικό έλεγχο σε κάθε αγώνα... Τι στο διάολο, όλοι φανατικοί είμαστε οι Πανιώνιοι?

Έχω σταματήσει να παίρνω στο γήπεδο τα μικρά παιδιά μου, παρόλο που έχουν διαρκείας, γιατί την επόμενη φορά που θα απλώσει μπάτσος τα χέρια επάνω του, θα μας γράψουν οι εφημερίδες!!!

Σε προγενέστερο ποστ, έχω ανεβάσει τον "κανονισμό λειτουργίας του γηπέδου", όπως είναι αναρτημένος στην θύρα των επισήμων... Σύμφωνα με αυτόν τον κρυφό και κατάπτυστο κανονισμό, μέχρι και οι σεκιουριτάδες έχουν δικαίωμα να μας ψαχουλέψουν!!!

Δεν είδα κανέναν στο Καραϊσκάκη να κατασχέσει αναπτήρες, να ζητάει να αδειάσουμε τα ψιλά και να τα πετάξουμε, κλπ.

Και στην θύρα 12 που εγώ έτυχε να πάω, δεν υπήρχαν μπάτσοι, δεν υπήρχαν σωματικοί έλεγχοι, ούτε γύρω από το γήπεδο ΜΑΤ.

Αγαπητέ "Μήτσος", τι να το κάνουμε το γήπεδο στολίδι στην βήτα Εθνική?

Και ποιός θα πληρώσει γι αυτό, ο Φούφουτος?

Ο Τσακίρης προφανώς έπαιζε για χρόνια το ΦΙΦΑ μάνατζερ, και θα κονόμησε, και αποφάσισε να ρίξει κάποια φράγκα στον Πανιώνιο, να παίξει ρεαλιστικά και να κονομήσει και στην πραγματική ζωή. Έφτιαξε ένα προπονητικό το οποίο και μόνο από την υπεραξία της γης έχει ήδη βγάλει κέρδος, ενώ θα εισπράττει για πολλά χρόνια ενοίκια (μέχρι και τα δισέγγονα του), και αν αύριο δεν υπάρχει Πανιώνιος, το προπονητικό θα νοικιαστεί (ή θα πωληθεί) σε όποιον άλλον το χρειάζεται...

Το γήπεδο όμως, είναι άλλο πράγμα: Θα ήταν πραγματική επένδυση για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Όμως... τα λεφτά είναι πολλά, και η ανταπόδοση αβέβαιη.

Με 3-4 χιλιάδες εισιτήρια, και με την πλειοψηφία τους ΑΕΚοπανιώνιος, Γαυρόπανιώνιους, Βαζελοπανιώνιους, καθώς και κάμποσους συμπαθώντες, δεν γεμίζουν γήπεδα-στολίδια.

Τα γήπεδα στολίδια γεμίζουν με επιτυχίες, με ομάδες που αξίζουν, με σοβαρούς προέδρους, με σοβαρούς μετόχους, με σοβαρούς προπονητές, και με παίκτες αξίας.
Τέτοια πράγματα, δεν πρόκειται να συμβούν στην Ν Σμύρνη, όσο ζω τουλάχιστον.

amanAM είπε...

Κατά τα άλλα, έχω δίκιο, και να σου πω γιατί? Έχω να πάω στο Καραϊσκάκη από πέρυσι, πάλι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, και πάλι στην ίδια θύρα. Πέρυσι ήταν η δεύτερη φορά. Πρόπερσι ήταν η πρώτη, στον ίδιο αγώνα, και τότε είχα πάει στο πέταλο, απέναντι από την θύρα 7, τότε που δεν υπήρχαν και εκεί φανατικοί.

Τις 2 προηγούμενες φορές, δεν είδα ούτε τότε μπάτσους, κανένας δεν με έψαξε, κλπ. Έτσι, φέτος ήξερα ότι κανένας δεν θα με ενοχλήσει, και βιντεοσκόπησα όλη την άφιξη, όπως βλέπεις στο βίντεο που ανέβασα. Δεν ήταν τυχαίο. Δεν έτυχε να μην με ψάξουν, το ίδιο συνέβη και πέρυσι, και πρόπερσι.

Άρα, ήξερα τι θα συμβεί, και απλώς το κατέγραψα.

Αντιθέτως, ξέρω τι συμβαίνει κάθε φορά στο γήπεδο της Ν Σμύρνης. Και το ξέρουμε όλοι, όσοι πηγαίνουμε εκεί.

Την επόμενη φορά, θα καταγράψω την άφιξη μου στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, θα δείτε όλοι την διαφορά.

Η ΠΑΕ, εάν θέλει να με διαψεύσει, ας αλλάξει πολιτική και συμπεριφορά, και ας με "εκθέσει"...
Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα, και ας βγω ψεύτης, που δεν είμαι αλλά λέμε τώρα...

Katrinos είπε...

Aν και ακούγεται οξύμωρο, πραγματικά το Καραισκάκη είναι σαλόνι. Αν εξαιρέσεις τις (πολλές) γαυρόφατσες το κλίμα είναι Ευρωπαικότατο. Πολιτισμός, εξυπηρέτηση, καθαριότητα , κλπ,κλπ,κλπ. Κάθεσαι με την άνεση σου και βλέπεις (καλά) τον αγώνα απο όπου και να κάθεσαι. Η δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι marketing και εξυπηρέτηση πελάτη απίθανη.

Η όλη συμπεριφορά δεν οφείλεται στη 'χαμηλή επικινδυνότητα' του αγώνα. Τα ίδια με αυτά που περιέγραψες, είδα και σε αγώνα play off του γαύρου με την πριγκιπέσα.

Είναι γεγονός οτι ένας χώρος μπορεί να σου αλλάξει τη συμπεριφορά. Έχω για παράδειγμα το μετρό το αεροδρόμιο, τη μαρίνα του Λάτση στη γειτονιά μας για π.χ.
Αλλά στη δική μας περίπτωση είναι θέμα θέλησης της ΠΑΕ να αλλάξει κάποια πράγματα που δεν χρειάζονται επένδυση , αλλά διαφορετική στάση απέναντι μας, δηλαδή να μη μας θεωρούν ζώα.
Δεν είναι δύσκολο να καθαρισθεί ο χώρος, να καθαρίζονται τα καθίσματα, να μην υπάρχουν 18 διμοιρίες ματ, να μη ψάχνουν σε θύρες που πάνε οικογενειάρχες, να υπάρχει σήμανση στα καθίσματα κατόχων διαρκείας και πολλά άλλα που έχουμε βαρεθεί να γράφουμε.

Είναι θέμα διάθεσης όχι χρημάτων. Πιστεύω οτι ιδιαίτερα οι κκ Λιανός και Ζερβακάκος έχουν και διάθεση και τη κατάλληλη νοοτροπία να δούν αυτά τα θέματα.

Για το ματς δεν χρειάζεται να εκφρασθώ , ευτυχώς δούλευα και δεν το είδα. Το μόνο έχω να αναφέρω είναι οτι χάρηκα που έπεσε ξεχέσιμο στους παίκτες απο τη Διοίκηση της ομάδας. Αυτή είναι η διαφορά μετάξύ της προηγούμενης και της τωρινής. Η τωρινή ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ και πονάνει την ομάδα.

amanAM είπε...

Την πρώτη εποχή Τσακίρη, φτάνοντας στο γήπεδο, πολλές φορές μοίραζαν διαφημιστικά καπελάκια ή μπλουζάκια στα παιδιά, μοίραζαν ένα όμορφο πρόγραμμα, και παρόλους τους μπάτσους και τους ελέγχους, το κλίμα ήταν καλό.

Βλέπαμε και μπαλίτσα, δεν υπήρχε διάθεση για γκρίνια. Και κάτι στραβό να έβλεπες, έλεγες... πως σε λίγο καιρό θα φτιάξει.

Πήγαινα στο γήπεδο με τα παιδάκια μου, και αιθανόμουνα όμορφα. Τώρα, με ενοχλούν τα πάντα, και δεν έχω την παραμικρή όρεξη να κάνω υπομονή, να ανεχτώ το παραμικρό ή να υποχωρήσω σε αυθαιρεσίες.

Ο Τσακίρης πέτυχε να μου μεταδώσει το ξενέρωμα του. Και όταν έχουν το θράσος ορισμένοι να κρίνουν και να κατακρίνουν τον μέσο φίλαθλο-οπαδό, έπρεπε να είναι έτοιμοι να ακούνε καθημερινά κριτική για όσα δεν κάνουν ή όσα κάνουν στραβά.

Ανοχή τέλος.

amanAM είπε...

Ένας χώρος καθαρός, σύγχρονος, τακτοποιημένος, αξιοπρεπής, είναι ένας χώρος που κάποιοι ετοίμασαν με σεβασμό σε αυτόν που θα τον χρησιμοποιήσει...

Είναι φυσικό και επόμενο, να εμπνέει τον σεβασμό, διότι κάποιοι σε σεβάστηκαν περιμένοντας να πας εκεί.

Στην Ν Σμύρνη, μας υποδέχονται σαν να είμαστε ζώα. Δεν φταίει ότι είναι παλιό το γήπεδο, συντελεί κι αυτό, όμως φταίει κυρίως η νοοτροπία και το ποιόν του οικοδεσπότη.

MEATSAUCE είπε...

Εγώ Αντώνη έχω διαρκείας στην 5 και χθες με ψάξανε όσο δεν με έχουν ξαναψάξει ποτέ πάντως...

Ο Πανιώνιος πάει καρφί για Β εθνική γιατί έχει χάσει την ταυτότητα του, δε σέβεται κανείς την 120χρονη ιστορία του τα τελευταία χρόνια. Κάποτε έβγαζε ότι καλύτερο υπήρχε στην Ελλάδα απο τις ακαδημίες... Πλέον φέρνει παραπάνω καράβια απο άγνωστος Αφρικανούς λες και είναι ο Ιονικός του μακαρίτη του Κανελάκη... Αφρικανούς ίδιας ποιότητας με αυτούς που πουλάνε τσάντες στην πλατεία. Ξεπούλησε ότι Ελληνικό και ταλαντούχο είχε (βλέπε Μάκο- Τζαβέλα), πάει να δώσει και τον Μανιατάκο... Και ευκαιρία σε πιτσιρικάδες μηδέν... Πού είναι ο Παναγόπουλος, ο Αναστασόπουλος, ο Κοντοχρήστος και ο Κολοβός;;;

Όσο για το γήπεδο... Όπως λέει και ο Γιωργάκης «ΛΕΦΤΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ»... Το θέμα είναι ότι για να έρθουν οι επενδυτές και να ρήξουν λεφτά για να κάνουν επένδυση τύπου Mall, Factory, Allou Fun Park, περιμένουν να τα πάρουν και πίσω... Να φτίαξουν ένα καινούριο γήπεδο 10,000 θέσεων, που απο κάτω θα έχει αντίστοιχα με το Καραισκάκη ένα «Κυανέρυθρο καφέ, Σουβλάκι ο Ιστορικός, Mac Panthers Burgers, Μαγαζιά με ρούχα, γυμναστήρια, Μουσείο Ιστορικού, Σούπερ Μάρκετ...» Να πηγαίνει ο Αντώνης 4 ώρες πριν τη σέντρα... Να αμολάει τα πιτσιρίκια να χαζεύουν και να ανοίγει το μάτι τους... Να γίνεται η Κυριακή γιορτή για την οικογένεια (Μετά το μεσημεριανό φαγητό στον παππού ε!).

Αλήθεια... Μια τέτοια ιδέα πως θα φαινόταν στην κλίκα της πλατεία, στους Τσιάπηδες, Παπανικολάου χαρτικά, Sportland, Groupo Ottico και το λοιπό παρεάκι που έχει μπει και στο δήμο ;;;

Georgios είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ το γαυρακι ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ γαυρους.ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ'ΣΤΟΛΙΔΙ' ΤΟΥΣ? ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΗΣ ΠΟΤΕ? ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΙΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ? ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ? ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο σ(ξ)υριζα ΠΟΥ ΣΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΧΑ.ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΕΚΕΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΕΞ'ΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ?ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΜΑΤΑ. ΑΥΤΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΛΙΑ

zouri1 είπε...

απλα ενημερωτικα για τον Γιωργο,οτι ο ΣΥΝ φωναξε παρα πολυ για το Καραισκακη και το καταψηφισε.

amanAM είπε...

Η αλήθεια είναι, πως δεν μπορώ να πω πολλά για πολιτισμό, σε έναν Ολυμπιακό (τον Μήτσο) που όταν βγήκε στον δρόμο, κοντά στην Αγία Φωτεινή εάν θυμάμαι καλά, για να πανηγυρίσει το Πανευρωπαϊκό στο μπάσκετ, παιδάκι τότε 12-13 χρονών, κάποιοι φρόντισαν να τον στείλουν για καινούργια οδοντοστοιχία...

Ο Μήτσος είναι Νεοσμυρνιώτης γέννημα θρέμα, και είναι κρίμα που είναι γαύρος, όταν δεν μπορεί ο Πανιώνιος να εμπνεύσει ούτε τα παιδάκια του Δήμου της Νέας Σμύρνης, τότε τι να πω!

Όμως, την Λίνεν εποχή, τον είχα συναντήσει πολλές φορές στην θύρα 2, ανηψιός μου είναι άλλωστε...

Τώρα, έχω πάρα πολύ καιρό να τον δω στην Ν Σμύρνη, να δει τι? Τα χάλια μας?

Άρα, από όσα είπε ο Μήτσος, σε κάποιες θύρες στο Καραϊκάκη υπάρχουν σωματικοί έλεγχοι, ενώ σε κάποιες άλλες όχι. Αυτό εξαρτάται από την τιμή του εισιτηρίου? Από τον μέσο όρο ηλικίας? Από το ντύσιμο?

Είναι ρατσιστικό να φέρονται με 2 μέτρα και 2 σταθμά, είτε είναι Καραϊσκάκη, είτε όπου αλλού.

Εάν υποψιαστώ πως στην θύρα 4 ας πούμε, στην Νέα Σμύρνη, δεν κάνουν τους ελέγχους που κάνουν στην θύρα 2, θα θυμώσω ακόμα περισσότερο.

Πότε εκσφενδονίστηκε το παραμικρό μέσα στο γήπεδο, από την θύρα 2?

Στην θύρα 3 το καταλαβαίνω εν μέρει, αλλά και πάλι, άπαξ και έχουν όλα τα προσωπικά μας στοιχεία, την φωτογραφία μας, και παρακολουθούμαστε από κάμερες ασφαλείας, ας κάνουν αυτό που πρέπει, και όχι απλώς να μας ξεφτιλίζουν και τελικά να γίνονται και ρίψεις αντικειμένων από την 3 ατιμώρητα.

amanAM είπε...

Μήτσο, δεν ξέρω εάν διαβάζεις όσα γράφω στο μπλογκ, εδώ και 2μιση χρόνια, είμαι κατά του αφελληνιμού της ομάδας, κατά του Τσακίρη σε πολλές επιλογές του, και θεωρώ ξεφτίλα ένας Φετβατζίδης να παίρνει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό, αλλά στον Πανιώνιο να παίζουν Όμοι, Πούποι, Οκπάκοι, Φουγκουτέτοιοι, Βαρόδες, Βαζτέδες, Παρτούζηδες, και όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που μάζεψε ο Τσακίρης με τις επιλογές του.

Είμαι κατά της πώλησης παικτών με μοναδικό κριτήριο τα φράγκα που θα βάλει στην τσέπη του ο μεγαλομέτοχος, ο Πανιώνιος είναι μια μικρή (οικονομικά) ομάδα και πρέπει να πουλάει παίκτες μεν, αλλά θα έπρεπε να έχει έτοιμους άλλους 2-3 σε κάθε θέση, από φυτώρια που θα λειτουργούσαν σωστά και θα αξιοποιούσαν τα ταλέντα.

Ο Πανιώνιος οδεύει για βήτα εθνική, όλος ο κόσμος που μας συμπαθούσε δεν θέλει ούτε να μας βλέπει ούτε να ακούει, ενώ όσοι αγαπάνε την ομάδα αυτή, είναι πολύ στενοχωρημένοι τα τελευταία χρόνια. Περισσότερο από παλιά, γιατί και παλιά περάσαμε φουρτούνες και ξεφτιλίκια, αλλά με τον Τσακίρη στο τιμόνι, πιστέψαμε πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, και τώρα όλα αυτά είναι ξανά μπροστά μας, και δεν φαίνεται να ξεφεύγουμε ποτέ από αυτήν την μοίρα.

Εάν τώρα, μετά από το Γιούρο του 2004, δεν ακολουθήσουμε διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ακολούθησε το μπάσκετ το 87, που παρόλο που γέμισαν τα γήπεδα με Ελληνόπουλα που θέλησαν να μοιάξουν με τους ήρωες του 87, τελικά... έπαιζαν στις ομάδες μονάχα ξένοι.

Μετά τις πρόσφατες επιτυχίες του μπάσκετ, καθώς και με την επιτυχία του 2004 στο ποδόσφαιρο, αυτήν την στιγμή είναι γεμάτες οι ακαδημίες ποδοσφαίρου-μπάσκετ.

Ή τώρα ή ποτέ, πρέπει να εξελληνιστούν οι ομάδες. Όπως το πόλο του Πανιωνίου, που έχει κάνει την διαφορά τα τελευταία χρόνια. Αλλά κι εκεί, από όσα ακούω, στις ακαδημίες γίνεται χαμός, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Αυτήν την στιγμή, έχουμε νέα διοίκηση. Ο Λιανός δείχνει σοβαρός. Ας ελπίσουμε να στείλει στα τσακίδια όλους αυτούς τους γελοίους, και να φτιάξει μια Ελληνική ομάδα. Ας πέσουμε. Ο Πανιώνιος δεν χάνεται. Αλλά να κάνει επιτέλους την διαφορετικότητα.

Georgios είπε...

Αγαπητε / η ZOURi1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ σ(ξ)υριζα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΙΑΣΑΝΕ (παο,αεκ,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) ΕΝΩ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ !!! ΤΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..........

zouri1 είπε...

ξερεις στην δημοκρατια αποφασιζει η πλειοψηφια.Αν ειναι μονο για να πεις κατι εναντιον του ΣΥΝ πεστο μου για να μην ασχολουμαι.Εγω απλα ενημερωσα οτι ειχε αντιδρασει ππολυ τοτε ο ΣΥΝ.Ειναι αλλη περιπτωση του Πανιωνιου και του Παο,δεν ηρθε το θεμα στην βουλη.

MEATSAUCE είπε...

Αντώνη αν και δεν σχολιάζω συχνά τα θέματα, σε διαβάζω πάντα. Το blog σου το εχω κάνει bookmark και όποτε έχω χρόνο σε τσεκάρω. Στα περισσότερα συμφωνώ κι έχω διαβάσει και τα σχόλιά σου για τον Φέτφα μετά τον αγώνα με το Ισραήλ και του Έλληνες του Πανιωνίου.

Δεν είμαι μόνο γέννημα θρέμα ΝεοΣμυρνιώτης αλλά έχω παίξει και στις ακαδημίες του πανιωνίου μπαλίτσα με έναν πολυ καλό προπονητή, τον Δημήτρη τον Μπαρμπαλιά, ο οποιός επίσης χάθηκε απο τον Πανιώνιο και τον πήρε ο Ολυμπιακός.

Μακάρι να πάρει πάνω της η ομάδα γιατί τον Πανιώνιο τον συμπαθώ, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι και ο Μέσι να έρθει δεν πρόκειται να βοηθήσει όσο θα βοηθούσε τον Πανιώνιο να ανέβει ένα σκαλί, ένα καινούριο γήπεδο.

amanAM είπε...

3-4 χρόνια πριν, είχαμε ένα Τσακίρη που δεν είχε καβούρια στην τσέπη του, και Τράπεζες που δανειοδοτούσαν εύκολα σχεδόν τα πάντα.

Τώρα, έχουμε έναν Τσακίρη φευγάτο, ο άνθρωπος ξενέρωσε αλλά δεν μπορεί να απεμπλακεί.

Η μεγάλη ιδέα του γηπέδου λοιπόν, είναι προ πολλού στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ας δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε (σε συνθήκες και συμπεριφορές) στο υπάρχον.

Ας δούμε την καλή πλευρά: Εδώ υπάρχουν άλλοι, που δεν έχουν γήπεδο, γιατί το γκρεμίσανε ελπίζοντας να χτίσουν νέο. Άλλοι, με Τράπεζες και ατελείωτα κεφάλαια στην διάθεση τους, ακόμα αναρωτιούνται εάν θα γίνει ο Ελαιώνας γήπεδο.

Το ότι το παλιό γηπεδάκι, είναι τουλάχιστον δικό μας, είναι κάτι σημαντικό, μην το απαξιώνουμε τελείως.