Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

o κόσμος τόχει τούμπανο, κι εμείς κρυφό καμάρι!!!

Αντιγράφω αυτολεξεί από τον sport.gr:

Η μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη στον Ολυμπιακό αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Και τούτο διότι ο Πανιώνιος ανακοινώνει την αποχώρηση του παίκτη χωρίς να είναι καν σε θέση να αναφέρει τα ανταλλάγματα που θα πάρει! Ενδεικτικό του πώς παίζεται το παιχνίδι πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Πανιώνιος υπήρξε σταθερά ο τροφοδότης των τριών μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την εποχή του Νεστορίδη και του Παπουλίδη, τα χρόνια του Μαύρου, του Αναστόπουλου, του Σαραβάκου, αλλά και την τελευταία δεκαετία με τους Σπυρόπουλο, Τζιώλη, Μάτζιο, Τζιμπούρ, Μάκο και τώρα Μανιάτη και βεβαίως τον Κουμουρτζί, ο Πανιώνιος αποδεικνύεται ότι είναι το ιδανικό «τραμπολίνο» για τους ποδοσφαιριστές λίγο μετά τα 20 χρόνια τους, το ιδανικό περιβάλλον για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να τραβήξουν το ενδιαφέρον των μεγάλων ΠΑΕ. Με απλά λόγια οι μεγάλοι πιο εύκολα αγοράζουν κάτι από τον Πανιώνιο - ακόμη και αν είναι λίγο μάπα το καρπούζι όπως στην περίπτωση του Μάκου - παρά από οποιαδήποτε άλλη μικρομεσαία ομάδα.

Σε αυτόν τον ρόλο παρέμεινε ο Πανιώνιος ακόμη και στα χρόνια του «λεφτά» Τσακίρη. Επί Τσακίρη πουλήθηκαν ο Σπυρόπουλος, ο Τζιμπούρ, ο Μάκος, ο Τζαβέλας, ο Ντάριο Φερνάντεζ κ.ά.

Ωστόσο με τον Μανιάτη υπάρχει μια εντυπωσιακή διαφορά: ο Πανιώνιος δεν ξέρει τι ανταλλάγματα θα πάρει για τον ποδοσφαιριστή που ήδη αποχαιρέτησε! Ο Τσακίρης είχε φτάσει στο άλλο άκρο και δημοσιοποιούσε ακόμη και τις ημερομηνίες για τις δόσεις και τις επιταγές, αλλά τώρα ο Πανιώνιος δεν ξέρει τι θα αποκομίσει από τον Ολυμπιακό! Η ανακοίνωσή του για τη μεταγραφή του Μανιάτη μαρτυρά την άγνοια των Νεοσμυρνιωτών: «Σε ότι αφορά τα έμψυχα ανταλλάγματα που θα λάβει ο Πανιώνιος για τη μεταγραφή αυτή, αυτά θα αποφασισθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν επισήμως από την ΠΑΕ». Δηλαδή «πάρε τον Μανιάτη και βλέπουμε»!

Χωρίς να ξέρει καν τα ανταλλάγματα της μεταγραφής, ο Πανιώνιος επιστρέφει στα 80ς, όταν έδινε τον Αναστόπουλο στον Ολυμπιακό και τον Σαραβάκο στον ΠΑΟ με μεταγραφές ρεκόρ, για να εξαφανιστούν τα εκατομμύρια δεξιά και αριστερά. Υποτελής και επαίτης.

Διότι δεν είναι απίθανο ο Μανιάτης να έχει φύγει και τελικά τις «αμέσως επόμενες ημέρες»  όπως τονίζει η ΠΑΕ Πανιώνιος, να μην δεχτούν να πάνε στη Νέα Σμύρνη ούτε ο Μήτρογλου, ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Γκαλίτσιος. Και να ψάχνει ο Βεντούρης και οι υπόλοιποι τι θα τους ελεήσει ο Μαρινάκης.




http://www.sport.gr/default.asp?pid=49&aid=83386#ixzz1AFbqHvoi

Ακολουθούν σχόλια (μη Πανιωνίων):
  • O υπάλληλος, των επιχειρησεων Μαρινακη, Βεντουρης δεν εχει δικαιωμα λογου ή επιλογης παιχτων. Αντε μην τσαντιστει ο Βαγγελας και τον στειλει με μεταθεση να ταιζει πιγκουινους στην αλασκα
  • το θεμα ειναι αλλο και το ξερεις πολυ καλα και εσυ προσωπικέ και η συντριπτικη πλειοψηφια των φιλαθλων..(μου θυμιζει την ιστορια καποιου χωρικου που του πηδαγαν τη φιλη ολοι οι συγχωριανοι και αυτος στο κοσμο του..) απο την στιγμη που δεν ειχε αξιολογη προταση απο εξωτερικο και απο την στιγμη που οι διοικησεις ΠΑΟ,ΑΕΚ,ΠΑΟΚ ειναι αναξιοπιστες μεχρι ανυπαρκτες που θα δωσει τον παικτη?? αν εχεις αναγκη απο λεφτα και θες να πουλησεις το χωραφι σου ,που θα το δωσεις? στον άφραγκο, τον πελατη του Τειρεσια και στον "θα-θα"? ή σε αυτον που ξερεις οτι κατι θα παρεις στο τελος..?? σιγα μην πηγαινε ποτε σε σαπιο καραβι ο Μανιατης...

14 σχόλια:

amanAM είπε...

ο "προσωπικός" ξέχασε τον Νίκο τον Τσιαντάκη... Επειδή δεν θυμάμαι καλά, ποιός ήταν τότε ο πρόεδρος του Πανιωνίου, που διαβεβαίωνε πως ο Τσιαντάκης δεν θα πουληθεί στον Γαύρο, αλλά τελικά πουλήθηκε και μάλιστα στον Γαύρο?

amanAM είπε...

Πάντως τώρα, σαν παράρτημα του Γαύρου, μάλλον θα την σώσουμε την χρονιά.

Ας τα πάρουμε από το τέλος:
Τελευταίο παιχνίδι με το αδελφό σωματείο τον Αστέρα, εάν δεν κινδυνεύει αυτός, το τριποντάκι το έχουμε σίγουρο.

Προτελευταίο παιχνίδι, με τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο μας, αυτό θα είναι λογικά ντέρμπυ ουραγών, και πρέπει να το νικήσουμε, πιθανόν εύκολα εάν είναι ο Πανσερραϊκός ήδη τελειωμένος.

Λίγο πριν, παίζουμε με την Κέρκυρα, υπήκοη ομάδα στον Μαρινάρχη, εάν δεν τους χρειάζεται ούτε αυτή τους βαθμούς, θα μας τους δώσει.

Άρα, στα 3 τελευταία παιχνίδια, έχουμε από 6 μέχρι 9 βαθμούς.

Ηρακλής-Πανιώνιος πιο πριν, μπορούμε να πάρουμε ένα χηνάρι!

Πιο πριν, με την Λάρισα εδώ μέσα, πιθανόν να είναι πολύ πιο εύκολο από ότι ακούγεται, μιας και αυτοί είναι ήδη σχεδόν ξεγραμμένοι.

Έχουμε λοιπόν από 10 μέχρι και 12 βαθμούς στο σακούλι.

Ο Ατρόμητος δεν μας την χαρίζει, αλλά δεν θα εντυπωσιαστώ να πάρουμε το τρίποντο με τον Ολυμπιακό. 13-15 βαθμοί!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, είναι και ο Εργοτέλης πιο πριν, πιθανό να πάρουμε 2-3 βαθμούς από αυτά τα 3 παιχνίδια, νάτοι οι 15-18 βαθμοί...

Την Καβάλα του Μάκη δεν την φοβάμαι, έχουμε και την Ξάνθη μεθαύριο, μιλάμε για άλλους 6 βαθμούς. 20-24 βαθμούς μπορούμε να τους μαζέψουμε, και 16 που ήδη έχουμε, 36-40 σύνολο. Εκεί που θα σώζεται η παρτίδα.

Άντε γειά λοιπόν, και από του χρόνου, έχει ο Θεός!

amanAM είπε...

Ξέχασα τον Ουγκ Ουγκ Σισέ και την ομαδούλα του. Αυτός θα μας καθαρίσει μόνος του, δεν ελπίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

cdu είπε...

Όχι ρε Αντώνη. Ο καθένας λέει ότι θέλει όταν θέλει. Τώρα πήρε χαμπάρι ο κύριος "πώς παίζεται το παιχνίδι πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο";

Πού ήταν όλοι αυτοί οι κριτές του Πανιωνίου να κράξουν τα κατακαιρούς μαιμουδοαποτελέσματα; Που ήταν να μας πεί πως θα γίνει πρωτάθλημα με την ΑΕΚ του χρέους των 45 εκ να κάνει μεταγραφές; Πως μπορεί να ανταγωνιστεί ο Πανιώνιος των 5 εκ μπάτζετ τον Ολυμπιακό των 32 εκ από το Τσου Λου μόνο; Έχεις διαβάσει σοβαρή έρευνα για το αν είναι στημένα τα παιχνίδια της Καβάλας; Διάβασες κανέναν να σκίζει τα ρούχα του για τα μηδενικά συμβόλαια; Για το πως πήρε ο Πατέρας πέρυσι το πρωτάθλημα; Για τις εφημερίδες που αντιμετωπίζουν όλες τις πλην ΠΟΚ ομάδες σαν ξένες;

Ο Πανιώνιος έγινε επαίτης γιατί η κατάσταση στη μπάλα αποτρέπει σοβαρούς ανθρώπους να ασχοληθούν με τις ομάδες. Που και που σκάει κάποιος "τρελλός" σαν τον Τσακίρη (με όλα τα στραβά του) αλλά πόσο να αντέξει (ειδικά με τα κουσούρια του); Αλλά ο κόσμος θέλει γαβροβάζελους - τι να κάνουμε;

Είναι σαν αυτά που (πολύ σωστά) είπε ο (μεγάλος βρωμιάρης και προφανώς συνυπεύθυνος) Πάγκαλος για τους "κοπρίτες" δημόσιους υπάλληλους. Όπως όλοι ήξεραν ότι στο δημόσιο δεν υπάρχει παραγωγικότητα, έτσι όλοι ξέρουν και για το πρωτάθλημα.

Οι λαοί έχουν το πρωτάθλημα που του αξίζει.

amanAM είπε...

Δεν διαφωνώ με όσα είπες cdu. Έτσι είναι. Δυστυχώς.

amanAM είπε...

Στην Αμερική, στην Μέκκα του καπιταλισμού, προστατεύουν το προϊόν τους έτσι ώστε οι αδύνατες ομάδες να ενισχύονται περισσότερο, με αποτέλεσμα να έχουν ένα πραγματικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο μπάσκετ.

Εδώ, ο κάθε Μανιάτης ονειρεύεται να πάει στον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟ, οι δε πιο ολιγαρκείς, βολεύονται και με το ΑΕΚάκι...

Από τον σημερινό Πανιώνιο, ο μόνος που ίσως να ονειρεύεται να κάνει τον Πανιώνιο μεγάλο, είναι ο Γιαννάκης ο Κοντοές.

Ge Kots είπε...

Προσπαθώντας να ξεχάσω την κατάπτυστη εποχή Μοβσεσιάν, την ξαναζώ στο χωριουδάκι της πλατείας των τρελλών που γεννήθηκα, μεγάλωσα και τώρα μεγαλώνω δυό αγόρια.
Μετά την πολιτική, κατ' επιλογή, ήρθε η ώρα να απέχω και από την πιο λατρεμένη αρρώστια που μ΄ ευλόγησε ο θεός να κουβαλάω για κουσούρι στη ζωή.

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, ΜΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ ΜΟΥ.

ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΒΑΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΝΑΩ.

ΜΟΝΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.....ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΝΙΚΗ

ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ...... ΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ???
ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ???

ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΛΟΓΑΥΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ, ΣΑΝ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΥΡΑΚΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ , ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ.

ΕΓΩ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΥΡΙΣΑ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ ΜΟΥ 40 ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΡΟ-ΓΕΡΟ Δ......

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Έχουμε γίνει ρεζίλι τών σκυλιών...

Αλλά άμα απομακρυνθούμε απ' την ομάδα όχι μόνο φυσικά αλλά και ψυχικά, τότε θα σβήσει κι αυτή σε 1άντε 2 γεννιές.
Οι πρόεδροι, τα λαμόγια, οι εξωτερικές συνθήκες, οι παρατρεχάμενοι, έρχονται και παρέρχονται. Ο Πανιώνιος όμως μένει, δηλαδή η ιδέα, οι αρχές που αντιπροσωπεύει για εμάς που τον αγαπάμε.
Γιατί λοιπόν να μήν ονειρευτούμε πως μιά μέρα θα μεγαλουργήσει;
Για να γίνει αυτό, πρέπει τουλάχιστον να διατηρείται ζωντανός.

amanAM είπε...

Και όμως, υπάρχουν οπαδοί των ΜΑΤ. Απλώς είναι (ευτυχώς) λίγοι.

Από τις μεγάλες ομάδες, η μόνη ομάδα που υποστηρίζω είναι η Μπαρτσελόνα, και αυτό γιατί δέθηκα συναισθηματικά μαζί της πολλά χρόνια πριν, και βασικό ρόλο έπαιξαν και τα χρώματα της.

Η Μπαρτσελόνα είναι η εξαίρεση, βλέπεις ότι έχουν κάνει δουλειά, έχουν ένα δικό τους σχέδιο, υπηρετούν ένα δικό τους μοντέλο, και τους βγήκε. Σαφώς έχουν ξοδέψει πολλά λεφτά, αλλά έχουν παράξει μόνοι τους τα ταλέντα τους. Κι από πίσω, ακολουθεί μια στρατιά από ταλέντα, δικής τους παραγωγής.

Αλλά και πάλι, όταν δω τον Δαυίδ να κοντράρει τον Γολιάθ-Μπαρτσελόνα, συντάσσομαι με τον Δαυίδ. Δεν μπορώ να μην συγκινηθώ από τον αγώνα ενός μικρού κόντρα σε έναν μεγάλο.

amanAM είπε...

Μίνα, η Πανιώνια διαφορετικότητα δυστυχώς έχει πεθάνει προ πολλού.

Κι αν υπάρχουν εξαιρέσεις, είναι οι εξαιρέσεις που πάντα υπάρχουν στους κανόνες και τους επιβεβαιώνουν.

Ge Kots είπε...

Μην τελαινόμαστε. Δεν σβύνει η φλόγα που με καίει τοσα χρόνια. (ευτύχισα να είμαι μεσα στο Καραισκάκη το 79 !!!) Κάτι αυτά που ακούω και διαβαζω καθε μέρα, κάτι το κομμένο τσιγαρο, πολύ θέλει ο ανθρωπος να σαλτάρει??
Αντε, με τη νίκη αύριο μπας και παρουμε τα πάνω μας.

ΥΓ. Επειδη θέλω να βλέπω τα πράγματα σφαιρικά, γιατι έτσι είναι τελικά όλα.
Αν όλοι αυτοί οι γαύροι/φιλόγαυροι ή ότι άλλο, μου φέρουνε ένα διπλο μεσα στο τηγάνι... τα παίρνω όλα πίσω, ότι είπα !!!!!
ΥΓ2. Διπλό έέ, όχι χηνάρι...

amanAM είπε...

Στο τηγάνι, εισπράξαμε 5 τεμάχια φέτος.

Στην Νέα Σμύρνη παίζουμε...

Ge Kots είπε...

Πάντα αρεσκομαι να βλέπω λίγο πιο μακρια. Δεν τελειώνουν όλα φέτος.

amanAM είπε...

Σίγουρα.

Εν τω μεταξύ, μια βολτίτσα από την βήτα εθνική δεν είναι απαραίτητα καταστροφική.

Μπορούμε να ξεφορτωθούμε κάμποσα συμβόλαια άχρηστων, θα χάσουμε μεν χρήματα από τα τηλεοπτικά, αλλά την μεθεπόμενη χρονιά, θα εισπράξουμε επιπλέον bonus ανόδου.

Με μια σωστή και έξυπνη διαχείριση, μπορεί να αποβεί κερδοφόρα διαδικασία.