Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

παράρτημα?

Ενώ  ο κύριος Μαρινάκης φέρεται να παρεξηγήθηκε με εμάς τους φιλάθλους του Πανιωνίου (και γι αυτό πάγωσε την μεταγραφή του Κουμορτζί στον Ολυμπιακό), από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ο Σβέρκος εδώ και καιρό αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού (τον παρακολουθούσε ο Νινιάδης), που τελικά τον παίρνουμε εμείς σαν δανεικό, προκειμένου να δείξει εμπράκτως ο άνθρωπος τι αξίζει στην Ελλάδα, για να μην τον πάρει ο Ολυμπιακός σαν γουρούνι στο σακί στο δυναμικό του. Άλλωστε ποιός θα καθίσει αυτήν την περίοδο στον πάγκο στον Ολυμπιακό, για να παίξει ο Σβέρκος?


Πράγματι, παίρνοντας ο Ολυμπιακός τον Μανιάτη και τον Κουμορτζί, όλοι θα λέγαμε πως ναι μεν είχαμε ήδη τα χάλια μας, αλλά η χαριστική βολή επήλθε με την περαιτέρω αποδυνάμωση λόγω της αποχώρησης αυτών των 2 παικτών. Τώρα, με Μήτρογλου και Σβέρκος (εάν αποδειχτεί κι αυτός λίρα εκατό) έχουμε ελπίδες να σωθούμε. Με δυο παίκτες ακόμα, έναν αριστερό να καλύψει το κενό του Τζαβέλα, και έναν στο κέντρο που να μπορεί να κρατήσει λίγο μπάλα, να κάνει μια σωστή μπαλιά, κλπ, το μέλλον μέχρι το καλοκαίρι φαίνεται καλύτερο.

Ποιός θα αμφισβητήσει πως τελικά... ο Μαρινάκης μας έσωσε?
Ποιός θα βγάλει την ρετσινιά πως μετά από 121 χρόνια, γίναμε παράρτημα του Ολυμπιακού?

Βέβαια, κανένας δεν ενοχλήθηκε που πέρυσι τείναμε να γίνουμε παράρτημα της Εσπανιόλ (που κι αυτοί τον Μανιάτη λιγουρευόντουσαν) , ούτε θα ενοχλούσε κανέναν να γινόμασταν παράρτημα κάποιας Μπαρτσελόνα, της Γιουβέντους ή κάποιου άλλου ανάλογου συλλόγου τέλος πάντων.

Την ρετσινιά του παραρτήματος, δεν την γλιτώνουμε. Παραρτήματα θεωρούνται και ο ΟΦΗ, ο Πανσερραϊκός και η Κέρκυρα. Ο λόγος ίδιος: Ο δανεισμός παικτών. Είναι άραγε τυχαίο πως για τον δανεισμό του Σβέρκος κονταροχτυπήθηκαν τα 2 "παραρτήματα", εμείς και οι Σέρρες?

Βέβαια, κι εμείς το ίδιο κάνουμε. Κάποια παιδιά που δεν θα παίρνανε αγωνιστικές παραστάσεις στην ομάδα μας, έχουν δοθεί δανεικοί σε ομάδες μικρότερης κατηγορίας, και υποτίθεται πως παρακολουθούνται για την εξέλιξη τους. Γίνανε αυτές οι ομάδες "παραρτήματα" του Πανιωνίου?
Δεν νομίζω!

Ο Ολυμπιακός, έχει κάθε λόγο να επενδύει σε παίκτες που θεωρεί ότι έχουν μέλλον, και να τους δανείζει σε άλλες ομάδες της πρώτης εθνικής για να ψηθούν, να δοκιμαστούν στην πράξη, να αποδείξουν τι αξίζουν πραγματικά. Ο Μήτρογλου για παράδειγμα, είναι 22 χρονών και είναι όλο το μέλλον δικό του. Για τους χι ψι λόγους δεν έπαιζε στον Ολυμπιακό. Το να μείνει 6 μήνες στις εξέδρες θα ήταν πολύ βλαπτικό για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα που επένδυσε πάνω του. Ενώ στον Πανιώνιο, θα πάρει χρόνο συμμετοχής, αγώνες στα πόδια του, θα σηκώσει το βάρος του σκοραρίσματος, και το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ετοιμοπόλεμος, ενώ παράλληλα θα έχει αποδείξει στην πράξη τι πραγματικά αξίζει. Ποιός θα αμφισβητήσει ξανά τον Μήτρογλου, εάν βάλει 15-20 γκολ σε μισή περίοδο?

Το να χαρακτηριστούμε "παράρτημα" γιατί στο μεταξύ μας παιχνίδι το πιο πιθανόν ο Ολυμπιακός θα μας νικήσει, είναι ανέκδοτο. Ο Ολυμπιακός έτσι κι αλλιώς, μας κερδίζει τόσα χρόνια. Είναι πιο πιθανόν να πάθει ζημιά με τους παίκτες που αποκτήσαμε από αυτόν, παρά εάν δεν μας δάνειζε τον Μήτρογλου.

Ο Μαρινάκης δεν μας κάνει κάποια χάρη. Μας εκμεταλλεύεται και μας χρησιμοποιεί. Κι εμείς το ίδιο. Εκμεταλλευόμαστε και χρησιμοποιούμε την ανάγκη του να παίξουν κάποιοι παίκτες που του ανήκουν (ή είναι στο στόχαστρο του) και εάν ήταν στο δυναμικό του, δεν θα είχαν τις ίδιες ευκαιρίες να δείξουν τι αξίζουν. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Είναι μια δίκαιη εμπορική συναλλαγή. Ο ένας εκμεταλλεύεται αυτό που χρειάζεται  ο άλλος.

Ας μην παρασυρόμαστε από χαζές ταμπέλες, και από λόγια που θα μας πούνε πολλοί, για να μας θίξουν. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ παράρτημα κανενός. Μας χρησιμοποιούν, και τους χρησιμοποιούμε. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό. Είναι μια δίκαιη εμπορική συναλλαγή, στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αφορμή για να γράψω όλα αυτά, ήταν το πιο κάτω άρθρο: http://www.sport-fm.gr/article/453727

Ο Κουμορτζί
Ως γνωστόν ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος έχουν ήδη συμφωνήσει για τη μεταγραφή του Γκανέζου χαφ. Η περίπτωσή του όμως δεν προχώρησε τώρα (χωρίς να αποκλείεται πάντως να προχωρήσει) γιατί ο Μαρινάκης ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις των οπαδών του Πανιωνίου. Έλεγε τότε χαρακτηριστικά. «Και να δώσω ένα καράβι λεφτά στον Πανιώνιο για δύο παίκτες και να κατηγορηθώ κιόλας ότι τον έκανα παράρτημα ή τον έριξα πάει πολύ…» και για αυτό το λόγο πάγωσε τη μεταγραφή. Χθες πάντως διέψευσε ότι δεν αποκτήθηκε ο παίκτης επειδή είχε προβλήματα υγείας ή επειδή δεν έκανε στον Βαλβέρδε. Η συμφωνία λοιπόν είναι δεδομένη ο παίκτης είναι κλεισμένος και ανά πάσα στιγμή ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τον Κουμορτζί. Πόσο μάλλον το καλοκαίρι όταν ο Πανιώνιος θα μπορεί πιο εύκολα και άνετα και χωρίς πίεση χρόνου να βρει τον αντικαταστάτη του.
Ο Σβέρκος
Είναι γνωστό από την πρώτη μέρα που γράφτηκε το όνομα του Σβέρκος ότι ο Ανδρέας Νινιάδης τον είχε παρακολουθήσει πάρα πολλές φορές με τη φανέλα της Σοσό και είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την αξία του. Ο Τσέχος επιθετικός τους επόμενους μήνες θα παίζει δανεικός στον Πανιώνιο από την Σοσό. Στον Ολυμπιακό λοιπόν θα έχουν την δυνατότητα να τσεκάρουν από κοντά τον παίκτη και αν δείξει όλα όσα είχε δει ο Νινιάδης όσες φορές τον είχε παρακολουθήσει θα κινηθούν άμεσα για την απόκτησή του. Μάλιστα οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού φέρεται να ξέρουν όλα τα οικονομικά μεγέθη αυτής της μεταγραφικής υπόθεσης αφού τον ποδοσφαιριστή εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο μάνατζερ που εκπροσωπεί και τον Μιραλάς. Όχι ο Βέλγος, αλλά ο Έλληνας που ως γνωστόν είναι και εκπρόσωπος των Γεωργιάδη και Ανάκογλου…

20 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Ο κος Βεντούρης είναι φίλος τυ κου Μαρινάκη. Το ίδιο και ο κος Πατέρας.

Ο κος Βεντούρης συνεργάζεται με τον κο Μαρινάκη. Το ίδιο και ο κος Πατέρας.

Μολονότι και οι δύο έχουν στενές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, μόνο εμείς θεωρηθήκαμε παράρτημα.

Θα μου πει κάποιος, μα είναι δυνατόν να θεωρηθεί ο ΠΑΟ παράρτημ του Ολυμπιακού; Ασφαλώς όχι. Μπορούμε όμως να ξέρουμε τι ακριβώς μπορούν να συμφωνήσουν δύο άνθρωποι που τους συνδέει φιλία 30 ετών για το Ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά;

Είναι γεγονός ότι όλοι χαρήκαμε με τα γκολ του Μήτρογλου, αλλά η ρετσινιά του παραρτήματος μας ενοχλεί. Ίσως γιατί τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξαμε παράρτημα κανενός.

Είμαστε όμως παράρτημα; Και αν ναι τι σημαίνει; Αν εννοούμε ότι θα υπάρχει εμπορική συνεργασία με τον Ολυμπιακό, δεν είναι πρόβλημα. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που για να επιβιώσει δυστυχώς πουλάει παίκτες. Συνεπώς δεν είναι σωστό να αποκλείεις εκ των προτέρων πελάτες. Φαντάσου να έχεις ένα μαγαζί και να έχεις αποφασίσει ότι σε ψηλούς, χοντούς και καραφλούς είτε δεν θα πουλάς καθόλου, είτε θα πουλάς ακριβά.

Οι δανεισμοί παικτών συνηγορούν στη δημιουργία παραρτήματος; Λογικό δεν είναι να δανειστείς παίκτες από κάποια ομάδα με ισχυρότερο ρόστερ; Από ποιον να δανειζόμασταν; Από τη Λάρισα;

Το αν πέρα από την εμπορική συνεργασία, έχουμε αναλάβει και κάποιες άλλες υποχρεώσεις, θα το δούμε στο μέλλον. Για την ώρα νομίζω ότι ο κος Βεντούρης προσπάθησε να κάνει το ευικτό. Μιά που δεν έχει χρήματα, προσπάθησε να ενισχύσει την ομάδα έστω και με δανεικούς, μήπως και σώσουμε την παρτίδα της παραμονής.
Ας πάνε όλα καλά και θα εξετάσουμε τι τόκο έχουμε υποχεωθεί (ίσως) να πληρώσουμε.

br fun_atic είπε...

Σε αγωνιστικό επίπεδο.Ανέφερες μιά σειρά από παραρτήματα του Ολυμπιακού. Να έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να αλληλοβοηθηθούμε αγωνιστικά; Μα τότε ποιός θα πέσει;

Φοβήθηκε ο Μαρινάκης να μην τον κερδίσουμε και θέλει να μας κάνει τον καλό; Μα εδώ και στις καλές μας εποχές (επί Λίνεν) τρώγαμε 4αρες και 5αρες.
Το ναθέλει να ενισχύσει μιά ομάδα που πρόκειται να αντιμετωπίσει άμεσους αντιπάλους του είναι μιά έξυπνη κίνηση. Το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο ή την Α.Ε.Κ έτσι κι αλιώς θα τα χτυπούσαμε, κυρίως γιατί έχουμε μεγάη ανάγκη τυς βαθμούς, πλέον όμως μπορούμε να το κάνουμε πολύ αποτελεσματικά.
Συνεπώς με αυτού του είδους τη συνεργασία βολεύτηκε και ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος.

Αυτό που θα με ενοχλούσε ιδιάιτερα θα ΄ταν να δημιουργηθεί με τον Ολυμπιακό μιά προνομιακή σχέση ως προς τους παίκτες μας.Τότε πράγματι θα είμαστε παράρτημα, αφού ουσιαστικά δεν θα πουλάμε τους παίκτες μας στη σωστή τιμή...

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Μπορεί να μην είσαι παράρτημα, αλλά οι άλλοι να σε αντιμετωπίζουν ως τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεσαι απέναντι στον Π.Α.Ο και τα παραρτήματά του.

br fun_atic είπε...

συγνώμη για τα μεγάλα μηνύματα...
το σκότωσα το εφικτό...

NK99 είπε...

Μάθαμε τα ακριβή ανταλλάγματα της μετακίνησης Μανιάτη?
Είναι δυνατό να βγάζει ανακοίνωση "Ο διεθνής Τσέχος επιθετικός θα παραχωρηθεί ως δανεικός από την ομάδα της Σοσώ για 6 μήνες, με option αγοράς από τον Πανιώνιο" , να γράφουν οι εφημερίδες ότι είναι του ΟΣΦΠ και να μην συγκινείται ο πρόεδρος?
Είναι δυνατό να μην υπάρχει ΔΣ?
Με αυτή τη συνέντευξη τύπου τι θα γίνει?
Όσο για τον Πατέρα είναι φίλος του Μαρινάκη ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ.
Αν αυτή η πολιτική συνεχιστεί θα έχει δίκιο οποιοσδήποτε μας αποκαλεί παράρτημα....και θα διώξουμε όλα τα παιδιά που θέλουν να γίνουν Πανιώνιοι όσα γκολ και να βάλει ο Μήτρογλου φέτος.
Το χάλι των δύο τελευταίων μηνών πρέπει να τελειώσει.
Ο καθαρος άνθρωπος δεν κοροιδεύει...δεν παίζει προσωπικά παιχνίδια και ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ...πόσο μάλλον όταν αυτό που διοικεί δεν είναι τσιφλίκι του.

zamis είπε...

Να υπενθυμισω οτι ζουμε και θα ζησουμε εποχες ισοπεδωτικης κυριαρχιας του γαβρισταν.
Εαν επιλογη μας ειναι η επιβιωση(πραγμα που με βρισκει συμφωνο 1000%)τοτε αποδεχεσαι τους κανονες του παιχνιδιου,ειτε αυτοι οριζονται απο μαριναρχες ειτε απο καουμποηδες αλλου στυλ..
Ταυτοχρονα βεβαια δεν πρεπει και να παραμυθιαζομαστε μεταξυ μας οπως και δεν πρεπει να ξεχναμε οτι αλλο πραγμα ειναι οι εκαστοτε διοικησεις και αλλο η φανελα.

br fun_atic είπε...

Ο Ζάμις έχει δίκιο. Βάλε πόσοι έφυγαν ξαφνικά από το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πόσοι είναι έτοιμοι να φύγουν. Ο μοναδικός που μπήκε δυναμικά είναι ο Μαρινάκης, ο οποίος έχει μεγάλο πορτοφόλι αλλά παράλληλα στηρίζει και συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα.

Νομίζω ότι η στάση όλων μας απέναντι στν Βεντούρη θα ήταν διαφορετική αν είχε κάνει τις ίδιες επιλογές, όταν θα είχε αγοάσει ο ίδιος τον Πανιώνιο και θα είχε και οικονομική άνεση να τον κρατήσει... Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ήταν ο μόνος που για τον ένα ή άλλο λόγο ανέλαβε το βάρος να βγάλει τη χρονιά...

NK99 είπε...

Ωραία....τότε τι μας πείραζε ο Ψωμιάδης? Γιατί δακρυζαμε? Γιατί κάποιοι έλεγαν για έναν Πανιώνιο από την αρχή?
Γιατί τα συλλαλητήρια?

Τουλάχιστον με Ψωμιάδη θα βλέπαμε και κανένα καλό παίκτη που θα άνηκε στον Πανιώνιο.

Τότε είμασταν ιδεολόγοι και τώρα γίναμε ρεαλιστές?
Να μην ξαναναεφερθούμε λοιπον και στο μανιφέστο του γκρινιάρη διότι δεν συνάδει με την σημερινή κατάσταση στον Πανιώνιο...

Θα ενισχύσω φέτος τον Πανιώνιο με την φυσική μου παρουσία. Από την επόμενη σαιζόν εάν εξακολουθήσει το ίδιο χάλι δεν πρόκειται να κάνω τον θεατή των δανεικών του ΟΣΦΠ....και υπάρχουν πολλοί που θα κάνουν το ίδιο...

Επίσης αν η επιβίωση στο επαγγελματικο ποδόσφαιρο είναι να γίνουμε αντικείμενο του χλευασμού των υπόλοιπων φιλάθλων και να κάνουμε εκπτώσεις σε όσα πιστεύουμε και θεωρούμε αξίες εγώ προτιμώ να μην επιβιώσουμε.

amanAM είπε...

χάθηκε ο κόσμος να βρεθεί ένας Μαρινάκης, που να αποφασίσει να πάρει τον μικρό, φτωχό πλην τίμιο Παμιώνιο, και να επενδύσει σοβαρά επάνω του, και να τον κάνει μια υπερομάδα του μέλλοντος, να γουστάρουμε?

Άρε Ωνάση, έφυγες νωρίς!!!

Να δανείζουμε εμείς παίκτες στο ΠΟΚ, για να ψήνονται πριν παίξουν σε μας...

Το να πάρεις έναν Ολυμπιακό και να τον κάνεις πιο δυνατό, μικρό το άλμα. Ενώ το να πάρεις έναν Πανιώνιο και να πάρεις το διηπειρωτικό, είναι μεγάλη μαγκιά.

Άρε Τσακίρη, γιατί δεν ήσουνα εσύ αυτός?

amanAM είπε...

Παμιώμιος=Πανιώνιος

Η βιασύνη κάνει τυπογραφικά σαρδάμ!!!

br fun_atic είπε...

Τον Ψωμιάδη δεν τον θέλαμε.
Υπήρχε ο φόβος για το τι θα αφήσει μετά και όχι για το τι θα έκανε άμεσα...Λες και οι άλλοι πρόεδροι όταν έφευγαν, άφηναν πίσω την Μπαρτσελόνα...Ξεχάσαμε όμως ότι οι ομάδες που πήρε έφτασαν από το μηδέν στην πρώτη εθνική και έκαναν και καλή πορεία.Η Α.ε.κ πήρε το τελευταίο της πρωτάθλημα επί Μακ...Πράγματι φαίνεται να την χρέωσε. Γιατί και οι επόμενοι δήθεν εκσυγχρονιστές τι έκαναν; Γιατί καταστράφηκαν οι ομάδες που ανέλαβε; Γιατί και από πριν ήταν ανύπαρκτες. Τι να λέμε τώρα; Για τον Εθνικό; Για τον Ακράτητο; Ακόμη και η Καβάλα. Που ήταν τόσα χρόνια;Βέβαια όλα αυτά τα λέγαμε, αλλά ξεχάσαμε ότι ο Μακ παίζει μόνος του. Δεν είναι σε παράγκα...
Όπως και να έχει προσωπικά εξακολουθώ να μην τον θέλω...Για λόγους που δεν θα ήθελα να γράψω δημόσια.Αναγνωρίζω όμως ότι ομάδα θα έκανε, θα είχαμε σωθεί χαλαρά, αλλά θα αμφιβάλαμε για τα αποτελέσματα.

Τα συλλαλητήρια έγιναν για να μην πουλήσει ο Τσακίρης στον Μάκ. Βέβαια αρκετοί συμμετέχοντες δεν θα έλεγαν όχι αν πουλούσε στον Μπέο...Και ρωτάω. Ναι ο Μπέος είναι Πανιώνιος και έχει βοηθήσει. Δεν έχει όμως σχέση με τον Ολυμπιακό; Δεν ακούγεται ότι έχει σχέση με το στοίχημα;

Ο βασικός λόγος που υποστηρίζω τον Τσακίρη (αν και ξέρω ένα προς ένα τα μεγάλα λάθη ου έχει κάνει) είναι γιατί θεωρώ ότι επί πέντε χρόνια μας είχε ανεξάρτητους. Για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα.Μπορώ να πω ότι ήμασταν ανεξάρτητοι ακόμη και σε βαθμό υπερβολής...

NK99 είπε...

Αυτη ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ επί πέντε χρόνια. Έδωσε κύρος στον Πανιώνιο και κράτησε τη σημαία ψηλά.
Δυστυχως για πολλούς Πανιώνιους, Πανιώνιος σημαίνει το ματς της Κυριακής. Κερδίζουμε όλα καλά...χάνουμε να πάνε όλοι στο διάολο...
Λάθος ομάδα υποστηρίζουν.

zamis είπε...

Τον ιδιο ''χλευασμο'' των υπολοιπων φιλαθλων θα αντιμετωπιζαμε και με Ψωμιαδη βεβαια.
Εμενα αυτο μου ειναι αδιαφορο διοτι ξερω καλα την αντιληψη και την ποιοτητα των ''φιλαθλων'' αυτων.
Αν θες να το παω ενα βημα παραπερα,προσωπικα δεν μου κανει διαφορα η σχεση(sic)με γαβρο απο Ψωμιαδη.
Αλλα αφ'ενος δεν μπορουμε να κανουμε σαν να ανακαλυψαμε τωρα τον τροχο και αφ'ετερου ας εχουμε πληρη συνειδηση του τι σημαινει ''απολλωνοποιηση''σε βαθος χρονου..

υ.γ.αν αυτοι που υποστηριζουν εναν τριτο(ασαφεστατο)δρομο λαικης βασης παρουσιασουν ρεαλιστικο βιωσιμο πλανο,το ξανασυζηταμε.Αλλα πως..

zamis είπε...

Ο Τσακιρης εχυσε μονος του την καρδαρα και αφησε την ομαδα σε χαλια κατασταση.
Για μενα η κουβεντα τελειωνει εκει.Απο τη στιγμη που δεν μπορουσε(και αυτο αποδειχθηκε επανειλλημενα)τα υπολοιπα ειναι wishful thinking.

amanAM είπε...

Πάντως στο ραδιόφωνο του sport-fr ανακοινώνεται ο Σβέρκος, σαν μεταγραφή του Ολυμπιακού, για το επόμενο καλοκαίρι.

Επικοινωνιακά, ακόμα μια σφαλιάρα. Ούτε να το παίξουμε περήφανοι γκέουλες δεν μπορούμε, είμαστε οι γνωστοί φτωχόπουστες του γνωστού ανέκδοτου.

:-(

amanAM είπε...

Ξέρετε τι με πειράζει πιο πολύ?

Είσαι ο Τσακίρης, ξέρεις 50-100 πράγματα παραπάνω, και πιθανόν να είσαι βέβαιος πως... καλύτερη λύση για τον Πανιώνιο, είναι ας πούμε ο χι Ψωμιάδης.

Εμείς, οι απλοί οπαδοί-φίλαθλοι δεν γνωρίζουμε αυτά τα 50-100, είμαστε σε μαύρα μεσάνυχτα και παραπληροφορούμαστε συνέχεια, και είναι φυσικό να πιστεύει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του.

Αντί να εξηγήσει ο ψι Τσακίρης γιατί και πως, απλώς... μας αφήνει να πιστεύουμε στο κοντό και στο μακρύ μας, και στο τέλος βλέπουμε πως αυτό που πιστεύαμε είναι μαλακία, και πιθανόν να είχε δίκιο ο Τσακίρης, ή έστω κάποιο δίκιο.

Αυτό δεν είναι δικαίωση του Τσακίρη, αλλά άλλη μια απόδειξη του πόσο μικρόψυχος είναι.

Κωνσταντίνε, δεν είμαστε ηλίθιοι, εσύ είσαι αυτός που θα έπρεπε σαν άντρας να πεις αλήθειες και να εξηγήσεις γιατί τις λες.

Τώρα, κάθεσαι και τα πίνεις, και γελάς χαιρέκακα για όσα συζητάμε ή παθαίνουμε. Εσύ μας οδήγησες εδώ.

Εσύ φταίς για όλα.

br fun_atic είπε...

Ουσιαστικά τον Λίνεν και τον Τσακίρη τους αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο.
Καταννοώ ότι και οι δύο έκαναν πολλά λάθη ( ο Τσακίρης βέβαια πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα). Όμως ο Λίνεν είχε φτιάξει μιά ομάδα που χτυπούσε στα ίσια το κάθ παιχνίδι. Κερδίζαμε -΄χάναμε αλλά φεύγαμε ευχαριστημένοι.

Και ο Τσακίρης με την σειρά του μας κρατούσε ανεξάρτητους. Ό,τι και να λέμε αυτό είναι δύσκολο πράγμα. Και τοπόσο δύσκολο είναι το καταλάβαμε άμεσα...Βέβαια και στον συγκεκριμένο τομέα έκανε ένα λάθος...Δεν ήταν άλλο από τα κολλητηλίκια με τον Μητρόπουλο, τον οποίο κυνηγούσαν όλοι στην μετά παράγκα εποχή.

Τέλος πάντων...Είναι πάρα πολύ δύσκολο α βρούμε νέο χρηματοδότη που να έχει τα χρήματα αλλά και τον φανατισό για να μας κρατήσει ανεξάρτητους...είναι γεγονός αυτό.Ένα από τα δύο λογικά θα λείπει...

br fun_atic είπε...

Αντώνη, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοια εξήγηση...Ιδίως από τη στιγμή που η μεταβίβαση στον Μακ θα γίνονταν δια της πλαγίας οδού.

Εκείνος μπορεί να θεώρησε ότι ο Μακ μπορεί και να ήταν καλός για την παρούσα κατάσταση...Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, αν ήμουν ο Τσακίρης δεν θα ήθελα να με διαδεχθεί ο Μακ...το θέμα είναι βέβαια ότι είναι πλέον φανερό ότι ο Τσακ ένοιωθε εγκλωβισμένος στον Πανιώνιο, αφού κανείς δεν βοηθούσε, κανείς δεν συμμετείχε στα οικονομικά και κανείς δεν αγόραζε. Συνεπώς ο Μάκης φαίνονταν ως η μοναδική εναλλακτική, η οποία θα εξασφάλιζε 1000 % την παραμονή...

Τέλος πάντων.αυτά δεν έχουν σημασία...Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε την επαφή με τον Ολυμπιακό σε καθαρά επαγγελματικό επίπεδο ή να γίνουμε κανονικό παράρτημα...

Θα χρειαστούε βέβαια από το καλοκαίρι κάποια σημαντική προσωπικότητα στα διοικητικά...Με κύρος και χρήματα.
Με δεδομένο το σημείο επαφής με τον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να αποκλείσουμε ενδεχόμενο ενδιαφέρον κάποιου γαυροεπιχειρηματία που έχιε λόγους να μπει στο ποδόσφαιρο

amanAM είπε...

Ας βολευτούμε τώρα να κάνουμε το "αγροτικό" του Σβέρκου, και ας μην το παρα-αναλύουμε.

amanAM είπε...

Ρε συ Άκη, επί Τσακίρη, δεν γίναμε ανεξάρτητοι: Εξαρτιόμασταν από τα χούγια του, από τις ψυχολογικές του μεταπτώσεις, από τις αποφάσεις του τύπου Λουδοβίκου 14ου ότι μετά από αυτόν το χάος, και το πληρώνουμε όλο αυτό.

Αυτός πίστεψε πως θα κερδίσει (από προπονητικά, από το νέο γήπεδο, κλπ), δεν του βγήκε, έπαιξε κι έχασε. Αυτό ήταν το επιχειρηματικό ρίσκο του. Εμείς ζούμε και θα ζούμε την διάλυση της ομάδας που αγαπάμε, ο καθένας μας με τον τρόπο του.

Την μια εξαρτόμαστε από τον Τσακίρη, την άλλη από τους πελάτες που αγοράζουν, την επόμενη από τον δανειστή, αργότερα από αυτόν που στήνει παιχνίδια ή τα πουλάει.

Πάντα εξαρτόμαστε από κάποιον. Τώρα από το ΔΝΤ, τον Μαρινάκη.

amanAM είπε...

Μετά τον Τσακίρη, το χάος.
Το χάος που δημιούργησε αυτός!

Φασκελοκουκούλωστα...