Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αγαπητέ Κώστα Μήτρογλου

Είσαι νέο παιδί, και πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτείς να με (μας) καταλάβεις.
Εάν εσύ υποστήριζες μια ομάδα, και ένας παίκτης προκειμένου να έρθει να παίξει στην ομάδα που αγαπάς, σου έδειχνε με κάθε τρόπο ότι δεν γουστάρει, δεν θέλει με τίποτα, δεν καταδέχεται, δεν το συζητάει καν, κι επειδή  τον πίεσαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει,  έρχεται τελικά με το ζόρι...  Εσύ πως θα τον υποδεχόσουν?

Εσύ είσαι παίκτης του Ολυμπιακού, είσαι τρελαμένος με τον Ολυμπιακό, και για τους χι ψι λόγους ο προπονητής σε είχε βάλει στον μούσκιο, φυσικό και επόμενο είναι να είσαι πικραμένος. Θα ήθελες ίσως να καταξιωθείς στην ομάδα αυτή, ή έστω να παίξεις σε μια άλλη "μεγάλη" ομάδα, ο Πανιώνιος ίσως μοιάζει στα μάτια σου ότι χειρότερο... Σαν να σε υποτιμάνε, σαν να σε βάζουν στο χειρότερο κάτεργο. Το χειρότερο δε, είναι πως δεν το έχεις κρύψει αυτό, ή τουλάχιστον αυτό προκύπτει από όλα όσα ακούμε εμείς από φήμες και δημοσιοκαφρικές πληροφορίες...

Θα σου έγραφα πως μας αδικείς, αφού είμαστε η ομάδα που ανέδειξε Σαραβάκους, Αναστόπουλους, Μαύρους, Δέδε, και πολλά άλλα ονόματα που δεν μπορεί, θα τα έχεις ακούσει... Πρόσφατα ο σχεδόν συνομήλικος σου Γιώργος Τζαβέλας κατέληξε στην Γερμανία, με πολύ καλές συνθήκες εργασίας και προοπτικές καριέρας. Από εμάς αναδείχτηκαν και πολλοί άλλοι, ο Ναλιτζής λίγο παλιότερα, ο Βαγγελάκης ο Μάντζιος, ο Σπυρόπουλος, ο Τζιμπούρ, κλπ. Ο κατάλογος είναι μακρύς, μην γυρίσω πίσω σε Νεστορίδηδες κλπ. 

Και παλιότερα αντιμετωπίσαμε προβλήματα οικονομικά και διοικητικά, αλλά οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται και ξεφτιλίζουν κατά καιρούς τον Πανιώνιο έρχονται και παρέρχονται, ο Πανιώνιος και όσα εκφράζει κόντρα στο κατεστημένο του ΠΟΚ, είναι και θα είναι εδώ.

Δεν ήρθες σε ένα μπουρδέλο, αλλά σε ένα ιστορικό σωματείο. Στο πιο ιστορικό από όλα. Στον Ολυμπιακό τιμάτε τα θύματα ενός βλακώδους ατυχήματος στην θύρα 7,  ενώ οι δικοί μας πρόγονοι έχουνε ποτίσει με αίμα όλη την Ιωνία, την Σμύρνη, όλο το Αιγαίο, κλπ.

Κλείσε τα αυτιά σου, ακόμα κι αν γιουχάρουν κάποιοι τον σύλλογο από τον οποίον προήρθες,  αν γιουχάρουν κι εσένα (ουσιαστικά αυτό που αντιπροσωπεύεις θα γιουχάρουν, όχι εσένα προσωπικά), μην το πάρεις κατάκαρδα... Πρόσφερε ότι μπορείς, και θα το εισπράξεις πίσω πολλαπλάσια. Στο εγγυώμαι εγώ!  Είσαι και θα είσαι ξένο σώμα στην ομάδα μας, όμως έχουμε φάει τόσες πίκρες από τα "δικά μας" παιδιά, που εάν εσύ σαν ξένος προσφέρεις το ελάχιστο, θα το εκτιμήσουμε πολύ πιο πολύ. Εάν εσύ ο ξένος, ο δανεικός, μας προσφέρεις μια χαρά, πίστεψε με θα το εκτιμήσουμε περισσότερο... Οι δικοί μας πίκρες μας ποτίζουν τόσα χρόνια.

Η ψυχολογία μας είναι κακή, το μέλλον της ομάδας μοιάζει δυσοίωνο, και είναι φυσικό να υπάρξουν αρκετοί ανεγκέφαλοι που θα πούνε διάφορα. Μην τους ακούσεις. Βάλε γκολ, δώσε την ψυχή σου στο γήπεδο, βοήθησε μας με το ταλέντο σου, και όλοι αυτοί που πιθανόν να σε βρίσουν αρχικά, θα είναι οι ίδιοι που θα σε λατρέψουν και θα κλαίνε στο τέλος εάν φύγεις. Στο χέρι σου είναι. Δεν ήρθες σε μπουρδέλο, αλλά σε ιερό χώμα, που ιερά τέρατα του Ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν ποτίσει το χώμα με τον ιδρώτα τους.... Χρειαζόμαστε την βοήθεια σου για να χαμογελάσουμε ξανά, εδώ και ένα-ενάμιση χρόνο έχουμε χάσει το χαμόγελο, την χαρά, μόνο πίκρες παίρνουμε, την μια πίσω από την άλλη.

Καλώς ήρθες, κι ελπίζω να με ακούσεις και να φερθείς με ωριμότητα πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που η ηλικία σου οφείλει να έχει.

Αντώνης

 ΥΓ. Ο Κώστας Μήτρογλου θα ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα του Πανιωνίου και θα τεθεί από αύριο το πρωί στη διάθεση του προπονητή της ομάδας κ. Τάκη Λεμονή.

9 σχόλια:

amanAM είπε...

Δηλώσεις Μανιάτη στην “Sportday”
http://www.sport-fm.gr/article/452409

Θα σχολιάσω μονάχα το πιο κάτω:
«Από τον Πανιώνιο ήταν λίγο δύσκολο να πάω στην Εθνική. Ο Σάντος πάντως μου έχει δείξει εμπιστοσύνη και δείχνει ότι είναι δίκαιος. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγα από τον Πανιώνιο στην Εθνική. Όλα εξαρτώνται από μένα, όπως έχω πει, και αυτό θα συμβεί και τώρα στον Ολυμπιακό».

Σχόλιο:

Ρε Γιαννάκη, από τον Πανιώνιο κατέληξες στην Εθνική. Το λες και μόνος σου. Φάσκεις και αντιφάσκεις. Από τον Πανιώνιο, κατέληξε στην Εθνική και ο πρώην συμπαίκτης σου ο Τζαβελάκος, που δεν ήταν καραγκιόζης σαν εσένα, και μάλιστα επί Ρεχάγκελ, που όλοι ξέρουμε ότι έπαιζε παιχνίδια για τις "μεγάλες" ομάδες...

Να σε δω τώρα πότε θα ξαναπαίξεις στην Εθνική, που πήγες στην ομάδα των ονείρων σου, αφού θα βγάλει κάλους ο κώλος σου από το να κάθεσαι στον πάγκο και στην εξέδρα.

Σε βλέπω να καταλήγεις δανεικός σε κανέναν ΟΦΗ ή στην Κέρκυρα, και θα γελάω μέχρι δακρύων.

Στην ομάδα που πήγες, έπαιζε και ο Μήτρογλου, και ποιός ξέρει τι είχε πιστέψει, και τώρα εξαναγκάστηκε να έρθει δανεικός σε εμάς... Εκεί που ήσουν, και μάλιστα αρχηγός.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Μήτρογλου, είναι πως από τον Πανιώνιο θα πάρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να αναδειχτεί ακόμα πιο πολύ, παρά εσύ που τώρα ζεις το όνειρο σου στον Γαύρο.

Όσο και να γλύψεις, δεν θα πάρεις περισσότερες ευκαιρίες. Μέχρι πρόσφατα, έγλυφες τον Φερέρα, έγλυφες τον Τσακίρη, έγλυφες τον Πανιώνιο, και γλύφοντας και έρποντας έφτασες μέχρι το σήμερα.

Εδώ είναι και το τέλος σου. Τώρα έχεις μπροστά σου, την κατηφόρα την μεγάλη.

zamis είπε...

Νομιζω οτι επιδεικνυουμε ανθρωποφαγικες τασεις.
Ας βαλω κι εγω ενα αποσπασμα δηλωσεων Μαιατη στο player

-Και γιατί από τώρα στον Ολυμπιακό; Τη στιγμή μάλιστα που ο Πανιώνιος κινδυνεύει...

«Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου δεν ξέρουν τι έχει γίνει με μένα. Δεν ξέρουν γιατί έφυγα. Είναι πολλοί οι λόγοι. Δεν θέλω να πω τον ένα συγκεκριμένο λόγο που με ανάγκασε να φύγω. Όπως είπα και πριν, ήταν επιθυμία μου να φύγω. Εάν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, ίσως και να έμενα μέχρι το καλοκαίρι. Οι συνθήκες δεν ήταν όπως ήθελα και γι' αυτό ζήτησα να φύγω. Ο κύκλος μου στον Πανιώνιο έχει κλείσει».

Aπο εμενα παντως,καλη επιτυχια.

br fun_atic είπε...

γράψαμε σχεδόν τα ίδια με άλλα λόγια. Τα μεγάλα πνεύματα...

br fun_atic είπε...

ο ένας λόγος πάντως που ήθελε να φύγει είναι γνωστός...

amanAM είπε...

Ωχ!

Αν και δεν κάνω τον κόπο (στην κυριολεξία) να διαβάσω ξανά σχόλια ανώνυμων σε οποιοδήποτε μπλογκ, φαντάζομαι ότι η ταύτιση των απόψεων μας, θα σχολιαστεί δεόντως!

Αλλά δεν θα μπω στον πειρασμό να ασχοληθώ.

amanAM είπε...

Ο Μανιάτης, ήταν "φευγάτος" από πέρυσι τουλάχιστον... Ήταν τότε που δήλωνε ότι λάτρευε τον Φερέρα, εκθείαζε την δουλειά του σενιορμεσιέ (που φέτος οδηγεί τον Πάνθρακα στην Γ εθνική), αλλά ο ίδιος ήθελε να φύγει, είτε στην Εσπανιόλ, είτε οπουδήποτε. Ο Πανιώνιος ήταν πολύ μικρός για τον Μανιάτη, τον παιχταρά.

Προς τιμήν του βέβαια, αφού ξέμεινε σε εμάς, δεν έκανε σαμποτάζ (φανερά τουλάχιστον), δεν έκανε λευκή απεργία, δεν συναχώθηκε (παρά μόνο στο τελευταίο παιχνίδι), δεν πονούσε στο νύχι του, κλπ.

Σε καμία περίπτωση, δεν φέρθηκε σαν Μάκος.

Κάτι είναι κι αυτό.

zamis είπε...

Αυτο λεω κι εγω Αντωνη,θα τον θυμαμαι να τα δινει ολα σε οποια θεση κι αν επαιζε.Τα ολοενα κι αυξανομενα νευρα του εδειχναν οτι ο κυκλος του σ'εμας εκλεινε.
Κι ας μην το ξεχναμε,παιδια ειναι οι ποδοσφαιριστες,ποσο μαλλον οι πιτσιρικαδες.

br fun_atic είπε...

Δίκιο δεν έχει να είναι νευριασμένος ο Μανιάτης, όταν τον βάζουν να παίξει αμυντικό χαφ;

Είναι παράογο να θέλει να κάνει ένα καλύτερο συμβόλαιο; Επαγγελματίας είναι. Πέρα από παίκτης ήταν και καλός αρχηγός και βοηθούσε με πολλούς τρόπους την ομάδα.
Αυτό όμως τελείωσε και πάμε παρακάτω

amanAM είπε...

Αλλαγή κουβέντας: Βρέχει αυτήν την στιγμή στο Π Φάληρο... Πάω να μαζέψω το απλωμένο πλυντήριο!!!

Εγώ είμαι ο άντρας του σπιτιού. Της είπα της γυναίκας μου να πάει να ανάψει μόνη της τον θερμοσίφωνα, εάν θέλει να της πλύνω τα πιάτα!!!