Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

μεταγραφικές κινήσεις

Οι μεταγραφικές κινήσεις για να ενισχυθεί ο Πανιώνιος μέχρι το καλοκαίρι, συνεχίζονται. Μετά τον Μήτρογλου και τον Σβέρκος, έρχονται ο Κβιρκβέλια και ο Μάριος Νικολάου.Ο πρωταρχικός στόχος είναι η σωτηρία της ομάδας. Προς το παρόν όλες οι κινήσεις μοιάζουν να είναι στην σωστή κατεύθυνση. Αυτοί που παίρνουν αυτή τη στιγμή τις αποφάσεις, πρέπει να δούνε όμως και την επόμενη μέρα. Οι δανεισμοί δεν είναι ντε και καλά κακοί, αλλά το καλοκαίρι  θα έρθει γρήγορα, και θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να ελπίζουμε πως του χρόνου τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, δεν θα είμαστε γυμνοί και χωρίς πόρους. Από τα τριετή συμβόλαια με το καλημέρα, προτιμάω τους δανεισμούς, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η option αγοράς. Τι θα πουλάμε του χρόνου, για να την βγάλουμε και πάλι?


Συμφωνα με τον sport.gr, το κενό του Γιώργου Τζαβέλλα στο αριστερό άκρο, που δεν καλύφθηκε την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού θα καλυφθεί την τρέχουσα, με τον 31χρονο γεωργιανό Ντάτο Κβιρκβέλια, ο οποίος συμφώνησε για εξάμηνο δανεισμό.

Ο διεθνής αμυντικός (42 συμ. με την Εθνική Γεωργίας) ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν και ήταν δανεικός στη ρωσική Ανζί.

Ο Κβιρκβέλια αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι με τους κυανέρυθρους.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι η επιστροφή του Μάριου Νικολάου στη Νέα Σμύρνη, θα πρέπει να θεωρείται διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι άνθρωποι του Πανιωνίου έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον 27χρονο κύπριο ανασταλτικό μέσο.

Πλέον αυτό που απομένει για να οριστικοποιηθεί η απόκτηση του Νικολάου είναι να συμφωνήσει ο Πανιώνιος και με την ΑΕ Λεμεσσού, είτε για δανεισμό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, είτε για απευθείας μεταγραφή.

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=84542#ixzz1BMcz0u5I

14 σχόλια:

amanAM είπε...

Η διοίκηση της ομάδας από τον Ερασιτέχνη, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια μόνιμη λύση.

Οι πόροι του Ερασιτέχνη είναι περιορισμένοι, και δεν καλύπτει από τα έσοδα του ούτε καν τα δικά του λειτουργικά έξοδα. Η ενασχόληση του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ, δεν πρέπει να διαλύσει τα ερασιτεχνικά τμήματα.

Μια χρηστή διαχείριση της κατάστασης μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια, αφού εάν το "μαγαζί" είναι νοικοκυρεμένο, τότε θα είναι πολύ πιο πιθανόν να αποκτήσουμε έναν σοβαρό ιδιοκτήτη.

Με μια σοβαρή διαχείριση και σωστές επιλογές, ο Τσακίρης θα είχε γίνει ο καλύτερος πρόεδρος που είχαμε ποτέ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συνέβη.

Ο Βεντούρης πρέπει να αποδείξει στην πράξη, πως με σωστές ακι λογικές κινήσεις η ομάδα δεν χρειαζόταν κάποιον Τσακίρη να πετάει τα λεφτά του σε μια μαύρη τρύπα.

Αντιθέτως, ένας μελλοντικός "Τσακίρης", θα πρέπει να μην κάνει ότι του καπνίσει, αλλά να βαδίζει στον δρόμο της λογικής. Η ανοχή στις τρέλες του Τσακίρη, είχαν τίμημα. Μπορεί να ήταν αυτός που τις πλήρωνε, αλλά τελικά η ομάδα φορτώθηκε την φθορά και την απογοήτευση του.

Δεν είμαι αντίθετος στο να ανήκει ο Πανιώνιος σε πολλούς μικρομετόχους-Πανιώνιους, αλλά... στην χώρα μας κάθε προσπάθεια συνεργασίας πολλών, οδηγάει στην ανάδειξη λίγων ή ενός που θα καπελώσει(-σουν) τους πάντες και τα πάντα, και θα εκμεταλλευτεί (-ούν) τους άλλους προς ίδιον όφελος.

Μόλις τελειώσουν οι μεταγραφικές κινήσεις αυτής της περιόδου, περιμένω την διοίκηση του Πανιωνίου να ανακοινώσει επίσημα τι ταμείο έχουμε, τι υποχρεώσεις υπάρχουν (λειτουργικά έξοδα και μισθούς μέχρι το καλοκαίρι, κλπ) καθώς και έσοδα θα έχουμε μέχρι τότε.

Μια σοβαρή πρόβλεψη εσόδων και εξόδων για την επόμενη χρονιά, καθώς και μια πρόβλεψη του μπάτζετ που θα χρειαστεί το καλοκαίρι για να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά με πιθανότητες μιας πετυχημένης χρονιάς.

Έτσι, κάποιος που θα ενδιαφερθεί να αποκτήσει τις μετοχές, θα ξέρει τι αγοράζει.

Μην επαναληφθούν ανακοινώσεις περί πλεονάσματος, παρουσιάζοντας τα ταμειακά διαθέσιμα σαν οικονομική θέση της εταιρείας, για να παραπλανηθεί ο κόσμος, ούτε επικοινωνιακά τρικ περί του όποιος θέλει τα στοιχεία, θα πρέπει πρώτα να πληρώσει 5 χιλιάδες ευρώ...

Ο Ερασιτέχνης είναι η μοναδική μας ελπίδα, να νοικοκυρευτεί η ομάδα, και να μπει σε υγιείς βάσεις.

Όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του Ερασιτέχνη. Μας χρειάζεται όσο ποτέ. Δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση, αλλά για προσφορά όσων δυνάμεων έχει ο καθένας μας, που αγαπάει την ομάδα της γειτονιάς μας, με την τόσο μεγάλη ιστορία.

Θεμιστοκλής είπε...

Πάλι θα πουλήσουμε; Εγώ πάντως, με τόσες πωλήσεις παικτών μας έχω γίνει αλλεργικός, ούτε να τ' ακούω δε θέλω... Και σχεδόν πάντα στο ποκ... Είναι μακρύς ο κατάλογος, προτιμώ να μην τον σκέφτομαι...
Το θέμα είναι, ότι αντί τουλάχιστον με τ' ανταλλάγματα τόσα χρόνια τώρα να έχουμε ανέβει και μεις λίγο επίπεδο, εξακολουθούμε να είμαστε στον πάτο. Κρίμα κι άδικο το βρίσκω, αλλά αν δεν αλλάξει η πολιτική του συλλόγου στον μεταγραφικό τομέα, πάντα τα ίδια θα έχουμε.
Πρέπει όταν δίνεις να παίρνεις κιόλας, ας το καταλάβουμε αυτό. Παίκτες, όχι γκουρού και μάγους και vis track.
Τέλος πάντων, τώρα που η ομάδα δείχνει να ανακάμπτει, δεν είναι ώρα για μαύρες σκέψεις και κριτικές. Ας βοηθιήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να σώσουμε τη χρονιά. Και να μπούμε από του χρόνου, στο σωστό δρόμο.
Εύχομαι κάποια στιγμή να βρεθεί ένας πρόεδρος του Πανιωνίου, που σε ερώτηση για παραχώρηση παικτών μας, να απαντήσει όπως απαντούσαν παλιά οι αντίστοιχοι των γαβροβάζελων: "οι μεγάλες ομάδες αγοράζουν, δεν πουλάνε!". Και όσο κι αν αυτό ακούγεται παλιομοδίτικο, πιστεύω πως ακόμα σε γενικές γραμμές ισχύει.
Μπορεί βέβαια αυτό να είναι ανέφικτο, αλλά όπως λες και συ κάποιες φορές Αντώνη, δικαιούμαι να το ονειρεύομαι!

amanAM είπε...

Εάν τα έσοδα μας (από ραδιοτηλεοπτικά, από χορηγούς και από εισιτήρια) είναι ας πούμε 3-4 εκατομμύρια τον χρόνο, και τα έξοδα μας 7-8 εκατομμύρια, τότε δεν βγαίνει το πράγμα, εκτός κι αν κάποιος τρελός πετάει τα λεφτά του κάθε χρόνο για να κλείνει τις τρύπες.

Προπονητές, λειτουργικά έξοδα, μισθοί υπαλλήλων, μισθοί παικτών, προπονητικό, ΦΠΑ, Εφορίες, κλπ, πρέπει να φτάνουν στο μαγικό νούμερο των εσόδων μας, και να παραμένουμε στην κατηγορία για να συνεχίσουμε να έχουμε τα έσοδα αυτά, αλλιώς... τα έσοδα θα μειωθούν τόσο, που την βάψαμε κανονικά.

Πρέπει να αποκτήσουμε παίκτες, που να παίζουν για την φανέλα, και όχι για τα λεφτά, και να έχουν τέτοια απόδοση, που ενώ άλλοι θα τους πλήρωναν όσο όσο, αυτοί να μένουν σε εμάς!!!
Αυτό όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν μπορεί να συμβεί. Ούτε καν ο Χάιτας (που όλοι τον τιμούμε) δεν χάρηκε που παρέμεινε σε εμάς, και δεν κατέληξε στις "μεγάλες" ομάδες!!!

Άρα, είναι μονόδρομος να αποκτούν υπεραξία οι υπάρχοντες παίκτες, και να πωλούνται με αρκετό κέρδος, που να καλύπτει την διαφορά εξόδων από τα έσοδα.

Αυτά που γράφω, δεν τα γράφω ως κριτική. Αλλά για να είμαστε συνειδητοποιημένοι, και να συμπαρασταθούμε στο δύσκολο έργο του Ερασιτέχνη, διότι βαδίζουμε σε μονόδρομο.

Εκτός κι αν πεθάνει ένας θείος από το Σικάγο, και αφήσει μοναδικό κληρονόμο τον Πανιώνιο!

NK99 είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω...πραγματικά μου είναι αδύνατο...πως μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα και οχι στην Ισπανία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με 4 εκ. έσοδα. Ειδικα αν αυτή η ομάδα έχει νεαρούς τότε ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρέπει να έχει και κέρδος.
Δηλάδή ο φετινός Πανιώνιος αν βγάλει κανείς τα λεφτά που μοιράστηκαν σε λαμόγια και τυχάρπαστους κινειται με περισσότερα από 4εκ?
Eκτος αν θέλουμε ιδιοκτήτη για να τρέφει διάφορους όπως συνέβαινε τα τελευταία δύο χρόνια...Γιατί μόνο στον Πανιώνιο δεν πήγαν τα χρήματα του Τσακίρη...Φυσικα΄με απόλυτα δική του ευθύνη.

Θεμιστοκλής είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον ΝΚ99.
Κι αφήνω ένα παράθυρο στην ελπίδα για καλύτερες μέρες...

amanAM είπε...

Ένας παίκτης "επιπέδου" Μήτρογλου, παίρνει 200 χιλιάρικα το εξάμηνο, άρα 400 χιλιάρικα τον χρόνο.

Χρειάζεσαι 5-6 τέτοιους παίκτες, έναν στο τέρμα οπωσδήποτε (βλέπε Μάχο), έναν στο κέντρο, έναν βράχο πίσω (ίσως και λίγο φθηνότερο), και 1-2 σαν χαφ. Άρα περί το ενάμιση με δυο εκατομμύρια, θα στοιχίσει η ελίτ της ομάδας.

400-500 χιλιάρικα στοιχίζει το προπονητικό του Τσακίρη.

Τα έσοδα από μπουτίκ, κλπ είναι επίσης του Τσακίρη, δεν ευελπιστείς σε κάτι από αυτά.

Άρα οι υπόλοιποι παίκτες, οι προπονητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, υπάλληλοι της ΠΑΕ, θα πρέπει να μοιραστούν τα υπόλοιπα δυο δυόμιση εκατομμύρια.

Δεν είναι εύκολο.

Η διαφορά μεταξύ ενός παίκτη της αξίας του Μήτρογλου, και παίκτη της αξίας ενός Σαλαλί, είναι εμφανέστατη. Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανένας.

Από τους βασικούς, κάποιοι θα τραυματιστούν, θα πάρουν κάρτες, κλπ. Είδαμε όλοι την διαφορά, μόλις έπαιξε ο Μπέλιτς στην θέση του Μάχο.

Δεν βγαίνει ρε παιδιά...

amanAM είπε...

Μπα, και έτσι που τα υπολόγισα εγώ, μπακαλίστικα, βγαίνουν γύρω στα 5 εκατομμύρια, και όχι στα 4!!!

NK99 είπε...

Ο Πανιώνιος δεν έχει την πολυτέλεια να έχει Μήτρογλου. Τον Μήτρογλου τον Αναστόπολο τον Σαραβάκο πρέπει να τους φτιάξει. Όταν τους φτιάξει θα πρωταγωνιστήσει και μέχρι τότε θα βολεύόμαστε με παραμονή στην κατηγορία....
Διαφωνώ ότι πρέπει να έχουμε 4-5 των 400...Αυτό είναι αδύνατο.
Υπάρχουν καλοί παίκτες των 200 πάνω στους οποίους μπορούμε να κτίσουμε με νεαρούς...
Ο Μάχο πόσα παίρνει δηλαδή? Ο Τζιμπουρ με πόσα ήρθε? Οι παικταράδες του Μπέου? Μπουλουτ Σίλιακ Βλτσεκ Ρανκουελ Κρίστιανσεν που την επόμενη χρονιά βγήκε πρωτος σκόρερ στην Γερμανία. Ποδοσφαιρική γνώση χρειάζεται...Αν δίνουμε την διαχείριση σε Κιντήδες ούτε με 20 εκ δεν την βγάζουμε...
Αυτό ήταν πάντα το πλεονέκτημα μας έναντι του ΠΟΚ...Η ΓΝΩΣΗ....σε αυτή πρέπει να επενδύσουμε.

Θεμιστοκλής είπε...

Και πάλι η θέση του ΝΚ99 με βρίσκει σύμφωνο.
Και πρέπει βέβαια, όταν με το καλό αναδειχτεί ένας νέος Σαραβάκος ή Αναστόπουλος και έρθει η ώρα (δυστυχώς) να μοσχοπουληθούν, ένα μεγάλο μέρος των ανταλλαγμάτων να διατεθεί σε νέους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, με σίγουρη όμως προοπτική, ώστε να μη μείνουν κενά που χάσκουν. Και τα υπόλοιπα ας δοθούν για να κλείσουν τρύπες, σε υποδομές κι όπου τέλος πάντων χρειάζεται.
Μόνο έτσι νομίζω ότι μπορούμε να πάμε μπροστά.

amanAM είπε...

Εγώ αυτό που θα ήθελα από την διοίκηση του Πανιωνίου, είναι κάποια στιγμή να μας πούνε πόσο στοιχίζει το ρόστερ μας σε μισθούς κλπ, και να βρούνε έναν τρόπο το ρόστερ να είναι αξιόλογο, και να μην μπαίνει η ομάδα μέσα από τα έξοδα.

Μόνο τότε θα μπορούμε να μην ξεπουλάμε.

Μόνο έτσι μπορούμε να μην οδηγούμαστε σε χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια, και να μην καταφύγουμε σε λύσεις όπως να βρεθεί ο μαλάκας που θα πληρώνει από την τσέπη του, το λάθος του να ασχοληθεί με την ομάδα μας, ή να πουλάμε παιχνίδια ή να τα στήνουμε για το στοίχημα.

lefterix είπε...

Που είναι ο Μάριος; οέο;

http://www.scorernews.gr/2011/01/blog-post_1505.html

amanAM είπε...

Κάτσε να δούμε και τον Γεωργιανό, και βλέπουμε...

Όλες οι μεγάλες ομάδες, άλλους λένε, και άλλους αποκτάνε τελικά. Μην ανησυχείς, μπορεί να πάρουμε τον Ροναλντίνιο στο τέλος!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Μπα, Αντώνη ο Ροναλντίνιο γύρισε πίσω στη Βραζιλία... δέν τον προλάβαμε.
Προλαβαίνουμε όμως τον Τζιμπούρ που μένει ελεύθερος!!!

amanAM είπε...

Πάντως στο ραδιόφωνο του sport-fr ανακοινώνεται ο Σβέρκος, σαν μεταγραφή του Ολυμπιακού, για το επόμενο καλοκαίρι.

Επικοινωνιακά, ακόμα μια σφαλιάρα. Ούτε να το παίξουμε περήφανοι γκέουλες δεν μπορούμε, είμαστε οι γνωστοί φτωχόπουστες του γνωστού ανέκδοτου.

:-(