Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

μεταγραφολογία

Για να πρωτοτυπήσω, είπα να κρατήσω την ψυχραιμία μου σε αντίθεση με άλλες χρονικές περιόδους που πέρασαν.

Ακούω και διαβάζω πως ο Μανιάτης και ο Κουμορτζί θα πάνε στον γαύρο, ενώ εμείς θα πάρουμε περί το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, μαζί και κάποιους δανεικούς παίκτες (πληρωμένους από τον Ολυμπιακό) όπως ο Μήτρογλου, ο Μονιάκης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, κλπ.

Υποτίθεται πως ο Μανιάτης έχει "ίωση" και δεν θέλει να μείνει άλλο στον Πανιώνιο ούτε σαν δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, ενώ τώρα που ο Κουμορτζί φεύγει, ξαφνικά του πέρασε ο πρόσφατος "τραυματισμός"!!! Σταμάτησαν να τον πονάνε τα νύχια του χεριού του...

Κάποιοι είναι πολύ εκνευρισμένοι γιατί έχουμε γίνει παράρτημα του Γαύρου, γιατί θεωρούν πως ο Βεντούρης είναι υπάλληλος και ενεργούμενο του Μαρινάκη, και ζητούν την κεφαλή του αρχηγού επί πίνακι, διότι μας βαρέθηκε και δεν θέλει να μείνει...

Η δικιά μου άποψη είναι πως ο Κουμορτζί έπρεπε να είχε φύγει προ πολλού, και από την στιγμή εκείνη μέχρι και σήμερα, η προσφορά του ήταν μηδενική. Το να μείνει ο Μανιάτης και να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, είναι δώρο άδωρο. Ας φύγουν εδώ και τώρα, αφού όσο θα παραμένουν, μόνο κακό θα κάνουν.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι εξαιρετικό ταλέντο, θεωρώ πως μπορεί να καλύψει το κενό που δημιούργησε η απομάκρυνση του Μάριου Νικολάου από την ομάδα. Ο Κουμορτζί δεν θα μας λείψει, αφού πάνω από ένα χρόνο μας λείπει ήδη. Ο Μήτρογλου θα προσθέσει πολύ δύναμη στην επίθεση, θα τελειώσει αρκετές φάσεις, και θα απασχολήσει τις αντίπαλες άμυνες ώστε να δημιουργηθούν χώροι και προϋποθέσεις να βάλουν γκολ και οι υπόλοιποι παίκτες.Ο δε Μονιάκης θα καλύψει το κενό του Τζαβέλα, ενώ ο Κοντοές θα παίξει επιτέλους δεξιά, στην θέση του Μανιάτη, και πιστεύω πως θα είναι πολύ πιο δημιουργικός και επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις από ότι ο μέχρι τώρα αρχηγός.

Με τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας, θα δοθεί μια οικονομική ανάσα, και θα περισσέψουν και κάποια χρήματα για να αποκτήσουμε έναν παίκτη τύπου Φερνάντεζ που θα ενισχύσει το κέντρο στο δημιουργικό κομμάτι.

Επιτέλους γίνονται λογικές κινήσεις, μελετημένες, και στην σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν τόσες αντιδράσεις σε όσα σχεδιάζει ο Βεντούρης. Είναι παράξενο να κρίνονται τόσο αρνητικά όλα αυτά, ενώ τόσο καιρό δεν υπήρχαν αντιδράσεις στις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του Τσακίρη, με αποκορύφωμα τον Κιντή που διέλυσε οριστικά την ομάδα μας.

Δεν γνωρίζω εάν ο Βεντούρης ασχολείται με όσα γράφονται στα μπλογκ, και εάν επηρεάζεται από όσα ακούγονται στο γήπεδο, αλλά θα ήθελα να τον συμβουλεύσω να μην κάνει το ίδιο λάθος με τον Τσακίρη: Πρόεδρε, κάνε αυτό που εσύ θεωρείς σωστό και θα κριθείς στο τέλος από το αποτέλεσμα. Δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ούτε ξαφνικά να συμφωνήσουμε όλοι. Όμως όταν η ομάδα παίξει λίγη μπαλίτσα, πάρει τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και συμμαζευτεί το μπάτζετ, θα έχεις πετύχει σαν πρόεδρος άσχετα τι λέει ο καθένας, ενώ εάν μεγαλώσει η οικονομική τρύπα και χάσουμε το παιχνίδι της σωτηρίας, θα έχεις αποτύχει, άσχετα με το ποιοί θα μείνουν, ποιοί θα φύγουν, και ποιοί θα έρθουν.

Το καλοκαίρι, θα απογυμνωθούμε από τους δανεικούς. Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουμε έτοιμες εναλλακτικές λύσεις. Εκεί πρέπει να πέσει το βάρος των προσπαθειών και των σχεδιασμών του Βεντούρη,  γιατί η ζωή δεν τελειώνει το καλοκαίρι.

ΥΓ. Σε ό,τι αφορά τον Κουμορτζί, ο Γκανέζος θα συνεχίσει και αυτός την καριέρα του στον Ολυμπιακό -εκτός, πάντα, συγκλονιστικού απροόπτου- αλλά ένεκα της βαθμολογικής θέσης του Πανιωνίου, που «καίγεται» για βαθμούς, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης τουλάχιστον για τα επόμενα τρία, τέσσερα ματς, ίσως μέχρι και την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη, στις 23 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, από τον Πανιώνιο γίνεται και μία προσπάθεια να αποκτηθεί -πλην του Μήτρογλου- και ο Γιάννης Παπαδόπουλος με τη μορφή δανεισμού ως το καλοκαίρι, ωστόσο, οι αρκετοί τραυματισμοί στην ομάδα του Πειραιά απομακρύνουν την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η επιθυμία αυτή των «κυανέρυθρων».

Το θέμα, πλέον, είναι ότι ο Πανιώνιος αποδυναμώνεται σημαντικά και θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρει τέσσερις παίκτες, κεντρικό χαφ και αριστερό μπακ -που ήδη ψάχνει- και παίκτη για τη θέση του Κουμόρτζι και δεξί μπακ για τη θέση του Μανιάτη.

Και το να βρεις τέσσερις παίκτες που να είναι έτοιμοι να παίξουν βασικοί Ιανουάριο μήνα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο…

Προσπάθεια για Δάρλα και Μπαλάφα!

Τις πόρτες των Μπρεστ και ΠΑΟΚ έχει «χτυπήσει» ο Πανιώνιος -σύμφωνα με πληροφορίες- προκειμένου να ντύσει στα κυανέρυθρα τους Δάρλα και Μπαλάφα, μέχρι το καλοκαίρι, με τη μορφή δανεισμού.

Όσον αφορά την περίπτωση του Ντάριο Φερνάντες, αυτή φαίνεται να απομακρύνεται, για να μην πούμε ότι έχει «ναυαγήσει» ήδη… http://www.sport-fm.gr/article/385002

8 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι τα έγραψες πολύ καλά. Το ζητούμενο μιας διοίκησης είναι να παίρνει το καλύτερο δυνατό με βάση τις περιστάσεις. Το μόνο που μπορούμε να επισυνάψουμε είναι ότι η καθυστέρηση των κινήσεων μπορεί να είναι κρίσιμη και να ανατρέψει τις όποιες ωφέλειες μπορεί να έχουμε απ' αυτές. Επίσης νομίζω ότι για το Μανιάτη (ιώσεις, ξαφνική διάθεση να φύγει άμεσα κλπ) λέγονται μισές ή καθόλου αλήθειες και κατά βάση η αλλαγή διαθέσεων του Μανιάτη είναι η αλλαγή διαθέσεων του Ολυμπιακού που τώρα μετά από τους πρόσφατους τραυματισμούς παικτών που είχαν, τον χρειάζονται άμεσα.

NK99 είπε...

Προσωπικά δεν διαφωνώ με την πώληση των παικτών. Μάλιστα 1,5 εκ (αν είναι αυτό το ποσό) και ο Μήτρογλου δανεικός για έξι μήνες (ελπίζω όχι άλλος γιατί οι άλλοι θα είναι για να τους βοηθήσουμε και όχι για να βοηθήσουν αυτοί εμάς-παίκτες χωρίς παιχνίδια, που δεν θέλουν και που δεν μπορούν) μιά χαρά είναι.
Το πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο κ. Βεντούρης ο οποίος εκθέτει τον σύλλογο. Αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος έμφανίζεται ως μία ανυπόλυπτη ομάδα. Για μένα σύλλογος δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της Κυριακής αλλά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ περισσότερα.
Δυστυχώς διαπιστώνω ότι πολλοί Πανιώνιοι νοιάζονται μόνο για αυτό. Κερδίζουμε κραυγάζουν, χάνουμε σκούζουν και ζητούν απο τους παίκτες να πετάξουν την φανέλα γιατί η Σμύρνη είναι ιστορική....
θέλω ο Πανιώνιος να είναι σύλλογος με ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σε όποια αγωνιστική κατάσταση και αν βρίσκεται. Το να φας 10 γκολ με τους παίκτες να τα έχουν δώσει όλα δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι άλλα πράγματα....

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σου παράγραφο αλλά ο τρόπος που κινείται ο κ. Βεντούρης δεν δείχνει σχέδιο.

IWN1998 είπε...

@nk99. Και το ζητούμενο που βάζεις φίλε μου περί αξιοπρεπείας στις κινήσεις μας, είναι επίσης σωστό αλλά δυστυχώς μιλάμε για έναν διοικητικά απογυμνωμένο σύλλογο και πιθανότατα και η διαχειριστικές δυνατότητες του Βεντούρη δεν είναι οι καλύτερες δυνατές αν συμπεριλάβουμε στην όποια ανάλυση μπορεί να γίνει και το γεγονός ότι έχουμε στριμωχτεί στη γωνία αγωνιστικά, οικονομικά και πιθανότατα και από το γενικότερο ποδοσφαιρικό κύκλωμα.

br fun_atic είπε...

Θα μπορούσα να καταλάβω τα περί παραρτήματος κ.λ.π, αν ο Βεντούρης είχε χρήματα και ξεπουλούσε παίκτες ή αν αντικειμενικά υπήρχαν καλύτερες προσφορές και εκείνος τους έδινε τσάμπα στον Ολυμπιακό.

Θα ήταν ιδανικό να συμφωνήσει για τους παίκτες μας, χωρίς να τους δώσει ώρα και να πάρει τους δανεικούς. Όμως γίνεται αντιληπτό ότι ο καθένας που κάνει μια μεταγραφή θέλει να χρησιμοποιήσει τα μεταγραφικά αποκτήματα.

Τα περί δηλώσεων Μανιάτη τα ακούω βερεσέ γιατί ο Γιάννης έχει αποδείξει άπειρες φορές ότι έχει σεβαστεί το ψωμί που έφαγε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και θεωρώ απίθανο να μας προσβάλει αυτή τη δεδομένη στιγμή.

Δεν αποκλείεται η απόκτηση Μήτρογλου να ξεμπλοκάρει τον Μπόσκο, αν και προσωπικά θα προτιμούσα κάποιο άλλο παίκτη στη θέση του.Κάποιον με μεγαλύτερη διάθεση.

amanAM είπε...

Ο Μανιάτης έχει αποδείξει εδώ και καιρό ποιός είναι, και δεν μπορεί να έκανε τέτοιες δηλώσεις.

Είναι φυσικό από την άλλη, να ανυπομονεί να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο της καριέρας του, οπότε... εύκολα μπορούν να παρερμηνευτούν όσα πιθανόν να είπε, και να παρουσιάζονται σαν να μην μας γουστάρει! Κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να συμβαίνει.

Ο Μανιάτης υπήρξε άξιος αρχηγός.

zamis είπε...

Συγνωμη δηλαδη αλλα απο τη στιγμη που μπηκε ο ερασιτεχνης μπροστα δεν ξεραμε τη σχεση Βεντουρη-Μαριναρχη?
Γιατι ορισμενοι κανουν σαν να το ανακαλυψαν χτες.
Οπως και να γινεται το νταλαβερι,η επιβιωση μας ειναι πανω απ'ολα.
Οι μετοχες μεταβιβαστηκαν?

claire είπε...

@zamis: Οι μετοχές θα μεταβιβαστούν αύριο τελικά μετά απο νέα αναβολή

zamis είπε...

@claire
thanx.
ρε τι γινεται..