Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Τσακίρης τέλος και επισήμως!

Ολοκληρώθηκε εχθές και τυπικά η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Κατά πως φαίνεται, ο Τσακίρης κράτησε το 15% των μετοχών για τον εαυτό του, εκτός κι αν... αυτό το μερίδιο έχει ήδη μεταβιβαστεί προ πολλού σε άγνωστο σε εμάς κάτοχο. Δεδομένου ότι εάν μεταβίβαζε ο Τσακίρης μόνο όσες μετοχές θα ήταν απαραίτητες για να υπάρξει πλειοψηφία του Ερασιτέχνη, θα αρκούσε να μεταβιβάσει μόνο το 41% του συνόλου των μετοχών, το επιπλέον 26% που μεταβιβάστηκε εχθές με κάνει να πιστεύω πως... στα χέρια του Τσακίρη δεν απέμειναν άλλες μετοχές.

Δεν μπορώ να ξέρω ποιός κατέχει το κρυφό 15% του συνόλου των μετοχών, αλλά για να κρύβεται, θα έχει λόγους!

Επειδή όπως έχουμε παραδεχτεί πάμπολλες φορές όλα κρίνονται τελικά εκ του αποτελέσματος, η παρουσία του Τσακίρη στον Πανιώνιο, κρίνεται από εμένα σαν μεγάλη αποτυχία, ήταν η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία της ομάδας μας.

Θα μπορούσα να "ανακαλύψω" ελαφρυντικά, αλλά η τελευταία διετία αποδεικνύει ότι δεν καταντήσαμε σε αυτό το σημείο τυχαία, από κάποιο συμπτωματικό γεγονός ή κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο. Θεωρώ πως ο Τσακίρης ήταν ένας εκ των χειρότερων προέδρων ever. Μόλις μυρίστηκε πως δεν θα κονομήσει περισσότερα από τις εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου, τελείωσε και κάθε ενδιαφέρον για το γήπεδο και τον Πανιώνιο γενικότερα.

Ερασιτεχνισμός εδώ και τώρα!!!

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να σταματήσουν οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες να είναι κρατικοδίαιτες. Ο επαγγελματικός αθλητισμός και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ειδικότερα, είναι ένα τέρας. Δεν έχουμε το μέγεθος να δικαιολογεί τέτοια δραστηριότητα, που να είναι ανταγωνιστική.

Πιστεύω πως σύντομα πολλές ομάδες θα βρεθούν σε επίσημη αδυναμία πληρωμών των υποχρεώσεων τους, και θα καταρρεύσουν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα. Οι ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιρικοί αστέρες θα αναγκαστούν να βρούνε την τύχη τους στο εξωτερικό, και όσοι αγαπάνε την μπάλα και συνεχίσουν να αθλούνται και να παίζουν, θα πρέπει να μετατραπούν σε ερασιτέχνες, που θα βιοπορούν με άλλους τρόπους.

Ο "Ερασιτέχνης" Πανιώνιος είναι ίσως πρωτοπόρος, η συγκυρία μας έφερε να προηγηθούμε από τους άλλους, και εάν καταφέρουμε σύντομα να εξορθολογήσουμε τα έξοδα και τους μισθούς των παικτών, τότε θα είμαστε μπροστά από τους άλλους που θα βρεθούν σύντομα στα όρια της πτώχευσης.

Απορούσα πριν από καιρό, τι να απογίνονται άραγε όλα αυτά τα καλογυμνασμένα Ελληνόπουλα, που στα 15 και στα 16 τους χρόνια παίζουν μπάλα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού κλπ,  αλλά δεν αναρωτήθηκα πόση ντόπα έχουν κατεβάσει αυτά τα παιδιά για να έχουν τέτοια απόδοση!
Τις περισσότερες φορές την ντόπα την δίνουν οι ίδιοι οι γονείς τους, γιατί ευελπιστούν οι κανακάρηδες τους να λύσουν το βιοποριστικό πρόβλημα τους μια και καλή, εάν καταφέρουν να διακριθούν και να απορροφηθούν στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Για να δούμε πόσοι εγκληματίες θα συνεχίσουν να ντοπάρουν τα ίδια τους τα παιδιά, όταν θα παύσει ο πακτωλός των χρημάτων?

Κοίταζα εχθές τον άδειο και έρημο στίβο του Πανιωνίου, με ελάχιστα παιδιά να γυμνάζονται, και τα 5Χ5 και τα μπάσκετ να σφίζουν από παιδιά που συρρέουν... Τυχαίο? Δεν νομίζω! Τι λεφτά έχει ο στίβος? Ενώ οι ποδοσφαιριστές και οι μπασκετμπολίστες, εξακολουθούν να "κονομάνε"...

ΥΓ.  Λεπτομέρειες απομένουν για την οριστικοποίηση της πώλησης των Κουμόρτζι και Μανιάτη στον Ολυμπιακό, όπως επιβεβαίωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Γεράσιμος Βεντούρης.

«Στα λεφτά τα έχουμε βρει ήδη. Σήμερα αναμένεται να κριθεί και για τον Μήτρογλου» δήλωσε, ενώ για το διοικητικό μέλλον της ομάδας τόνισε: «Ψάχνουμε για ανθρώπους που θα επενδύσουν και θα έλθουν να αγοράσουν την ΠΑΕ».

Για την αργοπορία της μεταβίβασης εξήγησε: «Μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχαν προβλήματα με κάποιες συμβάσεις που είχε υπογράψει ο κ.Τσακίρης με τράπεζες και μας καθυστέρησαν στη διαδικασία. Ξεπεράστηκαν όμως, ενώ κι εμείς υπογράψαμε κάποιες διαβεβαιώσεις και με αμοιβαία προσπάθεια τελειώσαμε. Ο κ.Τσακίρης δεν έχει πλέον καμία σχέση με τα διοικητικά τέλος, αν και παραμένει μέτοχος σε ένα ποσοστό 14 με 15%. Οικονομικά δεν συμμετέχει».

Για το μέλλον του Πανιωνίου: «Το μεγάλο ζητούμενο είναι ποιος θα ενισχύει οικονομικά τον Πανιώνιο. Θέλει ακόμα μια βδομάδα για να μπει 100% δικό μας Διοικητικό Συμβούλιο. Ψάχνουμε για ανθρώπους που θα επενδύσουν και θα έλθουν να αγοράσουν την ΠΑΕ. Σκεφτόμαστε επίσης και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετοχές τον κόσμο. Για φέτος δεν υπάρχει πρόβλημα και μαζί με κάποια χρήματα που θα πάρουμε από τις μεταγραφές θα πορευτούμε ανάλογα. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος επιφανής πανιώνιος που να πει βάζω 3,4,5,10 εκατομμύρια ευρώ. Η ομάδα θέλει 2 εκατ. ευρώ περίπου για να λειτουργήσει».

Ερωτηθείς για τα τρία εκατομμύρια ευρώ που έβαζε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης απάντησε: «Ο κ. Τσακίρης έκανε πάρα πολλά λάθη που του στοιχίσανε κιόλας».

Για τους Μανιάτη και Κουμόρτζι επεσήμανε: «Δεν προχώρησαν χτες τα πράγματα, από σήμερα θα δούμε. Σήμερα αναμένεται να κριθεί και για τον Μήτρογλου. Εφόσον οριστικοποιηθούν τα έμψυχα ανταλλάγματα, με κυριότερο αυτό του επιθετικού, τότε όλα θα τελειώσουν. Στα λεφτά τα έχουμε βρει ήδη. Ο Πανιώνιος θα πάρει 1.2 εκατομμύρια ευρώ και παίκτες. Αν τώρα δεν έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής θα πάρουμε παραπάνω χρήματα για να κάνουμε εμείς μεταγραφές. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία ο Μανιάτης θα πάει στον Ολυμπιακό άμεσα και ο Κουμόρτζι προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου».

Σε περίπτωση που «χαλάσει» το deal με Ολυμπιακό, ο κ. Βεντούρης υπογράμμισε: «Θα κοιτάξουμε αλλού».

Για τους παίκτες που θέλει ο Πανιώνιος: «Ο κ. Λεμονής ζήτησε ενίσχυση και για τον λόγο αυτό δεν θα φύγουν άλλοι παίκτες μετά τους Μανιάτη και Κουμόρτζι. Θέλουμε 3-4 παίκτες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανέναν. Ο προπονητής κινείται για δύο μέσους, έναν φορ κι έναν μπακ κεντρικό ή πλάγιο».

http://www.sport-fm.gr/article/385208

2 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Για το ενδιαφέρον της νεολαίας για τα ομαδικά σε σχέση με το στίβο, είναι και ζήτημα προβολής. Πόσο στίβο βλέπουμε στην τηλεόραση σε σχέση με ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Και σίγουρα ανέκαθεν τα ομαδικά σπορ γίνονταν πιο αγαπητά από τη μοναξιά του στίβου. Το λέω εγώ που για κάποιο περίεργο λόγο σαν παιδί αγαπούσα πιο πολύ το στίβο από όλα τα σπορ.

amanAM είπε...

Αναφέρθηκα στον στίβο και όχι στο βόλεϊ ή στο χάντμπολ ας πούμε, γιατί εκεί είναι όντως θέμα προβολής.

Αλλά ειδικά ο στίβος, μέχρι πρόσφατα (και πριν τις αποκαλύψεις για τις ντόπες) έδωσε αρκετές επιτυχίες.

Παρόλη την προβολή των ηρώων ολυμπιονικών και όχι μόνο, ο στίβος είναι άδειος!

Κι εγώ αθλητής στίβου ήμουνα... 400-800 έτρεχα.