Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ξεφτίλες

Ο δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός καθώς και το τσουτσέκι του η Μιμή Κλεώπα-Μπίσμπα που είναι η υπεύθυνη του κολυμβητηρίου, είναι για τα μπάζα!!!

Στις 15 του Δεκέμβρη 2010, το κολυμβητήριο Καλαμακίου ήταν κλειστό λόγω της Πανελλαδικής απεργίας, όμως τελικά άνοιξε κατά τις 6:00 το απόγευμα, προκειμένου να γίνει ο αγώνας πρωταθλήματος πόλο του ΝΟΚ με τον Πανιώνιο.

Στις 16 του Δεκέμβρη, το κολυμβητήριο Καλαμακίου εντελώς απροειδοποίητα παρέμεινε κλειστό, δεν υπήρξε η παραμικρή προειδοποίηση να μην τρέξουμε άδικα την ώρα της προπόνησης, και όταν φτάσαμε εκεί στις 8:00 το βράδυ, απλά συναντήσαμε τα πάντα κλειδωμένα, ερημιά και μαύρα σκοτάδια. Ο ΝΟΚ θεώρησε περιττό να ενημερώσει τους γονείς, παρόλο που έχει όλα τα στοιχεία μας. Σιγά μην κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν με εμάς τα ζώα!

Στις 17 του Δεκέμβρη, βάλανε ένα χαρτάκι έξω από την κλειδαμπαρωμένη πόρτα, ότι για τεχνικούς λόγους το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό. Ο Δήμος Αλίμου έκτοτε έκλεισε το κολυμβητήριο στο Καλαμάκι, και έτσι παραμένει μέχρι σήμερα.

Στην αρχή είπανε πως υπήρχε κάποια βλάβη στις αντλίες, μετά πως δεν βρίσκουνε το ανταλλακτικό στην εγχώρια αγορά. Μετά πως το βρήκαν το ανταλλακτικό, αλλά πως θα χρειαστούν μέρες για την επισκευή...

Το κολυμβητήριο έτσι κι αλλιώς είχε αναγγελθεί με ανακοίνωση ότι θα παρέμενε κλειστό μέχρι τις 3 του Γενάρη, μετά είπανε πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 7 του Γενάρη του 2011...
Στις 7 του Γενάρη είπανε πως υπάρχει ένα πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης, και πως δεν ξέρουν πότε θα αποκατασταθεί.

Όμως τελικά, άλλο είναι το πρόβλημα στην πραγματικότητα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως από τις 15 του Δεκέμβρη μέχρι τις 22 του Γενάρη, δεν υπήρχε εντός έδρας παιχνίδι για τον ΝΟΚ, και οι ξεφτίλες επέλεξαν να κλείσουν το κολυμβητήριο, για να εξοικονομήσουν τα έξοδα της θέρμανσης. 

Ένα μήνα τώρα, το night club-cafe DIA NOCE που έχει άδεια λειτουργίας από τον Δήμο σαν "αναψυκτήριο" του κολυμβητηρίου, δουλεύει κανονικά παρόλο που το κολυμβητήριο είναι κλειστό. Λειτουργεί για τις ανάγκες "ανάψυξης" του κλεισμένου κολυμβητηρίου. Το συγκεκριμένο club είναι αυθαίρετο, έχει καταπατήσει τεράστια έκταση, αλλά σύμφωνα με όσα έχουμε ακούσει όλοι, χρηματοδοτεί τις ανάγκες θέρμανσης και λειτουργίας του κολυμβητηρίου. 

Δεδομένου ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να μάθουμε πόσα στοιχίζει η θέρμανση του κολυμβητήριου, ενώ δεν ξέρουμε και με σιγουριά ποιος τελικά πληρώνει τα έξοδα θέρμανσης, ο Κύριος μόνο γνωρίζει πόσα χρήματα εξοικονομήθηκαν, αν εξοικονομήθηκαν και δεν κατέληξαν στις τσέπες μακρυχέρηδων, αυτό που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι ο ΝΟΚ έχασε έσοδα από τις συνδρομές που πληρώνουμε οι γονείς των αθλούμενων παιδιών, καθώς και τα έσοδα (στο μέλλον) από όσους τελικά φύγαμε και θα φύγουμε και θα καταλήξουμε σε άλλες ομάδες. Βέβαια τα τμήματα αγωνιστικής λογικά θα πληρώνουν κανονικά, αφού κάπου θα τους έχουνε βολέψει αυτούς ο ΝΟΚ. Είναι σκανδαλώδες ένα κολυμβητήριο που χτίστηκε σαν Ολυμπιακό Έργο να θερμαίνεται με πετρέλαιο, και όχι με φωτοβολταϊκά ή έστω με φυσικό αέριο. Πόσο δύσκολο ήταν οι ξεφτίλες να "σκεπάσουν" την εξέδρα με φωτοβολταϊκά?

Το καλοκαίρι στρατολόγησαν παιδιά από τις αθλοπαιδιές. Η ακαδημία μίνι απέκτησε 25-30 παιδιά. Απορούσα τον Σεπτέμβρη πως γίνεται να μην υπάρχουν περσινά παιδιά στις ηλικίες αυτές (1999-2002)... Προφανώς με παρόμοιες πρακτικές έδιωξαν τους παλιότερους, και τώρα χάσανε και όσους είχανε μαζέψει το περασμένο καλοκαίρι.

Όσο τα αγωνιστικά τμήματα του ΝΟΚ βρίσκουν καταφύγιο σε άλλους χώρους, το "πρόβλημα" του κλεισμένου κολυμβητηρίου παραμένει εντός των τειχών. Το ξέρουμε μόνο οι γονείς των μικρών. Προφανώς δεν τους ήταν εύκολο να βρούνε λύση και για τα πολύ μικρά παιδιά, να προπονηθούν για ένα διάστημα σε άλλα κολυμβητήρια, για να το "βουλώσουμε" και εμείς. Εάν όμως δεν γίνει το παιχνίδι του ΝΟΚ εναντίον του Παναθηναϊκού το Σάββατο 22/1/2011, τότε το πρόβλημα θα ακουστεί στο Πανελλήνιο. Οι ξεφτίλες αυτό δεν θα το αφήσουνε να συμβεί, πάω στοίχημα ότι θα βρούνε τον τρόπο μέχρι τότε να λειτουργήσει η πισίνα.

Ο ΝΟΚ, είχε 2 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα και  αύριο στην Πάτρα. Ο λόγος που αρχικά είχανε πει πως το κολυμβητήριο θα ανοίξει στις 3 του Γενάρη, προφανώς ήταν ότι από ανοργανωσιά και προχειρότητα, δεν αντελήφθησαν εγκαίρως πως δεν είχανε εντός έδρας παιχνίδια. Όταν ξύπνησαν οι ξεφτίλες, με συνοπτικές διαδικασίες και με ψεύτικες δικαιολογίες, το κλείσανε το μαγαζί για να γλυτώσουν φράγκα. Ο Θεός και η ψυχή τους εάν αυτά που εξοικονομήθηκαν, κατέληξαν στον Δήμο... Τίποτα δεν με εντυπωσιάζει πλέον, με όσα ακούμε και βλέπουμε καθημερινά.

Εχθές (13/1/2011), ο γιός μου είχε φιλικό αγώνα προπόνησης στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, έπαιξαν τα μίνι του Πανιωνίου με τα αντίστοιχα της Γλυφάδας. Μαζευτήκαμε εκεί στις 7 παρά τέταρτο. Κατά τις 8 και μισή, είδα τους παίκτες της ανδρικής ομάδας του ΝΟΚ να καταφθάνουν για να κάνουν προπόνηση. Είδα και τον προπονητή, τον Αλέκο τον Βάσσο. Ήταν μακριά από εμένα, δεν μπορούσα να τον πλησιάσω να του μιλήσω...

Στις 9 παρά που τελείωσε η προπόνηση των παιδιών μας, ήρθε ο γιος μου και τον ρώτησα εάν είδε τους παίκτες και τον προπονητή του ΝΟΚ. Όχι μόνο τους είχε δει, αλλά χαιρέτησε και τον προπονητή.

Ο Αλέκος αιφνιδιάστηκε που τον είδε τον Ιάσωνα με τα παιδιά του Πανιωνίου.
Έφυγες από το Καλαμάκι? τον ρώτησε...
Σιγά μην κάτσω με τους μήνες να περιμένω πότε θα ανοίξετε το κολυμβητήριο!!! απάντησε ο Ιάσωνας...

Και τι σου απάντησε? ρώτησα τον γιο μου...
Τίποτα, γύρισε κι έφυγε τσαντισμένος! μου απάντησε ο γιός μου.

Δεν ξέρω εάν θα διαβάσει κάποτε ο Αλέκος Βάσος αυτές τις γραμμές, αλλά εάν ποτέ συμβεί αυτό, θα ήθελα κατ αρχάς να τον ευχαριστήσω που ασχολήθηκε με το παιδί μου το περασμένο καλοκαίρι, αφού αυτός είναι που τον στρατολόγησε στον ΝΟΚ, και τον έκανε να πιστέψει πως κάτι αξίζει, πως πρέπει να ασχοληθεί με το πόλο.

Υποθέτω πως ο Αλέκος θύμωσε με όσους ευθύνονται που έκλεισε το κολυμβητήριο, και χάθηκαν τα παιδάκια από τον ΝΟΚ. Υποθέτω πως και ο ίδιος θα είχε κάνει το ίδιο, εάν ήταν στην θέση μας.

Αντώνης Μάγγος

3 σχόλια:

amanAM είπε...

Φρέσκα νέα:

Ρώτησα κάποιον που είναι στα μέσα και στα έξω με τον ΝΟΚ, και μου είπε πως... κάτι πήρε το αυτί του, ότι το πετρέλαιο είναι γύρω στις 250 χιλιάδες ευρώ.

Του απάντησα πως δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα κάνει... Άκου 250 χιλιάδες ευρώ για θέρμανση!!!

Αυτήν την "πληροφορία" δεν την αναπαρήγαγα, αφού την θεώρησα τραβηγμένη.

Όμως σήμερα το απόγευμα, μίλησα με έναν άνθρωπο που μου φάνηκε σοβαρός, και μου είπε πως το πρόβλημα του Δήμου και του κολυμβητηρίου, δεν είναι το μηνιαίο κόστος του πετρελαίου, αλλά... τα χρωστούμενα εδώ και καιρό!!!

Πως στον προμηθευτή του πετρελαίου χρωστάνε 250 χιλιάρικα (άρα επιβεβαιώνεται και ο πρώτος), και πως στην ΕΥΔΑΠ χρωστάνε ένα διακόσια!!!

Ένα διακόσια, είναι εντυπωσιακό νούμερο, δεδομένου ότι πρόκειται για τον Δήμο που τα χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ.

Ο προμηθευτής, έχει σταματήσει να προμηθεύει με πετρέλαιο, μέχρι να διευθετηθεί το χρέος. Με την ΕΥΔΑΠ προς το παρόν δεν έχει μπλοκάρει το πράγμα, αλλά κι αυτό, θέμα χρόνου είναι.

Αυτά τα νέα. Δεν παίρνω όρκο γι αυτά, αλλά... πιθανόν να είναι και έτσι.

giorgos είπε...

erotisi giati den bazoun FYSIKO AERIO? apantisi giati den mporoun na to klepsoun

amanAM είπε...

Προωθείται από την κυβέρνηση νόμος, με τον οποίον κάθε παρακράτηση (μη απόδοση)φόρου ή ΦΠΑ να οδηγεί τον πολίτη στην μπουζού.

Δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση, αρκεί να ισχύσει το ίδιο και για το κράτος, τους Δήμους, την κυβέρνηση την ίδια, κλπ.

Να επεκταθεί το μέτρο και για την μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεν μπορεί ο μεγαλύτερος ματαχτσής της χώρας να είναι το ίδιο το κράτος, αλλά να τιμωρούνται μόνο οι πολίτες.

Η μη επιστροφή (άμεσα) του ΦΠΑ σε όσους δικαιούνται, και η παράνομη παρακράτηση του ΦΠΑ από το ίδιο το κράτος, θα οδηγεί κανέναν στην φυλακή?

Πόσους νέους φόρους θα κληθούμε να πληρώσουμε, για να χτιστούν νέες φυλακές, δεδομένου ότι δεν θα χωράμε στις υπάρχουσες όλοι οι πολίτες που με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο θα κριθούμε ένοχοι?

Σε παλιότερες χούντες, καταλήξανε στις φυλακές ορισμένοι, με το πρόσχημα των φρονημάτων τους. Τώρα, με την σύγχρονη οικονομική χούντα, όλοι οδηγούμαστε να είμαστε υποψήφιοι για φυλάκιση...
------------
Ο Δήμαρχος Αλίμου, που οφείλει όσα οφείλει στον προμηθευτή του πετρελαίου και στην ΕΥΔΑΠ, και ποιός ξέρει σε ποιούς ακόμα, και έχει στερήσει την δυνατότητα στα παιδιά του Δήμου να αθλούνται στην πισίνα που χρυσοπλήρωσε όλος ο Ελληνικός λαός, δεν θα έπρεπε να περάσει πρώτος της φυλακής τα σίδερα?

Εάν εγώ παρακρατήσω 1 ευρώ ΦΠΑ θα πάω μέσα, το παράνομο και αυθαίρετο αναψυκτήριο, που έχει καταπατήσει τόση έκταση, δεν είναι αιτία κάποιος(κάποιοι) να πάει(να πάνε) μέσα?