Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

νίκη στο μπάσκετ, ισοπαλία στο πόλο.

Πολύ σπουδαία εντός έδρας νίκη πέτυχε ο ιστορικός στο μπάσκετ κατά του Ηλυσιακού, που έδινε αγώνα ζωής ή θανάτου για την παραμονή του στην Α1. Η νίκη ήρθε στο τέλος, με 82-77. Εάν συνεχίσουμε έτσι, τα play off είναι πολύ κοντά. 

Στο πόλο εναντίον του Ολυμπιακού, ενώ ξεκινήσαμε καλά και πήραμε προβάδισμα 2 γκολ, κι ενώ δεν χάσαμε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το 5-3, στο τέλος χάθηκε το καθαρό μυαλό και η ψυχραιμία, με αποτέλεσμα να τελειώσει το παιχνίδι ισόπαλο με 6-6.

Ο Πανιώνιος έχασε σχεδόν όλες τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, πράγμα που θα πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία. Δεν εκμεταλλεύτηκε τις οριστικές αποβολές βασικών παικτών του Ολυμπιακού, που έπαιξε μέτρια και γενικά ήταν μια βραδιά που θα μπορούσαμε να πάρουμε μια σχετικά εύκολη νίκη, για το μέγεθος και την αξία του αντιπάλου μας. 

Τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται. Εάν το συνδυάσω με τον τρόπο που χάσαμε από την Βουλιαγμένη στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι μας, που νικούσαμε 7-3 και χάσαμε στο τέλος με 7-8, θεωρώ πως η ομάδα παρουσιάζει μια κάθετη πτώση στο τρίτο και  ιδίως στο τέταρτο οκτάλεπτο, που δείχνει μάλλον κακή φυσική κατάσταση. Ίσως οι πολλοί αγώνες, τα ταξίδια, κύπελο, πρωτάθλημα και Λεν Τρόφυ ίσως είναι πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Σίγουρα έπαιζαν ρόλο και οι τραυματισμοί, αλλά και ο Ολυμπιακός είχε ελλείψεις και προβλήματα.

Ακολουθεί ένας πολύ δύσκολος αγώνας για το Λεν Τρόφυ, αλλά και 2 προημιτελικοί στο κύπελο με την Βουλιαγμένη, ο Πανιώνιος πρέπει να τα δώσει όλα και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους οι παίκτες της ομάδας μας.

ΥΓ.

Οι παίκτες που επιλέχθηκαν από τον Λεμονή για τον αυριανό αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού, είναι οι: Μάχο, Πρελ, Γιόνσον, Λάτκα, Βαρό, Σιόβας, Κοντοές, Κρικβέλια, Κούκετς, Κολοβός, Γουνδουλάκης, Κουμουρτζί, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Τσότσαλιτς, Κούρντι, Μπάλαμπαν, Σαλαλί, Σβέρκος. 
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όλοι θεωρούν πως είμαστε παράρτημα του Μαρινάκη, και κάθε αποτέλεσμα στον αυριανό αγώνα θα το αποδώσουν σε αυτήν την ιδιότητα. Εάν χάσουμε (λες και είναι δύσκολο) θα θεωρηθεί ότι δώσαμε τους εύκολους βαθμούς στο αφεντικό του Βεντούρη, εάν φέρουμε χι ή νικήσουμε (πράγμα υπερβολικά δύσκολο) , θα θεωρηθούμε παράρτημα που του χαρίστηκαν βαθμός ή βαθμοί. από το αφεντικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βοήθησε επικοινωνιακά η στάση μας στο θέμα της πρότασης μομφής κατά του Μαρινάκη. Τέλος πάντων, σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να μην σχολιαστούμε σαν παράρτημα.


Όταν ο Παναθηναϊκός φέρνει 1-1 με τον Ατρόμητο, και το τελικό αποτέλεσμα μάλλον αδικεί τον Ατρόμητο, αυτό είναι ένα καθαρό αποτέλεσμα, όταν η ΑΕΚ σκορπίζει βαθμούς αριστερά δεξιά είναι δείγμα ικανότητας όσων την αντιμετωπίζουν, ενώ εμείς σαν παράρτημα, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε με τίποτα την αξιοπρέπεια μας στον αυριανό αγώνα.
Πάντως, εγώ σε κάθε περίπτωση αύριο το βλέπω διπλό υπέρ του Ολυμπιακού, και μάλιστα με μεγάλο σκορ. Ούτε άγχος θα έχει ο Ολυμπιακός, ούτε λόγους να μας χαριστεί. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ούτε ο Μήτρογλου, ούτε ο Γκαλίτσιος είναι στην αποστολή, ο δε Σβέρκος είναι με μια ουσιαστική προπόνηση τις τελευταίες 10 μέρες. Ο Ριέρα τιμωρημένος, άρα... μάλλον θα παίξουμε με Μπάλαμπαν, Φανούρη και Σαλαλί μπροστά, ίσως να δούμε και τον Κούκετς. Δύσκολα θα πετύχουμε μισό γκολ. Μόνη περίπτωση για κάτι θετικό, είναι να κρατήσουμε το μηδέν με μαζική άμυνα. Εάν φάμε το πρώτο, μετά θα καταρρεύσουμε.

Μακάρι να διαψευστώ, κι ας πούνε ότι θέλουν οι "καλοθελητές".



4 σχόλια:

Waspros Rebobas είπε...

Poly fovamai pws 8a kerdisoume me kana moufa penalty k 8a leei meta o olympiakos pws k aytoi adikountai...

amanAM είπε...

Βλέποντας τα στιγμιότυπα του Βάζελου εναντίον του Ατρόμητου, έχει πνιγεί κανονικότατο πέναλτι που υπέπεσε ο Γκοβού, που αποκρούει την μπάλα και με τα 2 χέρια, εάν είχε και τρίτο, θα είχε χρησιμοποιήσει κι αυτό.

Δεν ξέρω ποιά θα ήταν η αντίδραση του Πανθλιαϊκού όταν θα βρισκότανε να χάνει με 1-2 στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό όμως που ξέρω είναι πως ο Παναθλιαϊκός που χτυπιέται για την διαιτησία στο ντέρμπυ, είναι πως και στο παιχνίδι με εμάς, ισοφάρισε με πέτσινο πέναλτι, και εχθές το πνίξανε το πέναλτι του Ατρομήτου!!!

Κρίμα, γιατί εάν έφτανε στους 30 βαθμούς ο Ατρόμητος, και δεδομένου ότι στην μέση της εβδομάδας παίζει και για το κύπελο, εμείς θα τον αντιμετωπίζαμε πιο χαλαρό και κουρασμένο.

Ο Ολυμπιακός ουδέποτε χαρίστηκε στον Πανιώνιο, αντιθέτως έχουμε πολλές φορές ανεβάσει την ψυχολογία του με μεγάλες ήττες.

Το να ανεβάσει την διαφορά στους 12 πόντους ο Ολυμπιακός, επικοινωνιακά του δίνει μεγάλο αέρα στο να θεωρηθεί ασήμαντη η βοήθεια από την διαιτησία στο ντέρμπι.

θα λένε μετά οι Γαύροι πως το πρωτάθλημα δεν κερδήθηκε στο ντέρμπι, αλλά στους βαθμούς με τις μικρές ομάδες που πέταξε ο Βάζελος.

Γι αυτό, δεν έχω ελπίδες. Άλλωστε, και χαλαρά να παίξουνε, εμείς με ποιους παίκτες θα βάλουμε γκολ?

Ο Μπρέσκα δεν μας έκανε... Είδατε τι γκολάρα έβαλε εχθές? Πόσες τελικές πάσες έχει μοιράσει φέτος?

Όποιος δεν τόχει καταλάβει, ο νεοφώτιστος Βόλος του Μπέου πάει για Ευρώπη. Εμείς θα παλεύουμε μέχρι τέλους εάν θα σωθούμε.

Ο Μπέος είναι μια προσωπικότητα που κανένας δεν θα χαιρότανε να τον έχει στην ομάδα του, αλλά... για κάποιο παράξενο λόγο, νοιώθω μεγαλύτερη ξεφτίλα φέτος με τα Πανιώνια χέρια, την βαθμολογική μας θέση, το ρόστερ, την παραρτημοποίηση, κλπ.

Και το χειρότερο, ο φετινός Πανιώνιος, ακόμα κι αν σωθεί, το καλοκαίρι θα φανεί πόσο γυμνός θα μείνει... Το μέλλον δεν έχει ούτε μια αχτίδα φωτός.

Έστω ότι χάνει σήμερα ο Ολυμπιακός, δεν ξέρω εάν θα πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ ακόμα πιο πολύ. Για τον Μήτρογλου και τον Γκαλίτσιο, δεν θεωρώ πως τους χρωστάμε τίποτα, τους δώσαμε μπιρ παρά τον Μανιάτη, και πήραμε τους δανεικούς σε αντάλλαγμα.

Εάν κάτσουν να χάσουν σήμερα, ποιός θα μπορέσει να πει πως δεν μας το χάρισαν? Ποιός θα μπορέσει να πει ότι δεν τους οφείλουμε την "σωτηρία" μας?

Και ποιά είναι αυτή η σωτηρία στο φινάλε? Να μην πέσουμε φέτος? Εάν μείνουμε ως έχουμε, θα πέσουμε του χρόνου. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα?

Θα ήθελα πολύ να ακούσω από κάποιον αρμόδιο, ένα πλάνο πως θα συνεχίσει η ομάδα από του χρόνου, είτε σωθούμε είτε όχι.

romy38 είπε...

Γι'αυτο Αχιλλεας απο το καλοκαιρι μας αρεσει η οχι που τουλαχιστον εχει ενα δικο του πλανο και ξερει πως θα την παει την ομαδα.Μακαρι να υπηρχε καποιος αλλος επιφανης λεφτας η ο Τσακιρης ο ιδιος με μεταμοσχευμενο εγκεφαλο,αλλα αν οχι, απο τα τωρινα χιλιες φορες ο χοντρος.Και ας ερθει μετα το καθε βλαχαδερο κορακι να μας πειραξει μεσα στο γηπεδο μας.Ντου και ξυλο στα αποδυτηρια οπως παλια.Μακαρι να μην ηταν ετσι αλλα το Ελληνικο ποδοσφαιρο δεν ειναι Κεμπριτζ εναντιον Οξφορδης.

amanAM είπε...

δυστυχώς δεν έχεις άδικο.