Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

2 πολύ δύσκολες νίκες!!!

Ο Πανιώνιος πέτυχε μια πολύ δύσκολη νίκη με την Χίο για το πόλο ανδρών, με σκορ 10-9.
Όλο το παιχνίδι πήγαινε στο γκολ, και στο τελευταίο οκτάλεπτο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά καταφέραμε να το γυρίσουμε, λίγα δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης.
Οι κερκίδες σχεδόν άδειες, πιο πολύ ήταν οι οπαδοί της Χίου, παρά του Πανιωνίου. Πολύ άσχημη εικόνα.

Στο βόλεϊ γυναικών, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, νικήσαμε σε αγώνα ζωής και θανάτου τον Πανελλήνιο, με 3-2 σετ.



Παρακολούθησα λίγο και από το παιχνίδι του Καλαμακίου με το Π Φάληρο, αλλά δεν βλεπότανε ο αγώνας, αφού ο ΝΟΚ κατέβασε "μισή" ομάδα, και η πισίνα έγερνε πολύ. Πολύ εύκολη επικράτηση για το Π Φάληρο, σε άνισο αγώνα.
Χάρηκα που είδα κάποιους γνώριμους από το Καλαμάκι, μα πιο πολύ χάρηκα γιατί μιλήσαμε με τον προπονητή των μικρών παιδιών. Ο άνθρωπος έκανε ότι μπορούσε, έκανε κόπο για να φτιάξει μια ομάδα που διαλύθηκε γιατί ο δήμος Αλίμου έκλεισε το κολυμβητήριο. Κρίμα.

Ήττα στο γυναικείο μπάσκετ από την ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ  με  47-57.

Η αποστολή του Πανιωνίου έχει ως εξής: Μάχο, Παναγόπουλος, Λάτκα, Κοντοές, Κρικβέλια, Όμο, Γιόνσον, Γκαλίτσιος, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί,  Κούκετς, Τσότσαλιτς, Σάμαρης, Πούπο, Κούρντι, Μήτρογλου, Μπάλαμπαν, Σβέρκος.

Απορώ που παίρνουν μαζί τους τον Κρικβέλια... Αφού δεν παίζει, τι πάει να κάνει στην Κρήτη? Εκδρομούλα?

Δεν το βλέπω αύριο για διπλό. Μακάρι να γίνει, αλλά δεν το βλέπω. Σύμφωνα με τις αποδόσεις στο στοίχημα, το διπλό που πλήρωνε ήταν του Άρη, και το έπαιξα. Τα ποσά που παίζω είναι αστεία. 

ΥΓ. Έπαιξα 3,13 ευρώ για το διπλο του Πανιωνίου, ούτως ώστε εάν κερδίσω να πάρω 10,00 ευρώ στρογγυλά... Έτσι, περίσσευαν 1,87 (από τα συνήθη 5 ευρώ που παίζω) και τα έριξα στον Άρη. Έτσι κέρδισα ακριβώς 11,22 ευρώ!!!  

Στα σχόλια που ακολουθούν, έχω γράψει την γνώμη μου για τα στημένα. Τα παραδείγματα που φέρνω είναι εντελώς τυχαία, και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα!!!

6 σχόλια:

amanAM είπε...

Παρατηρώ πως στην αποστολή είναι και ο Πούπο. Πως γίνεται να είναι στην αποστολή, κάποιος που μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν άχρηστος και δεν τον υπολογίζαμε?

Ένας από τους καλύτερους παίκτες μας φέτος , ο Λάτκα, ήταν επίσης στα αζήτητα του σενιορμεσιέ, εάν θυμάμαι καλά…

Το έργο αυτό των άξιων που απαξιώνονται, και το ανάποδο, το βλέπουμε καθημερινά. Σε όλες τις ομάδες.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιοι είναι τόσο μαλάκες, να παίρνουν κάποιους άχρηστους παίκτες, ή ότι κάποιοι είναι ακόμα πιο μαλάκες, και ενώ κάποιοι παίκτες αξίζουν, αυτοί τους θεωρούν άχρηστους.

Κάτι δεν πάει καλά. Κάποια συμφέροντα, κάποιες ίντριγκες, κάτι τρέχει...
Θα πω την γνώμη μου, που βασίζεται σε υποθέσεις.
Να φέρω ένα εντελώς τυχαίο παράδειγμα, που μου το προξενεί η κώμη του Ριέρα:
Ας πούμε ότι είναι πισωγλέντης, και ρουφάει το μεδούλι των συμπαικτών του μέσα στα αποδυτήρια!!!

Τι να βούνε να πούνε? Πως τον βάζουν στο ψυγείο επειδή "κουράζει και ξεζουμίζει" τους συμπαίκτες του?

Μερικές φορές είναι δύσκολο να πούνε την αλήθεια...

Εμένα, δεν μου το βγάζει κανένας από το κεφάλι μου, ότι όλα τα παιχνίδια είναι στημένα. Δικαίωμα μου να το υποπτεύομαι.

Ποιός άραγε θα είναι αυτός που τα στήνει τα παιχνίδια?

Ύποπτοι είναι όλοι όσοι ανακατεύονται! Οι μόνοι αμέτοχοι είμαστε εμείς οι οπαδοί, αν και κάποιοι από εμάς ίσως έχουνε πληροφορίες, αλλά δεν μιλάνε γιατί κονομάνε από τις πληροφορίες αυτές.

Πρώτος ύποπτος είναι ο (εκάστοτε) μεγαλομέτοχος, που ρίχνει λεφτά αλλά δεν εισπράττει. Από που θα τα πάρει? Τα έσοδα από τις μεταγραφές δεν αρκούν.

Ο προπονητής γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και στο χέρι του είναι να ανακατέψει την τράπουλα με τέτοιον τρόπο, που να τελειώνουν τα παιχνίδια στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο προπονητής είναι σίγουρα στα κόλπα.

Οι ίδιοι οι παίκτες, και ειδικότερα κάποια γκρουπ παικτών που είναι φίλοι και συνεργάζονται μεταξύ τους. Εντελώς τυχαία, κάνουν κάποια λάθη 2-3 συνεργαζόμενοι αμυντικοί, και το πουλάνε το παιχνίδι. Τι να κάνουν όλοι οι υπόλοιποι?
Για παράδειγμα, ποιός θα σταματήσει τον Ριέρα, τον Κούμο και τον Μπάλαμπαν, να συνεργαστούν για να πουλήσουν ένα παιχνίδι? Χρειάζεται να μπουν κι άλλοι στο κόλπο?
(Τα ονόματα είναι εντελώς τυχαία, τα αναφέρω για να δείξω πως ακόμα κι αν χτυπιέται η άμυνα, αν χτυπιέται και ο Μήτρογλου στην επίθεση, εάν το τρίο που αναφέρω θέλει να χαλάσει ένα παιχνίδι, φάση και ευκαιρία δεν πρόκειται να γίνει σε ολόκληρο το παιχνίδι)

Στημένος εν τω μεταξύ, μπορεί να είναι και ο διαιτητής. Αλλά ο διαιτητής από μόνος του, τι να κάνει, εαν τα γκρουπ των συνεργαζόμενων παικτών έχουν ήδη πιαστεί?

Στα κόλπα μπορούν να είναι και οι μανατζαρέοι των παικτών, αφού χάρη σε μια επικείμενη μεταγραφή, ο παίκτης πρέπει να πειθαρχήσει στις εντολές του μάνατζερ του.

amanAM είπε...

Εάν τώρα προσθέσουμε ότι κάποιες ομάδες (λεγόμενες μεγάλες) δεν μπορούν να πουλήσουν παιχνίδια, αντιθέτως μόνο αγοράζουν, τότε μπορούμε να υποθέσουμε πως στο στήσιμο ενός παιχνιδιού, δεν παίζουν μόνοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και οι ανταγωνιστές τους, αλλά και άσχετοι που θέλουν κι αυτοί να κονομήσουν από κάπου... Είναι πιο εύκολο και ανώδυνο να στήσει ο χι Μαρινάκης το παιχνίδι του Πανιωνίου, παρά να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και υποψιών στους οπαδούς της δικιάς του ομάδας.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο, αλλιώς θα έκανα καταγγελία, όχι σχόλια και υποθέσεις...

Το σχόλιο μου πιο πολύ στοχεύει να καταδείξει ότι κάποιοι, το πιο πιθανόν όλοι μαζί, μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Δεν θα ξεχάσω τον Τσακίρη, να λέει οφ δη ρέκορντ πως ο Λίνεν πουλούσε παιχνίδια…
Τι έδινε εκείνο το περίφημο παιχνίδι με τα δεύτερα της Μπορντώ?
Εάν ήξερε ο Τσακίρης κάτι τέτοιο για τον Λίνεν, γιατί δεν τον παγίδεψε να τον στείλει στην φυλακή? Εάν απλώς τον υποπτευόταν, γιατί λίγο πριν "χαρίσει" τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη και πριν την άφιξη του Λεμονή, έκαναν ξανά πρόταση στον Λίνεν?

Ποιός μπορεί να με πείσει ότι δεν ήταν στημένο το περσινό παιχνίδι με την Λάρισα? Από τις δηλώσεις του Παράσχου, φαίνεται καθαρά πως το παιχνίδι πουλήθηκε, πίσω από την πλάτη του. Άραγε τον ρίξανε τον Παράσχο και γι αυτό θύμωσε, ή αυτός απλώς είναι έντιμος? Ο Θεός και η ψυχή τους.

Με την ΑΕΚ, τότε που την νικήσαμε 3-1 και βγήκαμε στο ΟΥΕΦΑ, και ψιθύριζε όλη η Ν Σμύρνη πως το αντάλλαγμα ήταν η μεταγραφή του Ενσαλίβα στην ΑΕΚ, δεν ήταν στημένο?

Εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχουν λεφτάδες να πετάνε τα λεφτά τους στον Ολυμπιακό, στον Πανθηναϊκό, στην ΑΕΚ, στον Πανιώνιο, αλλά και στην Επανωμή, στην Αριδαία, στην Νιγρίτα, κλπ. Κι αν ξεπέσει ένας τέτοιος βλάκας, σύντομα θα φύγει τρέχοντας ή θα μπει κι αυτός στα κόλπα. Κανένας από αυτούς που έχουν λεφτά, δεν τα πετάει.

Κάπως παίρνουν πίσω και μάλιστα με κέρδος, όσα ρίχνουν στις ομάδες τους. Εάν δεν είναι από τα στημένα για το στοίχημα, τότε από που είναι τα κέρδη τους?

Ας συνεχίσουμε εμείς να αναρωτιόμαστε, γιατί παίζει ή δεν παίζει ο Κούμο, γιατί άραγε να είναι εκτός αποστολής ο Ριέρα, γιατί δεν μπορεί να δώσει μια σωστή πάσα ο Μπάλαμπαν. Με την Καβάλα, κάποιο λάθος πρέπει να έγινε, και χάσαμε το τρίποντο. Κάποιο ποσοστό αποτυχίας θα το έχουν, άλλωστε πρέπει κάπως να φαίνεται αληθινό αυτό που βλέπουμε…

amanAM είπε...

Η Χίος εχθές, έχασε με γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα, είναι η ίδια ομάδα που μια εβδομάδα πριν έχασε από μια από τις πιο αδύνατες ομάδες του πρωταθλήματος, την ΝΕΠ.

Παράξενα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Βουλιαγμένη, γιατί κατέβασε τους εφήβους...

Και το πόλο παίζει στο στοίχημα!
Τι να έδινε άραγε η νίκη της ΝΕΠ την περασμένη εβδομάδα, και τι να έδινε η νίκη της Βουλιαγμένης?

NK99 είπε...

Δεν έχω ξανακούσει ούτε ξαναδιαβάσει ότι ο Τσακίρης είπε κάτι τέτοιο για τον Λίνεν ούτε συνάδει με το γεγονός ότι του ανανέωσε το συμβόλαιο. Αν το έκανε ξέροντας κάτι τέτοιο τι να πει κανείς?

Όλα αυτά που γράφεις γίνονται και μαθαίνονται πάντα. Είναι λοιπό στο χέρι της οποιαδήποτε διοίκησης να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας.

Ειδικά για τον Πανιώνιο ξέρουμε εκ των προτέρων και έχουμε και απτά παραδείγματα χρησιμοποίησαν, χρησιμοποιούν, θα χρησιμοποιήσουν την ΠΑΕ για αποκλειστικά δικά τους συμφέροντα.

Δεν μπορω να πιστέψω ότι κάποιος ήδη πλούσιος π.χ. Τσακίρης έρχεται στο ποδόσφαιρο για να κονομήσει. Υπάρχουν πολλοι άλλοι χώροι για να το κάνει με απίστευα καλύτερα αποτελέσματα. Επομένως το μυαλό μας πρέπει να πηγαίνει σε αυτούς που δεν είναι πλούσιοι και έχουν ή διοικούν ομάδες. Πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν ομάδες μόνο και μόνο για να υπάρχουν τα λαμόγια που τις διοικούν.

Κάποιος οπαδός του Πανιωνίου που σέβεται τον εαυτό του και είναι σε κάποια ηλικία που μπορεί να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του πέντε πράγματα θα είναι παράλογο να αποδεχτεί να αποτελεί μέρος ένος έργου που έχει σκηνοθετηθεί από λαμόγια. Εφόσον βέβαια έχει διαπιστώσει ότι όντως έτσι είναι.

amanAM είπε...

O Τσακίρης ήταν σαφώς μια ιδιάζουσα περίπτωση, και χρήζει ανάλυσης επιστήμονα με 40 πτυχία ψυχολογίας. Εγώ δεν μπορώ.

Το ότι τον Λίνεν τον θεωρούσε λαμόγιο, το έλεγε σε κατ ιδίαν συζητήσεις.

Δεν πιστεύω ότι μπήκε στο ποδόσφαιρο να κονομήσει. Απεναντίας, κονόμησαν όλοι σχεδόν όσοι ήταν τριγύρω του, αυτός σκορπούσε, κι αυτοί έτρωγαν.

Αλλά δεν πιστεύω πως είναι και τόσο βλάκας, που να χάνει τόσα λεφτά και να μην βρει τρόπο να τα πάρει πίσω, όλα ή σχεδόν όλα. Μπορεί και με κέρδος, μπορεί και όχι.

Αλλά ας μην το περιορίσουμε στον Τσακίρη. Ότι και νάτανε, ήτανε σίγουρα μια ιδιάζουσα περίπτωση.

Είναι δυνατόν όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, κλπ να ξοδεύουν εκατομμύρια για την ψυχή της μάνας τους?

Για την φήμη τους και την προβολή τους, θα μπορούσαν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, με πολύ πιο ανέξοδους τρόπους.

Ούτε πρέπει να το περιορίσουμε στην Ελλάδα. Παγκόσμιο είναι το φαινόμενο, της κατασπατάλησης εκατομμυρίων. Πόσοι τρελοί βρεθήκανε ταυτοχρόνως? Και για τόσα χρόνια, τόσοι άνθρωποι άραγε δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν, παρά να πετάνε τα λεφτά τους?

Δεν το πιστεύω. Αυτό που γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, πιο εύκολα πετάει ένας φτωχός τα λεφτά του, παρά ένας πλούσιος.

Οι πλούσιοι, είναι πολύ πιο καρμίρηδες από όλους εμάς που είμαστε από τον μέσο όρο και κάτω. Και όσο πιο κάτω, τόσο λιγότερο καρμίρηδες.

Εμείς οι πολλοί, ακούμε ότι ο τάδε πλούσιος ξόδεψε μεγάλα ποσά για ακριβά σκάφη, για ακριβά σπίτια, για ακριβά αυτοκίνητα, αλλά... πέραν ότι κάποια από αυτά δεν χάνουν την αξία τους, αντιθέτως αποδίδουν κέρδη άμεσα ή έμμεσα.

Άλλωστε για τους περισσότερους από αυτούς, το να "πετάξουν" κάποια λεφτά από το παράθυρο, δεν τους εμποδίζει να τα ξαναμαζέψουν από την πόρτα!!!

Στο ποδόσφαιρο, τα ποσά που υποτίθεται ότι χάνουν όλοι αυτοί, είναι απίστευτα. Δεν μπορεί.
Κάτι άλλο συμβαίνει.

amanAM είπε...

η Χίος είε χάσει από τον ΝΟΠ και όχι από την ΝΕΠ, αλλά έχουν μικρή διαφορά στην δυναμικότητα του.

Εν συνεχεία έχασε με κατεβασμένα χέρια από τον Ολυμπιακό, στην έδρα της.

Άλλαξε μεν προπονητή, αλλά τέτοια διαφορά απόδοσης, είναι παράξενη.