Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επιτέλους!

Διαβάζοντας το blog των Ιώνων http://iones1890.blogspot.com/2011/02/blog-post.html διαπιστώνω πως δεν έχω παρανοήσει!!! Ή έστω δεν είμαι ο μόνος που έχει παρανοήσει με την κατάσταση που επικρατεί...

Δεν είμαι ο μόνος που θεωρεί πως:
  • πάει για διάλυση και πλήρη απαξίωση όλος ο Πανιώνιος,  
  • δεν μπορεί να δουλεύουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και οι προπονητές, 
  • κάποιοι ευθύνονται που ο Πανιώνιος έχει μικρύνει τόσο πολύ, 
  • επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει για να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση γιατί το άμεσο μέλλον είναι δυσοίωνο...

Η δικαιολογία που ακούγεται για την οικονομική τρύπα του Ερασιτέχνη, είναι πως στοιχίζουν πολλά το γυναικείο μπάσκετ, το γυναικείο βόλεϊ καθώς και οι άλλες ομάδες μας που πρωταγωνιστούν, αλλά... όντας απλήρωτοι οι πάντες και τα πάντα, αμφιβάλλω ότι είναι πληρωμένες οι παίκτριες του μπάσκετ , του βόλεϊ, κλπ!!!

Από την άλλη, θεωρώ αδιανόητο τόσα χρόνια να προστρέχουν στον Πανιώνιο χιλιάδες παιδιά για να μάθουν μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, πόλο, χάντμπολ, να γυμναστούν στον στίβο κλπ, και στις "ερασιτεχνικές" ομάδες μας να παίζουν κάθε καρυδιάς καρύδι και όχι παιδιά από τα "φυτώρια" μας!

Κάθε παιδί που απογοητεύεται επειδή το αντιμετωπίζει ο σύλλογος μονάχα σαν έσοδο και καθαρό κέρδος και όχι σαν μελλοντικό παίκτη της ομάδας μας (ούτε καν σαν φίλαθλο που θα γεμίζει τις κερκίδες που θα πληρώνει το εισιτήριο του), είναι εγκληματική ενέργεια κατά του Πανιωνίου από αυτούς που διοικούν, από αυτούς που τρώνε και πίνουν από τις σάρκες του συλλόγου, από αυτούς που είναι πολύ λίγοι και πολύ μικροί για να σηκώσουν ψηλά την σημαία του Πανιωνίου.

Θεωρώ τον σύλλογο βαριά άρρωστο και ετοιμοθάνατο, και το λιγότερο που με προβληματίζει είναι ο αυριανός αγώνας μας κατά του ΠΑΟΚ. Θα είμαι κι εγώ εκεί, πιστεύω πως θα έπρεπε να έρθουν και όλοι όσοι κατά καιρούς αγάπησαν αυτήν την ομάδα, να γεμίσουμε το γήπεδο για να δείξουμε σε όλα αυτά τα ανθρωπάκια ότι είμαστε πολλοί περισσότεροι από όσους νομίζουν. Παρά την πίκρα και την στενοχώρια μας, πρέπει να στηρίζουμε την ομάδα μας. Δεν έχει σημασία πως νοιώθουμε για τους διάφορους μισθοφόρους που δεν αξίζουν να φοράνε την φανέλα του συλλόγου μας, η φανέλα από μόνη της είναι αυτή που αξίζει να είμαστε εκεί και να δηλώσουμε παρόντες!

Πανιώνιος δεν είναι η ΠΑΕ  που πιθανότατα πουλάει και αγοράζει παιχνίδια, ξεπουλάει παίκτες, κλπ. Πανιώνιος είναι ο ζωντανός οργανισμός στον οποίον αθλούνται τα παιδιά της περιοχής μας (και όχι μόνο), που τα κρατάνε μακριά από ναρκωτικά και άλλες δραστηριότητες που καταστρέφουν την νεολαία μας, που γυμνάζονται επενδύοντας στην υγεία τους για όλη την ζωή τους. Κάθε παιδί που μαθαίνει ότι με την συνεχή προσπάθεια, με υπομονή, συνεργασία και επιμονή  αποκτάει ικανότητες, πετυχαίνει στόχους, κλπ, είναι ένα παιδί που έχει κερδίσει πολύ σημαντικά εφόδια για όλη του την ζωή.




7 σχόλια:

Θεμιστοκλής είπε...

Αντώνη, σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι. Αυτά που γράφεις στην παρούσα ανάρτηση αλλά και στις αμέσως προηγούμενες, είναι αυταπόδεικτα.
Δεν γράφω λοιπόν για να προσθέσω κάτι, (άλλωστε ζω μακριά και δεν έχω καλή εικόνα των πραγμάτων, όπως εσύ) αλλά για να εκφράσω την επιδοκιμασία μου.
Επαγρύπνηση,μεράκι και συμμετοχή χρειάζονται απ΄όλους όσοι αγαπάνε την ομάδα, για να δούμε καλύτερες μέρες. Και να κάνουν επισημάνσεις και προτάσεις για την πιο εύρυθμη λειτουργία της, όπως ακριβώς κάνεις εσύ.
Και η θέση σου για την ΠΑΕ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Το Σάββατο μου φαίνεται, ότι μετά από πάρα πολύ καιρό, θα καθήσω να παρακολουθήσω χαλαρός τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας. Όχι ότι δεν θέλω τη νίκη, διακαώς μάλιστα, αλλά μετά απ'όσα έχουμε δει τη φετινή χρονιά άλλα πράγματα με προβληματίζουν πολύ περισσότερο.

amanAM είπε...

Μην με παρεξηγείτε, δεν χρειάζομαι υποστηρικτές ή κλακαδόρους στις απόψεις μου, αλλά πραγματικά αμφιβάλλω πολύ συχνά κατά πόσο αυτά που σκέφτομαι και λέω ή γράφω στέκουν λογικά.

Το να μου πει κάποιος μια καλή κουβέντα, με κάνει να νοιώθω πως δεν είμαι (ο μόνος) τρελός, και όταν κάποιοι διαφωνούν με επιχειρήματα είμαι διπλά χαρούμενος, αφού μπορώ να σκεφτώ όσα μου λέει και να σχηματίσω πιο ολοκληρωμένη άποψη, κατόπιν της διεργασίας που θα γίνει.

Αμφιβάλλω πολύ συχνά για το πόσο λογικός είμαι, γιατί εάν είναι λογικά όσα σκέφτομαι, τότε είναι παράλογα όσα συμβαίνουν και δεν αντιδράει κανένας!!!

Ούτε κουβέντα πολλές φορές.

Θεωρώ πως λέω αυτονόητα πράγματα τις περισσότερες φορές, και όταν αυτά τα αυτονόητα μοιάζουν αιρετικά, τότε κάτι είναι παράξενο...

Θεμιστοκλής είπε...

Έχουμε εθιστεί, δεν ξέρω με ποιον τρόπο, να μην αντιδράμε σε οτιδήποτε άσχημο, περίεργο ή ύποπτο συμβαίνει γύρω και δίπλα μας. Οι περισσότεροι από μας, τουλάχιστον.
Δεν το λέω βέβαια για να κάνω τον τιμητή κανενός, πρώτα απ΄όλους εγώ λειτουργώ έτσι. Όλο και συχνότερα έρχομαι αντιμέτωπος με καταστάσεις που μ΄ενοχλούν και σχεδόν πάντα τις προσπερνώ. Και το ίδιο βλέπω να κάνουν και πολλοί φίλοι, συνάδελφοι κλπ. Μετά μπορεί να νιώθω ενοχές, αλλά αυτό δε φτάνει. Κάτι πρέπει ν΄αλλάξει στον τρόπο που σκεπτόμαστε και λειτουργούμε.
Αυτή η αδιαφορία σίγουρα δε θα μας βγει σε καλό.

IWN1998 είπε...

Σίγουρα δεν είσαι (ο μόνος) τρελός. Αλλά όχι μόνον στα του Πανιωνίου, οι αντιστάσεις μας που θα φέρουν την αντίδραση, έχουν εκπέσει πολύ.

br fun_atic είπε...

δεν είναι παράλογα τα ερωτήματα που θέτεις.Νομίζω όμως ότι οι απαντήσεις είναι απλές.
Ο ερασιτέχνης έχει ελάχιστα μέλη, από αυτά ακόμη λιγότερα είναι ενεργά και από αυτά ελάχιστα που είναι διατεθειμένα να ασχοληθούν με την διοίκηση. Ένας έχει το κύρος ή τα κότσια (πες το όπως θέλεις) να αναλάβει το βάρος της υπογραφής, κι αυτό είναι όλο.
Τώρα, πως γίνεται να μην μπορούν να βρεθούν λύσεις σε απλά καθημερινά πράγματα του ερασιτέχνη αλλά από την άλλη να θεωρούμε ότι υπάρχει η τεχνογνωσία για να λυθούν θέματα της Π.Α.Ε, ειλικρινά δεν ξέρω...

Αυτό που χρειάζεται ο Πανιώνιος είναι συμμετοχή. Όχι απλά στην κερκίδα, αλλά παντού. Ακόμη και στις εκλογές του ερασιτέχνη ή στο Δ.Σ. Θεωρώ ότι είναι μάλλον εύκολο να εκλεγεί κάποιος στο Δ.Σ. Το θέμα είναι αν έχει τα κότσια και την υπομονή για να παλέψει για κάτι καλύτερο...Πρόσφατα παραδείγματα αποδεικνύουν ότι αυτό είναι μάλλον δύσκολο

amanAM είπε...

Δεν σκοπεύω να παραστήσω τον εισαγγελέα μέσω ίντερνετ, ούτε τον διαδικτυακό ορκωτό λογιστή.

Κατανοώ επίσης την λειψανδρία, την ανυπαρξία εθελοντών, ανθρώπων να προσφέρουν και να αγωνιστούν για ένα κοινωνικό αγαθό, όπως η άθληση της νεολαίας.

Όμως ξέρω ότι πληρώνω κάθε μήνα κάποια χρήματα μαζί με τους άλλους γονείς, αλλά όλοι όσοι είναι τριγύρω μας είναι απλήρωτοι!!!

Βλέπω τριγύρω παιδιά με όρεξη και με ταλέντο, αλλά δεν βλέπω στις ομάδες μας παιδιά που να προέρχονται από τα φυτώρια μας. Ακόμα και στον στίβο, μεταγραφές από άλλους συλλόγους κάνουμε!!!

Υπάρχει πολύς καπνός για να μην υπάρχει φωτιά.

amanAM είπε...

Άραγε είναι απλήρωτη κάποια επιταγή του Ρεκόμπα? Ή είναι ράδιο Αρβύλα?