Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μπορούμε να την σώσουμε και φέτος

Μπορούμε να την σώσουμε και φέτος. Αλλά είναι θέμα χρόνου να μην την σώζουμε. Εάν δεν πληρώσουμε φέτος όλα τα λάθη και τις παραλείψεις τόσων ετών, αυτό θα γίνει του χρόνου ή αμέσως μετά. Η σωτηρία του Πανιωνίου είναι να αλλάξουμε μυαλά, σχέδιο, δράση. Να σταματήσουν κάποιοι να βλέπουν τον σύλλογο σαν ευκαιρία κονόμας, αλλά σαν προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην νεολαία. Αυτά έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά κάλιο αργά, παρά ποτέ. Πέρυσι τέτοια εποχή (μετά την 21η αγωνιστική), είχαμε 24 βαθμούς.
Στους τελευταίους 9 αγώνες, φέραμε χι εντός έδρας με Ηρακλή και Άρη, χι εκτός έδρας με Καβάλα, ΑΕΚ, νικήσαμε εντός έδρας την Ξάνθη, εκτός τον ΠΑΣ και τον Πάνθρακα, ενώ χάσαμε 2 παιχνίδια, από Παναθηναϊκό και από Λάρισα εντός έδρας. 
Συνολικά μαζέψαμε 13 βαθμούς στις τελευταίες 9 αγωνιστικές, και καταλήξαμε στο τέλος του πρωταθλήματος με 37 βαθμούς. 
Φέτος, μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής έχουμε μαζέψει 21 βαθμούς.
Υπολείπονται 4 εντός έδρας παιχνίδια, με ΠΑΟΚ (τον ΟΦΗ του Βορά), Ολυμπιακό, Λάρισα και Σέρρες, και 5 εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ηρακλή, Κέρκυρα, και Αστέρα.

Οι 3 αγώνες από αυτούς, είναι με αυτούς που ανταγωνιζόμαστε για το ποιός (δεν) θα πέσει. Σε αυτά τα 3 παιχνίδια, είναι μονόδρομος η νίκη. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που θα κερδίσουμε, αλλά και οι βαθμοί που θα χαθούν από τους άμεσους ανταγωνιστές μας.

Η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος, δεν θα μας τους χαρίσουν τους βαθμούς, αν και ειδικά η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που μέχρι πρόσφατα μας έδινε εύκολα τους βαθμούς. Αυτό ας μας προβληματίσει όλους, δεν γίναμε παράρτημα μόνο τώρα τελευταία... Οι μακροχρόνιες εμπορικές συναλλαγές μας με την ΑΕΚ, προφανώς δημιουργούσαν κάποιες σχέσεις που άφηναν περιθώρια αλληλοεξυπηρετήσεων. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πολλά για αρκετά αποτελέσματα σε πρόσφατους αγώνες μεταξύ μας.
Καλές σχέσεις φαίνεται να υπάρχουν και με τον Αστέρα, αλλά... πιθανόν να παίζουμε μεταξύ μας την τελευταία αγωνιστική σε έναν αγώνα δίχως αύριο για έναν από τους δυο. Και η Λάρισα μας χρωστούσε από πέρυσι, αλλά πήραμε το διπλό στο Αλκαζάρ, και μάλλον ήδη πατσίσαμε.

Ο ΠΑΟΚ είναι και του ύψους και του βάθους, αλλά αναρωτιέμαι ποιος θα σταματήσει τον Σαλπιγγίδη το επόμενο Σάββατο... Άλλωστε, επειδή τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει μετατραπεί σε ΟΦΗ του Βορά, δύσκολα θα μας αντιμετωπίσει χαλαρά.
Ο Ολυμπιακός εάν χάσει βαθμούς στην Νέα Σμύρνη, θα ξεσηκωθούν οι πάντες και τα πάντα για τους βαθμούς που "χάρισε" στο παράρτημα. Δεν βλέπω πιθανό να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς σε αυτά τα 2 παιχνίδια, αν και ποτέ δεν ξέρεις... 
Άλλο το κίνητρο των παικτών όταν παίζουν εναντίον των λεγόμενων "μεγάλων" ομάδων, και άλλο όταν παίζουν εναντίον του Εργοτέλη. Δυστυχώς, άλλα νοιάζουνε εμάς, κι άλλα τους παίκτες. Όταν ο Κοντοές είναι ο καλύτερος σου παίκτης, είναι ενδεικτικό πως αντιμετωπίζουν το παιχνίδι όλοι οι υπόλοιποι. Ο Κονοές με το πάθος του, είναι ότι καλύτερο διαθέτει ο Πανιώνιος, εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι σπουδαίος παίκτης, όμως βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα. Η Πανιώνια ψυχή του όμως, είναι όλα τα λεφτά.

Ο Ηρακλής και η Κέρκυρα, λογικά θα είναι αδιάφοροι. Δεν ξέρω εάν θα είναι και αδιάφθοροι...
Άλλωστε, πολύ πιθανόν να είναι στην σφαίρα της επιρροής στην οποία ανήκουμε και εμείς πλέον, οπότε πιθανολογώ πως αυτά τα παιχνίδια είναι πιο βατά.

Εάν λοιπόν πάρουμε 9 βαθμούς από τους 3 ανταγωνιστές μας, και άλλους 6 από τους πιο "αδιάφορους", την σώζουμε λογικά και φέτος. Το κλειδί είναι να μην παίξουμε όπως εχθές. Γιατί με τέτοιες εμφανίσεις, ούτε τους αδιάφορους δεν κερδίζεις...
Όλα αυτά με την προϋπόθεση να μην τραυματιστεί ο Μάχο (και να μην επαναλάβει εμφανίσεις σαν την χθεσινή), να μην τραυματιστεί ο Μήτρογλου και να βρεθεί τρόπος να τροφοδοτηθεί εκεί που είναι επικίνδυνος. Να μην ξαναπαίξει ο Κουμορτζί καθώς και όσοι άλλοι είναι προκλητικά αδιάφοροι ή σαμποτάρουν την ομάδα.

Είναι λογικό να είμαστε απαισιόδοξοι. Οι σφαλιάρες πέφτουν βροχή, και φως δεν φαίνεται στην άκρη του τούνελ. Άλλωστε ο απαισιόδοξος δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένας αισιόδοξος που έχει εμπειρία.

Ο Σάμαρης και ο Αναστασόπουλος, είναι μια σκέτη απογοήτευση. Αντί να πιάσουν την ευκαιρία από τα μαλλιά, δυστυχώς (για μας αλλά και γι αυτούς) είναι απαράδεκτοι. Ο Κούρντι που είχε δείξει καλά δείγματα, τι απέγινε? Ο Κούκετς γιατί δεν παίζει? Είναι δυνατόν η βασική ομάδα μας να αποτελείται από έναν Μπάλαμπαν που δεν μπορεί, έναν Ριέρα που κοροϊδεύει το σύμπαν και έναν Κουμορτζί που ούτε μπορεί ούτε θέλει?

Δεν θα ασχοληθώ ξανά με σενάρια και με τις πιθανότητες της σωτηρίας μας. Δεν ξέρω πια τι πραγματικά είναι σωτηρία, και τι όχι. 

Παρακολούθησα από την nova το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη, για το πόλο. Ο Ολυμπιακός κατέβασε εφήβους. Φυσικά έχασε με χαρακτηριστική ευκολία. Κάποιος παράγοντας του Ολυμπιακού, δήλωσε πως θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα παίζουν ερασιτέχνες, διότι δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επ άπειρον μια αμιγώς επαγγελματική ομάδα. Το μοντέλο "πετάω τα λεφτά σε έναν κουβά χωρίς πάτο", έχει πεθάνει.

Δεδομένου ότι για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Ολυμπιακού, θα αρκούσε ένας Πάντελιτς ή ένας Μιραλάς λιγότερος για την ΠΑΕ του Ολυμπιακού, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε με ευκολία ότι δεν έχει βρεθεί στον Ολυμπιακό ένας τρελός γάβρος που "πετάει" τα λεφτά του για να κάνει την τρέλα του, αλλά κάποιος που με κάποιον τρόπο κονομάει από όσα ξοδεύει, ενώ δεν βλέπει φως και κονόμα στα ερασιτεχνικά τμήματα, όπως το πόλο στο οποίο ο Ολυμπιακός είναι μόνιμος πρωταθλητής και με ευκολία πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη.

Όταν ο Ολυμπιακός των τόσων φιλάθλων και οπαδών δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τα τμήματα του, εμείς τι ελπίδες έχουμε? Πρέπει εδώ και τώρα να αλλάξουμε ρότα, να αλλάξουμε μοντέλο. Να γεμίσουμε την ομάδα με Κοντοέδες, με Πανιώνια παιδιά που θα χύνουν το αίμα τους για την φανέλα και τον σύλλογο. Δεν ξέρω πόσο σπουδαία ομάδα θα κάνανε, ξέρω όμως πως το γήπεδο θα γέμιζε από περήφανους οπαδούς. Τώρα και να σωθούμε, την ντροπή δεν την ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας.

Πρέπει να μαζέψουμε τα παιδιά της Νέας Σμύρνης και των γύρω δήμων, και να ρίξουμε όλο το βάρος στις υποδομές της ομάδας μας, και όχι να είναι οι ακαδημίες μια αγελάδα για άρμεγμα και τίποτα παραπάνω.

Δεν χρειαζόμαστε για πρόεδρο κάποιο λαμόγιο, ούτε μεγαλομέτοχο που πετάει λεφτά για να κάνει την καύλα του, αλλά σοβαρούς και έντιμους ανθρώπους, με ήθος και όραμα. Να δώσουν, όχι να πάρουν. 

Α.Μάγγος

6 σχόλια:

claire είπε...

Να και ένα καλό νέο: Όλα κομπλε με Κβιρκβέλια :)

"ο Γεωργιανός ΔΕΝ έχει παίξει σε δύο ομάδες και άρα, ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ -το συμβόλαιο του οποίου θα «λυνόταν» αυτόματα αν αποδεικνυόταν ότι είναι περίπτωση… Βάλνερ!- έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Πανιωνίου"

http://www.sport-fm.gr/article/457487

lefterix είπε...

Την καλησπέρα μου, άρτι αφιχθείς εκ Κρήτης, να πώ την άποψή μου...
ο Εργοτέλης χτες πέρασε ένα ανέλπιστα ευχάριστο απόγευμα...
Τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα με μία ένσταση...
Ρε γαμώτο, τον κόσμο που πήγε να τους δεί δεν τους σεβάστήκανε;;;;;

amanAM είπε...

Τι να σεβαστούνε οι χαραμοφάηδες!!!
Εάν μπορούσανε να σεβαστούνε, θα σεβόντουσαν πρώτα και καλύτερα την φανέλα και την ιστορία.

amanAM είπε...

Είμαι πάρα πολύ περίεργος να μάθω, πόσο στοιχίζουν σε λειτουργικά έξοδα οι ακαδημίες του ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβησης, χάντμπολ, κλπ. Σε μισθούς προπονητών, εργαζομένων γενικότερα, έξοδα υλικού/εξοπλισμού, κλπ.

Θα ήθελα επίσης να μάθω πόσα έσοδα φέρνουν όλα αυτά τα τμήματα.

Για κάποιο λόγο, είμαι σχεδόν βέβαιος, πως όλη αυτή η δραστηριότητα είναι κερδοφόρα. Και θα μπορούσε να είναι πολύ πιο κερδοφόρα, εάν ο σύλλογος γινότανε πιο ελκυστικός στους γονείς και τα παιδιά της περιοχής.

Δεδομένου ότι τα τα χρήματα είναι πολλά, και δεδομένου ότι ακούγεται ότι σχεδόν οι πάντες και τα πάντα είναι απλήρωτα, τι απογίνονται τα λεφτά αυτά?

Εάν κάποιοι κλέβουν, τότε πως γίνεται να μην έχει πιαστεί κανένας εξ αυτών?

Μέσα από τέτοιον οργασμό παιδιών που προστρέχουν στις διάφορες ακαδημίες του συλλόγου, πως γίνεται να μην έχουμε "δικά μας" παιδιά στις αντρικές ομάδες? Που χάνονται όλα αυτά τα παιδιά που τόσα χρόνια γεμίζουν τις ακαδημίες?

Γνωστός μου, πρόσφατα εγκατέλειψε τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Μου είπε πολλά. Δεν ξέρω τι να πιστέψω από όλα όσα άκουσα, και δεν υπάρχουν φυσικά αποδείξεις.

Υπάρχει όμως μια άλλης μορφής απόδειξη: Άγνωστος μεταξύ αγνώστων, πήγε το παιδάκι του σε άλλη ομάδα, και... μετά από λιγότερα από έναν χρόνο, το παιδί του όχι μόνο βγήκε από τα αζήτητα, αλλά επιλέχτηκε και στα μεγαλύτερα ταλέντα της περιφέρειας Πειραιά.

Ακούγονται για κλίκες, για προστατευόμενους και για καμένους, μέχρι και για χρηματισμούς για να παίξει το τάδε παιδί ή να μην παίζει το άλλο... Αυτά ακούγονται για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για τον Πανιώνιο, αλλά οι άλλες ομάδες δεν με ενδιαφέρουν...

Δεδομένου ότι ζούμε σε μια διεφθαρμένη κοινωνία (το ψάρι δεν έχει βρομίσει απλώς στο κεφάλι, έχει βρομίσει ολόκληρο και έχει σαπίσει μέχρι και το τελευταίο λέπι του), πιο εύκολα πιστεύω πως επικρατεί διαφθορά και στον Πανιώνιο, παρά ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια και με τάξη και ηθική.

Εμείς, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να ανησυχούμε. Μετά τον τυφώνα Τσακίρη, που σκορπούσε λεφτά και προσέλκυσε κάθε λογής λαμόγιο τριγύρω ενώ κάποιοι έντιμοι προφανώς θα ενοχλούσαν και θα φαγώθηκαν με κάθε τρόπο, αναρωτιέμαι εάν υπάρχει το παραμικρό υγιές κομμάτι σε αυτήν την ομάδα.

Από όσα άκουγα, ο Τσακίρης ακόμα και όταν έφυγε από τον ερασιτέχνη και ανέλαβε την ΠΑΕ, συνέχισε να χρηματοδοτεί και να κλείνει τρύπες στον Ερασιτέχνη.

Τώρα που το κορόιδο εξέλειψε, κλείνει κανένας τις τρύπες? Αμφιβάλλω.

Μήπως έστω και τώρα, να βρίσκαμε ποιός ανοίγει τις τρύπες, και να σταματήσουμε την δημιουργία τρυπών?

Τόσο δύσκολο είναι?

amanAM είπε...

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Βεντούρης παραχώρησε το γήπεδο στην ΑΕΚ, για 30 χιλιάρικα που χρειαζότανε απελπισμένα... Άσχετα πως κατέληξε το θέμα!

Τα 30 χιλιάρικα, είναι όσα θα πλήρωναν ετησίως 60-70 παιδάκια που θα γραφόντουσαν στον στίβο.

30 χιλιάρικα θα έφερναν στον σύλλογο, 60-70 παιδάκια που θα έφτιαχναν 2 τμήματα βόλεϊ αγοριών από 9 μέχρι 12 χρονών. Ένας παίκτης της αντρικής ή της γυναικείας ομάδας, έναντι 300-400 ευρώ τον μήνα (και πολλά λέω), θα εκτελούσε χρέη προπονητή, και θα άφηνε καθαρό κέρδος 25 χιλιάρικα τον χρόνο.

Τόσο δύσκολο είναι, από όλα τα παιδάκια που κατακλύζουν το καλοκαίρι τον σύλλογο με τις αθλοδιακοπές, να μαζευτούν τα παιδάκια?

Παράξενο μου φαίνεται που δεν γίνεται το αυτονόητο. Δεν νομίζω να λέω κάποια σοφία.

Στο βόλεϊ κοριτσιών, γίνεται χαμός από κορίτσια. Τα αγοράκια γιατί τα σνομπάρουν και δεν στρατολογούν αγοράκια που "περισσεύουν" από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ? Τους φαίνονται λίγα τα 25 χιλιάρικα καθαρό κέρδος, με 4-5 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα?

Κάποια στιγμή, άκουσα την δικαιολογία πως δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος και χρόνος.

Να το δεχτώ. Αυτό σημαίνει πως από τον χώρο και τον χρόνο αυτό, προφανώς έχουν κάποιο αντίστοιχο κέρδος. Έτσι δεν είναι?

Άρα, το βέβαιο είναι πως... από άλλες δραστηριότητες (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, κλπ) βγάζουν τα αντίστοιχα 20-25-30 χιλιάρικα ετησίως. Πόσα τέτοια έσοδα λοιπόν έχει άραγε ο σύλλογος από τα παιδάκια?

Δεδομένου δε ότι οι μισθοί εργαζομένων και προπονητών είναι σε χρονοκαθυστέρηση πολλών μηνών, σημαίνει ότι όλα τα έσοδα κάπου καταλήγουν, την ώρα που τα έξοδα δεν πληρώνονται...

Τι απογίνονται λοιπόν όλα αυτά τα χρήματα?

amanAM είπε...

Το μπάσκετ του Πανιωνίου για τα τμήματα των παιδιών μέχρι 20 χρονών, είναι αυτοδιαχειριζόμενο από μια επιτροπή γονιών που ανέλαβε (κατόπιν συμφωνίας με τον Ερασιτέχνη) την διαχείριση των τμημάτων.

Έκτοτε, όλοι είναι πληρωμένοι μέχρι δεκάρας (προπονητές, εργαζόμενοι, λειτουργικά έξοδα κλπ), τα τμήματα έχουν υποδειγματική λειτουργία, έχουν αυξηθεί τα παιδιά που προπονούνται, υπάρχουν αγωνιστικές επιτυχίες σε όλες τις ηλικίες, ενώ συγχρόνως μένουν κέρδη τα οποία καταλήγουν στον ερασιτέχνη, αλλά και στην κατασκευή έργων: έκλεισε το ανοιχτό γηπεδάκι, έγινε πάτωμα, κερκίδες κλπ, μπήκε νέο παρκέ στο Βαρίκας, καθώς και το πάτωμα στο γήπεδο κάτω από τις κερκίδες της θύρας 2.

Με την διαχείριση της επιτροπής των γονιών, το μπάσκετ έχει παρουσιάσει έργο, έργα, και είναι προσοδοφόρο για τον Ερασιτέχνη, λειτουργώντας υποδειγματικά.

Όταν ακούω πως προσωπικό και προπονητές σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα είναι απλήρωτοι, αυτό σημαίνει πως... κάπου χάνεται η μπάλα.

Πρέπει όλα τα τμήματα του Πανιωνίου, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του μπάσκετ.

Πριν διαλυθούν τα πάντα, καλό είναι να ακολουθήσουμε ένα ήδη επιτυχημένο στην πράξη μοντέλο.