Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στόρε εναντίον Χιμένεθ

Την επόμενη Κυριακή, θα διαπιστώσουμε με τα μάτια μας την διαφορά μεταξί Στόρε και Χιμένεθ.

Ο ένας είναι ένας προπονητάκος, άβουλος, χωρίς φωνή και γνώμη, που νομίζει ότι δηλώνοντας ηγέτης, ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ναι, ο Στόρε πήρε πρωτάθλημα πέρυσι με την ΑΙΚ στην Σουηδία, αλλά εάν δούμε στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου πόσοι άσχετοι έχουν κατά καιρούς κερδίσει πρωταθλήματα, θα κρατήσουμε μικρό καλάθι για το γεγονός αυτό. Άλλωστε και ο σημερινός Πανιώνιος, θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί στην γάμα εθνική, στο επίπεδο της οποίας βρίσκονται στην Σουηδία.

Ο άλλος, για να δεχτεί να δουλέψει στην ΑΕΚ, έφερε μαζί του μια ομάδα από ανθρώπους, τους οποίους έχει επιλέξει ο ίδιος, εμπιστεύεται ο ίδιος, και ξέρει να συνεργάζεται με αυτούς. Στην ομάδα αυτή υπάρχει ψυχολόγος, γυμναστής, και ότι άλλο χρειάζεται ο Χιμένεθ για να κάνει την δουλειά του. Πήρε μια ΑΕΚ υπό διάλυση, με παίκτες με μηδενική ψυχολογία, με την μισή ομάδα τραυματίες, και έριξε 4 γκολ στον σκουλικιΑρη στην Θεσ/νίκη, και νίκησε τον Παναθηναϊκό παρά την κούραση από το ταξίδι και το παιχνίδι της Πέμπτης. Ο Νιόμπλιας δήλωσε πως... δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ του Χιμένεθ.

Την ερχόμενη Κυριακή, φοβάμαι πως θα καταλάβουμε όλοι την διαφορά που κάνει σε μια μέτρια ομάδα, η προσωπικότητα, οι ικανότητες και η πείρα ενός προπονητή με σωστό τημ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πιστέψω πως οι παίκτες της ΑΕΚ είναι τόσο πολύ καλύτεροι από τους δικούς μας. Δεν μπορώ να δεχτώ πως από μια ομάδα με σέντερ μπακ τον Τραϊανό Δέλα, υστερούμε επειδή έχουμε τον Σιόβα.
Υστερούμε κατά έναν Τζιμπούρ βέβαια, αλλά... τα λεφτά ήταν πολλά για να τον κρατήσουμε. Και τον δικό μας Σκόκο, τον δώσαμε δωρεάν δανεικό στην Ουρουγουάη...
Δεν ασχολούμαι καθόλου με το παιχνίδι με τον Διαγόρα, γιατί θεωρώ ότι δεν μπορούμε να το χτυπήσουμε, δυστυχώς θα αποδειχθούμε πολύ λίγοι για να αντιμετωπίσουμε έναν ψυχωμένο Διαγόρα. στην έδρα του... Την Κυριακή θα ανακαλύψουμε και το μέγεθος του προβλήματος, αφού δεν νομίζω πως δεν θα διασυρθούμε εντός έδρας από την ΑΕΚ του Χιμένεθ.

Ελπίζω μονάχα να μην γίνουν φασαρίες, που θα τιμωρήσουν την έδρα μας, και θα είναι ουσιαστικά η χαριστική βολή σε αυτήν την ετοιμοθάνατη ομάδα.

ΥΓ1.
  • 2 από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ που νίκησε τον Παναθηναϊκό, ήταν ο Μάκος (που δεσπόζει φέτος στο κέντρο) και ο Τζιμπουρ φυσικά, που σκοράρει ανεξέλεγκτα!  2 παίκτες που εμείς τους πουλήσαμε! Έτσι, για να μην ξεχνάμε τι είμαστε: Ακαδημία της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και όποιου άλλου...
  • Ακούω και διαβάζω πως τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, να στηρίξουμε την ομάδα, κλπ. Συμφωνώ. Διαφωνώ όμως το αυτονόητο, να χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα για να μην κρίνουμε, να μην σκεφτόμαστε, να μην μιλάμε. Στηρίζω τον Πανιώνιο, σημαίνει πως πηγαίνω στο γήπεδο, φωνάζω και τραγουδάω υπέρ της ομάδας,  δεν πετάω βεγγαλικά και κροτίδες, καθίσματα, κι ότι άλλο σχετικό. Στηρίζω την ομάδα δεν σημαίνει να μην σκέφτομαι, να μην συζητάω, να μην κρίνω τι έλεγαν και τι κάνουν. Έλεος πια!
  • Την Κυριακή, έχουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ. Η ομάδα χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας. Άραγε, τι τιμή θα έχουν τα εισιτήρια? Φθηνή για να έρθει περισσότερος κόσμος, ή ακριβή, ότι αρπάξουμε δηλαδή? Από την τιμή του εισιτηρίου θα φανεί τι επιθυμούν οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ.

10 σχόλια:

Θεμιστοκλής είπε...

Όπως ακριβώς τα λες είναι. Κι εγώ την ίδια ακριβώς έκφραση ήθελα να χρησιμοποιήσω αλλά είχα την αίσθηση ότι θα μου την έπεφταν ομαδικά, οπότε άσε καλύτερα. Ακαδημία του ΠΑΟ και της ΑΕΚ έχουμε γίνει! Κι αντίστροφα, τι να την κάνουν αυτοί την ακαδημία, όταν υπάρχει ο Πανιώνιος? Το κακό είναι, ότι έχουμε κι εμείς μπολιαστεί με την ίδια νοοτροπία. Και θεωρούμε νομοτελειακό, όποτε αναδεικνύεται ένα ταλέντο να παραχωρείται, προτού προλάβει καλά καλά να καθιερωθεί σ΄εμάς! Το έγραψα πάντως και χτες σε άλλο blog: όταν βρεθεί κάποιος που θα πιστέψει ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος αξιοποίησης της αστείρευτης πηγής παραγωγής ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΩΝ που λέγεται Πανιώνιος αντί να την διοχετεύει αμέσως δεξιά κι αριστερά (και πιστεύω πως θα βρεθεί κάποια στιγμή) θα δούμε μεγάλες μέρες!

Εννοείται ότι στο γήπεδο πρέπει να βρεθούν όλοι και να δείξουν ότι στέκονται δίπλα στην ομάδα. Μεταξύ μας δεν πίστεψα ποτέ, ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιούσες το διαρκείας σου. Όλοι μπορεί να έχουμε σκεφτεί έτσι μέσα στην πίκρα μας, όταν όμως πλησιάζει η ώρα του αγώνα, λειτουργούμε αλλιώς!

Και η κριτική βέβαια, καλό κάνει. Όσοι λένε το αντίθετο δεν πρέπει να ξεχνούν, ότι αν δεν είχε φάει άγριο κράξιμο ο Κιντής, ακόμα τώρα θ' αλώνιζε στο σβέρκο μας. Με μια μικρή ένσταση, όμως. Κριτική σε κρίσιμες στιγμές όπως η τωρινή πρέπει ν' ασκείται εφόσον μπορεί να επηρεάσει προς το καλύτερο τα πράγματα. Γιατί αν ασκείται σε βάρος ανθρώπων που έτσι κι αλλιώς πρέπει να τραβήξουν κουπί (όπως του Κατσιφαράκη για τον Τσακίρη) πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να έχει βλαπτικά αποτελέσματα...

amanAM είπε...

Θεμιστοκλή, ως κριτική, εννοώ την κριτική των ανώνυμων απλών φιλάθλων, σαν κι εμένα, εσένα, κλπ.

Την ώρα των προβλημάτων, οι ναύτες και οι υπάλληλοι, είναι κάπως αργά για κριτική και για συζήτηση. Συζητάς όταν μπορείς να αποφύγεις τα προβλήματα με την γνώμη σου, και εάν βλέπεις ότι δεν εισακούεσαι αλλά είσαι βέβαιος ότι πας κατά διαβόλου, τότε την κάνεις, τα καταγγέλλεις, στην ώρα τους, όχι κατόπιν εορτής!!!

Katrinos είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18047&catid=5

H απάντηση που γύρευες. Η προσφορά για τη 2 είναι όντως δελεαστική αφού βγαίνει 12,5 ευρώ για κάθε αγώνα.Το πρώτο έργο σεξ (φοβούμαι παθητικό για εμάς) το δεύτερο καράτε (λόγω ανάγκης βαθμών και των δύο ομάδων).

Προσωπικά ιδιαίτερα για τους επόμενους δύο αγώνες , θα έβγαζα μια ανακοίνωση συγνώμης υπογεγραμένη απο τους παίκτες και τη διοίκηση και για αποζημίωση για όλα όσα έχουμε υποστεί θα έβαζα γενική είσοδο, 5 και 10 ευρώ.

br fun_atic είπε...

Και όσο σκέφτομαι ότι ο άλλος δεν ήθελε να προωθήσει τα διαρκείας, επειδή δήθεν θα βλέπαμε μπαλάρα και θα αγοράζαμε ακριβά τα κανονικά εισιτήρια μου έρχεται τρέλα.

Απορώ με την ψυχραιμία μας εκείνο το μεσημέρι...

zamis είπε...

lol Katrine!
και η αιθουσα κλιματιζεται! μπρρρ

Katrinos είπε...

Μητσάρα χρόνια πολλά !!

Προσοχή μην ο απο πίσω τη παίζει και μας λούσει.....

antunix είπε...

Αυτή η προσφορά είναι για να μην έρθουν αεκτζηδες και έχουμε άλλα...

amanAM είπε...

Βλέποντας την αποστολή, βλέπω ξανά τον Φουγκουτέτοιο να είναι μέσα!!! Έξω ο ΒαζΤε...

Για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου ο οποίος θα διεξαχθεί στη Ρόδο μεταξύ του Διαγόρα και του Πανιωνίου, ο Μίκαελ Στόρε επέλεξε τους εξής 18 ποδοσφαιριστές: Μάχο, Παναγόπουλος, Μανιάτης, Σιόβας, Λάτκα, Φουγκουάγιο, Κοντοές, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Χίκα, Σάμαρης, Κούκετς, Αναστασόπουλος, Οκπάκο, Πούπο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Σαλαλί.

amanAM είπε...

Εγώ, εκείνη την μέρα της παρουσίασης, ζητούσα να μου πει ο Κιντής τις εγγυήσεις που θα έδινε, ότι το παλαβό σχέδιο θα επιτύγχανε. Απάντηση δεν πήρα.

Απάντηση δεν πήρα ούτε από τον Τσακίρη, για τις εγγυήσεις.

Προφανώς θεωρήθηκε περιττό να παρθούν εγγυήσεις. Ο Κιντής τι είχε, τι έχασε?

Δοκίμασε να κάνει ένα πλάνο, απέτυχε, παραιτήθηκε (προς τιμήν του) και έφυγε κύριος!!!

Αυτός που δεν ζήτησε και δεν πήρε εγγυήσεις, και τώρα θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να φύγουμε από την δεινή θέση, προφανώς αποζημιώνοντας κάποιους παίκτες που πρέπει να φύγουν, και πληρώνοντας για να πάρει άλλους που δεν είναι παλτά, είναι ο Τσακίρης.

amanAM είπε...

Και ο Παράσχος που όλοι αναπολούμε, δεν δείχνει τόσο ικανός, στην Ξάνθη φέτος...

Η πρώτη ομάδα εκτός Σούπερ Λιγκ που πήρε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, έγινε ο Εθνικός Αστέρας, επικρατώντας της Ξάνθης, 4-2 στα πέναλτι. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι δύο ομάδες, που είχαν από ένα δοκάρι έκαστη, έφτασαν την αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι, όπου χάρη σε δύο άστοχες εκτελέσεις των Κιντάνα και Μπούγκα για την Ξάνθη, η ομάδα του Νίκου Παντέλη πήρε την μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μετά τους Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου