Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ψυχραιμία

Αφού πέρασαν κι άλλες ώρες και μπορούμε να τα δούμε πιο ψύχραιμα, πιστεύω πως ο φετινός Πανιώνιος έχει σοβαρά προβλήματα ρόστερ (και στην άμυνα, και στην επίθεση, και στην οργάνωση του παιχνιδιού), και σοβαρό επικοινωνιακό πρόβλημα με ΑΕΚτζή πρόεδρο που ενεργεί σαν αυτοκράτορας, που ενώ δηλώνει άσχετος από ποδόσφαιρο είναι αυτός που παίρνει όλες τις αποφάσεις...

Έχουν γίνει λάθη στους παίκτες που αποκτήθηκαν, η ομάδα αποδυναμώθηκε αντί να ενισχυθεί, και έγινε μια κάκιστη προετοιμασία, αφού αναλώθηκε ο χρόνος στις δοκιμές και όχι στο στήσιμο της ομάδας.

Παρόλα αυτά, τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα, και με λίγη τύχη και με δικαιότερη διαιτησία, θα μπορούσαμε ήδη να έχουμε περισσότερους βαθμούς και να βρισκόμαστε μέχρι και την τρίτη θέση, γεγονός που θα κάλυπτε τα προβλήματα.

Η τελευταία θέση και οι 4 βαθμοί, οι εντός έδρας ήττες με Εργοτέλη και Βόλο έχουν μεγεθύνει το πρόβλημα, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε καθεστώς πανικού. Αυτό θα έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

θεωρώ πως πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου 5-6 αγωνιστικών στην ομάδα, έχουμε μπροστά μας παιχνίδια στα οποία δύσκολα θα πάρουμε βαθμούς, και η ένταση που ήδη υπάρχει, θα μεγαλώσει κι άλλο. Αυτό θα βλάψει ακόμα περισσότερο την ήδη λαβωμένη ομάδα μας.

Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος να κερδίσει χρόνο η ομάδα, είναι η άμεση απομάκρυνση του Κιντή, που έτσι κι αλλιώς ήταν λάθος που ήρθε, και αντί να δουλέψει, αναλώθηκε σε δηλώσεις, προβλέψεις και κουβέντες που έχουν εξοργίσει τους πάντες.

Δεν μπορεί, θα υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, που είναι Πανιώνιοι, ή σωστοί επαγγελματίες,  που αγαπάνε ή σέβονται την ομάδα μας, που μπορούν να βοηθήσουν. πραγματικά Μια ιστορική ομάδα σαν τον Πανιώνιο, εάν δεν έχει ή δεν μπορεί να βρει τέτοιους ανθρώπους, τότε... δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον!

Εάν κριθεί από τους επαΐοντες ο προπονητής σαν ανεπαρκής, τότε να απομακρυνθεί και αυτός. Αλλιώς να του δοθεί ο χρόνος να βρει λύσεις.

Να γίνει και ένας σοβαρός προγραμματισμός μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας, να απαλαγούμε από μια καραβιά άχρηστους παίκτες και να αποκτήσουμε 2-3 παίκτες που μπορούν να προσφέρουν άμεσα (από Δεκέμβρη), και όχι να κρατήσουμε όλον αυτόν τον λόχο και να περιμένουμε εάν σε 2-3-5 χρόνια πουληθούν ακριβότερα από ότι αγοράστηκαν. Δεν μπορεί να σταθεί μια ομάδα, με μοναδικό στόχο το κέρδος από την μεταπώληση των παικτών της. Έλεος. Εάν γινόντουσαν τέτοια πράγματα, μαλάκες είναι όλοι οι άλλοι που δεν το κάνουν?

Τέλος, ο μεγαλομέτοχος στην παρούσα φάση πρέπει να μπει μπροστά και να εμπνεύσει παίκτες και φιλάθλους να κάνουν υπομονή. Με δηλώσεις τύπου κουράστηκα, βαρέθηκα, δεν θέλω να πληρώνω άλλο, δεν έχω άλλα λεφτά να διαθέσω, ξενέρωσα, δεν έχω χρόνο ή διάθεση να ασχοληθώ κλπ, το μόνο που πετυχαίνει είναι να απαξιώνει μόνος του την ομάδα και να μειώνει την αξία της μέχρι τώρα προσφοράς του. 

ΥΓ. Φαντάζομαι πως εάν είχαμε μια ομαδούλα με Φανούρη αρχηγό, με Αναστασόπουλο, Κολοβό, Σάμαρη, με Σιόβα και Κοντοέ, με Κούρντι, Σκούρτη, και κάποια άλλα Ελληνόπουλα ή Αλβανόπουλα μεγαλωμένα στην Ελλάδα, με Μάχο στο τέρμα και με Μανιάτη, με Λάτκα, και Κούκετς, και φέρναμε τα ίδια αποτελέσματα, θα είχαμε σε κάτι να ελπίζουμε... Με τους μισθοφόρους και τους απίθανους που έχουμε μαζέψει, τι κουράγιο να κάνουμε?




Δεν υπάρχουν σχόλια: