Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Μηδέν διαφορετικότητα!

Γυαλιά καρφιά έκαναν άγνωστοι την Τετάρτη (20/10) τον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στον Αγιο Δημήτριο.
Περίπου 30 άτομα, οι οποίοι είχαν καλυμένα τα πρόσωπά τους, έσπασαν και έκαψαν τον σύνδεσμο, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές σε κοντινό καφενείο, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Το νέο κρούσμα βίας μεταξύ οπαδών σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (20/10). Στην περιοχή που στεγάζεται ο σύνδεσμος οπαδών του Παναθηναϊκού, έσπευσαν περιπολικά της αστυνομίας, αλλά οι δράστες είχαν φύγει.
Κάποιοι συνδέουν το περιστατικό με την έφοδο της Αστυνομίας στον σύνδεσμο των φίλων του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη.
 http://www.sport.gr/
Εξι συλλήψεις και εύρεση μολότοφ, ροπάλων και φωτοβολίδων ήταν ο απολογισμός των εφόδων της αστυνομίας σε τέσσερις συνδέσμους της Αθήνας.
Αργά το βράδυ της Τρίτης (19/10) οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στους συνδέσμους, του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, της ΑΕΚ στην Ανάκασα, του Παναθηναϊκού στο Μπραχάμι και του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και τα... ευρήματα ήταν αρκετά εντυπωσιακά.
Μολότοφ, ρόπαλα και φωτοβολίδες βρέθηκαν σε τρεις από τους τέσσερις συνδέσμους, με την αστυνομία να προχωρά σε έξι συλλήψεις.
Το μεσημέρι της Τετάρτης (20/10) μάλιστα, στη ΓΑΔΑ υπήρξε επίσημη ενημέρωση για το θέμα.
Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία συνελήφθησαν στους συνδέσμους των Αγίων Αναργύρων (ΑΕΚ) και της Νέας Σμύρνης (Πανιώνιος) έξι ημεδαποί ηλικίας 21, 25, 26, 30, 31 και 32 και κατηγορήθηκαν άλλοι δύο για παραβάσεις των Νόμων περί κατοχής εκρηκτικών υλών, περί όπλων, περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί φωτοβολίδων και περί ναρκωτικών.
Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν:
Στους Αγίους Αναργύρους (ΑΕΚ): 6 μολότοφ, 4,4 γραμμάρια χασίς, 2 πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων με δύο φωτοβολίδες εντός, 1 εκτοξευτήρας φωτοβολίδων τύπου στυλό, 6 φωτοβολίδες που προσαρμόζονται στο στυλό, 9 φωτοβολίδες που προσαρμόζονται στο πιστόλι, 1 μπαστούνι του χόκεϊ, 1 μπαστούνι του μπέιζμπολ, 2 μαδέρια, 4 ξύλινα ρόπαλα, 2 μεταλλικές ράβδους με πλαστικές χειρολαβές, 2 μεταλλικά ρόπαλα με αυτοσχέδιες χειρολαβές, 2 φωτοβολίδες αλεξίπτωτο, 3 φωτοβολίδες χειρός, 1 βαριοπούλα.
Στην Ηλιούπολη (Ολυμπιακός): 13  αυτοσχέδια ξύλινα κλομπ, 1 μαχαίρι μήκους 28 εκατοστών, 1 πτυσσόμενο σιδερένιο κλομπ, 1 καπνογόνο.
Στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος): 4 ερυθρές φωτοβολίδες αλεξίπτωτο, 5 φωτοβολίδες χειρός, 6 καπνογόνα, 1 βεγγαλικό χειρός, 9 κροτίδες, 6 μηχανισμοί εκτόξευσης φωτοβολίδων, 1  υαλοθραύστης χειρός, 7 μπουκάλια με βενζίνη, 4 πυροσβεστήρες, 2 καδρόνια, 3 κομμάτια μάρμαρο, 1 διάφανη πλαστική ράβδος, 1 κράνος, 2 μεταλλικά εξαρτήματα βαρέως τύπου.
Οι έφοδοι αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
http://www.sport.gr/
Σχόλιο: Τελικά οι μόνοι που έχουν διαφορετικότητα, είναι ο Βάζελοι του Αγίου Δημητρίου! Η διαφορετικότητα έγκειται  στο ότι προφανώς είχαν πληροφορηθεί τι πρόκειται να συμβεί και είχαν καθαρίσει την λέσχη τους πριν το ντού. 
Προφανώς επίσης, κάποιοι που μάλλον θύμωσαν από αυτό, πήγαν το βράδυ και τους την έκαψαν την λέσχη. Παράξενο! Αφού είχαν μαζέψει από τις άλλες λέσχες τις φωτοβολίδες, τα μάρμαρα και τα κράνη, που βρήκαν βενζίνα και μαδέρια οι κουκουλοφόροι που έσπασαν και έκαψαν τον Άγιο Δημήτριο?

Άραγε, γιατί πήγανε σε περιφερειακές λέσχες της ΑΕΚ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, και όχι στις κεντρικές τους? 

Δεν μου έκανε εντύπωση ότι βρήκαν "παράνομο" υλικό στην "δικιά" μας λέσχη, απορώ που δεν βρήκαν και άλλα... Τόσες κροτίδες που περνάνε μέσα στο γήπεδο, δεν γίνεται χωρίς οργάνωση. Ο μεγαλομέτοχος χαϊδεύει τα καλόπαιδα της θύρας 3, και διατάζει τους σεκιουριτάδες να κάνουν σωματικούς ελέγχους σε γυναικόπαιδα και μεσήλικες της θύρας 2!!! Παίρνουν τα μπουκαλάκια από τα χέρια των παιδιών, και αφήνουν τους φίλους του μετόχου να περνάνε κροτίδες και να "προειδοποιούν" πως στα παιχνίδια εναντίον του ΠΟΚ, θα γίνεται χαμός... 

Την μεθεπόμενη Κυριακή παίζουμε εναντίον της ΑΕΚ. Τι θα γίνει στο κόρνερ μπροστά στην θύρα 3? Ποιός θα σταματήσει τους ανεγκέφαλους να φερθούν όμοια με τους ομοίους τους των άλλων ΠΑΕ?
Ποιός θα αποζημιώσει εμάς που ξεφτιλιζόμαστε κατά την είσοδο μας στο γήπεδο, όταν θα τιμωρηθεί η έδρα μας για όσα θα κάνουν  ανεμπόδιστα τα καλόπαιδα της θύρας 3 στο παιχνίδι με την ΑΕΚ?
Σκέφτομαι σοβαρά να το κόψω το γήπεδο. Έχει αρχίσει να με χαλάει... Μπορώ να παρακολουθώ πιο ευχάριστα πόλο, βόλεϊ κλπ, παρά  να συνεχίσω να είμαι ένας από τους πελάτες της ΠΑΕ.

6 σχόλια:

NK99 είπε...

Οι λίγοι ανεγκέφαλοι οπαδοί δεν εκφράζουν τον μέσο οπαδό του Πανιωνίου. Δεν τον εκφράζουν καν οι διοικούντες ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτέχνν.
Ο κόσμος του Πανιωνίου επέλεξε να υποστηρίζει μία ομάδα που μάλλον δεν θα πάρει ποτέ πρωτάθλημα, που δεν θα σφυρίζουν υπερ της 20 ανύπαρκτα πέναλτι τη σαιζόν (εναντίον μπορεί) και για άλλους λόγους που αναφέρονται στο γνωστό μανιφέστο του γκρινιάρη. Εκεί είναι η διαφορετικότητα.
Αν εγκαταλείψουμε τον χώρο μας απλά θα κυριαρχήσουν αυτοί μέχρι να σκοτώσουν τον σύλλογο.
Αν είναι να παρατήσουμε τον σύλλογο επειδή έχει μερικά αλητάκια ας παρατήσουμε και τις δουλειές μας που σίγουρα εκεί θα έχει περισσότερους και μεγαλύτερους αλήτες και στο τέλος ας αυτοκτονήσουμε γιατί ο κόσμος είναι χάλια.
Όσο για τον ιδιοκτήτη δεν ξέρω αν εξακολουθεί να πεθαίνει για μερικούς από αυτούς αλλά τα λεφτα που δίνει σε πρόστιμα να τα χρεώνει στον οικογενειακό του προύπολογισμό και όχι της ΠΑΕ.

amanAM είπε...

Σωστό αυτό, αφού αυτός τους χαϊδεύει και τους πατρονάρει, αυτός να πληρώσει και τα γαμησιάτικα, και όχι να αυξάνονται τα χρέη και οι μαύρες ή οι άσπρες τρύπες...

Ναι ρε φίλε, η κοινωνία και όλα τα λοιπά είναι σκατά, αλλά... στον μικρόκοσμο μας, βάζουμε την δικιά μας σφραγίδα.

Στον προσωπικό μου χρόνο, αντί να πάω να παρακολουθήσω έναν αγώνα βόλεϊ και να ευχαριστηθώ, τι δουλειά έχω δίπλα σε αυτούς τους αληταράδες, τους αγαπημένους φίλους του μεγαλομετόχου?

br fun_atic είπε...

οι κάμερες ελέγχουν όλους μας και όχι τους οργανωμένους. Σωματικό έλεγχο υφιστάμεθα όλοι μας και όχι οι οργανωμένοι. Με λίγα λόγια, στο βωμό της καταπολέμησης της βίας υφιστάμεθα όλοι περιορισμούς στην ελευθερίας μας με αποτέλεσμα μηδέν...

Γιατί όποιος θέλει να καταπολεμήσει τη βία, πρέπει να έχει σταθερή στάση και πυγμή.

Στην Ελλάδα όλα είναι ημίμετρα και για δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων.

Δεν λέω ότι αποκλείω να έχουν οργανωμένοι όπλα, αντικειμενικά όμως αυτά τα οποία κατασχέθηκαν ήταν κοροϊδία.Μάρμαρα, πυροσβεστήρες και δοχεία με βενζίνη...Για την ιστορία, άλλο πράγμα είναι ένα μπουκαλάκι του νερού με βενζίνη και άλλο βόμβα μολότωφ...

Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη βία μπορούμε να κάνουμε ορισμένα απλά πράγματα. Να μπει συρματόπλεγμα στο χώρο που συνδέει τη θύρα 3 με εξωτερικούς χώρους. Να κλειδώνει η εσωτερική πόρτα για να μην υπάρχει ο κίνδυνος μεταφοράς αντικειμένων ριν από τα παιχνίδια. Να λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας και να κόβουν τη μπάλα σε όσους μας εκθέτουν. Να σταματήσουν οι σωματικοί έλεγχοι στους υπόλοιπους.Στην χειρότερη περίπτωση να υπάρχουν μαγνητικές πύλες παντού.
Ένας αστυνομικός σκύλος για ανίχνευση ναρκωτικών θα λύσει μία και καλή το θέμα αυτό...
Όποιος καταδικάζεται αμετάκλητα για βία στο γήπεδο και είναι οργανωμένος να διαγράφεται δια παντός από τον σύνδεσμο και αν είναι ο μη οργανωμένος φίλαθλος να του ακυρώνεται το διαρκείας και να απαγορεύεται η είσοδος (μια που έχουμε μηχανογράφηση). Τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην ομάδα για λόγους βίας να διεκδικούνται δικαστικά από τους συνδέσμους που τα προκάλεσαν...
Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση της εισαγγελίας για το θεαθήναι

amanAM είπε...

Άκη, συμφωνώ και προσυπογράφω...

vassilis είπε...

Ερωτηση: Από την αστυνομία αναφέρεται αυτοσχέδιο μηχανισμός. Αυτός τι ήταν μπουκαλάκι βενζίνης;

Ερώτηση δευτερη: 6 μηχανισμοί εκτόξευσης φωτοβολίδων τι ήθελαν στο σύνδεσμο; Τον Μπλιόνα τον θυμόμαστε;

Ερώτηση τρίτη: Γιατί η αστυνομία έκανε ντού και σε μας ; Μήπως εξαιτίας των καλοκαιρινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη;

Ερώτηση τέταρτη: Για να θεωρηθεί πόλεμος πόσοι μηχανισμοί εκτόξευσης φωτοβολίδων πρέπει να υπάρχουν; Η πράπει να βρουν καλάσνικοφ;

amanAM είπε...

Στο δικό μας γήπεδο τουλάχιστον, δεν έχω δει να εκτοξεύουν βεγγαλικά. Προφανώς όμως, τα καλόπαιδα είχαν τον εκτοξευτήρα, αλλά από ότι φαίνεται τους έλειπαν τα πολεμοφόδια.

Πριν από αρκετά χρόνια, είδα πρώτη (και τελευταία φορά) να εκτοξεύονται βεγγαλικά εναντίον μας, από βάζελους που καθόντουσαν τότε εκεί που είναι τώρα η μαθητική εξέδρα.

Είμαι βέβαιος πως το ντου έγινε εξ αιτίας της καλοκαιρινής ιστορίας με το σκάψιμο του γηπέδου, και λόγω του επερχόμενου παιχνιδιού με την ΑΕΚ, στο οποίο θεωρώ ότι θα τιμωρηθούμε μια και καλή.