Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ρεπό και Ενσαλίβα

Με έναν παλιό γνώριμο πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Πανιωνίου την Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα ο Ταμαντανί Ενσαλίβα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Κορωπί και προπονήθηκε για πρώτη φορά. Ο Καναδός αμυντικός μέσος είναι ελεύθερος και αν πείσει τον Μίκαελ Στόρε με τις εμφανίσεις του στις προπονήσεις θα αποκτηθεί τον Ιανουάριο.
Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν το Σάββατο κόντρα στον Εργοτέλη, είχαν ρεπό, ενώ για τους υπόλοιπους το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις γυμναστηρίου. Η έντονη βροχόπτωση που έπεφτε δεν έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Στόρε να βγάλει τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο.

Σχόλιο: Τα νέα της ομάδας μας, είναι τα πιο πάνω. Κουράστηκαν οι λεβέντες το Σάββατο, κι έτσι κέρδισαν ένα διήμερο ξεκούρασης!
Στην προπόνηση έλαβε μέρος και ο Ενσαλίβα. Άραγε οι 35 περίπου παίκτες δεν είναι ήδη είναι πάρα πολλοί για να γίνει προπόνηση? Οι μισοί εξ αυτών είναι παίκτες κέντρου, άλλος ένας σε τι θα βοηθήσει?

Προσπαθώ να μαντέψω τι στο καλό σκέφτονται οι "αρμόδιοι" και μαζέψανε και τον Ελνσαλίβα:
  • δεν μας στοιχίζει τίποτα, και εάν αποκτηθεί υπάρχει πιθανότητα να φέρει ξανά κάποια χρήματα στις τσέπες του μετόχου?
  • Όλοι αυτοί που ήδη έχουμε στο ρόστερ είναι για τα μπάζα, οπότε ας προετοιμάσουμε τον Ενσαλίβα μπας και παίξει από Δεκέμβρη, επειδή αυτός αποδεδειγμένα ξέρει λίγη μπαλίτσα?
  • Άλλος ένας παίκτης δεν θα επιβαρύνει την προπόνηση, αφού έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται προπόνηση με τόσους παίκτες, άρα... τίποτα δεν θα αλλάξει?
  • Πολλοί οπαδοί συμπαθούσαν επί Λίνεν αυτόν τον παίκτη, και η παρουσία του (στις προπονήσεις) θα φέρει συνειρμούς από εποχές που οι οπαδοί ένοιωθαν περήφανοι σαν Πανιώνιοι?
Αφού ακόμα ακολουθούμε το σχέδιο και τον προγραμματισμό του άσχετου (κατά δικιά του εκτίμηση) Κιντή,  δεν θυμάμαι σε ποιό σημείο της ανάλυσης του σχεδιασμού είχε πει πως θα μαζεύουμε όλα τα αζήτητα!

Είχε πει επίσης, πως μετά από κάθε παιχνίδι, θα πίνουμε τον καφέ μας με κάποιους παίκτες, θα συζητάμε μαζί τους, κλπ. Αυτό, γιατί δεν έχει γίνει ακόμα? Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω από κοντά τον Κολοβό, τον Αναστασόπουλο, τον Σάμαρη, τον Κοντοχρήστο, ακόμα και τον Κοιλιάρα. Να συζητήσω μαζί τους, να μάθω τα όνειρα τους, τι σκέφτονται για το μέλλον τους γενικά και ειδικά στον Πανιώνιο, κλπ. Να βλέπω το ύφος τους όταν θα μου απαντάνε ότι δεν έχουν πρόβλημα...


ΥΓ. Ο προσεχής αντίπαλος μας, ο ΠΑΟΚ (που έπαιζε κι αυτός το Σάββατο, με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ) εχθές δεν έδωσε ρεπό σε όσους αγωνίστηκαν το Σάββατο! Μάλιστα, την Πέμπτη έχουν κι έναν επιπλέον αγώνα, για το Γιουρόπα ληγκ. Τουτέστιν ακόμα περισσότερη συσσωρευμένη κούραση... Έτσι, εμείς την επόμενη Κυριακή, ξεκούραστοι και ωραίοι, θα ανέβουμε στην άδεια Τούμπα, να πάρουμε το διπλό!!!




3 σχόλια:

Θεμιστοκλής είπε...

Ή είναι τόσο σίγουροι οι αρμόδιοι για την ορθότητα του σχεδιασμού τους και συνεχίζουν ακάθεκτοι περιμένοντας καλύτερες μέρες, ή τά'χουν τελείως χαμένα και οδεύουμε με σπσμένα φρένα στο γκρεμό.
Προσπαθώντας να αισιοδοξήσω λίγο, θυμάμαι πέρσι, τέτοια εποχή που η ομάδα είχε περιέλθει σε παρόμοια δύσκολη θέση. Ακούγοντας το Φερέρα να δηλώνει cool και απαθέστατος ότι δεν υπάρχει λόγος να προβληματιζόμαστε σοβαρά, μου'ρθε να πάρω φόρα και νά'ρθω κολυμπώντας από τη Μυτιλήνη να τον ταρακουνήσω, μπας και συνέρθει. Μετά, βλέποντας αποσβολωμένος απίστευτες εμφανίσεις και νίκες για το υπόλοιπο του α΄γύρου σκέφτηκα, ότι δεν πρέπει να μιλήσω ξανά.
Λες να μπορεί να γίνει το θαύμα δεύτερη φορά?

amanAM είπε...

Πέρυσι συνέβησαν τα πράγματα ακριβώς όπως τα λες, αλλά... μετά κάναμε μια τεράστια κοιλιά 2 μηνών, μέχρι που έφυγε ο Φερέρας.

Όταν συναντηθήκαμε με τον Κιντή, τον πρώτο καιρό, μας είπε πως... η κοιλιά που έκανε ο Πανιώνιος ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, αφού η ομάδα ήταν αγύμναστη με πολύ κακή φυσική κατάσταση. Ήταν φυσικό επόμενο να κάνει τέτοια κοιλιά.

Αυτό σημαίνει πως η ευχάριστη αναλαμπή πέρυσι, ήταν τυχαία και συμπτωματική, και με σύντομη ημερομηνία λήξης.

Γι αυτό ο Κιντής τόνισε πως θεωρούσε ως πλέον βασικό προαπαιτούμενο μιας καλής πορείας στο πρωτάθλημα, την εξαιρετική φυσική κατάσταση, και πως ο Πανιώνιος που εκείνος σχεδίασε θα αποκτούσε αυτήν την κατάσταση μέχρι τα μισά του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, και μετά θα την διατηρούσε χάρη στις επιστημονικές μεθόδους που θα ακολουθήσουν με τον Μπάνγκσμπο σαν γκουρού.

Άρα, εάν δούμε σε 5-6 αγωνιστικές άλλη μπάλα, άλλη απόδοση, κλπ δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί θαύμα, αλλά επιτυχία του σχεδιασμού του Κιντή.

Μην ξεχνάμε πως ο Κιντής, όσο αντιπαθής κι αν είναι σε εμένα όπως και τόσους άλλους, είχε επίσης προβλέψει πως το πρώτο διάστημα δύσκολα θα παίρνουμε βαθμούς (ιδίως) εντός έδρας, και πως όλη η Ν Σμύρνη θα τον βρίζει. Το πέτυχε κι αυτό!

Φυσικά, είπε τόσα πολλά, που σε μερικά είναι φυσικό να δικαιωνότανε. Το κακό είναι πως έχει δικαιωθεί μόνο στις αρνητικές προβλέψεις.

Είπε επίσης πως η ομάδα που αλλάζει πάνω από 5 παίκτες χάνει το βήμα της, κι εμείς αλλάξαμε 12+

Είπε για μικρό ρόστερ, και έχουμε μαζέψει υπερβολικά πολλούς, κι όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει! Όμως, το ρόστερ είναι φορτωμένο με υπερβολικά πολλούς παίκτες, αμφίβολης αξίας.

Άρα... φασκελωκουκούλωστα!

Πάντως, δεν θα εκπλαγώ εάν δω ξαφνικά να παίρνουμε κάποια αποτελέσματα και να κάνουμε καλές εμφανίσεις. Θεωρώ πως με λίγη τύχη και με καλύτερη διαιτησία, θα μπορούσαν τα αποτελέσματα που ήδη έχουμε πάρει, να είναι πολύ καλύτερα.

Εάν είχε σφυριχτεί το πέναλτι στον Βαρό με τον Εργοτέλη, εάν δεν είχε αποβληθεί ο Τσότσα στην Ξάνθη και ο διαιτητής είχε αποβάλει εκείνον που κλάδεψε τον Μπάλαμπαν (εάν δεν κάνω λάθος), εάν δεν είχε άδικα ακυρωθεί το γκολ στην Καβάλα... και φυσικά εάν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα είχαμε τώρα πολύ καλύτερη θέση στην βαθμολογία, και ο Κιντής θα φαινότανε ήρωας!!!

Παρόλο το ρόστερ, κλπ.

Από αυτά, εγώ βγάζω ένα μονάχα συμπέρασμα: Πως ούτε ήρωας θα ήταν ο Κιντής, ούτε τόσο αποτυχημένος είναι όσο φαίνεται τώρα!!!

Γι αυτό συστήνω ψυχραιμία.

Είμαι υπέρ της απομάκρυνσης του Κιντή, όχι απαραίτητα γιατί είναι αποτυχημένος... Θεωρώ ότι είναι ωρολογιακή βόμβα, είναι ενοχλητική η παρουσία του, και σαν αποτυχημένος είναι λιγότερο ενοχλητικός από ότι εάν πετύχει!!!

amanAM είπε...

εάν τελικά φύγει ο Κιντής, τον παρακαλάω για 2-3 μέρες να μην επιβαίνει σε αυτοκίνητο, δεν θέλω να πάθει κάτι και να κατηγορηθώ πως φταίω ως γουρσούζης!!!

Ας πηγαίνει με αεροπλάνα ή βαπόρια, άντε και με λεωφορεία, όχι αμάξια παρακαλώ!

Εάν φύγει, θα χάσουμε την ευκαιρία να καταλάβουμε την τρίτη θέση, και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, παλεύοντας για την σωτηρία μας.

Φεύγοντας, είχε πει πως θα μας έμενε προίκα το σύστημα ανεύρεσης ταλέντων. Εγώ θα του πρότεινα να το πάρει μαζί του, αφού το χώσει εκεί που δεν του φέγγει.