Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Φετβατζίδης και Πανιώνιος

Βλέποντας εχθές τον Φετβατζίδη, αναρωτιόμουνα εάν τον είχαμε εμείς στον Πανιώνιο, άραγε θα έβλεπε ποτέ ενδεκάδα ο πιτσιρικάς, ή απλώς θα έλαμπε το ταλέντο του μονάχα σε φιλικά με τον Κεραυνό Κερατέας, τον Αετό Άνω Ραχούλας και τον Θρασύβουλα?

Ποιός θα έβγαινε για να μπει ο Φετβα, εάν τον είχαμε εμείς? Ο Ριέρα? Ο Μπάλαμπαν? Ο Κούμο? Ο Βαζ Τε?

Δύσκολα να έβλεπε το παιδάκι ενδεκάδα. Πολύ πιο εύκολα θα έπαιζε στην Εθνική, παρά στον Πανιώνιο! Έχουμε μαζέψει ένα τεράστιο ρόστερ από πολλά υποσχόμενους παίκτες σύμφωνα με αυτούς που τους έφεραν, αλλά... παιχνίδια στα πόδια τους θα δούνε μονάχα στα φιλικά.

Δεν θα με πείραζε να έβλεπα μονίμως Ριέρες, Κούμους, Μπαλαμπανηδες κλπ, επειδή αξίζουν να παίζουν. Αλλά... το να παίζουν μόνιμα ασχέτως απόδοσης, για να χτίσουν μεταπωλητική αξία, ενώ δεν παίζουν κάτι Κολοβοί, Κοντοχρήστοι, Αναστασόπουλοι, κλπ γιατί δεν τους έφερε ο Κιντής από κάποια ζούγκλα της Λιβερίας, τις Σαβάνες της Νιγηρίας ή από τα αζήτητα του Γαλλικού πρωταθλήματος, αυτό με εκνευρίζει!!!

Ο Φετβατζίδης, εάν ήταν στον Πανιώνιο, δύσκολα θα καθόταν έστω στον πάγκο μας, μάλλον θα τον δίναμε σε κάποια ομάδα γάμα εθνικής σαν ταλέντο που δεν απέδειξε ποτέ την αξία του, ή σε κανέναν Ατρόμητο, Λεβαδειακό ή Θρασύβουλο, θα μας ξετίναζε με την απόδοση του στα μεταξύ μας παιχνίδια, και εμείς θα αναρωτιόμασταν γιατί δεν έπαιξε ποτέ έτσι σε εμάς!!!

7 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Δεν ξέρω αν θα έπαιζε η όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι πλέον οι ομάδες του ΠΟΚ έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που παλαιότερα ήταν "προνόμιο" ομάδων όπως ο Πανιώνιος και ο Απόλλωνας.

Δεν θα κρίνω το αν οι ομάδες αυτές αξιοποιούν τα ταλέντα και αν τους δίνουν ευκαιρίες. Θα σταθώ μόνο στο ότι ο Πανιώνιος δεν προσελκύει πλέον τέτοιους παίκτες στα τμήματα υποδομής του.

Αυτό θα το βρούμε μπροστά μας (ήδη το βρίσκουμε), καθώς η αναπαραγωγή και ανάδειξη ταλέντων ήταν ίσως το σημαντικότερο ποιοτικό μας χαρακτηριστικό.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται και η διαφορά νοοτροπίας μας με τον κο Κιντή, ο οποίος ως μάνατζερ προτιμά την υποτιθέμενα εύκολη λύση της αγοράς δήθεν έτοιμων Αφρικανών, από την ανάδειξη Ελλήνων.

Δεν έχουμε βέβαια την απαίτηση να δείχνει τέτοιες ευαισθησίες ο κος Κιντής, καθώς είναι Α.Ε.Κ.

Ως Πανιώνιοι όμως θα θέλαμε να παίζουν οι Κούρντι, Αναστασόπουλος, Κολοβός, όπως και άλλα παιδιά που αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες μας.Αυτό δεν είναι ρομαντισμός, αλλά απαίτηση του πελάτη, ο οποίος ως γνωστόν έχει πάντα δίκιο.

Μπορεί στην Α.Ε.Κ να είχε επιτυχία το σχέδιο Αφρικανών (δεν νομίζω βέβαια γιατί ούτε που έκατσαν να το ακούσουν - όχι να το εφαρμόσουν). Στον Πανιώνιο όμως έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις. Όσο καλά κι αν πάει η φετινή ομάδα, δεν θα είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα στην οποία αγωνίζονται το πολύ 3 Έλληνες, που έτσι κι αλλιώς αποτελούν την μειοψηφία του ρόστερ. Είναι αδύνατο ο πελάτης να δεθεί αληθινά με μια τέτοια ομάδα.

antunix είπε...

Το ίδιο σκεφτόμουν και χθες, βλέποντας την Εθνική.
Ένα άλλο θέμα είναι ότι όταν και όποτε βγει ένας παίκτης στις μεγάλες ομάδες, μια ντρίπλα, μια ενέργεια, μια πάσα προβάλλεται απείρως περισσότερο. Πχ. Ποιος γνωρίζει -εκτός από το Περιστέρι-, ότι ο Μπρίτο, είναι πρώτος στις ασίστ?
Μια μπαλιά του «Φέτφα» όμως, γίνονται πρωτοσέλιδο. Φυσικά αυτό έχει και τα αρνητικά του, ως προς την εξέλιξη του παιδιού και είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα (π.χ. βλέπε Νίνη μετά το πρώτο ξεπέταγμα ). Σκεφτείτε επίσης, ότι στην τωρινή Εθνική, πόσοι παίκτες έχουν καθιερωθεί από τον Πανιώνιο (μελλοντικά, όμως δυσκολότερο με τις αναλογίες Ελλήνων-ξένων και αφρικανών…). Τζαβέλας, Μανιάτης και οι παλιότεροι Μάκος, Τζιόλης και Σπυρόπουλος… Με τόσο κενό σαν χώρα στα αμυντικά χάφ, μήπως έπρεπε πράγματι, ο Αναστασόπουλος και ο Κοντοχρήστος να πάρουν καμιά ευκαιρία…. ????
Λέμε τώρα……….

antunix είπε...

Είναι τυχαίο που οι παλιοί της Εθνικής τους είχε ανακαλύψει και τους είχε φέρει στην ομάδα, όλους ο Μπέος….????

amanAM είπε...

ο Κολοβός συνοδεύτηκε από την φήμη του πολλά υποσχόμενου ταλέντου επιπέδου Χατζηπαναγή, αλλά ούτε στον πάγκο δεν τον βλέπουμε...

Και ξαφνικά, σαν φίλαθλοι διαπιστώνουμε πως ο Χατζηπαναγής του μέλλοντος, είναι ο Φετβατζίδης του Ολυμπιακού!

Όλες οι προσπάθειες του ήταν αξιόλογες και εντυπωσιακές, αλλά εκείνη η πάσα στον άχρηστο τον Βύντρα, που τον έβγαλε μόνο του τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, ήταν όλα τα λεφτά.

Κάτι τέτοια, μόνο ο Βάσια έκανε. Και έκανε τους πάντες να παραμιλάνε.

Δυστυχώς, εμείς ακολουθούμε το μοντέλο Κιντή, και αυτήν την στιγμή έχουμε μια ουδέτερη και απωθητική ομάδα. Ακόμα και να πάρουμε αποτελέσματα, πράγματι, δύσκολα θα αισθανθούμε δέσιμο με όλους αυτούς τους λεγεωνάριους από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

IWN1998 είπε...

Υπάρχουν ταλέντα και "ταλέντα". Εκτός του Κολοβού άντε και του Κούρντι, οι δικοί μας δεν έχουν καμιά σύγκριση με το Φετφατζίδη. Και δεν είναι μόνο θέμα ευκαιρίων ή πάντα θέμα ευκαιριών που δεν τους δίνονται. Πχ ο Αναστασόπουλος πήρε κάποιες ευκαιρίες πέρυσι. Έδειξε να είναι παίκτης που να στέκεται στην πρώτη ενδεκάδα;
Τώρα για την πολιτική να αναδεικνύει ο Πανιώνιος ταλέντα της Αφρικής, αν προσπαθεί και με τα γηγενή εγώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά δεν βλέπω να έχουμε πάρει ταλαντούχους νέους Αφρικανούς. Κάτι λοιπά στυλ Οκπάκο και Πούπο στη δεύτερη νιότη τους έχουμε. Ποιο είναι το ταλέντο που θα βγεί απ' αυτούς; Τρύπες του ρόστερ θέλαμε να κλείσουμε φθηνά. Το να παίρνεις τον Πούπο που βολόδερνε στο Αζερμπαϊτζάν και δοκιμαζόταν για χρόνια ανεπιτυχώς στην Τουρκία και να περιμένεις να σου βγει ταλεντάρα και να τον μοσχοπουλήσεις, δείχνει μάλλον ασχετοσύνη. Μακάρι να διαψευσθώ και ν' αποδειχθώ εγώ άσχετος.

vassilis είπε...

Οταν οι κεφαλές της ομάδας θεωρούν ότι δεν αξίζουν ή περιπου κάτι τέτοιο οι Ελληνες παίκτες τι να περιμένει κανείς;

Οταν οι προπονητές που πραγματικά αξιοποιούν ταλέντα φεύγουν και ακούν τα μύρια όσα (δες Μπουμπένκο σε μας Μουνιόθ στον ΠΑΟ) γιατί αναρωτιέστε;

Οταν για να αποδείξει κάποιος ότι αξίζει πρέπει να παίζει Εθνική (δείτε τι πέρασαν Τζιόλης-Βύντρα αλλά και Φύσσας στον ΠΑΟ) πως θα έχουμε αξιόλογους Έλληνες παίκτες;

Η διαφορά μας δεν ήταν στο ότι το ΠΟΚ μαζεύει ταλέντα, πάντα μάζευε. Η διαφορά μας ήταν ότι σε μας τα ταλέντα αξιοποιούνταν και έπαιζαν στην ενδεκάδα από τα 18 τους χρόνια. Τωρα αυτό το χάσαμε. Ο Φετφατζίδης και ο κάθε Φετφατζίδης το πιθανότερο είναι να έχει στον ΟΣΦΠ την εξέλιξη του Νίνη. Δηλαδή να βλέπει την πλάτη κάποιου ακριβοπληρωμένου μέχρι να καεί. Θυμάμαι ότι μόλις ο ΠΑΟ πήρε τον Τζιόλη απο μας πήρε και τον Κονσεισάο και τον Μπίσκαν για την ίδια θέση με αποτέλεσμα ο Τζιόλης να πάει αμέσως πάγκο.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΥ ΜΑΣ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ. Οσοι δεν το βλεπουν απλά κάνουν τεράστιο λάθος.

amanAM είπε...

o Αναστασόπουλος, στα δικά μου μάτια, είναι ένας υποσχόμενος δημιουργικός μέσος, έχει εκπληκτική μπαλιά, και υπολείπεται σε φυσική κατάσταση και δύναμη.

Οι ευκαιρίες που πήρε πέρυσι, ήταν σε ρόλο ανασταλτικού μέσου. Στον ρόλο αυτόν, το μικρό εκτόπισμα του ήταν εμφανές.

Οι ευκαιρίες, εάν χρησιμοποιηθεί ο παίκτης σε λάθος θέση, όχι μόνο χάνονται, αλλά εκθέτουν και τον παίκτη άδικα. Εάν βάλουμε τον Μέσσι να παίξει σέντερ μπακ, και δεν τα πάει καλά, θα κατηγορήσουμε τον Μέσσι γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες?

Ο Φέτβα, είναι αριστεροπόδαρος, αλλά από αριστερά χάθηκε... Στα δεξιά συγκλίνοντας προς το κέντρο, πέταγε!

Αντιθέτως, ο Κούκετς που πέρυσι κένταγε από αριστερά, ο Στόρε τον έβαλε από δεξιά ρε ρόλο Φετβατζίδη, και χάθηκε...

Οι ευκαιρίες είναι λοιπόν σχετικές.

Αλλά επειδή πιάσαμε τον Αναστασόπουλο, ας συνεχίσω με αυτόν. Το ότι είναι ταλαντούχος, είναι γεγονός. Το ότι δεν έχει δείξει αυτά που περιμένουμε, επίσης. Αλλά ούτε ο Σιόβας έβγαλε ποτέ μάτια, αλλά... παιχνίδι με το παιχνίδι ανεβαίνει, και με το ψήσιμο που κερδίζει, σε 1 χρόνο ίσως να είναι πολύ καλός. Για κάποιο λόγο, ο Σιόβας έχει πάρει πάμπολλες ευκαιρίες.

Ο Αναστασόπουλος πήρε ανάλογο χρόνο και ευκαιρίες? Είχε ανάλογη ανοχή σε λάθη?

Έγινε κάποια συγκεκριμένη δουλειά για να ανέβει εκεί που ίσως χωλαίνει?

Δεν νομίζω. Δεν είμαι ειδικός, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά από όσα βλέπω, έτσι τα αντιλαμβάνομαι...