Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Όμορφος κόσμος

Τυχαίνει να γνωρίζω τον αδελφό ενός ποδοσφαιριστή, που παίζει δεξί χαφ αλλά και σέντερ φορ.
Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες, γιατί δεν θέλω να το φωτογραφίσω το παιδί. Τέλος πάντων, είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής, τον παίρνεις, τον βάζεις, και παίζει!!! Δεν υπάρχει μάνατζερ να τον σπρώχνει. Και τρέχει, και παιχνίδι θα κάνει, και γκολάκια θα βάλει.
Μπορεί να παίξει σε εμάς, και γουστάρει να το κάνει.

Για να κάνω πλάκα στον αδελφό του, του είπα πως... χρειαζόμαστε κάποιον σαν τον αδελφό του... (λες και περνάει ο λόγος μου)

"Κάνε ρε κάτι, να παίξει ο αδελφός μου στον Πανιώνιο", ήταν η πρώτη του αντίδραση...

Άκου να σου πω, του είπα, ο Πανιώνιος δεν έχει πια έναν Τσακίρη να τα χώνει, δεν έχουμε λεφτά. Τζάμπα έρχεται στον Πανιώνιο? Το πολύ πολύ να παίρνει ένα χαρτζηλίκι ρε αδελφέ, άντε 1000 ευρώ το πολύ τον μήνα, και να παίξει καλή μπαλίτσα για ενάμιση χρόνο ας πούμε, να φανεί το παιδί, να πάρει μεταγραφή σε άλλους που θα έχουν να πληρώσουν?

Ξέρετε τι απάντησε?
Ναι!!! Κάνε κάτι ρε Αντώνη!!!
Κι αν τότε θελήσει να τον κρατήσει ο Πανιώνιος, ας δώσει κάτι παραπάνω και αυτός.

Απίστευτο!

Συνέχισα την κουβέντα, με τον αδελφό του ποδοσφαιριστή, και έμαθα πως έχει περάσει από ομάδες που... εάν δεν πλήρωνε ο ποδοσφαιριστής τον προπονητή, δεν έβλεπε ούτε δεκαοχτάδα. Εάν έδινε όλο το μισθό, θα έπαιζε βασικός και θα ήλπιζε σε μεταγραφή! Πιθανόν όταν υπάρχουν μάνατζερς, αυτά τα κόλπα να τα κανονίζουν οι ίδιοι οι μανατζαρέοι, και οι παίκτες οι ίδιοι να μην παίρνουν μυρωδιά.

Τα ίδια στο πόλο, έμαθα από κάποιον που τα παράτησε, πως... δεν έβλεπε θέση βασικού, εάν δεν πλήρωνε το κάτι τις στον προπονητή του.
Τα ξέρω και από τον χώρο της ιστιοπλοϊας. Έχει υπάρχει Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής νέων, που έτρεχε με δικές του δαπάνες (του μπαμπά), και δεν αναφέρθηκε ποτέ και πουθενά, ενώ στον ίδιο αγώνα ο γιος γνωστού παράγοντα πήρε 18η θέση, και σε όλα τα σχετικά έντυπα αναφέρθηκε η επιτυχία του ιστιοπλόου να καταλάβει την δέκατη όγδοη θέση, και επιδοτήθηκε με νέο σκαφάκι από την ΓΓΑ για να προχωρήσει η ταλεντάρα. Ο γνωστός μου είχε πάρει πρόκριση για Ολυμπιάδα, και... ακυρώσανε την διαδικασία, στήσανε κρυφά έναν έκτακτο αγώνα πρόκρισης ενώ ο γνωστός μου ήταν σε μήτινγκ προετοιμασίας στο εξωτερικό, κι έτσι ο γνωστός μου δεν πήγε ποτέ στην Ολυμπιάδα, ενώ ο γιός του παράγοντα έγινε πολύ γνωστό όνομα στην Ελλάδα. Ο γνωστός μου φυσικά τους σιχάθηκε όλους, και τα παράτησε.

Τα ξέρω και από δικιά μου, προσωπική εμπειρία, τότε που ο γιος μου έπαιζε στο Π Φάληρο, και έπαιζαν μόνο οι "κολλητοί" του προπονητή. Δεν προσπάθησα να βρω με ποιόν τρόπο γίνεσαι κολλητός... Άλλαξε ο προπονητής, και ο γιός μου έγινε βασικός, επέστρεψε ο παλιός ξανά, και ο γιός μου σταμάτησε την μπάλα.

Όμορφος κόσμος. Όλα όσα νομίζουμε και όσα μαθαίνουμε, είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Λεφτά δεν υπάρχουν, χρεώνεται η ομάδα διάφορα ποσά για να γίνει η τάδε μεταγραφή, ενώ οι παίκτες παίζουν για ψίχουλα, ελπίζοντας να καταφέρουν κάποτε να ξεφύγουν από αυτόν τον βούρκο. όχι ότι δεν θα γίνονται και στο εξωτερικό βρομιές αλλά... με μέτρο.

Τελικά βαριούνται πολλοί, τα παρατάνε, κι εμείς από τις εξέδρες τους βρίζουμε. Αναρωτιόμαστε γιατί παίζει ο ένας και όχι ο άλλος, αναρωτιόμαστε γιατί μια ολόκληρη ομάδα δεν δίνει ούτε πάσα σε κάποιον σαν τον Σαλαλί ας πούμε... Ποιός ξέρει τι παίζει?  Ποτέ δεν θα μάθουμε.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνον τον Τούρκο, τον Έρολ Μπουλούτ, που όργωνε την αριστερή πλευρά, και ο Γκώνιας τότε, τον έβλεπε ξεμαρκάριστο και δεν του έδινε πάσα. Ήταν τόσο προκλητικό, που οι αντίπαλοι δεν μαρκάρανε τον Μπουλούτ, που έτρεχε μόνος του πάνω κάτω. Η κλίκα τότε δεν τον ήθελε στον Πανιώνιο, καλύτερα να χάνανε, παρά να τον κάνανε να φανεί και να εδραιωθεί. Τέτοιο είναι το ποδόσφαιρο μας.

Το ότι όλα είναι στημένα, δεν έχω αμφιβολία. Ποιός τα στήνει δεν ξέρω. Κάποιοι παράγοντες, κάποιοι μάνατζερ, ομάδες παικτών, όλοι μαζί?

Τι λέτε? Άραγε ενδιαφερόμαστε για κάποιον που θα παίζει μπάλα για 1000 ευρώ τον μήνα, ή προτιμάμε τον Ριέρα ας πούμε?

6 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Τον έφαγες το Σίτο ... Εκτός αποστολής τον άφησαν (Πλάκα κάνω ... ότι τον έφαγες ...).

vyruss είπε...

Αντώνη πιάσε παράγοντα και μίλα του. Πρέπει να δοκιμάσουμε το παιδί που λες. Εδώ δοκιμάσαμε όλη την Ανατολική Ροδεσία, την Ζανζιβάρη, την Άνω Βόλτα και την Ταγκανίκα!

amanAM είπε...

δεν ξέρω σε ποιόν να μιλήσω. Καμιά ιδέα?

τρελοπανιωνιος είπε...

ΣΤΗΝ ΠΑΕ φιλε, ειναι περιοδος μεταγραφων, μια δοκιμη θα του κανουν, και αν το παιδι κατερχει το τοπι λογικα θα τον παρουν, ποσο χρονων ειναι ?
ειναι παντος διαφορετικα τα πραγματα σε μια επαγγελματικη ομαδα με μια ερασιτεχνικη... αν ολοι οι αλλοι γυρω του ηταν αμπαλοι αυτος μπορει να εβαζε και 10 γκολ, αν βρεθει ομως σε μια ομαδα κανεις δεν ξερει πως θα σταθει...

amanAM είπε...

Θα μιλήσω με τον ίδιο τον παίκτη πρώτα.
Προς το παρόν, έχω μιλήσει με τον αδελφό του.

Ο λόγος που τα έγραψα, είναι για να αντιληφθούμε όλοι, πως... τα λεφτά (αυτήν την στιγμή) είναι δυσεύρετα, και κάποιοι παίκτες θα δεχόντουσαν τα πάντα, προκειμένου να παίξουν και να έχουν ευκαιρία να φανούν.

Costix είπε...

Λογικα στον Εβανς θαπρεπε να απευθυνθεις. Το ραντεβου ειναι στις 13.30