Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια...

...από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μαζί με τον Αλέξη, πέθαναν τα όνειρα και οι (υποτιθέμενες) προοπτικές μιας ολόκληρης γενιάς τα 2 τελευταία χρόνια. 

Εχθές το απόγευμα, βρέθηκα σε ένα φιλικό σπίτι στην Κυψέλη (όπου έφαγα και συζήτησα έντονα για πολλές ώρες με δημοσιογράφους ξένων εφημερίδων που κάνουν ανταπόκριση για την Ελλάδα), και καθώς επέστρεφα κατά τις 12μιση το βράδυ, διαπίστωσα πως η Αθήνα αστυνομοκρατείται. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο ή απλώς ξεσηκώθηκαν οι απανταχού μπάτσοι για να είναι σε ετοιμότητα μην γίνουν φασαρίες στην μνήμη του Αλέξη. 

Ήταν πολλοί οι μπάτσοι, με μηχανές, με αυτοκίνητα, πεζοί, κλούβες από εδώ και από εκεί, σε μια έρημη και άδεια πόλη. Στην Πατησίων (από Κολιάτσου μέχρι την ΑΣΟΕ)  νόμισα πως βρίσκομαι σε κάποια ξένη χώρα. Ούτε ο Πανιώνιος δεν έχει τόσους μαύρους! Μετά την Ομόνοια προς Σύνταγμα, κυκλοφορούσε πιο ανοιχτόχρωμος κόσμος, λίγος... Οι οπαδοί που ονειρευόταν ο αναμορφωτής της κοινωνίας, ο Κιντής, περιφέρονται τις νύχτες σαν τα φαντάσματα σε εκείνες τις περιοχές της Αθήνας.

Έχω από το πρωί στην τηλεόραση τον Αυτιά να λέει τα δικά του, κομμένα δώρα, κομμένες αποδοχές, κομμένα πολυτεκνικά επιδόματα, τρομοκρατεί τον κόσμο αλλά κρύβει την αλήθεια... Η τρόικα ζητάει αίμα!!! Ζητάει να πάει κάποιος κόσμος στις φυλακές για να τρομάξουν και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι, ζητάνε περικοπή κάθε κοινωνικής δαπάνης, πλήρη κατάργηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, κράτους που θα ξοδεύει έστω και μια δεκάρα για το κοινωνικό σύνολο. Ζητάει το ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας, και όχι μόνο.

Η χώρα μας έχει προ πολλού πτωχεύσει. Το ερώτημα είναι εάν θα αποδεχτούμε να ζήσουμε από εδώ και πέρα σε καθεστώς τηλε-τρομοκρατίας, φτώχειας και ανέχειας (τουλάχιστον για τα επόμενα 20-30 χρόνια), στην οποία μας καταδίκασε η ΕΟΚ και τα τσιράκια της που μας κυβερνάνε από την μεταπολίτευση μέχρι τώρα, ή εάν θα ξεσηκωθούμε τελικά, οπότε θα μας οδηγήσουν να καταλήξουμε να σφαζόμαστε μεταξύ μας, και να μας διοικεί εγχώρια ή εισαγόμενη μαφία με τα όπλα στους δρόμους, μέχρι να έρθουν σαν Μεσσίες και να μας σώσουν.

Κι ενώ η χώρα μας είναι σε αυτά τα χάλια, μας οδήγησαν σε ελεύθερη πτώση σε γκρεμό, σκεφτόμουνα πως η ομοιότητα όσων συμβαίνουν στην χώρα και στον Πανιώνιο, είναι εκπληκτική!!! 

Οι επιλογές και οι πράξεις του μεγαλομετόχου έχουν οδηγήσει την ομάδα μας στα σημερινά χάλια, και αντί να απολογείται γι αυτά που έπραξε, πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα να πουλήσουμε όποιον παίκτη αξίας έχουμε, για να πληρώσουμε τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας που αυτός δημιούργησε με τις επιλογές του! 
Ναι, έβαλε κάποια λεφτά από την τσέπη του (βέβαια πρέπει να πέφτει φοβερό ράδιο αρβύλα για τα ακριβή ποσά, αλλά τέλος πάντων), όμως για το γεγονός ότι τα λεφτά δεν έπιασαν τόπο, μοναδικός υπεύθυνος είναι αυτός ο ίδιος, καθώς και οι άνθρωποι που αυτός επέλεξε  για να εφαρμόσει τις ιδέες και τα σχέδια του. Και τώρα, με κάποιον τρόπο του χρωστάμε κι από πάνω!!!
Αντί να απολογείται για το που έχει αυτός οδηγήσει την ομάδα μας, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα, και να κρίνει εμάς τους οπαδούς για το πόσο αγαπάμε την ομάδα, και τι κάνουμε γι αυτήν.

Στην ΕΟΚ μπήκαμε με το έτσι θέλω στις αρχές του 1981. Πότε ερωτήθηκε ο λαός? Πότε ενημερώθηκε τι σήμαινε το να μπούμε στην ΕΟΚ, τι θα πάρουμε και τι θα χρωστάμε? Ποτέ!!!
Παρόλα αυτά, τον Σεπτέμβριο του 1981, με βασικά συνθήματα "έξω από την ΕΟΚ", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" (και όχι στα κοράκια της Ευρώπης ή των ΗΠΑ), παραπλανηθήκαμε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και ουσιαστικά ψηφίσαμε κατά όσων είχαν ήδη γίνει.Ουσιαστικά ψηφίσαμε το έξω από την ΕΟΚ.

Όμως μετά τις εκλογές, το "Έξω από την ΕΟΚ" μετατράπηκε σε "επαναδιαπραγμάτευση" των όρων ένταξης, αλλά ούτε αυτό συνέβη ποτέ. Αντ' αυτού, μοιράσανε στο ΠΑΣΟΚ (και στην Ν.Δ. όποτε κυβέρνησε κι αυτή) χρήματα οι "κουτόφραγκοι", και ξεκίνησε ένας μαραθώνιος  (μέχρι πρόσφατα) για υπερκοστολογημένα έργα, για υπερκοστολογημένες προμήθειες, χτίστηκαν βίλες και κότερα, πολυτελή αυτοκίνητα, επιδοτήθηκαν να κλείσουν εργοστάσια, βιοτεχνίες και κάθε παραγωγική και εξαγωγική μονάδα, οι αγρότες εκπαιδεύτηκαν να θάβουν προϊόντα για να ζούνε με επιδοτήσεις και αγροτουρισμούς, προσελήφθησαν τακτικοί και έκτακτοι δημόσιοι υπάλληλοι-ψηφοφόροι, συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα κόσμος και κοσμάκης, τινάχτηκαν στον αέρα νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία, εξαπάτησαν τον κόσμο με το Χρηματιστήριο δημιουργώντας μια ψεύτικη ανάπτυξη προκειμένου να χάσουμε το εθνικό μας νόμισμα και όποιο ίχνος εθνικής κυριαρχίας είχε απομείνει, χρεώθηκε η χώρα για την Ολυμπιάδα και το φαγοπότι τους, και με δυο λόγια έφεραν την χώρα στα σημερινά χάλια... Τώρα, αφού πουλήσουν ότι έχει παραμείνει στην χώρα αυτή, θα χρωστάμε για πολλές γενιές τις δικές τους επιλογές καθώς και τις επιλογές και τις πρακτικές των ανθρώπων που αυτοί χρηματοδότησαν να φέρουν την χώρα σε αυτό το σημείο.

Και το αποκορύφωμα είναι ότι αντί να απολογούνται, μας κατηγορούν!!! Τους προξενούμε αηδία. 
PIGS μας αποκαλούν.
Είμαι πάρα πολύ θυμωμένος. Έχουν ξεκατινιαστεί να μαζεύουν νεαρά Ελληνόπουλα στις φυλακές, γιατί αντιστέκονται (με σωστό ή λάθος τρόπο δεν θα το κρίνω εγώ αυτήν την στιγμή) και ετοιμάζονται για τον πόλεμο που είναι προ των θυρών μας. Κάποτε οι πατεράδες και οι παππούδες μας, πολέμησαν κατά του Χίτλερ και του Μουσολίνι, αλλά εμείς είμαστε μαστουρωμένοι από τα τηλεοπτικά ναρκωτικά που μας σερβίρουν, κοιμόμαστε στους καναπέδες μας όσο η χώρα μας ξεπουλιέται και παραδίδεται στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Τώρα, τα παιδιά και τα εγγόνια του Χίτλερ, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας για τα λάθη που υποτίθεται ότι κάναμε εμείς. Γιατί τα δικά μου παιδιά είναι χρεωμένα για τα λάθη "μας", ενώ τα παιδιά του Χίτλερ δεν χρωστάνε τίποτα για τα εγκλήματα του πατέρα τους?

Παρακολουθούμε συγχρόνως με "κομμένη την ανάσα", σε ποιόν και πότε θα πουλήσει ο Τσακίρης, παρακαλάμε μην πουλήσει την ομάδα και χάσουμε τέτοιο κελεπούρι από την διοίκηση της αγαπημένης ομάδας μας, αναρωτιόμαστε εάν θα αγοράσει κανέναν παίκτη, εάν θα σωθούμε ή εάν θα πέσουμε στην βήτα Εθνική.Δεν μπορώ άλλο να ασχοληθώ με τα ψυχολογικά του Τσακίρη, ούτε με ενδιαφέρει πια.

Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει, τραγουδούσε κάποτε ο Σαββόπουλος, που βολεύτηκε εν τέλει σαν διευθυντικό στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας, ενώ αντιστασιακοί του Πολυτεχνείου τύπου Γιώργου Βερνίκου τσιμπήσανε τον (όχι ευκαταφρόνητο) μεζέ τους από την κομπίνα του χρηματιστηρίου, όντας για πολλά χρόνια αχυράνθρωποι αλλοδαπών συμφερόντων σε εποχές καμποτάζ, και ενώ σαν κύριο επάγγελμα εμπορεύονται σκάφη, εκπροσωπούν για πολλά χρόνια τον κλάδο όσων πασχίζουν να βγάλουν μια δεκάρα από το θαλάσσιο τουριστικό προϊόν, φροντίζοντας στην ουσία μονάχα  για τα προσωπικά εμπορικά τους συμφέροντα. Αυτοί είμαστε, χειροκροτάμε την κάθε Δαμανάκη που έτυχε να γίνει γνωστή από το Πολυτεχνείο, ενώ τα ονόματα των πραγματικών ηρώων δεν θα τα μαθαίνουμε ποτέ.

Κι όμως, οι άνθρωποι αυτοί, αντί να κρύβονται, μιλάνε κι από πάνω!!!

Είμαι πολύ θυμωμένος, παρόλο που δεν είμαι 18 ούτε 20 χρονών.
Εάν ήμουνα τόσο, θα προτιμούσα να μπω στην φυλακή επειδή κάτι προσπάθησα να κάνω, έστω και λάθος, παρά να ανέχομαι όλα αυτά.

Σε μια χώρα που το αίμα ενός 15χρονου πότισε πριν 2 χρόνια τους δρόμους, σε μια χώρα που η μόνη προοπτική ενός νέου είναι να σηκωθεί να φύγει για να γίνει μετανάστης ώστε να μην χρωστάει όσα την χρεώσαμε εμείς και οι πολιτικοί που ψηφίσαμε και ανεχτήκαμε, ελπίζω να μην είναι αρκετά 2 χρόνια για να ξεχάσουμε τον Αλέξη...

7 σχόλια:

zamis είπε...

Δυστυχως Αντωνη αυτη ειναι η ιστορια του συγχρονου Ελληνικου κρατους απο το 21 και μετα.
Τα ονοματα αλλαζουν(κι οχι παντα)αλλα αν καποιος διαβασει λιγο ιστορια θα καταλαβει οτι αυτα που συμβαινουν δεν ειναι πρωτοφανη,συνεβαιναν παντα.
Και ναι,το κεντρο της Αθηνας κυριολεκτικα αστυνομοκρατειται(και''μεταναστοκρατειται'') με προφανη τρομοκρατικο στοχο να μην κατεβει κανεις.

amanAM είπε...

θέλουν να μας διώξουν από την ίδια μας την χώρα, και να έρθουν αυτοί, βρίσκοντας έτοιμο εργατικό δυναμικό, τα 2 εκατομμύρια των λαθρομεταναστών.

Τι να μας κάνουν εμάς, πόσοι Έλληνες θα δώσουν Γη και ύδωρ για να δουλέψουν εργάτες στην χώρα τους, σε ξένα αφεντικά?

amanAM είπε...

Κατόπιν νεωτέρας σκέψεως, τείνω να πιστέψω πως η χώρα δεν έχει πτωχεύσει...

Προσπαθούν να μας πείσουν πως πτωχεύσαμε, για να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι το προνομιούχο οικόπεδο μας.

Κανένας που πτωχεύει δεν το αναγγέλλει, όπως και όταν υποτιμάται ένα νόμισμα, μέχρι την ανακοίνωση της υποτίμησης διαψεύδουν το ενδεχόμενο.

Προφανώς θέλουν να μας κάνουν να συμπεριφερθούμε ανάλογα, σαν να πτωχεύσαμε, για να εκμεταλλευτούν την αρνητική ψυχολογία μας.

Κάπως έτσι είχαν πείσει τους κατοίκους του Ψυρρή πως τα σπίτια τους είχαν απαξιωθεί, και μετά εκατονταπλασιάστηκε η αξία τους, όταν έπεσαν τα ακίνητα σε όσους το σχεδίαζαν το κόλπο...

Κάποιοι ίσως να νομίζουν πως χάρηκα που έχασε ο Πανιώνιος το Σάββατο, γιατί το είχα προβλέψει... Δεν χάρηκα.

Αλλά όταν ακούω για δηλώσεις παικτών, και όταν οι στοιχηματικές εταιρείες και οι σχετικές ραδιοφωνικές εκπομπές δίνουν το Πανιώνιο σαν φαβορί, πάντα γίνεται το ανάποδο!!!

Κάτι σαν την περίπτωση της πραγματικής πτώχευσης, που όλοι λένε ότι δεν θα συμβεί, όταν συμβαίνει πραγματικά.

zamis είπε...

Πλεον ολο το κομματι πισω απο την πλατεια θεατρου κι οχι μονο,εχει γινει το βασιλειο της αστικης νοικοκυροσυνης και ευταξιας.
Τι να λεμε τωρα..

amanAM είπε...

Το ζητούμενο, δεν ήταν η νοικοκυροσύνη και η ευταξία, αλλά το κέρδος από την υπεραξία που απέκτησε ξαφνικά η περιοχή, όταν οι κάτοικοι έφυγαν πουλώντας όσο όσο.

Θυμάμαι έναν συγκεκριμένο, που πάλευε να πουλήσει στου Ψυρρή, και κανένας δεν το έπαιρνε... Τώρα κάνει μια περιουσία το ακίνητο του, που ξεφορτώθηκε σε τιμή που αγγίζει στα όρια του δώρου!!!

Δες τι γίνεται τώρα από Ομόνοια και κάτω. Όλοι οι βουλευτές, οι μεγαλοδικηγόροι και οι γιατροί αγοράζουν πάμφθηνα σε περιοχές που δεν μπορείς να περάσεις από τους μαύρους και την εγκληματικότητα. Σε ποιά άλλη πρωτεύουσα συμβαίνει τέτοιο πράγμα στο κέντρο της πόλης?

Ξέρεις πόσο καιρό χρειάζεται η αστυνομία να καθαρίσει την περιοχή? Μια βδομάδα? Μάλλον λιγότερο!

Και τότε να δεις νέα εκτόξευση τιμών, και κέρδος για τους ξύπνιους.

zamis είπε...

Το ιδιο λεμε,ειρωνικα εγραψα την ευταξια σε συγκριση με την ανομια και ασυδοσια που υπηρχε...τυχαια...

amanAM είπε...

ξέχασα να γράψω σχετικά με τον σωματικό έλεγχο, το προηγούμενο Σάββατο.

Μπάτσοι παντού, έψαχναν τους πάντες, χώθηκα ανάμεσα σε δύο και πέρασα ανέγγιχτος.

Κόλλησε όμως η γυναίκα μου. Μια μπατσίνα άρχισε να ψάχνει τις τσέπες της, κι εγώ από δίπλα κοίταζα σιωπηλός. Ξαφνικά τα χέρια της μπατσίνας χουφτώνουν τα βυζιά της γυναίκας μου, κι εγώ άρχισα να βογκάω, και να λέω: Ω ρε μάνα μου, φτιάξε με, τέτοια να βλέπω...

Η μπατσίνα δεν πήρε πρέφα, αλλά η γυναίκα μου, μου είπε: Σκάσε ανώμαλε, μην δεις γυναίκες να χαϊδεύονται, εσύ είσαι έτοιμος να την παίξεις!!!

Λες και την τσίμπησε ρεύμα, η μπατσίνα τράβηξε τα χέρια της, ενώ μια δεύτερη μπατσίνα που παρακολουθούσε την σκηνή, χαμογέλασε και με κοίταξε με νόημα, πραγματικά η κοπέλα κατάλαβε πως τις δουλεύαμε κανονικά!

Τώρα είμαι πιο προπονημένος, την επόμενη φορά, θα αρχίσω να βογκάω εγώ όταν θα τολμήσουν να με ψάξουν, και θα βάλω την γυναίκα μου να ωρύεται ότι το υποπτευόταν πως είμαι αδελφή, αλλά δεν περίμενε να το εκδηλώσω μπροστά στα μάτια της!!!

Ε ρε γέλια που θα γίνουν...