Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

η Ξάνθη, ο Παράσχος και εμείς

Η Ξάνθη στους τελευταίους 7 αγώνες, έχει μαζέψει 15 βαθμούς, ενώ στους 8 πρώτους αγώνες με τον Παράσχο στον πάγκο της, είχε μαζέψει μόλις 6 βαθμούς. Ούτε μεταγραφές έκανε, ούτε τίποτα. Απλώς έδιωξε τον Παράσχο, που εμείς περιμέναμε σαν Μεσσία. 

Δεν είναι ανέκδοτο: Η Ξάνθη στο τέλος του πρώτου γύρου, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς.
Νίκησε με 0-2 τον Άρη (που προκρίθηκε στο Γιουρόπα λήγκ εναντίον της Αθλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Φορλάν και του Κουν Αγκουέρο...)!!!

Σημειωτέον πως και η Κέρκυρα, αυτή η ανύπαρκτη ομαδούλα, νίκησε τον ΠΑΟΚ που επίσης προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα ληγκ, και έχοντας μαζέψει 19 βαθμούς ατενίζει με αρκετή αισιοδοξία το μέλλον.
(Τον είχα προβλέψει τον άσσο, όποιος δεν το πιστεύει, ας δει το τελευταίο μου σχόλιο στο προηγούμενο θέμα)

Για να αντιληφθούμε όλοι το σημερινό μέγεθος του Πανιωνίου, είμαστε η ομάδα που παρακαλούσε τον αποτυχημένο προπονητή της Ξάνθης, αυτόν που δεν κατάφερε παρά να μαζέψει 6 βαθμούς σε 8 αγώνες με την ομάδα αυτήν. Και ο Παράσχος, μια μέρα μετά την επάνοδο του στην Ν Σμύρνη, μας έφτυσε, λόγω των φημών που κυκλοφορούσαν και παραιτήθηκε... Είμαστε λίγοι, γι αυτόν τον λίγο προπονητή.
Τόσο ξεφτίλες είμαστε?

Αυτός ο Σουάνης της Ξάνθης, που πότε έπαιζε σαν σέντερ φορ, πότε σαν αριστερό χάφ, πότε από δεξιά, έβαλε 2 γκολάκια, κλπ, πόσο πιο λίγος από τον πολύ Μπόσκο ήταν για την ομαδάρα μας?

Άντε τώρα, δώστε καμιά άδεια στους παίκτες να περάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, και ποιός τον χέζει τον Ολυμπιακό του Βόλου, έτσι κι αλλιώς εμείς ότι και να κάνουμε ομάδα του ..ώλου είμαστε!!!

ΥΓ1. Χέρι χέρι και το μπάσκετ, στην ίδια κατηφόρα την μεγάλη...


ΥΓ2. 2-0 ο Ηρακλής την δικέφαλη την κότα... Μάντης Κάλχας έχω γίνει!
Βέβαια... έπαιξα μονάχα το ένα εξ αυτών που προέβλεψα, ποντάροντας το γνωστό πεντάευρο!


Η Βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου, τα λέει όλα!!!

Στην 16η και τελευταία θέση, η Λάρισα με 11 βαθμούς.

ΥΓ3. Την Λάρισα που είναι στον πάτο, την νικήσαμε  στην έδρα της. Με τον Πανσερραϊκό που μοιραζόμαστε την προτελευταία θέση με 15 βαθμούς, φέραμε χι στην έδρα του.

Λίγο πιο πάνω, με 1 βαθμό περισσότερο, ο Αστέρας που αποτύχαμε να νικήσουμε στην έδρα μας, καθώς και ο Ατρόμητος που μας νίκησε στην Ν Σμύρνη.

Μετά μας χωρίζει ένα κενό 4 βαθμών, και συναντάμε τον Ηρακλή που τον νικήσαμε εντός, και την Κέρκυρα που μας νίκησε κι αυτή στην έδρα μας.

Πιο πάνω ο Εργοτέλης και ο Ολυμπιακός του Βόλου, που επίσης μας νίκησαν στην έδρα μας, καθώς και ο Άρης που έχασε στην Νέα Σμύρνη... 

Είναι προφανές πως με μια στοιχειωδώς καλή ομάδα που θα έπαιρνε τα αποτελέσματα με τους "εύκολους" αντιπάλους, θα είχαμε εντελώς διαφορετική θέση.

Παραδόξως είμαστε με το ένα πόδι στην βήτα εθνική, και συγχρόνως μονάχα 6 βαθμούς από την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη!!! 



26 σχόλια:

panthers kastoria είπε...

as eplizoume o mpeos na pei stous paiktes na mas afisoun gia na mhn pesoume !! xaxa!

amanAM είπε...

Δεν νομίζω...
Δεν θα τόθελα έτσι κι αλλιώς!

Georgios είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΣΟΥΑΝΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΑΙΖΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ (ΣΙΜΩΣΗΣ, ΛΟΥΚΙΝΑΣ,κλπ)

zamis είπε...

Και ο Ιωαννου που σημερα ηταν πολυ καλος απο Πανιωνιο Καλλιθεας ειχε ξεκινησει και μετα στην πρωτη ομαδα..

amanAM είπε...

Γι αυτό αναφέρθηκα ειδικά στον Σουάνη... Μας έπεφτε λίγος!

zouri1 είπε...

ρε συ Αντωνη,βαλε σωστα ολη την βαθμολογια,δεν ειμαστε τελευταιοι.:)

amanAM είπε...

λείπουν οι 2 πρώτοι (που έχουν ξεφύγει) και η τελευταία Λάρισα, αφού δεν ξέρουμε ακόμα το αποτέλεσμα, αλλά ακόμα κι αν νικήσει, παραμένει 16η...

Έχω βάλει από την 3η μέχρι την 15η θέση.

IWN1998 είπε...

Υπάρχει ένα βασικό λάθος στα περί Παράσχου και Ξάνθης. Την Ξάνθη την προετοίμασε και έπαιξε νομίζω τα τρία ή τέσσερα πρώτα παιχνίδια της ως προπονητής, ο Κεχαγιάς και όχι ο Παράσχος.

amanAM είπε...

Ακόμα χειρότερα λοιπόν!!!

Στους 4 πρώτους αγώνες χωρίς Παράσχο, η Ξάνθη είχε 5 βαθμούς, 2 ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό και με εμάς, μία νίκη με τον ΠΑΟΚ, και μια ήττα στην Κρήτη από τον Εργοτέλη...

IWN1998 είπε...

Επίσης η Ξάνθη πέτυχε το στόχο που δεν πετύχαμε εμείς όχι γιατί έχει τίποτα παικταράδες (λυπάμαι αλλά ο Σουάνης είναι αστείος φορ) αλλά γιατί στο κρίσιμο σημείο της, την στήριξε ο ιδιοκτήτης της ενώ ο δικός μας μας χαντάκωσε και μας εγκατέλειψε.

Όσο για το μπάσκετ, η τοποθέτηση είναι τελείως λάθος. Κανένας δεν υποσχέθηκε στο μπάσκετ λαγούς με πετραχείλια. Μόνο για σωτηρία στόχους βάλανε και παίζουμε με ένα ρόστερ με το χαμηλότερο μπάτζετ απ' όλους της κατηγορίας. Συνεπώς για ποια κατρακύλα μιλάμε. Γίνεται μια προσπάθεια δύσκολη που κανένας δεν εγγυήθηκε ότι θα πετύχει αλλά ίσως όταν οι άλλοι με τα ακριβά ρόστερ βαράνε κανόνια, εμείς ακόμα να είμαστε όρθιοι...

amanAM είπε...

Τι είπα για το μπάσκετ?
Ότι χάσαμε...

Εάν δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε την Καβάλα εντός έδρας, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Άλλωστε, δεν το παρακολουθώ στενά το μπάσκετ, με αγχώνει και με κουράζει.

amanAM είπε...

Συμφωνώ ότι ο Σουάνης είναι αστείος, αλλά ο δικός μας ο σταρ, ο Μπάλαμπαν, είναι για κλάματα.

Θα προτιμούσα έναν αστείο που να βάζει γκολ, από τον δικό μας τον τραγικό που χάνει ευκαιρίες.

IWN1998 είπε...

Δεν θέλω να φανώ αρνητικός και επικριτικός. Τα σχόλιά μου αποσκοπούσαν σε διευκρινίσεις και μικροδιορθώσεις και όχι σε διαφωνία με το κύριο νόημα της ανάρτησης (εκτός του σημείου για το μπάσκετ). Η ανάρτηση λέει την απλή ξεκάθαρη λογική ότι αν ήμασταν στοιχειωδώς ομάδα (όχι μόνον αγωνιστικά αλλά εν πολλοίς και διοικητικά) πιθανόν να είχαμε εμείς πετύχει τον στόχο των 20 περίπου βαθμών, όπως πέτυχαν η Ξάνθη, ο Εργοτέλης και σχεδόν η Κέρκυρα. Και σκεφτείτε ότι κάποιους απ' αυτούς, πχ Εργοτέλη και Κέρκυρα, συντελέσαμε και μεις ώστε να είναι εκεί που είναι, με τις ήττες εντός που κάναμε σε ματς του ενός γκολ και της μιας φάσης, που δεν μπορέσαμε λόγω ανυπαρξίας μας να γυρίσουμε.
Σήμερα επίσης εξηγούνται και οι νίκες μας με τους κουρασμένους από την Ευρώπη, Άρη και ΑΕΚ, που χάσανε και από τους άλλους μικρομεσαίους όωπς έχασαν και από μας και μάλλον πιο καθαρά.

Τέλος, για τον Ιωάννου, να θυμηθούμε ότι ως την τελευταία μέρα των μεταγραφών του καλοκαιριού ήταν ελεύθερος από την Καβάλα και ίσως μπορούσαμε να τον πάρουμε, αλλά έχοντας τον ΑΣΧΕΤΟ με κεφαλαία γράμματα στη διοίκηση της ομάδας, παίρναμε κάτι Παρτούς και Ρίσγκαρντ. ΔΙαβάστε παρακαλώ την ανάρτησή μου από 31-8-2010. http://iwn1998.blogspot.com/2010/08/blog-post_31.html

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Πάντως, μπορεί να έχουμε τα χάλια μας, αλλά προηγουμένως στο ΣΚΑΙ γκόλ, είδανε καθαρό πέναλτυ υπέρ τού Πανιωνίου που δέν δόθηκε...
Βάλτε και το πέναλτυ―μούφα τού Πανσερραϊκού, νάτοι αμέσως αμέσως
+5 πόντοι μόνο τις 2 τελευταίες αγωνιστικές...
Αλλά όταν έχεις τα χάλια σου και ντρέπεσαι...πού να διαμαρτυρηθείς...

IWN1998 είπε...

Να πω και ένα τελευταίο για το μπάσκετ. Η Καβάλα είναι τρίτη αυτή τη στιγμή και από ότι είδα σήμερα έχει πολύ καλή ομάδα. Σαφώς έχουμε προβλήματα στο μπάσκετ αλλά δεν παίξαμε σήμερα με κάποιον που θα είναι υποψήφιος να πέσει.

IWN1998 είπε...

Ακραιφνή η διαιτησία είναι ένα πρόβλημα αλλά όπως σωστά λες, ομάδα ουσιαστικά δίχως διοίκηση με υπόσταση σοβαρού επενδυτή και μ' αγωνιστικά χάλια, γίνεται ο εύκολος σάκος του μποξ όλων.

amanAM είπε...

Εγώ σταμάτησα να παρακολουθώ το μπάσκετ από την εποχή του τραυματισμού του Μπόμπαν. Εκείνη την μέρα, σιχάθηκα το μπάσκετ.

Όμως, το μπάσκετ ήταν μια αχτίδα φωτός, στα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου.

Τώρα, πάνε χεράκι χεράκι με το ποδόσφαιρο, για πιο κάτω κατηγορίες.

Μπορεί στο τέλος να την σώσουμε, μπορεί να είναι διαφορετικές οι αιτίες, αλλά εκτός από το πόλο, κανένας άλλος δεν κρατάει ψηλά την σημαία.

amanAM είπε...

σε ποιά φάση έγινε το πέναλτι? Δεν το πήρα πρέφα...

amanAM είπε...

Εγώ παρακολουθώ τόση ώρα το παιχνίδι της Ρεάλ εναντίον της Σεβίλης, και παρόλο που έμεινε με 10 παίκτες, η Ρεάλ βρήκε τρόπο να κάνει το 1-0 12 λεπτά πριν την λήξη...

amanAM είπε...

Εγώ με την Μπάρτσα είμαι, αλλά... ο διαιτητής την πήδηξε την Ρεάλ. 3 φάσεις για γκολ τις σταμάτησε με ανύπαρκτα οφσάιντ, έπνιξε ένα πέναλτι υπέρ της Ρεάλ, η δε αποβολή είναι για γέλια!!!

Τέτοια διαιτησία, ούτε κατά του Πανιωνίου δεν βλέπεις, γιατί εμείς δεν δημιουργούμε τόσες φάσεις. 7 κίτρινες κατά της γηπεδούχου Ρεάλ, και μηδέν κατά της φιλοξενούμενης που αμύνεται!!!

amanAM είπε...

Τώρα έγιναν οι κάρτες 8-2!!!

amanAM είπε...

9-3 οι κάρτες...

Έχει χαθεί ο έλεγχος!

amanAM είπε...

απ ευθείας κόκκινη σε έναν της Σεβίλης τώρα...

Χαμός!!!

IWN1998 είπε...

Αντώνη όντως κλείνουμε ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ τη χρονία των 120 ετών από την ίδρυσή μας...

amanAM είπε...

ναι, με εξαίρεση το πόλο, είμαστε για τα πανηγύρια!!!

amanAM είπε...

ξέρετε πόσες φορές φέτος, έχω αναπολήσει τον Μανώλη τον Σκούφαλη?

Πόσες φορές έκανε το κάτι παραπάνω, έκανε μια σωστή σέντρα, έτρεχε κι έβγαινε παίκτης παραπάνω?

Έκανε και μαλακίες, ένας Σουάνης ήταν και ο Σκούφαλης, αλλά φέτος δεν έχουμε ούτε αυτόν!!!